Cocugu evde yalnız bırakma derdi

guneshergundogar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2020
418
214
53
Bir cocuk okul yurume mesafesindeyse kac yasında yalnız evde bırakılıp işe gidilir?
Kapıyı accak kitlicek okula kendi yurucek geri eve kendi yurucek kapıyı kitleyip tek basına oturcak hazır yemegi tabagına koyup yicek ben işten gelene kadar beni beklicek
Bu kac yasında mumkun olur?
Siz cocugunuz kac yasındayken yaptınız bunu?

8 yasindaki yegenim, haftanin 2 gunu kendi eve gelmek zorunda, ancak evde yanliz kaldigi sure yarim saat, sonra baba geliyor isten.

ne kadar yanliz kalacagi, gidip geldigi guzergahin guvenilirligi onemli, bir de ayni yas grubunda cocugu olan komsunuz varsa rica edilebilir. Yegenim komsu ile gelip kendi anahtari ile eve giriyor.

Kiz
Mi
Erkek
Mi? Baya fark eder bence.. oglumu n arkadasi var cocuk 9 yasinda anne baba ise giidnce oturuyomus kiz
Kardesiyle ama
Cok akillilar.. ama benim cocuklarim
Oturmaz mesela..

Arkadasin kizlari vardi.. 11-12 de oyle okula gidiyolardi anneleri evde olmayinca ama
Oyle tum gun yanliz kalmiyolardi

Bu çocuğa ve yetkinligine göre değişir . Ben dört,beş yaşında iken yalnız kalıyordum evde mesela. Anneme abimi okula getirip götürüyordu . ( Aile apartmanı ) Evin hakimi gbi hissederdim kendimi oyunlar kurar ,eglenirdim.

Kısaca nereye gittiğiniz ,ne kadar kalacağınız gbi şeyler önemli.

Kendimden örnek vereyim beni 9 yaşında bırakmaya başladılar sobayı yakardım aperatif yemek hazırlardım hazır çorba kızartma gibi, evi toplardım yaramaz bir çocuk değildim ama kendi çocuğum olursa bırakamam mesela bu yüzden aileme kızgınım o yaşta ne kadar sorumluluk yüklemişler bana.

Çocuğun olgunluğuna göre alt sınır 12
Ben çok küçüklükten beri evde bırakıp gidiyorum kısa süreli alıştılar zamanla, ev tehlikesiz herşey çocuklara göre ayarlı ve çocuklarımı da tanıdığın için tehlikeli merakları hiç yok. Ama kendi kendine okula git gel kapıyı aç kilitle yemek hazırla vs daha küçük yaşta zor olur sanırım önceden yalnız kalmaya bi yere gidip gelmeye alışkın mı

Çocukları babaya bırakın

Ben orta 2-3'e giderken yapıyordum bunu. Annem çalışıyordu çünkü. Kendim gelirdim eve, yemeğimi yerdim, toplardım, derslerimi yapardım böyle.

9 yasında Soba yakmak mı
benim soba yanarken 9 yas cocugu evde kalırsa dokunur kendini yakar diye aklım cıkar

12 yaş ama çoçuğun gelişmesine karekterinede bağlı bir durum.meraklı herşeyi karıştıran ateşle bıcakla oynayan bir çoçukta kalamaz . Bazıları 14-15 bile olsa güvenip bırakamıyorsun

Kızım 10 yaşındayken kısa süreli (market-pazar vb) yalnız bırakmaya başladım.
13-14 yaşlarında gündüz iş saatlerimde yalnız kalmaya başladı.
Oğlumda 1-2 yaş daha erken oldu, sanırım 2. çocukta endişeler azalıyor, güven artıyor.

Bu her çocuğun gelişim aşamasına göre farklılık gösterir. Sizin bu dediğinizi kuzenimin çocuğu (şartları çok farklıydı maalesef) 7 yaşta yapmaya başladı (başlamak zorunda kaldı da denebilir).
Ama çevremde 15 yaşına gelip hala annesinin koşa koşa eve çocuk geçirmeye- karşılamaya gidenlerde var.

Kizimin sınıfındaki erkek arkadasi bahsettiğiniz gibi 2. sınıfta suan akilli bi cocuga benziyor
Ben çalışmıyorum ama çalışsaydım kizimda bu potansiyeli goruyorum evde kendini idare edebilir 7 yasinda ama cok bilinçlia
oğluma pek güvenemem mesela bu konuda dalgın biraz leyla onu birakamazdim iyice büyüyene kadar
10 yasinin üzeri uygun olabilir tabi bu cocukla da alakali

Bu tamamen çocukların durumu, evin şartları ile ilgili.
Biz çocukken anaokulundan geldiğimde eve kendim girerdim. Annem de sandviç hazırlardı o gelene kadar yemiş olurdum.

Bir de ablam evde ise daha küçükken bile evde kaldığımız olurdu kısa süreli olarak.

Sonraki evimiz çok güvenli değildi siteye taşınınca annem 8 yaşındayken kardeşimi evde bırakırdı yanına telefon da bırakırdı.

Her çocuğun hazırbulunuşu, güvenliği aynı değil.

Bir de bırakılan süre farkeder. Direk işe bırakıp gitmek için belki 10 yaş ideal olabilir. Ama öncesinde ancak diğer çocuğu okula bırakmak, markete gitmek, komşuya uğramak gibi kısa süreçler olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…