- Konu Sahibi gamzeanneolmakistiyor
-
Ben Manisaliyim, yarin okulca Soma'ya gidicez. Maddi manevi destek vermeye calisicaz.
Dua edicez, Allahtan yardim diliycez.
Artık ümüt kalmadı arkadaşlar. bu gaz öyle menen bir şeymiş ki 2. nefesi almanıza imkan vermezmiş.kimileri yanarak can verdi kimileri zehirlendiler. hepsi yaktı ciğerimizi ama o yaralı kurtulan kardeşim. çizmelerimi çıkarayım mı diyen kardeşim.kim seni hakir gördü ,hor gördü? kimler sana yukarıdan baktılar? kimler üstündeki kıyafete baktı,yüzündeki karalara baktı da gözlerine bakmadı,o tertemiz yüreğine bakmadı? nasıl geldin sen bu mahçup haline ki canını unuttun orda da sedyeyi düşünür oldun. hakkınızı helal edin hepimize...[/
içim yanıyor gözümün önüne geldikçe.. yerin dibine geçmesi gerekenleri göklere çıkarıyor bazıları. asıl saygıdeğer yeraltındakiler ama kimin umrundaymış ki? az az nefes aldık demiş içeriden çıkanlar. nefesi bile tasarruflu kullanmaya çalışmışlar. gerçekten içim acıyor...
onlarda o yürek olsaydı bu işçiler emeklerinin karşılığını bu şekilde almazlardı. yazık gerçekten çok yazık... söyleyecek çok şey var ama Allah deyip susuyorum
bende manisalıyım.ve bugün buradan bir çok saglık ekibi,erkek arkadasım'da dahil somaya gitti.içeride toplam 1000 kişinin oldugu ve toplam ölü sayısının 500 kişi oldugu söyleniyor.bu gerçek olmasın inşallah.ama cesetleri içeride saklıyorlarmış.
o kadar kötüyüm ki bugün televizyon'dan hep takip ettim.göz yaşlarımla izledim dualar ettim.allahım mekanlarını cennet eylesin.rahmetinle aydınlatsın onları.
hele ki birde bir resim gördüm.orada bulunan biri kaydetmiş resmi.ölen insanları çekmişler.o resmi gördüm göreli kendimde değilim.
allahım bu çok ama çok ağır bir facia..
Çok haklisin çok.. Ne denir kii. Allah görüyor. Eminim hepsinin bir bedeli var. Yaşayıp gorecekler. Biz Allah diyelim susalim. O bilir en doğrusunu nasılsa...
amin inşallah. umarım bu sayılar gerçek değildir.
Artık ümüt kalmadı arkadaşlar. bu gaz öyle menen bir şeymiş ki 2. nefesi almanıza imkan vermezmiş.kimileri yanarak can verdi kimileri zehirlendiler. hepsi yaktı ciğerimizi ama o yaralı kurtulan kardeşim. çizmelerimi çıkarayım mı diyen kardeşim.kim seni hakir gördü ,hor gördü? kimler sana yukarıdan baktılar? kimler üstündeki kıyafete baktı,yüzündeki karalara baktı da gözlerine bakmadı,o tertemiz yüreğine bakmadı? nasıl geldin sen bu mahçup haline ki canını unuttun orda da sedyeyi düşünür oldun. hakkınızı helal edin hepimize...[/
içim yanıyor gözümün önüne geldikçe.. yerin dibine geçmesi gerekenleri göklere çıkarıyor bazıları. asıl saygıdeğer yeraltındakiler ama kimin umrundaymış ki? az az nefes aldık demiş içeriden çıkanlar. nefesi bile tasarruflu kullanmaya çalışmışlar. gerçekten içim acıyor...
ben hep üzülürdüm madencilerle inşaat işçilerinin çalışma şartlarına.iş güvenliği olmadan 5 kuruş paraya saatlerce çalışırlar. en çok onların ensesindedir ölüm ama ne yapsınlar çalışmak zorundadırlar. yanıyo ciğerim yanıyo Allah ailelerine sabır versin
ben hep üzülürdüm madencilerle inşaat işçilerinin çalışma şartlarına.iş güvenliği olmadan 5 kuruş paraya saatlerce çalışırlar. en çok onların ensesindedir ölüm ama ne yapsınlar çalışmak zorundadırlar. yanıyo ciğerim yanıyo Allah ailelerine sabır versin
bazıları da iş beğenmez işte. halimize şükredelim
bende manisalıyım.ve bugün buradan bir çok saglık ekibi,erkek arkadasım'da dahil somaya gitti.içeride toplam 1000 kişinin oldugu ve toplam ölü sayısının 500 kişi oldugu söyleniyor.bu gerçek olmasın inşallah.ama cesetleri içeride saklıyorlarmış.
o kadar kötüyüm ki bugün televizyon'dan hep takip ettim.göz yaşlarımla izledim dualar ettim.allahım mekanlarını cennet eylesin.rahmetinle aydınlatsın onları.
hele ki birde bir resim gördüm.orada bulunan biri kaydetmiş resmi.ölen insanları çekmişler.o resmi gördüm göreli kendimde değilim.
allahım bu çok ama çok ağır bir facia..
Hayatini kaybedenlerin sayisi 541 belki daha da fazla somada hayat durdu allahim sabir versin hepimize
BENCE doğrudur o rakam çünkü o soğuk hava deposunda sadece 364 kişi varmış ama söylemiyorlar YA SÖYLENECEK SÖZ YOK SABAHTAN BERİ AĞLIYORUM KAHROLDUM YA RABBİM SABIR VERSİN GERİDE KALANLARA ÖLENLERE RAHMET EYLESİN HALA ORADA CAN ÇEKİŞEN VARSA RABBİM ONLARA YARDIM ETSİN ONLARA MELEKLERİNİ GÖNDERSİN ...
Bu saatten sonra ümidim kalmadı benim
Bu kadar vurdumduymaz, bu kadar vicdansız bir iktidarımız olduğu için utanıyorum.
tiksiniyorum!
Bütün dünya yardım gönderelim dedi hayır dediler.
Şimdi bakan çıkmış saat 2ye kadar ekipler dinlenecek diyor.
Ne dinlenmesi ya! yüzlerce can yerin altındayken neyin dinlenmesi.
Can bu kadar ucuz olamaz!
Ama dilerim daha beterlerini yaşamadan ölmezler.
o soru sömürüden,korkudan,bastırılmışlıktan,gerikalmışlıktan soruluyor.
o soru hastanede azarlayan hemşireden,bankada fırcalayan veznedardan,devlet dairesinde yerin dibine sokan memurdan dolayı soruluyor.
Canınızı acıtan o soru işçinin,çiftçinin,köylünün gittigi heryerde hor görülmesi,aşağılanması,ötekileştirilmesi sebebiyle soruluyor..
ALINTIDIR..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?