Cocugu evde yalnız bırakma derdi

Ah sizin için ne kadar zor olmuştur..

8 yaşında yaptık .
kendisi yapabileceğini söyledi ama şimdi aklım olsa yapmazdım sanırım . tutturmuştu yapabilirim diyerek .
akıllı saat aldım .
okul yakındı . eve geldi . okul çıkışı akıllı saatten aradı beni. eve gidiyorum diyerek
apartmanın önüne geldiğinden yine aradı. apartmandan çıkarken akıllı saat açık oluyordu. taa ki anahtar ile kapıyı açıp içeri girebilene kadar . arkasından kapıyı kapattığında . görüşürüz deyip kapatıyordu akıllı saati. eve geldikten yaklaşık 1 saat sonra abisi ortaokuldan geliyordu. 1 saat bi yalnız olduğu süre oluyordu.

böyle bi sürecimiz oldu. şimdi 11 yaşında .
kardeşi var 6 yaşında . bilemiyorum yapabilir mi o . abisi yaptı ama kız çocuğu biraz daha korkabilir evde tek başına
yine 1 saat sonra abisi ortaokuldan gelir ama . insan tedirgin oluyor
kapıyı kimseye açmaması gerektiğini . kapı çalarsa mutlaka akıllı saatten beni aramasını.
abisi gelince zaten anahtarı var . ya da şifreli kapı çalma olayımız var ailecek. onun dışında çalan kapılar yabancı kişiler oluyor .

Tüm gün yalnız bırakmayın zaten başbaşa mazallah Esra Erol’da neler izliyoruz

Bence çocuktan çocuğa değişir..mesela kızım 8yasinda okula yalnız gidip gelemez..evde ocağı yakıp yemek koymasına izin vermem.ama akrabamızın kızı 8 yaşında kızı bunları yapardi

Ben 7 aylık bebemi bakıcıya bırakıp işe gideceğim önümüzdeki hafta. Çok gerginim. Okuyunca ağladım istemsizce. Kaç tane bakıcı değiştirdim. Hiç ısınamıyorum ya.
Allah kolaylık versin .

benim de hiç içim ısınmadı . çok bakıcı değiştirdim .
o nedenle çocuk artık kendim yaparım dedi zaten . bakıcılardan bıkkınlık geldi.
3 çocuk var . bakıcı olayı zor iş . bilirim .
en güzeli kreş .
en küçüğü artık 2 buçuk yaşında kreşe verdim . kafam rahat etti. ama ortancaya mecbur yine bakıcı.

uzun süre öyle götürdük . sonra ben yaparım . giderim gelirim dedi . okul eve 3-4 dakika yalnız .

Kızım seneye ilkokul a başlayacak bırakacak kimsemiz olmadığından özel okula yazdırdık, servisle gidip gelecek, ilk sene izin alıp işten erken çıkmayı planlıyorum kafa kafaya servise yetişirim diye düşünüyorum ama sonraki senelerde kapıyı açıp kendisi girer diye düşünüyorum. Akıllı saat almayı da düşünüyorum oradan irtibata geçeriz. Ben zaten en kötü yarım saat sonra evde olacağım. Ne kadar erken sorumluluk alırsa o kadar iyi diyorum ben... Ama uzun vadeli evde kalacaksa ideal yaş 10 bence..

Neyse yine meydana çıkarmışsınız. Ben bu halde kreşe verecektim. Evime çok yakın 0-2 yaş kreşi var. Ben bayağı niyetlenmiştim eşim annem falan çok karşı geldi. Şimdi Eylüle kadar dayansam bakıcıyla sonra vericem kreşe 15 aylık oluyor.

aslında arkadaşım da sizin gibi 6 aylık vermiş kreşe.
çok da memnun kaldığını söyledi. şimdi çocukları ortaokul çağında. bakıcı ile hiç muhatap olmadı o
öğretmen olduğundan yarım gün verdi yalnız . memursanız . tam gün vereceksiniz .
biz kreşimizden çok memnunduk . gerçekten aile ortamı bi kreşti . merhametli insanlar vardı.
bakıcı ile biraz götürüp dediğiniz gibi sonra kereşe verebilirsiniz .
biraz bakın bakalım . memnun kalırsanız belki hiç kreşi düşünmezsiniz bile. var öyle bakıcılar .

