- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
- Konu Sahibi Nazlisaglam93
-
Tek ebeveynli çocuklarda bu biraz sıkıntı oluyor. Her iki kızımdan da biliyorum. Üzerine gitmeyin. zamanla alışır.Kızım 5 yaşında annenlerde yaşıyoruz kızım eşyalarını paylaşmak istemiyor kreşe gidiyor durmadan beni çağırıyorlar durduk yere ağlıyor ben napıcağımı bilmiyorum öğretmeye çalışıyorum ama paylaşımcı olamıyor eşimdende ayrıyım siz nasıl öğrettiniz
Uzman birinden destek almaniz sart. Muhakkak biseyler yolunda gitmiyor cocuk icin
Sözkonusu yazıyla ilgili mümkünse özelden bilgi rica edebilir miyim?Sizce neden bir uzmandan destek alması şart? Sizin nezdinzde genele yazıyorum, günümüzde maalesef en ufak bir sorunda uzman desteği alması gerektiği aşılanıyor. Pedagoji alanına hürmetim sonsuz, en nihayetinde benim oğlum da terapi alıyor. Ancak gerçek bir sorun olduğunu düşünmeseydim uzmana götürme ihtiyacı hissetmezdim.
Artık öyle bir hale getirdiler ki bu alanı, anne babalar çaresiz, ne yapacağını bilmez hale geldi. Anne baba olamıyorlar aman yanlış mı yapıyoruz aman psikolojisi bozulmasın diye. Biraz içgüdüsel hareket etmeyi bilmeli ebeveynler. Genel geçer doğrular ışığında eğitim veya terbiye verirken elleri titrememeli :) çocuklar için tek doğru, tek öğreti yoktur zaten. Hepsi birbirinden farklı, hepsinin gelişimsel süreci bir diğerinden farklı ilerliyor. Ve bu süreci en iyi takip eden, o çocuğu en iyi tanıyan da anne babadır. Dolayısıyla her ufak sorunda uzmana gitmesine lüzum yoktur ki bu konuda anlatılan gerçekten ufak bir sorun.
Ayrıca uzman dediğimiz, birçok ebeveynin hayranlıkla okuduğu bir kişinin geçenlerde bir yazısına rastladım ki faciaydı. Çocuğun fıtratını ve genetik faktörleri yok sayıp, her ne davranışı varsa suçlusu anne babadır, anne babanın yanlış tutumudur diyordu. Hadi oradan! Yerim onun uzmanlığını.
2-3 zaman zaman kişiye göre değişir 4 yaş da eklenebilir benliğin geliştiği dönemdir. Yani herşeyi sahiplenir ,ben bilinci oluşur ama 5 yaş artık ben bilincinin oluştuğu ve artık bana ait olanı paylasabilirim bilinci gelişir. Çocuğunuzun bu davranışlarının farklı sebepleri vardır.Kızım 5 yaşında annenlerde yaşıyoruz kızım eşyalarını paylaşmak istemiyor kreşe gidiyor durmadan beni çağırıyorlar durduk yere ağlıyor ben napıcağımı bilmiyorum öğretmeye çalışıyorum ama paylaşımcı olamıyor eşimdende ayrıyım siz nasıl öğrettiniz
Sözkonusu yazıyla ilgili mümkünse özelden bilgi rica edebilir miyim?
Tamamen mesleki ilgi nedeniyle bu talepte bulunuyorum.
Okula gidiyormuş. Sınuftaki oyuncaklar sadece ona ait degil. Öğretmen neden diretiyor sizce.tabii kendine ait olan eşyaları paylaşmama hakkına sahiptir.Biz eşyalarımızı paylaşmak istemedigimizde paylaşmiyoruz.
Onlarda bu hakka sahip bence. Öğretmen neden bu konuda diretiyor anlamış değilim.
Oyun arkadaşlıkları ile öğreniyorlar paylaşmayı. Diretince daha bir inat ediyorlar.
Okula gidiyormuş. Sınuftaki oyuncaklar sadece ona ait degil. Öğretmen neden diretiyor sizce.tabii kendine ait olan eşyaları paylaşmama hakkına sahiptir.
