- 3 Eylül 2014
- 2.687
- 1.995
- 158
- 34
- Konu Sahibi HayatBuysaUstuKalsin
-
Tv seyrettiği için konuşmayacağını sanmıyorum etrafımda öok Tv izleyen ve erken konuşan çocuk var kendini hemen suçlama bazı çocuklar geç konuşuyorlar ailede geç konuşan varmı ayrıca bi doktora götür bence o daha iyi yardımcı olacaktır snaaÖyle üzgünüm, öyle kızgınım ki kendime. 2,5 yaşındaki çocuğuma öğretmem gereken şeyleri zamanında öğretmedim, televizyonu ona bakıcı yaptım. Hiçbir bahane beni haklı çıkaramaz zaten, hatalarım için fazlasıyla vicdan azabı çekiyorum, lütfen bu kısım için bir sille de siz atmayın.
Birkaç kelime dışında konuşmuyor. Çoğu zaman beni ve çevreyi duymazdan geliyor. 1 yıldır elimden gelen herşeyi yapıyorum, çok da ilerleme katettik ama yaşıtlarına göre daha bebeksi duruyor davranışları. Anne dediğini bile 1 aydır duyuyorum şükürler olsun. O da seslenmek için değil bazen canı isterse söylüyor.
Zamanı geri alıp hatalarımı telafi edememBundan sonrası için neler yapabilirim? Düzelir mi yaşıtlarına yetişir mi sürekli bunları düşünüyorum gerçekten çok üzgünüm. Bir de görenler niye konuşmuyor falan diye sordukları zaman daha da kötü oluyorum.
Çocuğum için geç mi kaldım bilmiyorum keşke konuştuğu günleri görebilsem biran önce
verdiğiniz örnek enteresanSzin hatanızdan olduğunu sanmıyorum, sokak cocuklarını goruyorsubuz onlarla kim ilgileniyor ki sakır sakırda konusuyorlar masallah. Kendinizi suclamayn bi doktorla gorusun
Neden?verdiğiniz örnek enteresan
Öyle üzgünüm, öyle kızgınım ki kendime. 2,5 yaşındaki çocuğuma öğretmem gereken şeyleri zamanında öğretmedim, televizyonu ona bakıcı yaptım. Hiçbir bahane beni haklı çıkaramaz zaten, hatalarım için fazlasıyla vicdan azabı çekiyorum, lütfen bu kısım için bir sille de siz atmayın.
Birkaç kelime dışında konuşmuyor. Çoğu zaman beni ve çevreyi duymazdan geliyor. 1 yıldır elimden gelen herşeyi yapıyorum, çok da ilerleme katettik ama yaşıtlarına göre daha bebeksi duruyor davranışları. Anne dediğini bile 1 aydır duyuyorum şükürler olsun. O da seslenmek için değil bazen canı isterse söylüyor.
Zamanı geri alıp hatalarımı telafi edememBundan sonrası için neler yapabilirim? Düzelir mi yaşıtlarına yetişir mi sürekli bunları düşünüyorum gerçekten çok üzgünüm. Bir de görenler niye konuşmuyor falan diye sordukları zaman daha da kötü oluyorum.
Çocuğum için geç mi kaldım bilmiyorum keşke konuştuğu günleri görebilsem biran önce
Öyle üzgünüm, öyle kızgınım ki kendime. 2,5 yaşındaki çocuğuma öğretmem gereken şeyleri zamanında öğretmedim, televizyonu ona bakıcı yaptım. Hiçbir bahane beni haklı çıkaramaz zaten, hatalarım için fazlasıyla vicdan azabı çekiyorum, lütfen bu kısım için bir sille de siz atmayın.
Çocuğum için geç mi kaldım bilmiyorum keşke konuştuğu günleri görebilsem biran önce[/QUO
Bakırköyde çok iyi bir dil ve konuşma terapisti var Nergis Türköz bence görüşmelisiniz.
Benim oğlum da 2,5 yaşından sonra konuşmaya başladı ki anne bile demiyordu... Bence boşuna takıyorsun yakında bülbül olur şakır sen de bu ne zaman susacak diye konu açarsınÖyle üzgünüm, öyle kızgınım ki kendime. 2,5 yaşındaki çocuğuma öğretmem gereken şeyleri zamanında öğretmedim, televizyonu ona bakıcı yaptım. Hiçbir bahane beni haklı çıkaramaz zaten, hatalarım için fazlasıyla vicdan azabı çekiyorum, lütfen bu kısım için bir sille de siz atmayın.
Benden önce başkası yazmış .tarihe bakmadım . Yorumu da sildim.Evet gerçekten neden ne 2 yıl önceki konuya yazdınızbe your selff
sokak çocuklari kesfediyor izliyor dusunuyorSzin hatanızdan olduğunu sanmıyorum, sokak cocuklarını goruyorsubuz onlarla kim ilgileniyor ki sakır sakırda konusuyorlar masallah. Kendinizi suclamayn bi doktorla gorusun
muhtemelen cocuguna uyaran eksikligi teshisi konmus birisi konuyu guncellemis..Yorumlar devam etsin diye..1 mesaj ve yeni uye cunku..Evet gerçekten neden ne 2 yıl önceki konuya yazdınızbe your selff
Ama o üye ben değilim :)muhtemelen cocuguna uyaran eksikligi teshisi konmus birisi konuyu guncellemis..Yorumlar devam etsin diye..1 mesaj ve yeni uye cunku..
Suan durumu nasilAynı durum yiğenimde de oldu. Çocuk dursun diye reklamları açıp izlettiler,kanal kanal reklam aradılar.çocuk 3.5 yaşında hâlâ tam konuşamıyor söylenileni tekrarlıyor ve kelimeleri ağzında yuvarlıyor tam anlaşılmıyor. Lütfen ilgilenin çocukla ve tvyi kaldırın. Bebeğim 50 günlük ve ben oturma odasında tv izliyorum,bebek nasılsa görmez diyorum bi bakıyorum tv ye bakıyor. Hemen kapatıyorum ya da yönünü çeviriyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?