Çıtırlar,anne olacağız diyoruz, başka bir şey demiyoruz.Sorular,sıkıntılar,sevinçler

Aramıza hoşgeldin canım bende tebrik ediyorum burdan okuduğum kadarıyla gerçekten zor bi süreç olmalı neyseki atlatmışsın kilolarını çok kafana takma bence yaşadıkların kolay şeyler değil, kendini sıkarsan kilo da verirsin ama hazır hissettiğin zaman. çocuk konusunda gelince bende yeni doğum yaptım yaklaşık 2,5 senelik evliyim kızım 35 günlük. iyiki bol bol gezmişiz birbirimizle yeterince vakit geçirmişiz eşimle. çocuk gerçekten çok keyifli ama zormuş. annelerimiz günlerdir bizde, gelen giden bitmiyo başbaşa kalamıyosun, masraflar hat safdaha... ama herşeye değer. eğer hazır olduğunuzu düşünüyosan hiç durma, ama malum evlendiğinizden beri bi mücadelenin içindesiniz sanırım biraz cinselliğinizin de tadını çıkarmayı düşünebilirsiniz. bu sizin önceliklerinize bağlı, vakit kaybetmeden yaşımız ilerlemeden çocuk istiyoruz derseniz hemen yapın harika bişey. Doğumdan korkman çok normal, bende çok korkmuştum ama vakti zamanı gelince herşey olup bitiyo. kolay bişey canın pek acımayacak demek saçma olur şahsen çok acılı oldu doğum sonrası sürecim ilk bi hafta çok kötüydü ama hepsi geçti gitti şimdi kızım kollarımda...

canım Allah yardımcın olsun gerçekten çok zor bi durum şimdi lohusalığın verdiği psikolojiyle herşey bize daha bi batıyo bide çocuk da olunca ortam daha geriliyomuş onu anladım. onların torunu, bizim çocuğumuz herkes bebek üzerinde hak iddia edip kendi istediği gibi büyütmek istiyo böyle olunca da özellikle gelin kaynana arasında çatışlmalar oluyo. daha sabırlı olmamız lazım sanırım düşünüp düşünüp kendimizi kurmayalım şimdilik durum buysa sende takmamaya çalış, nasıl ki o seni sinir edip gidiyosa sende stratejik olmayı dene sinirlendiğini belli etmemeye çalış, sakin ol sende sakin sakin laf sok fazla muattap olmadan. sen onlara mecbur da olsan çocuk senin çocuğun zamanla bunu anlamalı

canım 13 kilo sıkı bi rejimle verilir çok takma kafana sonuçta vaj. yenmişsin onu düşün ama kilo vermeyi beklersen de çocuk için bikaç ay beklemeniz lazım. bide şöyle bi durum var ki bebek hemen isteyince olmayabiliyo, herhangi bi problem olmasa bile hamile kalmak için aylarca beklemen gerekebiliyo, tabi tam tersi durum da mümkün. nohut sanırım kızıtlamalar derken cinsel şeyleri kastetmiştir, riskli gebeliklerde cinsellik yasaklanabiliyo çünkü. ama bazen de son aya kadar devam edebiliyo. malum lohusalık döneminde de yasak. eşin rahat bi cinselliğe yeni kavuşmuşken tekrar kaybetme riskine razıysa, sende istiyosan problem değil.

bilmiyorum elif kafama takmıyorum ama konu sadece çocuk değil çocuk yokkende problemler vardı çok uzun hikaye bana yaptıklarını bir bilsen azın açık kalır yuh dilay haklısın dersin

