myadesmom
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 14 Ekim 2014
- 6.987
- 7.290
- 198
- Konu Sahibi Sunshine232
-
8 yaşına girdicocugun kac yasinda?
Cocugun sende miydi evlenmeden 3 yil once? Babasinda mi? Evlenince mi babasina gitti?
Benim çocuklarımın babasına mahkeme 1 yaşındaki kızımı 1 kere bile yatılı vermedi. Hakime bağırdı bu. Ben de bakabilirim yatılı dedi. Hakim de vermiyorum sana değil anneye ihtiyacı var 2 haftada 1 gün gündüz verdi. Bu dediki ya çalıştığım güne denk gelirse? Hakimde bana ne ister al ister alma. Çocukların annesiyle bağı daha önemli dedi. Apışıp kaldı salakCunku cocugun belli yasa kadar anneye daha cok ihtiyaci vardir.
Anliyorum ama evlendiginde benden vaZgecti babama verdi filan derse ilerde, diye dusunmedin mi? Ben yazini ilk okudgumda oyle geldi aklima hemen. Tabii sizler daha iyi bilirsiniz ama.. cok zor durumlar daha cok kucukmus8 yaşına girdi
evet bendeydi ama istediği zaman babasında da kalıyordu görüş günü vs kısıtlamamız olmadı hiçbir zaman
özellikle pandemi döneminde çok ayrı kaldık bu süreçte ben çalıştığım için benim ailemle ya da babasının evinde de uzun süreler kaldı yani pandemi bu ayrılık sürecinin fragmanı oldu aslında bizim için
şu anda da zaten okul olmadığında hafta sonları bazen bende bazen anneannede bazen köyde babannede kalıyor çocuk nasıl isterse ona göre
SurekliBenim çocuklarımın babasına mahkeme 1 yaşındaki kızımı 1 kere bile yatılı vermedi. Hakime bağırdı bu. Ben de bakabilirim yatılı dedi. Hakim de vermiyorum sana değil anneye ihtiyacı var 2 haftada 1 gün gündüz verdi. Bu dediki ya çalıştığım güne denk gelirse? Hakimde bana ne ister al ister alma. Çocukların annesiyle bağı daha önemli dedi. Apışıp kaldı salak
Zaten hastaysa vs anne soz konusu olmaz… ama normal sartlarda kucuk bir cocuk annenindir. Bu kadina sorumluluk yuklemek ya da kadin kadini ezsin diye degil.. tamamen cocuklar acisindan oyle dusunuyorumEvet .zaten kanunlarda çocuğu ilk olarak anneye verir .çocuğun piskolojisi açısından.
Anne problemliyse babaya veriliyor .
Ben 9 yaşındakini de vermedim yatılıSurekli
Onlar babasi deniyor ok katiliyorum..ama zaten 1 yasinda olan bebegin babada yatili isi yok.. daha yemek duzeni bile oturmamistir onun
Guvenmiyorsun belli ki.. mahkeme oyle karar verdiyse tabiikiBen 9 yaşındakini de vermedim yatılıo da bebeğim benim sadece tatile götürdü o da hasta edip getirdi
çocuğum şu an hayatından çok memnun, pedagog görüşmeleri yapıyorum ben her şeyi düşünüyorum zaten merak etmeyinAnliyorum ama evlendiginde benden vaZgecti babama verdi filan derse ilerde, diye dusunmedin mi? Ben yazini ilk okudgumda oyle geldi aklima hemen. Tabii sizler daha iyi bilirsiniz ama.. cok zor durumlar daha cok kucukmus
Bende öyle düşünüyorum zaten kanunende böyle.Zaten hastaysa vs anne soz konusu olmaz… ama normal sartlarda kucuk bir cocuk annenindir. Bu kadina sorumluluk yuklemek ya da kadin kadini ezsin diye degil.. tamamen cocuklar acisindan oyle dusunuyorum
Ne kadar doğru söylemişsiniz aslında mutlu huzurlu değiller sadece ben bu haltı bir kere daha yedim dışarıya mutlu huzurlu gözükeyim rolünü oynuyorlar. Maalesef herkesin çevresinde bu durumda olan insancıklar var ve bu durumda olanlar bana göre acınacak durumdalar. Ama böyle bir hayatı seçip kendilerine eziyete çevirip etrafa mutluluk pozları verip kendilerini kandırırlar ancak yazık üzülüyorum aslında bu acizliklerine2.nci evlilikte problem çıksa bile daha toleranslı oluyorlar benim anladığım. Huzur degil de huzurlu gözüken çok kişi de var. Aman 2.nci evliligim bundan da ayrılırsam ne derler diye düşünüp,rol yapan çok tanıdığım var. 2.nci evlilik iyi düşünülmeli,çocuk varsa.
