- 11 Ocak 2019
- 336
- 493
- 18
Neden üzüldünüz? Tek başına biyere gitmeyen bir çocuk. Bayram harçliklarıda öyle az olmuyor. Parayı kullanmayı bilse zaten kendisine verirdim10 yaş çocuğu aylık harçlık idare edemez.
Haftalık harçlık verilebilir bu yaşta.
Ayrıca neden çocuğa bayram harçlığını gönlünce harcama fırsatı vermiyorsunuz?
Altın hesabına yatırmak nedir Allah aşkına ?
Kızınıza çok üzüldüm.
Kızınız çok saf çok temiz kalpli bi çocukEvet bu güzel fikir
Bende ilk etapda aylık verirsem hepsini aynı hafta harcar diye düşünüyorum
Çünkü bonkörlüğüde çok var
Bi ara okulda her hafta kermes oluyordu. 5lira gönderin diyordu öğretmeni. Bazen 5 olmuyordu 10 veriyordum. 5yini geri getir diyince bazen boş geliyordu. İşte falancanın parası yoktu ona birşeyler aldım diyordu. Bikaç gün sonra o arkadaşının annesi parayı geri
yolluyordu
Ama siz çocuğa hiç kendi parasını harcama keyfi vermemişsiniz ki.
Bayram harçlıkları çocuğun geleceği için değil ki ha olur durumunuz çok kötüdür anlarım da durum iyiyken çocuktan alıp bankaya atmak çok üzücü ben çocuk olsam çok üzülürdüm.
Çocuk onları biriktirip kendi istediği şeyleri almalı hem sabrı da öğrenir.
Çocuk adına hesabına harçlığını yatırmayı çok yanlış buldum
Bizim maddi durumumuz az olduğu halde öyle büyümedik
Harçlık bizimdi birirktirirdik eksik kalırsa annemiz babamız tamamlar istediğimizi alırdık
Para harcamayı da öğrendik paranın kıymetini de
10 yaşında bir çocuğun elinde bu hak yoksa nerden neyi öğrencek
bizim zamanımız için demiştim 2 diye :) hemen o gün bitirirse diğer günler için yarısını verirsiniz günlük sadece o kadar harcayabileceğini birazcık aç kalarak öğrenir.ya da daha güzel şeyler almak için iki gün simit yemeyi 3. günde döner alabilmeyi öğrenirGünlük 2 az olur. Ama 5 iyi sanki. Ama 5de versem 10da versem hemen o gün bitirse gene parayı kullanmayı öğrenmiş olmayacakki
Ama hiç kendi parasını harcamayan çocuk için yeterli olacaktır buGünlük 2 az olur. Ama 5 iyi sanki. Ama 5de versem 10da versem hemen o gün bitirse gene parayı kullanmayı öğrenmiş olmayacakki
Yanlis anlamayin soracaklarimi ama siz cocuga hic anlatmadiniz mi para mevzusunu , yani benim oglan da 10 yasinda ama bebekliginden beri ben onunla hep konusurum , misal oyuncak istediyse oglum bu ay sadece bir tane alabiliriz , 50 lira ayirabilirim oyuncaga derim , yani bunu 3 yasindayken soyluyordum
Markette cok abur cubur alirsa bu kadar param var , hepsini alamazsin derdim , boyle boyle ogrendi para mevzusunu
Harclik konusuna gelince , ben gunluk veriyorum , 1.5 eur veriyorum hergun , turkiyedeyken haftalik 10 tl veriyordum orda ozel okuldaydi zaten gun icinde para harcamiyordu
Son olarak da verdiginiz harcliga karismayin , cocuk niye biriktirsin harcligini gonlunce harcasin
Benim oglan istedigi gibi harcar , bazen de biririktirir mesela biriktirdigi paralarla kendisine iphone aldi ama ben hic karismadim ne zaman isterse harcadi , ne zaman isterse kumbarasina atti
Onu da anlatmaniz gerekiyordu , yani mal , hizmet , saglik , egitim hepsini sizin anlatmaniz gerekiyor sık sıkTabiki anlattım
Bazen param yok onu alamam dediğim zaman ozaman kartınla öde diyor mesela?
Veya markete gidiyoruz 1 tane istediğin birşeyi al diyorum onun farkında zaten.
yani parayı gereksiz bulmuyor
Sadece bazı şeylerin paralı olması ona gereksiz geliyor konu bu
Keşke gönderebilsemKomunist bir cocugunuz var. Bence de cok hakli bunlar bizim hakkimiz olmali
Saka bi yana ben sizin yerinizde olsam.haftalik veririm aylik vermem. Daha parayi kavrayamamis cocuk aylik butceyi nasil ayarlasin. Haftalik verin bence ve ekstra bisey istediginde ,ornegin dergi kitap gibi ufak tefek seyler . Sana harclik vermistim diyin. Okulda abbur cubura verecegi parayi ayarlayin ve mumkunse kiziniza biraz hayatin gerceklerini anlamasi icin sorumluluk verin .
Bakkala cakkala gitsin .
Kart mevzusu ise , kartin da ne oldugunu anlatin , icine para kondugunu vs , mesela oglum kartla al dediginde ben kartta da yeterli para yok , maasim yatinca karta yatiracagim derdimTabiki anlattım
Bazen param yok onu alamam dediğim zaman ozaman kartınla öde diyor mesela?
Veya markete gidiyoruz 1 tane istediğin birşeyi al diyorum onun farkında zaten.
yani parayı gereksiz bulmuyor
Sadece bazı şeylerin paralı olması ona gereksiz geliyor konu bu
Hesap kızlarımın adına birikiyor
Sadece bayram harçliği değil tabiki her ay kendimiz bir mebla ekliyoruz üstüne.
Biz ticaretle uğraşan insanlarız.
Bugün çok iyise yarın aynı olmaya bilir durumumuz.
Orda biriken ile 18 yaşına geldiğinde isterse kendine araba alır isterse gönlünce harcar
Neden üzüldüm biliyor musunuz ?Neden üzüldünüz? Tek başına biyere gitmeyen bir çocuk. Bayram harçliklarıda öyle az olmuyor. Parayı kullanmayı bilse zaten kendisine verirdim
Onu da anlatmaniz gerekiyordu , yani mal , hizmet , saglik , egitim hepsini sizin anlatmaniz gerekiyor sık sık
Cocuklar birsey bilmez ki , onlara biz ogretiyoruz hayati
Mesela evin kira oldugunu , hastaneye gittigimizde para odedigimizi , okula aylik yaptigim odemeyi vs vs ben hepsini soylerdim ogluma , yani alinan her malin ve hizmetin bir bedeli oldugunu sizin ogretmeniz gerekiyor
Eger soyluyorsaniz da anlamiyorsa ona yorum yapamam , o zaman okul rehberinden danismanlik alin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?