- Konu Sahibi gamzeanneolmakistiyor
-
Dünya öyle acimasiz iste,bizlerde sucluyuz herkes herbirimiz,insanligi düzeltemiyoruz,hep bana demesek keske kimse ac kalmasa yoksulluk olmasa keske bu insanlarin cani ucuz olmasa,zulüm olmasa,Villalarda lüks yasamak icin insanlar sömürülmese pis nefisli insanlar tarafindan,olabilir iyilik olabilirdi dünyada,ama insanoglu doymuyor...
O insanlar o sartlarda calismaya mecburdular,ve bu insanin icini acitiyor,düsünün o sartlar mecburen boyun egiyorlardi,hayat derdine ,yasam mücadelesi ugruna.
Ve bu malesef sonda olmayacak...
bende onu yazacaktım az önce yanlış anlaşılırım belki diye vazgeçtim. yok eşim, sevgilim, kayınvalidem derken insanlığı unutuyoruz bazen. hepsi boş. böyle acılar mı gerekiyor acaba hatırlamak için insan olduğumuzu?
Neden yanlış anlasilalim arkadaşım içim yanıyor icimm aglamaktan gözlerim şişti yarın çalışmak okadar zor geliyor ki gelicek herkes derdini anlatacak o dertlerle ordakilerin derdi bir mi? Yarın siyah kurdalem ile oturmaktan başka yapabilecegim birsey olmaması ne acı?
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
BENCE doğrudur o rakam çünkü o soğuk hava deposunda sadece 364 kişi varmış ama söylemiyorlar YA SÖYLENECEK SÖZ YOK SABAHTAN BERİ AĞLIYORUM KAHROLDUM YA RABBİM SABIR VERSİN GERİDE KALANLARA ÖLENLERE RAHMET EYLESİN HALA ORADA CAN ÇEKİŞEN VARSA RABBİM ONLARA YARDIM ETSİN ONLARA MELEKLERİNİ GÖNDERSİN ...
son olsun artık. bir facia daha kaldırmaya hali var mı bu ülkenin?
Ama baksana,sorumsuzlugun ihmalkarliginin farkinda olmayan yönetim orada duruyorken...
ben birinci sınıf okutuyorum. bu gün okulun yanındaki camide sela verildi soma'daki kardeşlerimiz için. elimi açıp dua ederken bir baktım benim miniklerim de dua ediyorlar. bu küçücük kalplarin duyduğu vicdanı versin Allah gereken kişilere. yarın hepimiz siyahlarımızı giyip kardeşlerimize destek olalım..
o soru sömürüden,korkudan,bastırılmışlıktan,gerikalmışlıktan soruluyor.
o soru hastanede azarlayan hemşireden,bankada fırcalayan veznedardan,devlet dairesinde yerin dibine sokan memurdan dolayı soruluyor.
Canınızı acıtan o soru işçinin,çiftçinin,köylünün gittigi heryerde hor görülmesi,aşağılanması,ötekileştirilmesi sebebiyle soruluyor..
ALINTIDIR..
aynen öyle.. bu işletme bile daha içeride kaç kişinin olduğunu bilmiyor sözde.. ve yine sözde bu işletme denetleniyor devletimiz tarafından
Peki arkadaşım nedir bekledıklerı ne dısardakı yakınları belirsizlikten ölüyor amcanın biri çıkmış oglu için ; gözyaşları içînde ölü yada diri bişey soylesınler artık dıye cırpınıyorlardı.yaşanmamış olsaydı ne kardesler ne babalar ne evlatlar ne eşler gitti neden insanları belirsizlikte bırakıyolar ????Fatiha okumaktan başka ne kaldı elimiz de giden gitti ölü sayısı 1000 diyorlar hava kararsın gerisi ni çıkartırız diyorlarmış burada okudum.. .
O adam yüzü taninmayacak halde orada cizmelerimi cikarayim mi derken,nasil cikipta derlerki olur böyle kazalar,yahu tamam olurda,sen ihmali ve insan hayatini hice saymayi,nasil böyle hicten sayarsin?
Allah rahmet eylesin yakinlarina sabir versin..
Hep böyle olaylardan sonra vir vir vir konusulur ama temelinde degismezse biseyler,bu olaylarin nasil önüne gecilir?
Nasil insanlarin ölümlerinin üzerinden vicdani rahat Paralar icinde,bolluk icinde yasayabiliyorlar?
kendilerinin ve yakınlarının hayatları söz konusu olduğunda olur böyle kazalar diyen biri çıksın da bak neler oluyor... of Allah ım ne desek boş
yüreğim yandı......
sözün bittiği acının haykırdığı bir günde....
tüm şehit ailelerinin acılarını dindirsin Allahım, sabır gücü versin.....
o sedye de ki insanı görünce insanlığımdan utandım.......neden mi....
çünkü ben onun yerinde olsam bağırır çağırır feryat ederdim...
güzel yürekli insan sana sedye değil, insanlık kurban olsun......:84:
Hersey muhakak imtihansa peki niye niye insanlar niye gözlerini acip iyi ile kötüyü ayird edemiyorlar.?
Hastane önünde protesto yapanları polis göz altına alıyor, önlem alıyor... Eğer bu önlemler yürüyenleri engellemek için deilde bu işçilerin hayatları için alınsaydı o hastanenin önünde toplanılmayacaktı bugün !!!!
Çok canım acıyor ..çooook:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?