- 5 Ekim 2020
- 14.067
- 38.082
- 548
- 36
- Konu Sahibi guneshergundogar
-
Oğlumu 9 aylıkken kreşe vermek zorunda kalmıştım. Yalnız ebeveyn olduğum için
6 yaşında anaokul 7 yaşında 1.sınıf öğrencisi iken bakıcı ablamız vardı (2sene kendisine ve kaprislerine zor dayandım. Bir daha da tövbe ettim)
8 yaşında evin anahtarını astım boynuna sabah birlikte çıkıyor. Öğlen servisle eve geliyordu. Akşam yemeğini tabaklar bırakırdım. Gelince mikrodalgada ısıtır yer, ödevlerini halleder, hava kararmaya başlayınca evin bütün ışıklarını yakar camda yolumu gözlerdi.böyle böyle 17 yaşında bir herif oldu.
Zor karardı ama mecburdum. Dışarısı evden daha tehlikeliydi.
Herşeyi bayat yedi hep bir gün öncesinin yemeğini,,,,, büyüdümü evet büyüdü ama hiç el bebek Gül bebek olamadı
Artıları yok mu illaki var, sorumluluk sahibi, evcimen bir herif oldu
8 yaşında yaptık .Bir cocuk okul yurume mesafesindeyse kac yasında yalnız evde bırakılıp işe gidilir?
Kapıyı accak kitlicek okula kendi yurucek geri eve kendi yurucek kapıyı kitleyip tek basına oturcak hazır yemegi tabagına koyup yicek ben işten gelene kadar beni beklicek
Bu kac yasında mumkun olur?
Siz cocugunuz kac yasındayken yaptınız bunu?
Ah sizin için ne kadar zor olmuştur..
Oldu tabi olmaz mı
Ama mecburiyet vardı, Hergün Rabbime emanet ederek çıktım evden
Tüm gün yalnız bırakmayın zaten başbaşa mazallah Esra Erol’da neler izliyoruzKiz
Mi
Erkek
Mi? Baya fark eder bence.. oglumu n arkadasi var cocuk 9 yasinda anne baba ise giidnce oturuyomus kiz
Kardesiyle ama
Cok akillilar.. ama benim cocuklarim
Oturmaz mesela..
Arkadasin kizlari vardi.. 11-12 de oyle okula gidiyolardi anneleri evde olmayinca ama
Oyle tum gun yanliz kalmiyolardi
Allah kolaylık versin .Ben 7 aylık bebemi bakıcıya bırakıp işe gideceğim önümüzdeki hafta. Çok gerginim. Okuyunca ağladım istemsizce. Kaç tane bakıcı değiştirdim. Hiç ısınamıyorum ya.
Tüm gün yalnız bırakmayın zaten başbaşa mazallah Esra Erol’da neler izliyoruz
Allah kolaylık versin .
benim de hiç içim ısınmadı . çok bakıcı değiştirdim .
o nedenle çocuk artık kendim yaparım dedi zaten . bakıcılardan bıkkınlık geldi.
3 çocuk var . bakıcı olayı zor iş . bilirim .
en güzeli kreş .
en küçüğü artık 2 buçuk yaşında kreşe verdim . kafam rahat etti. ama ortancaya mecbur yine bakıcı.
uzun süre öyle götürdük . sonra ben yaparım . giderim gelirim dedi . okul eve 3-4 dakika yalnız .
aslında arkadaşım da sizin gibi 6 aylık vermiş kreşe.Neyse yine meydana çıkarmışsınız. Ben bu halde kreşe verecektim. Evime çok yakın 0-2 yaş kreşi var. Ben bayağı niyetlenmiştim eşim annem falan çok karşı geldi. Şimdi Eylüle kadar dayansam bakıcıyla sonra vericem kreşe 15 aylık oluyor.
Dusunduklerini sanmiyorum.Herkes kendi çocukluğundan örnek veriyor da, kim o zamanlarda çocuğu düşünüyordu yada pedagojiyi?
Ve çocuğu 1-2 saat evde birakip markete gitmek farkli, çocuğun yanliz okula gidip gelmesi farkli. 1-2 saat evde birakmak 10 yaşinda olur. Okula gidip gelmek 12-13 yaşlarinda.
inşallah istediğiniz gibi olur . akıllı saat kurtarıcı oluyor.Kızım seneye ilkokul a başlayacak bırakacak kimsemiz olmadığından özel okula yazdırdık, servisle gidip gelecek, ilk sene izin alıp işten erken çıkmayı planlıyorum kafa kafaya servise yetişirim diye düşünüyorum ama sonraki senelerde kapıyı açıp kendisi girer diye düşünüyorum. Akıllı saat almayı da düşünüyorum oradan irtibata geçeriz. Ben zaten en kötü yarım saat sonra evde olacağım. Ne kadar erken sorumluluk alırsa o kadar iyi diyorum ben... Ama uzun vadeli evde kalacaksa ideal yaş 10 bence..
Ben 7 aylık bebemi bakıcıya bırakıp işe gideceğim önümüzdeki hafta. Çok gerginim. Okuyunca ağladım istemsizce. Kaç tane bakıcı değiştirdim. Hiç ısınamıyorum ya.
Akıllı saatin normal telefondan farkı ne acaba? Biz telefon aldık ama akıllı saat daha mi kullanışlı?inşallah istediğiniz gibi olur . akıllı saat kurtarıcı oluyor.
küçük olduğu için telefonu idare etmesi zor olabilir diye düşündüm .Akıllı saatin normal telefondan farkı ne acaba? Biz telefon aldık ama akıllı saat daha mi kullanışlı?
Bir cocuk okul yurume mesafesindeyse kac yasında yalnız evde bırakılıp işe gidilir?
Kapıyı accak kitlicek okula kendi yurucek geri eve kendi yurucek kapıyı kitleyip tek basına oturcak hazır yemegi tabagına koyup yicek ben işten gelene kadar beni beklicek
Bu kac yasında mumkun olur?
Siz cocugunuz kac yasındayken yaptınız bunu?
Anladim, ben eve kendim bırakıyorum, evim ise yakın, istediğimde çıkıp eve gidebiliyorum. Şimdilik çok elzem değil o halde bana.küçük olduğu için telefonu idare etmesi zor olabilir diye düşündüm .
akıllı saat kolunda oluyor .
şimdiki akıllı saatler ortamın fotorafını çekiyor
nerede olduğunu görüyorsunuz .
gprs var . bulunduğu noktayı takip ediyorsunuz .
bir de ortam ses dinleme var .
çocuk derste mi tenefüste mi anlıyorsunuz .
benim için önemli kısım . apartmanın girişinden eve girip kapıyı kapatana kadar kesinlikle akıllı saati ya da siz telefon diyorsunuz . onu kapatmaması .
apartmanla kim var kim yok belli olmuyor .giren çıkan . kargo . teslim . tadilat tamirat.
bir de apartmana kadar varsa arkadaş gurubu ile yürümesi önemli.
aynı civarda oturan kişiler bizim hep oldu. yalnız gelmedi eve. arkadaşları da yalnız eve döndüğünden . ama onların evde anneleri oluyor tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?