Cocugu evde yalnız bırakma derdi

Oğlumu 9 aylıkken kreşe vermek zorunda kalmıştım. Yalnız ebeveyn olduğum için
6 yaşında anaokul 7 yaşında 1.sınıf öğrencisi iken bakıcı ablamız vardı (2sene kendisine ve kaprislerine zor dayandım. Bir daha da tövbe ettim)
8 yaşında evin anahtarını astım boynuna sabah birlikte çıkıyor. Öğlen servisle eve geliyordu. Akşam yemeğini tabaklar bırakırdım. Gelince mikrodalgada ısıtır yer, ödevlerini halleder, hava kararmaya başlayınca evin bütün ışıklarını yakar camda yolumu gözlerdi. böyle böyle 17 yaşında bir herif oldu.
Zor karardı ama mecburdum. Dışarısı evden daha tehlikeliydi.
Herşeyi bayat yedi hep bir gün öncesinin yemeğini,,,,, büyüdümü evet büyüdü ama hiç el bebek Gül bebek olamadı
Artıları yok mu illaki var, sorumluluk sahibi, evcimen bir herif oldu

12-13 yaşında bu dedikleriniz olabilir
Güvenlikli sitede oturuyorsanız 10-11 de başlayabilirsiniz
Mutlaka telefon verin, heran ulaşmak için. Okuldan çıkarken, eve gelince arasın yada yazsın.
Küçük yaşta Ocak kullanmasın, siz gelene kadar ekmek arası, sütlü gevreklerle karnını doyursun. Yada bigün önce kalanlardan mikrodalgada ısıtsın.

Ah gozyasim

O zamanlar çok üzülürdüm, çok kahırlanırdım, sürekli bir vicdan azabı....
Ama şimdi yine benden önce gidiyor eve..... salatamızı yapar, eğer dersi yoksa ve rica ettiysem evi süpürür, Bulaşık makinesini boşaltır, Çamaşır makinesini kurduysam onları çıkarır asar....
Odasına temizliğe ben yada gelen ablamız gizlice gireriz, yer değişikliği yapıyormuşuz, koyduğunu bulamıyormuş eşek kafalı, bıdı bıdı yapıyor.
Bi de benim yaptığım işi beğenmez sıpa...
İdeal bir eş yetiştirdim, öğretmesi benden yaptırması gelin hanımdan

Cok dua alirsin insallah canim keske herkes boyle yapabilse.. belkide
Istemeden cocugunu cok iyi yetistirmissin.
Herkes ister yoksa
Cocuklarina sicak
Pogca borek yemek yedirsin ama neyseki senin gibi guclu bir annesi varmis.. cok duygulandim yazina

Kendi çocukluğum geldi aklıma biraz
Annemde çalışırdı hep. Annem babam ayrı değildi ama babamı işi gereği haftaiçi çok göremezdik.
Bizde abimle çocuk yaşta çok sorumluluk aldık. Annem eve gelince mutlu olsun diye evi toplardık, ona ekmek arası bişeyler hazırlardık falan. Bize kattığı çok şey oldu tabii.

Cok dua alirsin insallah canim keske herkes boyle yapabilse.. belkide
Istemeden cocugunu cok iyi yetistirmissin.
Herkes ister yoksa
Cocuklarina sicak
Pogca borek yemek yedirsin ama neyseki senin gibi guclu bir annesi varmis.. cok duygulandim yazina
Çok teşekkür ederim.
Güzel dileklerinize minnettarım

Ben 8 yaşında bu dediklerinizi yapıyordum. Yani özellikle ocak fırın kullanması gerekmeyecekse ki gerekecekse de tekrar tekrar anlatıp uyararak yalnız bırakılabilir.

bu cocuga gore degısır ben 10 yasımdayken corba da yapıyordum okula kendım gıdıp gelıyordum evı de temızlıyordum 12-13 yasımda gazıantepden ankaraya gıttım aılemden uzakta okudum
ama kuzenım 30 yasında evde tek kalmaya korkar. sızın cocugu nasıl yetıstırdıgınız+cocugun da yapısına baglı bu sımdı ne soylesek yanlıs yonlendırmıs olabılırız

ben 7 yaşındayken anneannemi kaybettiğimiz için annem hep dedeme gitmek zorunda kalıyordu. Servisten inip eve girip hazır yemeği mikrodalgaya koyup annemin söylediği dakikaya ayarlıyordum. büyüyünce öğrendim, komşumuz ben eve girince annemi arayıp "sinirli ördek geldi içeri girdi" diye haber veriyormuş. Cocuk gözünden bakılırsa 4-5 saat yalnız kalıyordum. annem olmadığı için yemek yedikten sonra uyumak ya da oyun oynamak istiyordum. Derslerimi öylesine yapıp geçiştiriyordum, annem geldiğinde tekrar oturup ders yapıyorduk. Bence 7 erkenmiş bunun için ama mecburiyet vardı o zaman. 11-12 yaş uygun olabilir.

