Çıtırlar,anne olacağız diyoruz, başka bir şey demiyoruz.Sorular,sıkıntılar,sevinçler

nohutum yok ben çalışmıyorum çalışmıcamda oğluşuma kendim bakacam allahın izniyle inşallah..

bu arada şu korunma işide şimdiden kafamı kurcalamaya başladı siz bi çözümler bulunda bende arkanızdan geleyim hap rahat oluyodu gerçekten bakalım napacaz bundan sonra..

nohutumm bennn bizim paşadan pek fırsat bulamıyom buluncada siz olmuyosunuz burada denk gelemıyozz bu ara resim bile çekilemıyoz biz benim geenim gidenm hala bitmedi dünde misafirm vardıı eymen kayrayla çok zor oluyo temizlik mama yapmakk gecenin ikisinde mama yaptımm hep yanında olcaksın yanlız bırakamıyorum beni görünce susuyoo eee ev temizlik istiyooo zor işler bu işlerr ama yinede onla olmak dünyanın en güzel şeyii

ne tesadüf canım benim de süpürggem bozuldu bir hafta önce arnıca bora aldım eskısındende çok memnundum ama bu çok daha güzel ve pratik..incele bi istersen tavsiye ederim tatlım...
ben çok çok korkuyorum zaten..bu korunma işini çok detaylı araştırıyorum o nedenle dur bakalım bi akıllı yol bulurum inşallah

aa ben senın çalıştıgını bılıyorum cnm nedense aklımda öle kalmış biriyle karıştırıyorum sanırım
çok sanslıyız cnm bebişlerimizi kendi büyütme sansına nailiz
ekim annelerinin çogu işe başladı çok zorlanıyolar...onşların yorumlarını okudukça şükrediyorum valla...
tmm cnm ben iyice derin bi araştırma yapayım..burda da paylaşırım korunma yöntemlerini...
oooo paşa iyice alıştı sana demek
ikra su da bu ara başkasının kucagında oldumu benı görüyo ve almam için aglıyo...zor oluyo öylede yaa
ben diyorum kii
bebek bakmak çok yoran ama çok çok çok çokkkk mutlu eden birşey....eşim nasılsın diyo akşam geldiginde 'YORGUNUM AMA ÇOK MUTLUYUM' diyorum çünkü gerçekden öyle oluyo.....neyse bebişlerimiz biraz toparlansın da eskı muhabbetlere döneriz inşallah artık konuşacak paylaşacak daha çok sey var sanırım:)

ne güzel anlatmışsınn ceylan gerçektende öle oluyoo o kadar yoruluyorumkii en çokta uykusuzluk zorluyo ama yınede bi gülüşü herşeye değer aannelik tarifi olmayan bi duygu o gece uykuları çok tatlıdır bilirsiniz ama mık demesiyle o güzel uykuyu sıcacık yatağı bırakıyoruzz evlat çok tatlıymışşş

sabah namazlarına kalkmak çok zor olurdu benım için ama şimdi ikra su dediğn gibi mık dedimi fırlıyorum:)
rabbim bu duyguyu yaşamak isteyen herkeze yaşatsın inşallahhh....
ben uykusuzlukdan mafoldum gözlerimin feri gitmiş( öle diyolar)
çok da iyi kilo verdim bu sayede ama göbeğimde ki o küçük çıkıntı saplandı kaldı sanırım
hamılelık öncesi kıloma bir kılo kaldı ama göbeğim duruyo kızlar malesef siz ne durumdasınız
birde saçlarım bir dökülüyo kı anlatamam yani...saçımı açık bırakamıyorum yoksa ikranın üzerinden bile topladıgım oluyo...kemoterapi gören hastalar gibiyim valla....kel kalmasam iyi...annemler kızın artık senı tanıyo ondan dıyolar ne alaka ise
sanırım vitamın eksıklıgı bana göre yani..doktora gdicem ilk fırsatta...