Dusunduklerini sanmiyorum.
Annem ben 6 yasinda iken 1 ve 3 yasindaki kardeslerimin basinda birakirdi simdi inanamiyor,nasil yaptim diye.

inşallah istediğiniz gibi olur . akıllı saat kurtarıcı oluyor.

Ben 7 aylık bebemi bakıcıya bırakıp işe gideceğim önümüzdeki hafta. Çok gerginim. Okuyunca ağladım istemsizce. Kaç tane bakıcı değiştirdim. Hiç ısınamıyorum ya.

Benim hayatımda saygı duymadığım yegane insanlardır kendileri, (kendi örneklerimden dolayı mesleğe tabiki var)
İnsanın mecburiyetini öyle güzel kullanırlar ki,
Beni maymun etmişti.
En son arabamı istemişti, Abla erken gelmemi istiyorsan akşam giderken ben alayım arabanı sabah gelirim, hem sen akşamları oğlanla çıkmıyorsun biz arkadaşlarla takılırız vb....
Mutfak masrafımdan hiç bahsetmiyorum, yenilenin içilenin hesabı yakışık almaz..........
Allah yardımcınız olsun,
Rabbim iyilerle karşılaştırsın

Hafta sonu çalışılmıyorsa bile çocuk 11 12 yaşından küçükse bile sıkıntı olur 15 tatili var ara tatili var
Koca koca insanlar bile yanlız kalınca korkuyorken çocuğun bütün gün yanlız kalması çocuğu korkutabilir yağmuru var şimşeği var gök gürültüsü var
13 14 olursa çokta sıkıntı olmaz gibi
Birde okuldan çıktığında evde kaç saat bekleyecek sizi buda var tabi

Akıllı saatin normal telefondan farkı ne acaba? Biz telefon aldık ama akıllı saat daha mi kullanışlı?
küçük olduğu için telefonu idare etmesi zor olabilir diye düşündüm .
akıllı saat kolunda oluyor .
şimdiki akıllı saatler ortamın fotorafını çekiyor
nerede olduğunu görüyorsunuz .
gprs var . bulunduğu noktayı takip ediyorsunuz .
bir de ortam ses dinleme var .
çocuk derste mi tenefüste mi anlıyorsunuz .

benim için önemli kısım . apartmanın girişinden eve girip kapıyı kapatana kadar kesinlikle akıllı saati ya da siz telefon diyorsunuz . onu kapatmaması .
apartmanla kim var kim yok belli olmuyor .giren çıkan . kargo . teslim . tadilat tamirat.

bir de apartmana kadar varsa arkadaş gurubu ile yürümesi önemli.
aynı civarda oturan kişiler bizim hep oldu. yalnız gelmedi eve. arkadaşları da yalnız eve döndüğünden . ama onların evde anneleri oluyor tabi

çocuğum yok ama annem babam çalıştığı için 7 yaşından beri tek başıma okuldan eve gittim geldim. okulum yakın bile olsa annesi evde olan ve kapıyı annesi açan arkadaşlarıma hep özendim,ayrıca evde çeşitli korkular da geliştirdim o dönem. korkudan çoğu zaman bir odada oturur bizimkileri beklerdim aç karnıma. kaç yaş uygundur bilemem ama 7 yaş çok erken onu biliyorum.

Anladim, ben eve kendim bırakıyorum, evim ise yakın, istediğimde çıkıp eve gidebiliyorum. Şimdilik çok elzem değil o halde bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…