- 19 Kasım 2013
- 18.856
- 34.035
- 798
Günde 10 liradan hesapladım.. Özel okul olunca fiyatlar tuzlu olabilir.. Kalanı da biriktirir..10 yaşında ki bir çocuk için 300 biraz fazla değil mi?
Hiç mi param yok muhabbeti olmadı daha evvel yanında.
Bilemedim,kızım 6.5 yaşında,bazen birşey ister pahalı değilse alabilir miyiz diye de ekler genelde.
Pahalı,şu an ona bu kadar bütçe ayıramam dediğimde de sorun çıkarmaz.
Şu an akıllı saat telefonlardan istiyor,bende almak istiyorum ama önümüz yaz ve zaten dibimde olacak diye erteledim,ona da bütçemize uymuyor şu an,babanın işi ile ilgili beklediğimiz birşey var,o olunca alacağım dedim. Tamam dedi.
Ben şimdi farkettim yazarken,biz hep bu muhabbetleri yapıyoruz. Öğrendi bu sayede zira aksi halde istekler bitmiyor.
Özellikle pahalı büyük birşey alınacaksa ,babanla konuşup değerlendirelim,uygun olup olmadığına bakalım vb sekilde anlatıyorum.
4 yaşlarındayken bir kez oyuncak için,param yok alamam şu an demiştim de,dönüp anne kredi kartın var ordan al demişti,o gün anlatmıştım kredi kartıyla alınan şeylere de bankaya para ödediğimizi.
Siz de bazen param yok,bütçemiz su an bunu almaya uygun değil vb cümleler kurmalısınız diye düşünüyorum.
Harçlık konusunda da ,özel okulda dediniz,haftalık 50 lira yeterli olacaktır.
Orada yiyip içebildiği için. İlk başta parasız kalacak muhtemelen ama zamanla öğrenir parasını doğru kullanmayı.
Kizinin burcu kova mi
Hahaa yerim onu ya ne kadar masum
Okadar detaylı bilmesi tarafdarı değilim ben
Çevremizde bak annem şu ayakkabıma şukadar para verdi, okulumun yıllık fiyatı şu diyen çocuklar ile dolu ve bu bana çok itici geliyor.
Herşeyde para muhabbeti yapan büyüklerde çocuklarda çok sevimsiz
Yorumlar bana çok ilginç geldi. Sanki konu sahibi cocugunun harclıklarını tatilde yemiş gibi konusuyosunuz da zaten cocuk için biriktirilmiş o paralar. Eger maddi durumları iyi olmasaydı o harclıklarla cocugun ihtiyacı görülürdü maddi durum demek ki yeterli ki ihtiyacları anne baba karsılıyor o paraya gerek duyulmuyor. İlerde kızınız büyüdügünde o parayı istedigi bişey için harcarsınız bence cok iyi düşünmüş,yapmıssınız.
Harclık için de aylık cok zor olur haftalık 30 tl iyi bence
Sizin kızlar cok tatlılar ya =) =) nasıl desem henüz hayatın nasıl birsey oldugunu bilmiyorlar ne yazık ki... Erkenden öğrenmeleri mi iyi sonradan mı bilemem ama saflıkları cok güzel...Bizim evde daha doğrusu çocukların yanında para mevzusu çok olmaz.
Ben bazen kendimce anlatırım her istediğimizi alamayız, bazen paramız olmayabilir veya
yetmeyebilir gibi.
Kredi kartı olayı bizdede çok yaşanır.
Paran yoksa kartla ödesene anne diye akıl verir ikiside
Bazen işler yetişmeyince kızlar ile ofise gitmem gerekiyor.
Sen burda napiyorsun diye sormuşlardı.
Biraz anlattım sonrada para kazanıyorum demiştim.
Küçüğü hani anne burda hiç para yok, bugün kazanmadın mı diye sormuştu
Bankayı anlatmıştım. Yanımda bankayada getirmiştim anlasınlar diye.