cnmm sen şimdi özel bi süreçdesin.. dogum sonrası sendromlarından biride çok fazla herşeyi kafaya takmam elimzde olmadan bi çok şeyle kendimizi üzebiliyoruz...eger başka eve çıkma imkanınız yoksa bazı şeylere daha ılımlı bakmaya çalış...kayınvalıden yüzünden evinden soguma....kapıyı her tıklattıgında o kapıyı açmak zorunda değilsin...eşinin bu konudakı tavrıda çok önemli tabi...o da herşeyin farkında söyledigine göre...yarınların ne getirecegi hiç belli olmaz cnm bi bakmılsın fırsatınız dönmüş sabırlı olmaya çalış tatlım..en önemliside emir e bak ve herşeyi bi kenara bırak huzurlu olmaya çalış....
bilmiyorum elif kafama takmıyorum ama konu sadece çocuk değil çocuk yokkende problemler vardı çok uzun hikaye bana yaptıklarını bir bilsen azın açık kalır yuh dilay haklısın dersin
eminim çok şeyler yaşamışsındır..ve şuanda çok sıkıldıgında belli....rabbim yardımcın olsun cnm..önüne çok güzel fırsatlar çıkarsın inşallah..

13 kılo güzel bir spor ve güzel bi rejimle verilebilir pekala...
evlenmeden önceki süreç ve evlendikten sonra ki süreç çok farklı oluyor cnm tabi bu bence...bizde evlenmeden önce çok gezdık ama evlendikden sonra herşey daha farklı bı tat vermeye başladı.
bazı kısıtlamalar derken elif arkadaşımızında dedigi gibi cinsel anlamda mesela....eşinle başbaşa kalmak imkansız hale gelebılıyor...bizim evde seanslar var artık bebek sevme seansları bırı gelır bırı gıder 12 den sonra bebek uyut falan derken yorgun düşebiliyo ınsan ne cinsellige nede kişisel bakımına fazla vakit harcayabılıyor.....gezmeye giderken hep bebişle gidilebilecek yerleri tercih etmek zorunda kalıyorsun yada bebişi birine emanet etiğinde sinemadaysan 50 kere telefonunu kontrol edıyorsun huzursuz oluyorsun her ne kadar emın ellerde oldugunu bılsen bıle..(kendimden biliyorum)tabi bu geçici bi süreç ama bebek büyüdükçe bizimde sorumluluklarımız artıcak...evlendikden sonra hani ben olmakdan çıkıp biz oluyoruz ya çocuk oldukdan sonra biz olmakdan çıkıp o oluyor herşey
ama herşeye deger tabi orası tartışılmaz bi gerçek....hazır vajinumusdan yenı kurtulmuşsun bıraz bırbırınıze doyun manasında söylemıştım yani cnm...tabiki karar yinede senın..bebek dünyada bi insanın başına gelebılecek en en güzel şeyy

canım sen haksızsın zaten demiyorum ki bu kadar sinirlendiğine göre vardır muhakkak sebeplerin sonuçta yakın zamana kadar kaynananı hiç anlattığını hatırlamıyorum demekki sabrını taşırmış artık neyseki eşin de farkındaymış bazı şeylerin bu çok iyi ne karı kocalar war eş annesini tutuyo gelin arada deliriyo. en azından eşinle de bu konuda dertleşebilir beraber çözümler aramaya çalışabilrsiniz.

eliff gunaydın cnm anneleri gönderdın mı?

günaydın canım annem pazar akşamı mevlüt bitince babamlarla gitti babam şeker hastası son günlerde çok yükselmiş şekeri sıkıntıdan. kiracıları çıktı evden kaçarak .6 aylık kira bide elektrik, su borcu taktılar. ayrıca da ewdeki bütün dolapları, elektrik düğmelerini, kapı kollarını parçalamışlar ev harap haldeymiş. şimdi onunla uğraşıyolar yeni mutfak dolapları, yeni pencereler fln takılıyo babamda çok sinirli sinirden şeker fırlamış iş yerinden izin de alamamış bunları halletmek için şimdi annem koşturuyo çok zarar ettiler biran önce evi taksitle toparlayıp kiracı bulmaları lazım gelen kirayla da taksitleri öderler.
kaynanam burda, kayınpederim de akşam geldi kızım doğduğpundan beri kpederim 2.ye evimde kalıyo normalde bağlasan durmaz sıkılır şimdi torun aşkına seve seve kalıyo yarın beraber gidicekler sanırım köydeki eve. perşembe doktor randevusu var kaynanamın ordan gidicek komşusuyla ben götüreyim dedim arabayla ama kızı üşütmeyelim keyfini bozmayalım ben giderim dedi cuma da tekrar gelicek ctesi sabahı yıkanıp kırklanıcaz istanbula eşimin babannesine gidicez kısmetse akşam da annemlerde kalırız pazar akşamı döneriz diye konuştuk bakalım kızım durursa pazar günü bi avm ye gitmeyi düşünüyorum biten şeyleri var ama gidebilirmiyiz bilmem

