Çocuğa harçlık vermek

Şu durumda haftalık olarak alması da sıkıntılı olanilir sizin için bence ilk bi kaç at günlük verin çünkğ sizin çocuğunun gün gün yetirmeyi öğrenip ondan sonra ancak haftalık mantığına geçebilir.

Yarım günlük 5 lira vererek başlayabilirsiniz
5 lira az olabilir ama zaten yeemek yiyormuş 3 öğün
Meyve suyu alsa 5 lira çok bile

Şimdiye kadar harçliği ile birşey alması gerekmedi. Bayram harçlıklarını yine aynı şekilde onlar için açtiğim altın hesabına attıcam bunda bi sıkıntı yok.
Birşey istediği zaman biz alıyoruz zaten
Çok pahallıysa o olmaz, şukadarlık bişey seçebilirsin diyoruz.
Sınırsız para harcatmiyoruz tabiki

iyi de çocuk 10 yaşında tabi ki harçlığı ile bişey alması gerekmez. ev geçindirmiyor sonuçta. sizin o fırsatı yaratmanız gerekirdi. sıkıntı yok dediğiniz şey sıkıntı işte. çocuğun harçlığı var ama bankada altın olarak. çok farazi bişey çocuk ne anlasın bundan.

Komunist bir cocugunuz var. Bence de cok hakli bunlar bizim hakkimiz olmali
Saka bi yana ben sizin yerinizde olsam.haftalik veririm aylik vermem. Daha parayi kavrayamamis cocuk aylik butceyi nasil ayarlasin. Haftalik verin bence ve ekstra bisey istediginde ,ornegin dergi kitap gibi ufak tefek seyler . Sana harclik vermistim diyin. Okulda abbur cubura verecegi parayi ayarlayin ve mumkunse kiziniza biraz hayatin gerceklerini anlamasi icin sorumluluk verin .
Bakkala cakkala gitsin .

İstediği bir kıyafeti ya da oyuncağı eşyayı o bayram harçlığıyla alması gerekiyordu. Böylece eldeki para, hedefteki eşyanın fiyatı, beklemek biriktirmek ve sabretmek kavramlarını öğrenecekti. Herkes çocuğunun ihtiyacını karşılıyor zaten konu ihtiyaç fakirlik değil ki

Evet bu güzel fikir
Bende ilk etapda aylık verirsem hepsini aynı hafta harcar diye düşünüyorum
Çünkü bonkörlüğüde çok var
Bi ara okulda her hafta kermes oluyordu. 5lira gönderin diyordu öğretmeni. Bazen 5 olmuyordu 10 veriyordum. 5yini geri getir diyince bazen boş geliyordu. İşte falancanın parası yoktu ona birşeyler aldım diyordu. Bikaç gün sonra o arkadaşının annesi parayı geri
yolluyordu

Ama siz çocuğa hiç kendi parasını harcama keyfi vermemişsiniz ki.
Bayram harçlıkları çocuğun geleceği için değil ki ha olur durumunuz çok kötüdür anlarım da durum iyiyken çocuktan alıp bankaya atmak çok üzücü ben çocuk olsam çok üzülürdüm.
Çocuk onları biriktirip kendi istediği şeyleri almalı hem sabrı da öğrenir.

aylık vermeyin günlük verin bence ben hatırlıyorum günde 2 liraya neler alıyordum neler o yaşta bir çocuğa 300 değil 100 tl bile vermek sakıncalı bence haftalık ya da günlük verin derim

İstediği bir kıyafeti ya da oyuncağı eşyayı o bayram harçlığıyla alması gerekiyordu. Herkes çocuğunun ihtiyacını karşılıyor zaten konu ihtiyaç fakirlik değil ki
Bizim sorunumuz istediği birşeyi hemen almak. Bayramı harçlıklarin ile alırsın hiç demedim. Haklısınız

aylık vermeyin günlük verin bence ben hatırlıyorum günde 2 liraya neler alıyordum neler o yaşta bir çocuğa 300 değil 100 tl bile vermek sakıncalı bence haftalık ya da günlük verin derim
Günlük 2 az olur. Ama 5 iyi sanki. Ama 5de versem 10da versem hemen o gün bitirse gene parayı kullanmayı öğrenmiş olmayacakki

Oglum 5.5 yasinda. Evim migros ustunde.
Iner alacagını alir ekmegin 1 lira cikolatanin en ucuzunun 25 kurus oldugunu bilir.
Oyuncaklarin pahali oldugunu onu alabilmek icin para biriktrmesi gerektigini bilir. Siz bence bu konulari hic konusmamissiniz. Yada sen su paraya sunu alabilirsin dememissiniz. Cocuk herseyi bedava saniyor. Bence 3 gunluk harclik seklinde baslayin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…