Cocugu evde yalnız bırakma derdi

Bu konu beni çok üzüyor. Sizlere ne kadar çok sorumluluk yüklenildi. "Ben olgun çocuktum" diye kilif uydurmak rahatlamak istiyorsunuz.

Zamanin değişmesi diye bişey yok. O zamanda 7 yaşindaki çocuk yanliz kalmamaliydi, şimdide. Evet şartlar denilebilir ama halen sorumsuzluktur bu. Hele bazilari eve gelip soba yakip,yemek bulaşik yapmasi,.. resmen cehalet o.

11-12 olabilir ama çocuğun karakterine ve okulun mesafesine göre de değisir tabiki bence, çalışan komsumuzun oğlu 7-8 yasından itibaren okula velisi olmadan gitti geldi, çevre de aynı sokakta oturan sınıf anneleriyle beraber yururdu bazen ama mesafe cok yakındı.

Kızım 13 yaşında 10 yaşından beridir okuldan gelince ilk başlarda beni 2 saat beklerdi en fazla.
Artık büyüdü.
Çalışma saatlerim daha geç oldu.
4 saat bekliyor beni.

Erken yaşında 15li yaşlarında farklı problemleri olur bence
Küçük yaşta kapiyi açmaz ne denilirse yapar ama 15ten sonra uygulama kullanıp eve siparis verirmi ? Netten paylaşım yaparmi? Yada nerde oturuyorsunuz komşu kim yalnız olduğunu bilecekler mi ?
Hepsi ortama ve şartlara bagli

Çocuğunuza akıllı saat alın, hem her an iletişimde kalmış olursunuz merak etmezsiniz.
Yeğenim 10 yaşında, akıllı saat alındı. Sürekli kolunda olduğu için okuldan bile ablamı arıyor acil durumlarda, geçen gün düşmüş. Ablamı arayıp annecim pantolonum yırtıldı dedi ablam koştur koştur okula gitti.

Siz de okuldan çıktı mı, eve gitti mi, evde ne yapıyor, yemek yedi mi vs sürekli haber almış olursunuz.
Akıllı saatte güvenli alan uygulaması da var. Çocuğunuz belirtilen alandan dışarı çıktığında size bildirim geliyor, görebiliyorsunuz.

Söylediğiniz her kelimeye imzamı atarım. Ben sırf bunun için kızlarımi özel okula yazdırdım. Sadece güvenli alan oluşturabilmek icin

Söylediğiniz her kelimeye imzamı atarım. Ben sırf bunun için kızlarımi özel okula yazdırdım. Sadece güvenli alan oluşturabilmek icin
calısanlar ıcın en mantıklısı bu
okul sonrası etut kurs servıs derken resmen ozel okul fıyatına gelıyor en azından orada hepsı var
kafanız kulagınız rahat eder allah esırgesın yavrularımızı ...

13 yaş ve daha küçük bir çocuğu yasal olarak evde yalnız bırakmak suç sayılıyor

Bir kız annesi olarak , Allahım sen duamı biliyorsun ya Rabbim

Ahh kalbimi bıraktım okurken. Allah güzel günlerini göstersin inşallah.

Biraz da çocuğa bağlı bir şey. 3. Sınıftayken babamızı kaybettik annemiz çalışmak zorundaydı 4.sınıftan itibaren evde yalnız kalmaya başladık yani en fazla 10-11 yaşındaydık. Okuldan gelir yemeğimizi yer tekrar giderdik. Annemizde akşamdan gelirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…