Özel okul olunca bi tost bi ayran 10 lira eder diye düşündüm..300 mü10 yaşındaki çocuk 300 liralık ne alacak kantinden?
çocuğu fanusta mı yetiştirdiniz? 10 yaş para kavramını anlamıyor olmak için çok geç bi yaş. internetin veya ulaşımın paralı olduğunu bilmemesi çok ilginç geldi. ben ilkokul çağımı düşünüyorum parayı da biliyordum paranın yokluğunu da. benze bu konuda yetersiz kalmış ayrıca fazla korumacı davranmışsınız. çocuk altını ne yapacak ki harçlıkları ile altın aldırdınız? o para ile gel sana bişey alalım deyip dışarı çıkarabilirdiniz. çok pahalı bi şey istediğinde ama paran bu kadar derdiniz mesela, o zaman anlardı sınırı.
günlük 5 liradan haftalık 30 lira hadi en fazla 50 lira bence yeter.
Hadi günlük olsun ben onu haftalık olarak algıladım da şoka girdimÖzel okul olunca bi tost bi ayran 10 lira eder diye düşündüm..
Toki ye yazdırmak daha mantıklı :)Küçücük çocuğun harçlıklarıyla gram altın aldırmak bilemedim.. ....
Yok değil tost 5 lira okuldaÖzel okul olunca bi tost bi ayran 10 lira eder diye düşündüm..
iyi de çocuk 10 yaşında tabi ki harçlığı ile bişey alması gerekmez. ev geçindirmiyor sonuçta. sizin o fırsatı yaratmanız gerekirdi. sıkıntı yok dediğiniz şey sıkıntı işte. çocuğun harçlığı var ama bankada altın olarak. çok farazi bişey çocuk ne anlasın bundan.Şimdiye kadar harçliği ile birşey alması gerekmedi. Bayram harçlıklarını yine aynı şekilde onlar için açtiğim altın hesabına attıcam bunda bi sıkıntı yok.
Birşey istediği zaman biz alıyoruz zaten
Çok pahallıysa o olmaz, şukadarlık bişey seçebilirsin diyoruz.
Sınırsız para harcatmiyoruz tabiki
Bunu ben de merak ettim300 mü10 yaşındaki çocuk 300 liralık ne alacak kantinden?
İstediği bir kıyafeti ya da oyuncağı eşyayı o bayram harçlığıyla alması gerekiyordu. Böylece eldeki para, hedefteki eşyanın fiyatı, beklemek biriktirmek ve sabretmek kavramlarını öğrenecekti. Herkes çocuğunun ihtiyacını karşılıyor zaten konu ihtiyaç fakirlik değil kiŞimdiye kadar harçliği ile birşey alması gerekmedi. Bayram harçlıklarını yine aynı şekilde onlar için açtiğim altın hesabına attıcam bunda bi sıkıntı yok.
Günlük 10 liradan aylık demiş hanımefendi ama ben haftalık anlayınca gözlerim açıldıBunu ben de merak ettim
Evet bu güzel fikirŞu durumda haftalık olarak alması da sıkıntılı olanilir sizin için bence ilk bi kaç at günlük verin çünkğ sizin çocuğunun gün gün yetirmeyi öğrenip ondan sonra ancak haftalık mantığına geçebilir.
Yarım günlük 5 lira vererek başlayabilirsiniz
5 lira az olabilir ama zaten yeemek yiyormuş 3 öğün
Meyve suyu alsa 5 lira çok bile
Şimdiye kadar harçliği ile birşey alması gerekmedi. Bayram harçlıklarını yine aynı şekilde onlar için açtiğim altın hesabına attıcam bunda bi sıkıntı yok.
aylık vermeyin günlük verin bence ben hatırlıyorum günde 2 liraya neler alıyordum nelerMerhaba,
Uzun olacak şimdiden kusura bakmayın
benimki dert değil ama konuyu nereye açacağımı bilemedim.
Burdaki tecrübeli annelerden fikir almak istiyorum.
