Çocuğu olup da 2. evliliğini yapanlar oldu mu?

Asıl sizin cahilliğiniz beni şaşırttı. Anna Karenina harici bir şey görmek istiyorsanız "child custody in history" diye yazarsanız google'a. Örnek makaleler

Ne diyor? 19. yy'a kadar çocuk babanın malı. Hatta islamiyet'te de bu böyle, anne evlenirse çocuk otomatikman babaya veriliyor (baba evli ya da evli değil fark etmez)

Tarım toplumundan endüstri toplumuna geçince kadın evde daha çok emek harcıyor ve çocuğun anneye verilmesinin daha mantıklı olacağına ilişkin bir görüş ortaya çıkıyor. Fakat bu çok yeni. Hatta günümüzde İzlanda örneğinde olduğu gibi erkeklerin bebek bakımına daha fazla zaman ayırması için bir takım düzenlemeler getiriliyor.

Siz sanırım çocuğunuzu babasına bıraktınız ve burda kendi yaptiginizin doğru olduğunu hem bana hem kendi vicdanınıza kabullendirmeye çalışıyorsunuz
Bu kadar çabaya gerek yok
Ben gönderdiğiniz makaleleri okuyup kendimi gelistiririm .karşınızdaki insanın eğitim seviyesini bilmeden cahil diyebiliyorsunuz.
Ben size hiçbir hakarette bulunmadım ama nedense bu konu sizi gerim gerim germis gözüküyor.
Lütfen alintilamayin artık .
Bu benim fikrim saygı duymayı öğrenin.
Bu arada 19 yüzyılda değiliz hala

Ay en anne sizsiniz! Pick me girl diye bir kavram vardır, mesela şimdiki kadınlar yemek yapmayı beceremiyor diyen erkeğe "ben yapıyorum valla :)" gibi şeyler söylerler ben diğerlerinden daha iyiyimi vurgulamak için.

Ayrıca hristiyanlıkta boşanma yok diye bir şey yok. O katolik mezhebi için geçerli. 8. Henry karısı Catherine'dan boşanmak için Protestan mezhebini oluşturdu. Boleyn kızı'nı tavsiye ederim.

İlaveten çocuğumu babaya vermiş cinselliğimin keyfini sürüyor da olabilirim, zerre de vicdan yapacak değilim, zira çocuğu yaparken kocama güvenmişim. Tüm hayatımı bekar şekilde çocuğa adarım diye doğurmamışım. O yükümlülüklerini yerine getirmediyse sırf kadınım diye "tüh sana tüh!" denmeyi hak ettiğimi düşünmüyorum. Baba ne kadar sorumluysa o kadar sorumluyum.

Ancak bekarım, ben sadece boşanmış annelere yapılan baskı adına konuşuyorum. Sırf cinselliklerini göz ardı etmiyorlar diye çocuğu üzerinden utandırma çabası. Siz çok vican yapıyorsanız kadına bir el atın yardıma ama çocuk esirgeme kurumuna bile gittiğinizi sanmam. Anca sosyal medyadan "çocuklar bu nasıl ana " vs.

Ben çocuğumu vermem kaç yaşında olursa olsun. Yaşı büyükse yatılı kalır babasıyla tatile falan gider ama yeri benim yanımdır. Hiç katılmıyorum babanın da çocuğu bütün sorumluluğu anne almak zorunda mı bakış açısına. Benim çocuğuma bakış açım bu değil çünkü, o benim Bi parçam, nasıl kalbimi Bi süreliğine ödünç vermiyorsam çocuğumu da vermem, babanın hakkı falan da umrumda değil, bence babanın benim kadar hakkı da yok zaten.

Eğer ikinci evliliği de yapacaksam çocuklarıma göre Bi evlilik seçerim, boyuna posuna bakmam, çocuğuma en azından iyi Bi abi olabilir mi, vicdanlı mı, iyi biri mi, zaten böyle biri sevilir de. Sen sağ ben selemat. Bi de denk olmaya bakarım.

Tüh sana mı dedim?
Pardon nerde demişim
Bence sizin piskolojiniz hiç iyi değil.su usluptan bile belli öncelikle sakın olmayı öğrenin.
Zaten bu tip bir düşünce tarzıyla bir çocuk yetistirmeniz sıkıntılı olurmuş .yani velayet babadaysa çok iyi bir karar çocuk için.
Cinsel hayatınız da beni hiç ilgilendirmiyor konuyu cinsellige neden getirdiniz bize ne istediğiniz adamla yatın kalkın piyasa sizin
Bir çocuk annesiyle yaşamalı dedim diye Anna Karaninadan girip cinsel özgürlükten çıktınız tamam en özgür sizsiniz alkışlar size
Bu arada hiç güzel yemek yapamam
Yeri gelmişken itiraf edeyim .