İlkokul bire giderken annem çalışıyordu ve ikinci sınıfa giden abimle evde hep yalnızdık..Ama şimdi düşünüyorum kendi çocuğumu 12/13yaşına gelmeden bırakamam heralde..
12 13 de fazla değil mi ya o yaşımızda kendi başımıza otobüse binip dersaneye sonrasında sinemaya falan gidiyorduk

Bence bu çocuğun yapısıyla alakalı ama böyle uzun süreler tek başına kalacaksa en az 12 yaşında olması şart bence. Oturduğunuz apartmanda güvendiğiniz bir komşunuz var mı? Başı sıkışsa koşup gidebileceği bir yer var mı?
Okuldan sonra etütler var. Öyle bir yere gitmesi daha mantıklı olur.

cok tıpık bır cumle kullanacagım ama
bızım zamanımızla sımdıkı bır degıl
eskıden sabahtan aksama kadar sokaklardaydık avucumuzun ıcı gıbı bılırdık heryerı ,ınsanları bakısından anlardık herkes bızı bılırdı tanırdı ,komsulara ınsanlara guven vardı
sımdıkı cocuklar evde duvara baka baka buyuyor mecburıyetden. sokaga cıkalacagı kalmadı mıllet samuray kılıcıyla ınsan kesıyor artık. gunduz vaktı babanın elındekı cocugu tutup cekıp kacırıyorlar, ınsanlara guven kalmadı o yuzden sımdıkı cocuklar sudan cıkmıs balık gıbı bakıyorlar hayata

kendı cocuklugumuza gore degıl de yenı nesıle ve ortama gore dusunmek lazım ben cocugumu ortaokul cagında evde tek bırakabılırım ancak ... o zaman bazı seylere daha dıkkat edebılecegını dusunurum
suan 6 yasında bırcok seyı yapabılıyor kendı basına herseyı yapabılıyor bıraksam kalır ama bırakmam -bırakamam .

o yuzden okul sonrası etut merkezı kurs falan olursa okuldan hemen sonra oraya gıder aksam ıs cıkısı oradan alır bırlıkte eve gecersınız ,daha kucukse bazı kresler calısan annelerın cocuklarına okul sonrası ders calıstırıyor arastırabılırsınız

12 13 de fazla değil mi ya o yaşımızda kendi başımıza otobüse binip dersaneye sonrasında sinemaya falan gidiyorduk
Öyle aslında gayet aklı başında olabileceği bir yaş ama ne bileyim anne olmadan evham yaptım heraldeÇok değişik bir devirdeyiz, bizim zamanımız da gerçekten bu kadar korkmuyordu insanlar.

Okuldan alıp bırakıyoruz, yiyeceklerini hazirliyiruz yiyorlar,

1 hafta günde 2 saat, 1 hafta günde 3 saat, 1 hafta babaları evde böyle haftalık değişiyor. Kendileri isteyerek kalıyorlar, birisi 10 birisi 7 yaşında.

Cocugumu okuldan alinc o yanliz eve giden cocuklara Cok aciyorum ya... okadar Sey duyuyoruz okuyoruz Allah Tüm cocuklari korusun....
cocuk cocuktur yalniz birakilmaz evde, yalniz gidemez eve hic mi korkmuyorsunuz disarda okadar sapik gezerken ya.. Bazi arkadaslar Dedigi gibi Bende en az 15 olmasi lazim.
Ha bi saatlik isim var diyosaniz, hemen gidip geliyorum cocugum anca 9 yasindaki Bir cocuga diye bilirsiniz. Oda belki
Yok illaa calisacam derseniz cocuk mocuk yapmak tavsiye etmem kimseye

Öyle aslında gayet aklı başında olabileceği bir yaş ama ne bileyim anne olmadan evham yaptım heraldeÇok değişik bir devirdeyiz, bizim zamanımız da gerçekten bu kadar korkmuyordu insanlar.
Yani benim bu yaşlarda olduğum dönem 2000lerin sonuydu o yüzden çok da farklı gelmiyor 5.sınıfın sonunda cep telefonum olmuştu o güven sağlıyordu komşular falan değil Zaten bahsedilen o sıcak samimi mahalle kültürünü ben de deneyimlemedim

Çocuğunuzu sorumlulukla ödüllendirin diye bir söz var. Tam olarak bu yaptığınız. O çocuk her hizmeti karısından bekleyen, beceriksiz bir asalak olmayacak. Tebrik ederim. 15 yaşında cocugunun tırnaklarını kesip, hadsiz hadsiz konuşanlarda var nihayetinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…