Herkes için geçerli değil bu. 2.nci evliligi olup çok mutlu olanlar da var,yazdigim gibilerde... Ruh eşini de 2.nci baharında bulmuş olabilir. Diyeceğim tek şey iyi düşünülmesi,çocuk var cunkuNe kadar doğru söylemişsiniz aslında mutlu huzurlu değiller sadece ben bu haltı bir kere daha yedim dışarıya mutlu huzurlu gözükeyim rolünü oynuyorlar. Maalesef herkesin çevresinde bu durumda olan insancıklar var ve bu durumda olanlar bana göre acınacak durumdalar. Ama böyle bir hayatı seçip kendilerine eziyete çevirip etrafa mutluluk pozları verip kendilerini kandırırlar ancak yazık üzülüyorum aslında bu acizliklerine
Yani kanunlara bakacaksak, çocuğun anneye verilmesi çok yeni bir hadise. Yüzyıllardan beri gerek yabancı ülkelerde gerek bizim coğrafyamızda çocuk babanın. Hatta Anna Karenina romanında kadın karakter kocasını boşayamıyordu, çünkü çocuklarından ayrı kalmak istemiyordu.
Çocuğun anneye ihtiyacı vardır elbette, çünkü anne süt veriyor. Ama süt anneye de verilebilir. İzlanda'da mesela çocuk izni babaya da var, baba da mama yapabilir, çocuğu pışpışlayabilir.
Cevap verdiğiniz hanımefendinin çocuğu için uygun gördüğü yaşam tarzını ben de beğenmedim. Çocukta sıfır düzen. Anneanne babaaanne baba anne falan çocuk bir orda bir burda. Ama yabancı ülkelerde ortak velayet gibi çocukların durumu. 3 gün annede 4 gün babada. Bir dahaki defa 4 annede 3 babada gibi. Bilemiyorum hangisi iyi ama ben tek bir yerde sürekli kalmasından yanayım.Şu donemden bahsediyoruz hem yüzyıllar öncesinden değil .
Medeni kanuna göre çocuk anneye verilir ve biz bu kanunları Avrupa dan aldığımıza göre değil mi?
Demek ki medeni ülkelerde böyle.anne sorunluysa piskolojisi bozuk alkolik bağımlı vs o zaman babaya veriliyor
Yüzyıllar öncesinde yazılmış bir romanı referans göstermeniz de beni güldürdü.
O dönem hristiyanlikta zaten boşanmak yoktu . Katolik lerde hala yoktur mesela .
Boşanmak isteyen kadın zaten dinden çıkarıldı yada erkek farketmez.
Bence o dönemi sen biraz araştır öyle konuşalim.
Herkesin kendi tercihi hayatı biz kimseye illa çocuğunuzla yaşayın demiyoruz burda kendimizce çocuk için en doğrusunun bu olduğunu söylüyoruz.
Yanına almak istemeyen almaz hayatını yaşar bu bizi ilgilendirmez.zaten çocuğu bir yük olarak görüyorsaniz benim size söyleyecek bir şeyim olamaz.