Çocuk siddete basvuruyor anne baba ayri ne yasadysa ne gordyse onu uyguluyor annenin bunu duzeltme egilimi gucu varsa ustesinden gelebiliyorsa gelmeli ama bir yol gostereni olmasi gerektigini dusunuyorum genelde bu durumlarda krese gitmesi tavsiye ediliyor ama cocuk zaten gittigi ortama karistgi halde yinede icinde biseyleri yenemiyo umarim annesi uzmansiz halledirSizce neden bir uzmandan destek alması şart? Sizin nezdinzde genele yazıyorum, günümüzde maalesef en ufak bir sorunda uzman desteği alması gerektiği aşılanıyor. Pedagoji alanına hürmetim sonsuz, en nihayetinde benim oğlum da terapi alıyor. Ancak gerçek bir sorun olduğunu düşünmeseydim uzmana götürme ihtiyacı hissetmezdim.
Artık öyle bir hale getirdiler ki bu alanı, anne babalar çaresiz, ne yapacağını bilmez hale geldi. Anne baba olamıyorlar aman yanlış mı yapıyoruz aman psikolojisi bozulmasın diye. Biraz içgüdüsel hareket etmeyi bilmeli ebeveynler. Genel geçer doğrular ışığında eğitim veya terbiye verirken elleri titrememeli :) çocuklar için tek doğru, tek öğreti yoktur zaten. Hepsi birbirinden farklı, hepsinin gelişimsel süreci bir diğerinden farklı ilerliyor. Ve bu süreci en iyi takip eden, o çocuğu en iyi tanıyan da anne babadır. Dolayısıyla her ufak sorunda uzmana gitmesine lüzum yoktur ki bu konuda anlatılan gerçekten ufak bir sorun.
Ayrıca uzman dediğimiz, birçok ebeveynin hayranlıkla okuduğu bir kişinin geçenlerde bir yazısına rastladım ki faciaydı. Çocuğun fıtratını ve genetik faktörleri yok sayıp, her ne davranışı varsa suçlusu anne babadır, anne babanın yanlış tutumudur diyordu. Hadi oradan! Yerim onun uzmanlığını.
Annemle kalali 4 yıl oldi evin içinde huzur var ama tabi ki kendine ait bir ortamı yok kızımın bunlarda etkili oluyor2-3 zaman zaman kişiye göre değişir 4 yaş da eklenebilir benliğin geliştiği dönemdir. Yani herşeyi sahiplenir ,ben bilinci oluşur ama 5 yaş artık ben bilincinin oluştuğu ve artık bana ait olanı paylasabilirim bilinci gelişir. Çocuğunuzun bu davranışlarının farklı sebepleri vardır.
Annenizin yanına ne zaman yetlestiniz yani eğer yeni bir durumsa
Krese ne zaman başladı ,eğer yeni bir durumsa
Ev içinde huzurlu bir ortam yoksa
Bu tip durumlar çocuğunuzu etkilemiş olabilir ama 5 yaşındaki bir çocuk bencil paylaşımcı değil diyerek durum açıklanamaz
Ben uzmana gitmeyi düşünüyorumÇocuk siddete basvuruyor anne baba ayri ne yasadysa ne gordyse onu uyguluyor annenin bunu duzeltme egilimi gucu varsa ustesinden gelebiliyorsa gelmeli ama bir yol gostereni olmasi gerektigini dusunuyorum genelde bu durumlarda krese gitmesi tavsiye ediliyor ama cocuk zaten gittigi ortama karistgi halde yinede icinde biseyleri yenemiyo umarim annesi uzmansiz halledir
Bencede en hayirlisi allah yardimcinz olsun insallah cabuk atlatilir. Etrafmda iki cocuk var biri annesi cise alistrirken çocuğuna cok bagardi cocuk kekeme gibi oldu oda uzman esliginde cozmeye calisiyo cok zor ama duzelme var sizinde olayinz çözülürinsallahBen uzmana gitmeyi düşünüyorum
InşallahBencede en hayirlisi allah yardimcinz olsun insallah cabuk atlatilir. Etrafmda iki cocuk var biri annesi cise alistrirken çocuğuna cok bagardi cocuk kekeme gibi oldu oda uzman esliginde cozmeye calisiyo cok zor ama duzelme var sizinde olayinz çözülürinsallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?