Şimdide birşey olunca bankada paran var ya diyorlar. Bankayı benim sandılar sanırım
Bence kiziniz para hesabini degil yok nedir onu bilmiyor ya da kabul etmiyor.sanirim siz de bizim gibi ucuz pahali her istedigini aldiginiz icin bes bin liralik saat icin ne var ki bunda diyebiliyor.benim kizlarimda on ve alti yasinda buyuk kizim sizinkinin aynisi anlattiginiz kadariyla.ilk oldugu icin ve de esimde ben de hayir diyemedigimiz icin her istedigi bir sekilde yapiliyor.hatali oldugumuzu kabul ediyorum bastan hayiri sabretmeyi ogretmemiz lazimdi.deli gibi aglayarak her istedigini yaptirmaya calisiyor.sakinlesince anlatiyoruz ediyoruz ama ayni tas ayni hamam.
Sizin kızlar cok tatlılar ya =) =) nasıl desem henüz hayatın nasıl birsey oldugunu bilmiyorlar ne yazık ki... Erkenden öğrenmeleri mi iyi sonradan mı bilemem ama saflıkları cok güzel...
10 yaşındaki çocuk niye bu kadar dünyadan habersiz anlamadım ve şaşırdım. Her şey bedava, bir saat 5000 lira, o kadar paranın büyüklüğünden haberi yok, vs vs. Sanki 4 yaş çocuğu gibi bazı dedikleri. Biz daha bile küçükken markete alışverişe gönderilirdik, parayı da sayarak alırdık falan. Tamam, siz tek başına markete göndermeyin de, ne bileyim bu çocuk fanusta mı büyüdü...
Ben 10 yaşında çocuğa aylık vermezdim. Günlük veririm. Ya da en fazla haftalık.
Erkek kardeşime babam sanayide iş bulmuş yaz tatilinde çalışması için. Maddi olarak iyi şartlarda olmamıza rağmen. Oturdum tebrik ettim valla.Paranın değerini bilmeyen çocukları aileler eskiden tatillerde işe verirdi. Ama zaman değişti şimdi kimse yapmaz
Biz özellikle anlatıyoruz birazda kızıma.Bizim evde daha doğrusu çocukların yanında para mevzusu çok olmaz.
Ben bazen kendimce anlatırım her istediğimizi alamayız, bazen paramız olmayabilir veya
yetmeyebilir gibi.
Kredi kartı olayı bizdede çok yaşanır.
Paran yoksa kartla ödesene anne diye akıl verir ikiside
Bazen işler yetişmeyince kızlar ile ofise gitmem gerekiyor.
Sen burda napiyorsun diye sormuşlardı.
Biraz anlattım sonrada para kazanıyorum demiştim.
Küçüğü hani anne burda hiç para yok, bugün kazanmadın mı diye sormuştu
Bankayı anlatmıştım. Yanımda bankayada getirmiştim anlasınlar diye.
Şimdide birşey olunca bankada paran var ya diyorlar. Bankayı benim sandılar sanırım
yokluk görmemek asıl sıkıntı ona yoku gösterin söylemlerle olmaz o iş, birşey istediğinde şuan paramız yok deyin, pahalı bir hediye mi beğendi paran var mı onu alacak varsa verde alalım biz karşılayamayız deyin, eline harçlık verin kişisel ihtiyaçlarını onunla gidermesini söyleyin dönem dönem evede ufak şeyler aldırın o harçlıkla ekmek olur içecek olur böyle böyle paranın kolay kazanılan birşey olmadığını anlar..Beni çok iyi anladınız.
Benim derdim para hesaplayamaması veya tutamaması değil.
Anneler günü örneğinde bunu anlatamak istedim. 5000 liralık bir saat ona ucuz geliyor. Nasılsa parası varmış isterse alırmış. Öyle düşünüyor.
Ama istiyorumki parayı yönetmeyi bilsin. Bugün var ama belki yarın olmayacak onu bilsin.
Yoksa markette gitsin 10 lira harcasın, pazara gitsin 30 lira harcasın değil mesele.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?