- 27 Eylül 2012
- 2.647
- 842
- 198
- Konu Sahibi siyahbeyaz2012
-
Soruluyor ama yüzde yüz etkilemiyor diye biliyorum.Bu arada siz nasıl bir madde koyabilirsiniz ki dava sürecinde?İyi akşamlar kızlar günlerdir kafamı kurcalayan bir durum var.Biz anlaşmalı boşanacağız ve ben ömür boyu velayet annesinde kalacak şartını koydurdum.Bu durum ilerde ne gibi bir durumda dava olarak karşıma çıkabilir?Çocuklara 6 yaşına geldiğinde anne-baba seçme konusunda karar hakkı olduğunu duydum bu doğru mu?Kaç yaşında hakim çocuğa bunu sorabilir ya da benim koyduğum maddeyle böyle birşey olmamasını garanti edebilir miyim?Lütfen bilenler yazsın çatlıyorum günlerdir...
İşte o anlamda yazdık zaten ama gecen gun böyle bırsey duydum merak ettim..O benım herseyım ve dogumdan berı herseyını ben yapıyorum ondan vazgecmek ıstemem ..
Kocamla yasama ihtimali beni intihar ettirir diyorsunuz ama o onun babasi yani.Bu dusunceniz cok saglikli degil.Hem zaten o kadar yil sizible yasadiktan sonra babasini secmez zaten.Belki ergenlikte oyle bir sorun yasanabilir.Sizin onu anlamadiginizi dusunup babasiyla yasamak isteyebilir ki bu da gecici bir heves olarak kalir adi ustunde ergenlik.Sizden vazgececegini sanmiyorum.Ama bu dusuncelerle hareket ederseniz onu cok bunaltirsiniz ilerki donemlerde.Anlasmalı bosanma maddelerı bız belırleyıp ımzaladık ömur boyu velayet annede kalacak ve ılerde velayet nafaka ıcın dava acılmayacak dıye yazdık...Bilmiyorum cok sey yasadım hep kızım ıcın katlandım ve ona emek verıp hayatımın ortasına koyup gözum gıbı bakıp da ılerde kocamla yasama ıhtımalı benı ıntıhar ettırır sanırım
Ömür boyu velayet diye bir şey yok malesef,velayet size verilir ancak baba da durup dururken velayet davası açamaz,açsa bıle bır sebep olması lazım,yani açabılır de bır anlamı olmaz bıle,ahlaka uygunsuz yaşam ,cocuğun darp edilmesi vs,,,yanı velayet durumunu etkileyecek ve ispata dayanan bir sebepler açabilir dava,cocuk da eger dınlenebılecek yasa geldıyse fıkrı sorulur ,Yargıtay kararları var bununla ilgili,mesela dokuz on yas gıbı,çocuğun fikrinin önemi büyük
Anlasmalı bosanma maddelerı bız belırleyıp ımzaladık ömur boyu velayet annede kalacak ve ılerde velayet nafaka ıcın dava acılmayacak dıye yazdık...Bilmiyorum cok sey yasadım hep kızım ıcın katlandım ve ona emek verıp hayatımın ortasına koyup gözum gıbı bakıp da ılerde kocamla yasama ıhtımalı benı ıntıhar ettırır sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?