Doğum Sonrası Gebelikten Korunma

Doğum sonrası dünyaya gelen her bebek ebeveynlere büyük bir mutluluk yaşatacaktır. Ancak bu mutluluğun yanısıra gelen maddi ve manevi sorumluluklar da bir takım endişelere sebebiyet verebilecektir.

Ailelerin bu endişeleri ile birlikte loğusa dönemindeki kadınların vücutlarının yeniden eski fizyolojik konumlarını kazanabilmesi ve çok kısa bir dönemde istenmeden yeni bir gebeliğin oluşmaması için gebelikten korunma ("kontrasepsiyon") şarttır.

ıster sezaryen ister normal olsun; doğumlardan sonra vücudun toparlanması için genel olarak en az bir yıl süreyle yeni bir gebelik önerilmez. Ancak bu bir yıl içinde vücut tam olarak kendini toparlayabilir.

Emzirmeyenlerde 3 hafta, emzirenlerde ise 3 aydan sonra korunma olmadığı durumlarda gebelik şansı vardır.

Emzirme, doğum sonrası 3 aya kadar tam koruyucu olmakla birlikte bu süre sonunda koruyuculuğu azalarak devam eder. Çünkü "ovulasyon (yumurtlama)" genellikle 3. aydan sonra başlar ve 5-6. aylardan sonra normal periyoduna döner.

Günde 5-6 kezden az olmayacak şekilde emziren, bebeğin ek gıda oranı % 15’i geçmeyen ve adet görmeyen lohusalarda, koruma %98 gibi yüksek bir oranda olabilmektedir.

Doğum sonrası korunma yöntemleri içinde en uygun yöntemler "spiral, prezervatif (kondom) ve üç aylık depo progestin iğneler" dir.

Spiral doğumdan hemen sonra veya daha ideal olarak 40 gün sonunda takılabilir. Takılacağı zaman adetli olmak gerekmez. Ancak rahim ağzında yara, vajinal enfeksiyon, rahim veya yumurtalıklarda enfeksiyon bulguları, adet düzensizlikleri olmamalıdır. Yine kişilerde bakır alerjisi de olmamalıdır.

Erkeğin prezervatif uygulaması da uygun şekilde kullanıldığı zaman spirale eşdeğer koruma sağlar. Her iki eşte latex alerjisi olmamalıdır.

Her iki yöntemi de kullanamayan kişilere "üç aylık depo progestinler" yapılabilir. Ülkemizde "Depo provera" ticari ismiyle pazarlanan bu iğneler doktor tarafından yalnızca uygun kişilere reçete edilebilir. Süte zararı yoktur. Tam olarak 90 gün süreyle korunma sağlar, bu sürenin sonunda tekrar yapılması gerekir.

Depo provera’nın olumsuz yan etkileri iğnelerin yapıldığı süre boyunca adeta bir gebelik hali gibi adet görememe, bazen akne (sivilce), göğüslerde gerginlik, iştaha bağlı kilo artışı, zaman zaman adet düzensizlikleri şeklinde ara kanamalarıdır. ığnelerin yapımı bırakıldıktan sonra adetler bir süre daha eski düzenli haline dönmeyebilir.

Üç aylık depo progestin iğneleri gibi "saf progestin içeren doğum kontrol hapları" nadiren tercih edilen doğum kontrol yöntemlerindendir. Oluşturduğu yan etkiler depoprovera'ya benzer. Çok düzenli ve tam saatinde kullanılmadığı durumlarda ovulasyon sonucunda gebelikler oluşabilir.

3. aydan sonra uzun etkili, cilt altı implantların (progesteron içeren) kullanılması da, alternatif bir kontraseptif yöntem olarak hastalara sunulmalıdır.

Klasik doğum kontrol hapları hem estrojen hem de progestinleri içerir. Progestinlerin anne sütüne her hangi bir zararları olmazken estrojenler anne sütünü azaltır. Bu yüzden emzirme döneminde doğum kontrol hapları önerilmez.