dilaycım ya allah sabır versin sana nasılda soğutmuş seni evinden allah hayırlı eylesin kayınvalideni ne isterler şu gelinlerden bi bilsem kıskançlık işte nasılda üzerine gelmiş takma dicem ama olmuyo biliyorum allah yardımcın olsun kuzum

ohh elifim kırka merdiven dayadın darısı bize inş.
mevlütüde atlatmışsın çok şükür gezme hazırlıklarına başladın demek
ne güzel değişiklik olur sizede ..

kiracı fena tkmış valla geçmiş olsun babana....saglıkdan önemli bişey yok ama maddiYATDA hayatın bi gerçeği..allah o kiracıdan sorsun nasıl insanlar var yaa şaşıyorum ınan...
benim kayınpeder de kapımızı tıklatmazdı şimdi sabah akşam mutlaka ugrar eşim de dalga geçiyo artık.. kapının önünde duruyo giriş ücreti alıym diyo bedavaya bebek sevme yok öle diyo
oo kırkınızda çıkıyo sansınıza havalar baya yagışlı ve soguk dıkkat edin bebişe hastalanmasın...

canlarım benim hepinize teşekkür ederim derdime ortak olduğunuz için evet elifçim hiç anlatmadım ama sabrımı çok zorluyor artık yüzüne güldükçe kocamın annesi deyip saygıda kusur etmedikçe tepeme bindi maalesef

çok çok haklısın cnm bazı insanlara saygı duydukça altdan aldıkça insanın tepesine çıkıyolar...benim hayatımda da böle insanlar vardı ama bıraz da olsa törpülenebildim...
saygını hakketmeyecek insanı sende altdan alma cnm başkası için degil kendimiz için yaşayalım...bebegine kucagına aldın bu senın en güzel günlerin kimsenin mahfetmesine izin verme tatlım..

dilekçiğim ne güzel anlatmışsın doğum hikayenii güldürdünn bizi okurken valla o acıya komedide katmışsınnn oğullarını güle güle büyüt sağlıkla

dilaycığım allah sanada yardım etsin bitanemmm benim kaynanam normalde iyidirr sorunumuz olmadı bu zamana kadr etliye sütlüye karışmaz bana amaa doğumdaaa benmki bile beniii çileden çıkarttıysaaa var bunda bi bit yenıyiğiii torun olunca bunlarr bi değişik oluyolarr cnmmm ama sonra düzeliyooo bide o hamilelil lohusalık sendromu çok berbat bişiiii her söylenen söz batıyo insanaa senle ben aynı kaderi paylaşıyok bizde alt üst oturuyoz kayınvalideylee zırttt pırt gelmelerr modaaa ne kadr iyide olsaaa çok sinir oluyorum bazennnn sabah akşam aklına estikçe bendeler torun olunca dahadsa sıklaştııı allh sabır versin yapıcak bişi yok eşlerimiz için katlanıyoruzzz

haklısın ceylancım çok doğru neyse içimizi karartmıyalım birsencim sana faceten talep attım ama kabul etmedin sanırım

evet nohutummm şimdi uyandııı daha açılamadı şaşkın şaşkın bakıyo bana debelenıyo battanıye içindeee sonunda denk gelebildikkk sohpett etmeyı özledim burda elif nirde acabaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…