Bence sen baya dolusun sanirim dedikodu yapiliyo cevrende, ben o niyetle sormamistim.. ama bana gore pedagog bile olsa cocugun tam ne yasadigini bilemez. Sizi tebrik ediyorum cunku bir cok anne boyle bir durumda 8 yasindaki cocugu babasina vermeZdi. En azindan gonullu olarak…belki ben cok duskunumdur cocuklarima bilemiyorum, yarismak gibi amacim yok bunu yazarkende..

Bunu soyleyince kadini ezmek oluyor guyya, ama alakasi yok. Bencede cocuk acisindanda bu daha saglikli isterse 1000 tane psikolog pedagog soylesi .. tabii anne normal bir psikolojideyse vs

Bence arkadas iyi degil cocuk annede kalmali cocuk icin diyoruz o kadinin kadini ezmesinden veya yuklenilmesinden bahsediyor okudugunu anlamakta skntisi oldugu apacik, belli ki zamaninda baya bastirilmis cocukluk vs gecirmis.. tabii bu benim varsayimim

Bunu soyleyince kadini ezmek oluyor guyya, ama alakasi yok. Bencede cocuk acisindanda bu daha saglikli isterse 1000 tane psikolog pedagog soylesi .. tabii anne normal bir psikolojideyse vs
Bilemiyorum ben 19.yuzyilda yapılan araştırmalari okuyorum şu an çok cahilmisim biraz aydinlanayim
Şaka bir yana kimseyi kırmak gibi bir niyetim yok .Sadece çocuk konusunda fazla hassasım sanırım.
Hanımefendi kendini ispatlama çabasına girdi nedense bana ispatlasa ne olucak.cocugunla geçireceği o harika zamanları kaçırıyor .
Aslında çok acı bir durum kendi adına.

Bos ver herkes istedigi gibi yapsin kendi cocugu sonucta.. ispata gerek yok bu kadar saldirgan yazmasi zaten bazi seyleri gosteriyor.

Valla bu zamana kadar çocuk babanın velayetindeymiş hanımefendi, toplum bu noktaya gelmiş. Son yüzyılda velayet anneye geçti diye insan psikolojisi mükemmel hale gelmedi. Elalemin çocuğu ve elalemin psikolojisi konusunda en uzman sizsiniz.

Bu tipler yüzünden İlber Ortaylı bile şey diyor "Kadın çocuğuna kahvaltı hazırlayamıyorsa, onunla kahvaltı edemiyorsa doğurmamalı" Arkadaşım sen daha çocuğun küçücükken karını boşamışsın, hafta sonları çocuğun kafasına iki patpat yaparak babalık görevini yerine getirmişsin. Sen tohumlarını saçarken iyi, kahvaltı yaptıramayan kadın mı kötü?

Kendi babalığını sorgulamayanlar bile kadına analık öğremeye kalkışıyor. Komedi.

Bilemiyorum neler yaşamış neler geçmiş başından yargılamıyorum asla kimseyi
Belki çok sindirilmiş yargılanmış bir kadındir kendi özel hayatında.
Zaten çocuğa bakış açısı benim bakış açımla taban tabana zıt
Ben çocuğu kendi istediğim için yaparım kocama güvendiğim için değil mesela.
Anne olmak istediğim için sadece
O yüzden de kendi isteğimle yaptığım çocuğu da babasına vermem o kim zaten.

demagog ve sofistlere karşı kazanamazsın. yazacağını yaz ama bulaşma, bence. kokunu bellerlerse unutmazlar. yarım kilonu almadan bırakmazlar.

Yeri gelince evet feminist olup erkekte kimmis derler, ama kocasina guvenip yapmis

Çocuklarımı asla bırakmayacak bir anne olarak bu yazdiklariniza sonuna kadar katılıyorum. Her aile kendi içinde değerlendirilmeli, çocuğu babaya bıraktı diye anne kötü anne değildir, çocuğu yanına alan her anne de iyi anne değildir. Toplumda kadınlara anneliği uzerinden hep bir baskı var zaten, adam çocukları anneye bırakıp kendi hayatını yaşıyor, iki kuruş nafakayla babalık yapıyor kimse ona kötü baba demiyor ama anne yılda bir kez çocukları almadan tatile gitse kötü ve vicdansız anne oluyor.

Hayatım boşver karanayı makaleyi bilmem kaçıncı yüzyılı. Şuan anne olmadığın için böyle konuşabiliyorsun. Anneyle baba bir değil bunu çocuğun olduktan sonra çok iyi anlayacaksın. Çocuk senin Bi parçan oluyor, onu bırakıp hayatını yaşamak falan istemiyorsun. Yemişim cinselliğini özgürlüğünü sorumluluğunu. Ayrıca bütün bunlar çocukla da olabilir, kısmen kısıtlasa da çocuk varken de hayatını gayet yaşayabiliyorsun. Sadece biraz daha çocuk düşünülerek doğru adımlar atmak yeterli. Kimse boşanan kadın Bi daha hiç mutlu olmasın demiyor, ama çözümü var, ben çocuk falan istemem diyecek biri yerine seni sevdiğim için çocuğunu da seviyorum diyecek birini tercih etmeli o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…