- Konu Sahibi NohutluPilav
-
- #35.441
merhabalar bayanlarrr..
bir sene dört aylık evlıyım
vajınsmustan kurtululalı henuz bir buçuk ay olacak
zor gunler yasadım malum kılo aldım baya bır
cocukta dusunmuyordum amanedense artık dusunmeye basladım
yalnız kılo aldım o donemde cok sımdıde bı turlu baslayamıyorum dıyet rejım vs spor
bir diğer korkum da dogum ..
bana akıl cesaret vermenizi istiyorum..
korunmuyoruzda tam anlamıyla gerı cekme yontemıyle oluyor bakalım neler olacak
Aramıza hoşgeldin canım bende tebrik ediyorum burdan okuduğum kadarıyla gerçekten zor bi süreç olmalı neyseki atlatmışsın kilolarını çok kafana takma bence yaşadıkların kolay şeyler değil, kendini sıkarsan kilo da verirsin ama hazır hissettiğin zaman. çocuk konusunda gelince bende yeni doğum yaptım yaklaşık 2,5 senelik evliyim kızım 35 günlük. iyiki bol bol gezmişiz birbirimizle yeterince vakit geçirmişiz eşimle. çocuk gerçekten çok keyifli ama zormuş. annelerimiz günlerdir bizde, gelen giden bitmiyo başbaşa kalamıyosun, masraflar hat safdaha... ama herşeye değer. eğer hazır olduğunuzu düşünüyosan hiç durma, ama malum evlendiğinizden beri bi mücadelenin içindesiniz sanırım biraz cinselliğinizin de tadını çıkarmayı düşünebilirsiniz. bu sizin önceliklerinize bağlı, vakit kaybetmeden yaşımız ilerlemeden çocuk istiyoruz derseniz hemen yapın harika bişey. Doğumdan korkman çok normal, bende çok korkmuştum ama vakti zamanı gelince herşey olup bitiyo. kolay bişey canın pek acımayacak demek saçma olur şahsen çok acılı oldu doğum sonrası sürecim ilk bi hafta çok kötüydü ama hepsi geçti gitti şimdi kızım kollarımda...
nasıl olsun yaramazlıklara devam ben iyi değilim acayip bunalımlardayım bebeğim oldu keyfini bile süremedim keyfini çıkaramıyorum evimden soğudum sürekli annemdeyim yada basşkasında eve giresim yok zindan gibi geliyo kayınvalideden dolayı çok sıkıldım bir an önce taşınmak istiyorum artık ama maddiyat işte nasıl olcak bilmiyorum işe giriyim diyorum eşime izin yok işe giriyimde ayrı eve çıkalım rahat edelim hem benim gözüm yemiyo bebeğimden ayrılmayı hemde eşim razı değil onlara muhtaç olduğumu hergün kafama kakıyor kayınvalidem çok üzülüyorum canım çok sıkkın kadın 10 dakika geçiyo 10 dakikanın içinde bana krizler geçittirip gidiyo deliricem kiralarda ateş pahası nasıl olcak kesinlikle altından kalkamam kiraya çıkarsam burayı kiraya verelim bu ranın kirasını alıp çıkalım dedik siz ordan çıkarsanız ben geçerim o eve dedi sıyrıldı işin içinden yani burdan onun karşısından gidemeyelim diye elinden geleni yapıyo kadın deliricem eşimde nasıl çıkıcaz kira gelir gider çocuğun masrafı derken kirada yapamayız diyo öyle bi çıkmazın içine girdimki anlatamam aklım karmakarışık çıldırıcam
canım Allah yardımcın olsun gerçekten çok zor bi durum şimdi lohusalığın verdiği psikolojiyle herşey bize daha bi batıyo bide çocuk da olunca ortam daha geriliyomuş onu anladım. onların torunu, bizim çocuğumuz herkes bebek üzerinde hak iddia edip kendi istediği gibi büyütmek istiyo böyle olunca da özellikle gelin kaynana arasında çatışlmalar oluyo. daha sabırlı olmamız lazım sanırım düşünüp düşünüp kendimizi kurmayalım şimdilik durum buysa sende takmamaya çalış, nasıl ki o seni sinir edip gidiyosa sende stratejik olmayı dene sinirlendiğini belli etmemeye çalış, sakin ol sende sakin sakin laf sok fazla muattap olmadan. sen onlara mecbur da olsan çocuk senin çocuğun zamanla bunu anlamalı
teşekkür ederim evet yendım sonunda..13 kilo kadar kılo aldım mutsusuzm bu yuzden..evlenmeden oncede 2 sene görüştük eşimle ve artık yeterınce gezip tozduk diye düşünüyorum birde önce olmasın olmasın deyıp durdum yok kılo alırım yok söle bölee olmadan bı suru kılo aldım vaji oldum artık ondada zorluk cıkar diye ilaç falan kullanmak ıstemedım ben 24 yaşındayım eşim benden 10 yaş büyük ve o baştan beri çok istiyor onuda daha fazla bekletmek ıstemıyorum..bazı kısıtlamalar derken ne demek istedin canım onu merak etttimm
canım 13 kilo sıkı bi rejimle verilir çok takma kafana sonuçta vaj. yenmişsin onu düşün ama kilo vermeyi beklersen de çocuk için bikaç ay beklemeniz lazım. bide şöyle bi durum var ki bebek hemen isteyince olmayabiliyo, herhangi bi problem olmasa bile hamile kalmak için aylarca beklemen gerekebiliyo, tabi tam tersi durum da mümkün. nohut sanırım kızıtlamalar derken cinsel şeyleri kastetmiştir, riskli gebeliklerde cinsellik yasaklanabiliyo çünkü. ama bazen de son aya kadar devam edebiliyo. malum lohusalık döneminde de yasak. eşin rahat bi cinselliğe yeni kavuşmuşken tekrar kaybetme riskine razıysa, sende istiyosan problem değil.