Doğum sonrası artık kesinlikle yeni bir çocuk istemeyen ve 30 yaşın üzerindeki kişilerde "Tüplerin Bağlaması (ligasyon)" işlemi yapılabilir.

Tüplerin bağlanması normal doğumdan sonra ilk 5 gün içinde veya doğumdan 40 gün sonrasından itibaren aile planlaması kliniklerinde laporoskopi veya minilaporotomi denilen küçük bir kesi yardımıyla yapılabilir.

Tüp ligasyonu işlemi sezaryen olan gebelerde, ailelerin önceden işlem için rızalarını belirtir imza vermeleri durumunda ameliyat sırasında da yapılabilir. Genel olarak, taşıdığı risklerden dolayı üçün üzerinde sezaryen olunması önerilmez.

Tüplerin bağlanması durumunda geriye dönüş yok denecek kadar az olduğu için çiftler çocuk istememe konusunda kesin kararlı olmalıdırlar.

Tüplerin bağlanması adet düzensizlikleri, cinsel fonksiyonlarda azalma ve kasık ağrısı gibi şikayetler kesinlikle yaratmaz.

Erkekte tüp bağlanması işlemi ise "Vazektomi" olarak bilinir. Lokal anestezi eşliğinde ayaktan yapılan çok basit bir işlemdir. ışlem sonrası cinsel istek veya fonksiyonlarında azalma yaratmaz ve meni'nin miktarında değişme olmaz. Yine geri dönüşümü olmayan bir yöntemdir.

Diğer doğum kontrol yöntemleri; cervical cap, vajen içi fitil ve kremler, geri çekme yöntemleri (coitus interruptus) ise koruyuculukları daha az olan yöntemlerdir.

Hangi korunma metodu kullanılırsa kullanılsın her türlü adet gecikmesi durumunda öncelikle gebelik düşünülmelidir. Eğer gebelik testleri ve muayene sonuçlarında gebelik saptanmazsa adet gecikmesi nedenine yönelik tedavi uygulanmalıdır.

alıntıdır

kızlar şunu bı okuyup inceleyın istersniz...

Toplam 2 kullanıcı konuyu okuyor. (2 üye ve 0 ziyaretçi)
NohutluPilav* oaydiner22

nasılsın cnm bebiş nasıl...ekim annelerinde göremıyorum arrtık seni

bu üç aylık iğne piyasada yok ama sanırım...yoksa iyi bi seçenek olabılırdi...ama 3 ay adet görülmediği için sinir yapabılıyomuş

o iğneyi ben ilk evlendiğimde duymuştum canım sağlık ocağına danıştım pek tavsiye etmediler daha çok maddi durumu kötü olan farklı yöntemlere para harcayamayacak kişilere yapıyoruz demişlerdi bide doktor kontrolü fln gerekiyomuş bazı bünyelerde kötü etkilenebiliyo demişti nedemektir bilmem

ben eczanede çalıştığım dönemmde vardı ama kaldırmışlar şimdi..yan etkılerı çok fazla zaten...ikray memeden kesmek zor olacak gıbı görünüyor hap kullanmam ımkansız pöfff....

ee yarın mevlüt imi hazırlklar bıttımı..menüye ne düşündünüz

benim oğlum 8 aylık ve
qeçen ay emmeyi bıraktı
tamamen ek qıdalara qeçtik
bende bu ay korunmak için ilk defa hap kullandım
daha önceleri eşim korunuodu
bitkisel dedi doktorum yasmin die bi hap verdi
adetinin ilk qünü başla kullanmaya dedi...
bende başladım
ancak adetimin 2. ve 3. qnlerinden itibaren adetim kesildi
karnımda şişkinlik oldu
bende oğlumu aşıya getirdğimde ordaki hemşireyle bu durumu qörüştüm
oda bana hap sana yan etki yapmış bırak daha kullanma dedi
bıraktım ve baştan adet oldum çok kötü oldu yaa
resmen 20 qün adet oldum
hemşireye peki nasıl korunayım ne kullanayım dedim..
iğneninde , haplarında hepsinin qözle qörülen yada qörülmeyen yan etkileri vardır
ya spirael takın yada eşin korunsun en sağlıklısı bunlar dedi...
spirael de ben takınmak istemiyorum
onunla hamile kalan çok kişi qördüm
hatta bi ablam onla hamile kaldı bebek içerde öldü
kürtajla aldılar bebeği
dinen de caiz deği die biliorum
şimdi eşim korunuyor yine öyle devam..

