- 15 Haziran 2019
- 1.619
- 597
- 123
- Konu Sahibi gunesligunlerimiistiyorum
-
Karşımızdaki insanlar despot, onların dediği olmayınca işine gelirse moduna giriyorlar. Aracıya vermeyiz deyince de gelmeyecekler kesin. Sonra biz ayırmış olacağız.Çok görmek isteyen hukuken belirlenen vakitte gelsin görsün, neden onların belirlediği keyfi zamanlarda aileden olmayan birine veriliyor bu çocuk?
Biz de bir seylerin uygun olmadığının farkındayız ama ne yapmamız gerektiğini tam bilememiştik. Zaten bebegi görme girişimine yeni başladılar. İçimize sinmeyerek 2 kere gonderdik. Üçüncü istemelerinde (bugun) mahkemenin verdiği gun alın dedik. Ve buraya sorduk. Biz de yol göstermenizi rica ettik yani ne yapacagımızı bilmediğimiz için. Düşüncelerinize saygı duymakla beraber, sert üslubunuza anlam veremedim
Siz ayırmış olun.Karşımızdaki insanlar despot, onların dediği olmayınca işine gelirse moduna giriyorlar. Aracıya vermeyiz deyince de gelmeyecekler kesin. Sonra biz ayırmış olacağız.
Cocuk bildiğimiz bir eve, bildiğimiz bir ortama gidiyor. Ne yeyip nerde yattığını bilmemek derken 2 saat içinde çocugu sert zeminde yatıracak değil ya anca biraz sevebiliyordur. Cocuga sakıncalı bir sey yedirecek değil ya bir corba içiriyordur. Kadının kendisi bile evine hazır gıda, paketli ürün sokmuyor cocuga hic yedirmez. Bana garip geldi bu dusuncelerinizHalen 1 yasindaki çoçugu mahkeme günü vermek istiyorsunuz ya. O gün bir sefer baba için belirlendi, babaanne için degil. Eger simdilik gelip görmek istiyorsa, sizin evinizde görsün.
Hangi kosullarda o bebegi bakiyor bilmiyorsunuz. Kadin ile irtibatiniz yok. Halen "mahkeme gününde veririz" diyorsun. Bide niye kizdigimizi bile anlamiyorsun. Yani akil var mantik var. Insan irtibat kuramayacagi birisine çoçuk verirmi? Bunun için okuma yazma bile gerekmiyor. Vicdan denilen sey var. Ablan nasil duruyor anlam veremiyorum. Benim için parçalanir çoçugumun ne yiyip içtigini, ne uyku yattigini bilmemem. Öyle bir yere yollamam.
Yani çoçuk nerde yatiyor napiyor bilmiyorsunuz. Hayatimda böyle birsey görmedim. Umarim burdaki sert uslublardan ders çikarirsiniz ve gerçekten çok yanlis bir yolda oldugunuzu görürsünüz. Bu simdi cidden son mesajim olacak. Yine dayanamadim yazdim.
Anladıklarına emınım ben, ama burda en önemli olan elalem.Mahkeme "BABA" icin vermis bu karari
Gercekten bu kadar mi anlayamıyorsunuz ?
Bebegi baban haricinde hickimseye vermekle yukumlu degilsiniz
YABANCI değil yıllardır tanıyoruz yabancıya vermeyizElalem yuzunden bosanmayanı gordum de, elalem yuzunden minicik bebegı yabancı aracılığıyla göndermeyi ustelık babasına degıl, Babannesıne..
Daha neler gorıcem
Anladıklarına emınım ben, ama burda en önemli olan elalem.
Cocuk bildiğimiz bir eve, bildiğimiz bir ortama gidiyor. Ne yeyip nerde yattığını bilmemek derken 2 saat içinde çocugu sert zeminde yatıracak değil ya anca biraz sevebiliyordur. Cocuga sakıncalı bir sey yedirecek değil ya bir corba içiriyordur. Kadının kendisi bile evine hazır gıda, paketli ürün sokmuyor cocuga hic yedirmez. Bana garip geldi bu dusunceleriniz
Mevzu yabancılık degıl, el kadar bebegın aracıyla babasına degıl sızınle muhattap olmayan Babannesıne verilmesiYABANCI değil yıllardır tanıyoruz yabancıya vermeyiz
Gayet yabancı, siz anlamak istemiyorsunuz.YABANCI değil yıllardır tanıyoruz yabancıya vermeyiz
Kesinlikle öyle canım gerçekten seven görmek isteyen bir yolunu bulur. 1 yaşındaymış çocuk akılları neredeydi hiç düşünmeyin hakları neyse onu verin. Böylelerine yüz verirsin astarını isterler. Gitgide artar bu istekleri baştan tavrınızı koyun.Biz de o sekilde yapalım tesekkurler. Cocugun baba tarafından akrabalarından mahrum kalmaması için göstermeyip arayı soğutmasak mı diye düşünmüştük. Ama seven ve isteyen sartları zorlamak yerine bunu belli eder değil mi