2 kızım var
Büyüğü 10 yaşında küçüğü 6
Şimdi büyüğü eylülde ortaokula başlayacak
Para kullanmasını kesinlikle bilmiyor
Aylık belirli bir harçlık vermek istiyorum
Parayı kullanmasını öğrenmesi için.
Şimdiye kadar verdiğimiz paraları veya bayram harçlıklarını ben hep ya kumbarasın attırdım yada büyük meblalar ise gram altın aldım, biriktirdim.
Kızım için para çok basit bir konu
Örnek vermek istiyorum birkaç
Geçen anneler gününde(eşim birsüreliğine yurtdışında) bana hediye almak istemiş. İnternetden sipariş vercekmiş. Keşke babam burda olsaydıda onun kartıyla alırdım diye söylendi. Ne alacaktın diye merakla sordum. Saat dedi. Fiyatıda 5000 lira
Kızım 5000 lira sen ne demek biliyormusun diye anlattım ama ona çok tuhaf geldi bu konuşmamız.Şaşırdı. Ne varmışki
Başka bir örnek okulda tablet ile eğitim görüyorlar. Geçen sene okulların kapanmasına 1,5ay gibi bir süre vardı, eve geldi dediki anne tablettim çok yavaşladı, bazı programları kaldıramiyor öğretmenim dediki yenisi aldiğin zaman şu gb olsun. Hadi gidip avm den yenisini alalım hemenyani defterim bitti kirtasiyeye gidip defter alalım der gibi ipad almak istedi.
Bende sene sonuna birşey kalmadı kullanmadığın programları kaldırsın öğretmenin seneye yenisini alıcam dedim. Suratı düştü. Bana trip attı. Neymiş lazımmış ve ben neden hemen almiyormuşum.
Biyere gideriz mesela wifi olmuyor. Benim telefonumum internetinden bağlanmak istiyorlar. Bende tamam ama 1 saat sonra kapatırım, yoksa paketim biter diyorum. Paket ne dir diye sorduğunda anlatmıştım. İnternete sen paramı ödüyorsun diye sormuştu
Bir ara uçak biletlerine neden para ödememiz gerekiyor diye bile sormuştu.
Ona göre bunlar bizim hakkımız, parasız olmalı
Şimdi ortaokula başlayacak az daha akıllanır belki diye harçlık vermek istiyorum.
Bu nekadar olmalı? Ve harçliği ile neler yapabilmeli.
Ben yine biriktirmesi taraftariyim ama ozaman neden verdin diye düşünür. Diğer türlüde abur cubura harcar diye endişelerim var.
Kisacası siz nasıl yapiyorsunuz? 10 yaşında bir çocuğun nekadar harçliği olmalı?
Bu arada kızım özel okulda. Sabah-öğlen-ikindi 3 öğün okulda yiyor. İlkokulda kantine gitmeleri yasaktı. O yüzden harçlık gerekmiyordu.
Ama ortaokulda serbest kantin, arkadaşları birşeyler alırken oda almak ister kesin diye düşünüyorum.
Bizim sorunumuz istediği birşeyi hemen almak. Bayramı harçlıklarin ile alırsın hiç demedim. Haklısınızİstediği bir kıyafeti ya da oyuncağı eşyayı o bayram harçlığıyla alması gerekiyordu. Herkes çocuğunun ihtiyacını karşılıyor zaten konu ihtiyaç fakirlik değil ki
Günlük 2 az olur. Ama 5 iyi sanki. Ama 5de versem 10da versem hemen o gün bitirse gene parayı kullanmayı öğrenmiş olmayacakkiaylık vermeyin günlük verin bence ben hatırlıyorum günde 2 liraya neler alıyordum nelero yaşta bir çocuğa 300 değil 100 tl bile vermek sakıncalı bence haftalık ya da günlük verin derim
Zaten kızınızda tam bu sebepten 50 ile 5000'in arasında fark görmüyor.Bizim sorunumuz istediği birşeyi hemen almak. Bayramı harçlıklarin ile alırsın hiç demedim. Haklısınız
Az önce detaylandırdım yorumumu bakın istersenizBizim sorunumuz istediği birşeyi hemen almak. Bayramı harçlıklarin ile alırsın hiç demedim. Haklısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?