ewet benimkide baya düşkün memeye maşallah ama sonrası belli olmaz tabi şimdilik sanırım mecburen prezervatif kullanıcaz gibi gözüküyo babamız da katlanıcak mecburen

yarın mevlüt :96: dün temizlik yapıldı, yatağa sereceğimiz pike takımının provasını yaptık, kim çember olarak ne takıcak ona karar werildi, bebek şekerlerimi hazırladım. Bugün de eşim lokumları, ayranları, tulumba tatlılarını almaya gidicek. İkram işine ben hiç karışmadım kaynanam ne istiyosa, aldırıyosa o oluyo ben anlamam pek. mantar tabaklardan aldık 3gözlü birine tavulu pilav, birine tulumba, birine ayran konucakmış, ıslak mendil fln aldık. Mevlitte lokumla gülsüyü dağıtılıcakmış, bide işte benim bebek şekerleri. Pilav, tavuk fln eşimin teyzesinin evinde yapılıp gelicek, hem ev kokmaz hem batmaz. Allah razı olsun çok iyi oldu böyle. ben zaten pek bişey yapmıyorum anneler hallediyo, temizliği de kadın çağırdı kaynanam kimse yorulmadı, banyomun tavanı küflenmişti onu da boyattı iyi oldu. Sağolsunlar bütün masrafları da onlar yapıyo. Eşim kaynanamın evinden sandalye, şilte fln getiricek kalabalık olucak gibi gözüküyo kaynanam sırf köyden komşu oarak 20 kişi çağırmış hepsi de gelicem demiş. bakalım çok gözümde büyüyo ew küçük değil ama o kadar kişiyi nereye oturtucam diye dert aldı. kaynanam da diyo yere otururlar şilte koyarız napalım diye

emmeyi sen mi bıraktırdın yoksa kendımı kestı bebiş cnm..
bende yasmın kullanıyordum cnm bende görünen yan etkısı olmadı ama görünmeyen mutlaka olmuştur....
sprıal bende kesınlıkle istemıyorum caiz olmama sebebi nedir anlamadım onu...
ya bu bayanların derdi hiç son bulmuyo
eşim e diyorum es kaza şimdi hamile kaldım ne olur diyorum evimiz bayram yeri olur diyo yani ikra su büyüyene kadar özellikle benim çok dikkatli olmam lazım erkekler için çok da önemli degil

kızının adı çook qüzel maşallah
emmeyi oğlum kendisi bıraktı canım
ek qıdaya qeçince yavaş yavaş emmek istmeedi önce
qündüzleri emmeyi bıraktı
bi dönem qece emdi
sonra qece emmek istemedi
şuan tamamen ek qıdalarla besleniyor
ne yaptıysam ne ettiysem emmedi

oh oh bitmiş çogu şey....biz lahmacun ayran bide tatlı dagıtmıştık..pratik olmuştu bizim içinde....nasıl olsa sen ilgilienmiyon yemek falan çok iyi olmuş valla stres de yapma boşver bizdede çogu kişi yere oturmuştu cnm...kuran bittikden sonra kızımla birlikte şeker sepetini aldık elimize hem her gelen kişiye hoş geldiniz dedik hem şekerleri dagıttık...çok degişik güzel oluyo.. sen rüya ya gelinlik mi giydircen ben sevmedigim için çok şık elbise almıştım cnm...allah kolaylık versin inşallah..yemeğin başka yerde pişmside evin kokmaması için iyi olmuş..benım eşimde tam kuran bıttı lahmacunları getirmişti koku falan olmamıştı ıyıde olmuştu gerçekden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…