Ben o bayana cevap vermedim yalnızCevap verdiğiniz hanımefendinin çocuğu için uygun gördüğü yaşam tarzını ben de beğenmedim. Çocukta sıfır düzen. Anneanne babaaanne baba anne falan çocuk bir orda bir burda. Ama yabancı ülkelerde ortak velayet gibi çocukların durumu. 3 gün annede 4 gün babada. Bir dahaki defa 4 annede 3 babada gibi. Bilemiyorum hangisi iyi ama ben tek bir yerde sürekli kalmasından yanayım.
ben 2. defa evlenmeyi saçma buluyorum. bir daha yeni kayınaile, yeni adamın dertleri falan. bana çok yorucu geliyor. bir daha yaşamak istemem yani bu hengameyi. evlensen o kişinin de çocukları varsa seninkilerle anlaşabilecek mi, sorun yaşanacak mı vs...Hanımlar merhaba
Boşanmış çalışan 4.5 yaşında da kızı olan bir anneyim daha önce de konu acmıslıgım mevcut boşanma sürecimde ne yazık ki siddet yüzünden boşandım.
Boşanma 2 yıla yaklaşacak nerdeyse etkisinden kurtuldum sayılır hala vurduğu da oluyor tabi ama bunu kabullendim
Bu süreçte görüşmek isteyenler olduysa da kimseyi yara bandı olarak kullanmak istemediğim için görüşmedim
Hayat devam ediyor hala kimseyle görüşmüş değilim ama insanız sevgiye saygıya her daim ihtiyacımız var ben de bunun eksikliğini yaşıyorum
Sizlere sorum cocugu olup da 2. Evliliğini yapanlar oldu mu ya da etraflarında olduysa biraz yazabilir mi ?
Tabiki çocukla durumun zorluğunun farkındayım ama iyi örneklerin olduğunu da biliyorum burdan da okumak istedim
cevap verdiği hanımefendinin değil benim çocuğumdan bahsediyorsunuz, benim çocuğum bir orda bir burda yaşamıyor yalnız. velayeti babasında ve kendi evi babasının evi, ama görüş günü vs sıkıntı yapmıyoruz istediğinde benim evime istediğinde ananesine babanesine gidip kalabiliyor dedim. sürekli aylarca bir o evde bir bu evde kalıyor gibi bir izlenim oluşmuş sizde. ilk mesajımı yargılama amacıyla okumasaydınız pandemi sürecinde bu şekilde olduğundan bahsettiğimi anlardınız.Cevap verdiğiniz hanımefendinin çocuğu için uygun gördüğü yaşam tarzını ben de beğenmedim. Çocukta sıfır düzen. Anneanne babaaanne baba anne falan çocuk bir orda bir burda.
konuyla alakasız değil, alması gereken kişi alması gereken mesajı aldı.Konuyla alakasız birşeyler yazmış anlamadım zaten .
Bayağı atarlanmis küfür vs var yazdıklarının içinde bu tarz üslup çok çirkin burda
Bayanda ciddi bir üslup sorunu var .
Evet illaki mutlu olan vardır ama bide rol yapanlar var bu hayatta onlar bana acınacak durumda onu belirtmek istedimHerkes için geçerli değil bu. 2.nci evliligi olup çok mutlu olanlar da var,yazdigim gibilerde... Ruh eşini de 2.nci baharında bulmuş olabilir. Diyeceğim tek şey iyi düşünülmesi,çocuk var cunku
İlk evliliğinde rol yapanlara ne demeli o zaman ?Evet illaki mutlu olan vardır ama bide rol yapanlar var bu hayatta onlar bana acınacak durumda onu belirtmek istedim
başta bazı "kadının düşmanı yine kadınlar" olmak üzere evliliği bi "halt" yemek sandıkları için, ve yine bu yüzden MİLLET ne der kaygısı yüzünden boşanamıyorlar çünkü.İlk evliliğinde rol yapanlara ne demeli o zaman ?
Kadının işi gücü var aldatılıyor dayak yiyor çocuğum babadan ayrı kalmasın diye boşanmıyor hangimiz daha fedakar anne oluyoruz bu durumda ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?