Merhaba fikirlerinizi paylasırsanız seviniriz. Ablam hamileyken bosandı. Eşi evliyken direkt dövmese de hırpalarmış. ( sac cekme, boğazı tutma, tokat- tekme atmaya yeltenme vs). Hamileyken de bir tartısmada “eve bir sey almam seni aç bırakırım, öldürürüm” gibi sacma sapan tehditleri üzerine ayrıldı koruma kararları filan kötü bir bosanma süreci yasandı. Ablam doğum yaptığında karsı taraf gelmedi, eşe koruma kararı vardı ama aileden kimse de gelmedi, bir seye ihtiyacınız var mı diye sorulmadı. Nafakalar ödenmedi. Cocuk doğdu 1 yasına geldi. 2 aydır nafaka gonderiliyor. Mahkeme 15 gunde bir kere 2 saat olmak üzere karsı tarafa cocukla iletişim için hak vermiş. cocugun babası “ cocuga karsı bir sey hissetmiyorum ve velayet sende oldugu sürece onu görmeyeceğim” dedi. Arada bir babaanne alıp götürüyor ama baba görüyor mu bilgimiz yok. Mahkemenin verdiği gün dışında istiyorlar bazen. Hicbir emekleri olmadıgı icin de vermek istemiyoruz. Sorum şu ki; hakimin verdiği gün dısında vermesek bebege ve karsı tarafa haksızlık etmiş olur muyuz.Siz olsanız nasıl bir tutum sergilerdiniz fikirlerinizi paylasırsanız seviniriz
Ek olarak buraya yazmak istedim. Babaanne binanın önünde bekleyip, cocugu bir aracı ile alıyor. Aracıyı yıllardır tanıyoruz. O sebeple guvensizlik sorunu olmadan verdik
Bu da saçma çünkü darp var şiddet varKarşı taraf talep etmeden hakim kendi kendine gun belirledi
Ben olsam bebeği hiç bir yere göndermezdimMerhaba fikirlerinizi paylasırsanız seviniriz. Ablam hamileyken bosandı. Eşi evliyken direkt dövmese de hırpalarmış. ( sac cekme, boğazı tutma, tokat- tekme atmaya yeltenme vs). Hamileyken de bir tartısmada “eve bir sey almam seni aç bırakırım, öldürürüm” gibi sacma sapan tehditleri üzerine ayrıldı koruma kararları filan kötü bir bosanma süreci yasandı. Ablam doğum yaptığında karsı taraf gelmedi, eşe koruma kararı vardı ama aileden kimse de gelmedi, bir seye ihtiyacınız var mı diye sorulmadı. Nafakalar ödenmedi. Cocuk doğdu 1 yasına geldi. 2 aydır nafaka gonderiliyor. Mahkeme 15 gunde bir kere 2 saat olmak üzere karsı tarafa cocukla iletişim için hak vermiş. cocugun babası “ cocuga karsı bir sey hissetmiyorum ve velayet sende oldugu sürece onu görmeyeceğim” dedi. Arada bir babaanne alıp götürüyor ama baba görüyor mu bilgimiz yok. Mahkemenin verdiği gün dışında istiyorlar bazen. Hicbir emekleri olmadıgı icin de vermek istemiyoruz. Sorum şu ki; hakimin verdiği gün dısında vermesek bebege ve karsı tarafa haksızlık etmiş olur muyuz.Siz olsanız nasıl bir tutum sergilerdiniz fikirlerinizi paylasırsanız seviniriz
Ek olarak buraya yazmak istedim. Babaanne binanın önünde bekleyip, cocugu bir aracı ile alıyor. Aracıyı yıllardır tanıyoruz. O sebeple guvensizlik sorunu olmadan verdik
Babaya cocugun fotoğrafları gönderildi, ilgilen, baba demeye basladı denildi. Videoları gönderildi. Sadece bir kez cevap aldık. Cocuga karsı bir sey hissetmiyorum ve velayet sende oldugu sürece görmeyecegim.” Sadece babaanne arada bir istiyor, o da arkadası aracılığıyla. Baba orda oluyor mu bilmiyoruzİnsanın gösteresi gelmez bilirim
Ama eşler arasındaki sorun başka çocuğun doğru büyütülmesi başka bir şey
Babası ile direk iletişim kurun, çocuğu görmesini sağlayın, şu aşamada bu size saçmalık gibi gelebilir ama çocuğun geleceği için bu çok önemli. Babasını tanımalı, bilmeli , iletişimde olmalı. Babasının ailesiyle de aynı şekilde. İşin yasal kısmından söz etmiyorum, çok boşanma görmüş biri olarak çocuklarla ilgili görüşümü aktarmak istedim
Şu sebeple verdik, bunlar şimdi herkese diyecek ki biz cocugu istedik ilgilenecektik, onlar göstermedi. Biz de zalim insanlar olacagız. Laf vermemek için aracıya bile verdik. Aslında istemiyoruz yani cocugun maddi manevi bakımı bizde, emekleri yok
Ya baba haricinde kimseye vermek zorunda degilsiniz. Araciya guvenip nasil veriyorsunuz cocugu? Hem o yastaki bir cocugu yaninda sizlerden biri varken iki saat gorup gitsin, baska yere goturmesine izin vermeyin. Yatili alma izni yok cunku anladigim kadariyla. Sizdeki de iyi cesaret ya. Ya cocugu kacirsalar....gorus hakki babaninken siz elalene cocuk veriyorsunuz. Hem de kucucuk savunmasiz bir cocugu yaninda biri olmadan. O cocugun daha fiziksel bakima ihtiyaci var. Oyle birakilir mi? Geksin evde gorsun babasi. Onun haricinde kimseye vermeyin. Birsey de yapamazlar. Kanunen de ucuncu sahislarin gormeye, almaya haklari yok zaten.Evet bu soruyu da sorcaktım unuttum. Babaannesi direkt kendisi de almıyor, bir arkadasını aracı yapmıs, onunla aldırıp geri gönderiyor. Vermesek hukuken sorumlu olur muyuz? Diye sizin aracılığınızla sorayım tesekkurler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?