Çocuğum için geç mi kaldım

çok kırıcı yazmısınız hanımefendıde pişman .Sankı sokaga atmıs gibi yazmısınız
İyi de doğurduğuna göre bakması da lazım bu çocuğa gelişimi için. Televizyonun önüne bırakıp gitmek ondan kaçıştır.Konuşmamasını buna bağlayabiliriz çünkü anne yeterince onunla konuşmamış ki burda yeteri kadar konuştuğu halde çocuğuyla,çocuğunun geç konuştuğunu söyleyenler de olmuş. Çocuğum yok ben kendi ailemden gördüğümü yazdım yani yeni nesil anneler(90 jenerasyonu) ve bu dönemlerde doğum yapmış çoğu anne ilgilenmekten aciz kalıp tablet telefon televizyon başına bırakıyor çocuklarını ben uyarıyorum!

çocuk psikolojisi bölümüne götürmeniz gerekmekte. zararın neresinden dönerseniz kardır... cocuğunuzla daha fazla vakit geçirmeye çalışan size alıştıkça durum düzelecektir diye düşünüyorum ...

ilerde daha kotu olacka herkey bılgısaraya baglı buna bağlı hastalıklar çıkack

Erkek cocuguysa senle cok alakali degildir benim kizimda tv izlemeyi cok sever kucukken pek soz geciremezdim buyudukce azalttim gunde iki saat tv bir iki saate tabletten oyun veya video izler tabi surrkli degil biraz sabah biraz aksam izletiyorum istemedigim seyler yapinca tv bir kac gun izletmiyorum hem dikkatini baska seylere veriyor hemde kurallara uymayi, ogreniyor bu sayede.sende boyle kurallar koy..kendinide cok suclama fayadasi olmaz ne sana ne evladina..hata anlamayan kaf..bu sekilde ogrencez cocuk buyutmeyi...
Hic hata yapmayan ketum herseyi dert yapan bir anne den cok daha rahat bir anneyr ihtiyaclari var cocuklarin..
Ne anneler var evlatlari bizim gibi pimpirikli annelerin evlatlarindan daha saglikli oluyor

Her cocuk bir olmaz.. Ya gec yurur ya erken yurur.. Ya gec konusur ya erken konusur.. Iki kizimda erken yuruduler ve gec konustular.. Benim kucuk kiz 2013 dogumlu 3 unude girdi.. Yaza girdik yeni yeni cumleler kurmaya başladı... Başlar başlamaz cok cabuk ilerledi..

Once uzman bir cocuk pskiatristine goturun, sonra da tum imkanlarinizi zorlayip en az yarim gun krese verin, kalan zamaninizda tv telefon tablet i tamamen hayatinizdan çıkarın bol bol egitici oyunlar oynayin, kitaplar okuyun, zaten gittiginiz uzman sizi bu konuda yonlendirecektir.

çocuğuna yaşına uygun eğitici oyuncaklar ve bol resimli kitaplar almalısın
hamur gibi el becerilerini geliştiren oyunlar,
hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştirecek oyunlar var bulamıyorsan da kendin üret.

Her çocuk 2 yaşında bülbül gibi sakiyacak diye bir genelleme olamaz. Zaten 1 yıldır fazlasıyla aktifmissiniz eğitimi konusunda. Dışardan bebek gibi davranıyor diyenler de daha bir tuhaf. 2 buçuk yaşında bebek daha yani. 4 yaşına geldiğinde hala konusmuyorsa o zaman endişelenmek gerekir. Her çocuk farklı zamanda yürür, konuşur, tuvaletini ogrenir, çiğnemeyi öğrenir vs. At yaristirir gibi ay benim çocuğum 5 kelimeli cümle kuruyor seninki neden konuşmuyor cık cık cık, bir beceremissin şu çocuğu konusturtmayi edasıyla size yaklasanlara duvar gibi olun, he he deyin geçin gidin. Sanki fabrikasyon ürünü gibi muamele görüyor cocuklar. Soya çekim diye birşey var. Tv daha çok asosyal yapar. Konuşmayı çok çok dolaylı etkiler. Çünkü konuşmayan bir anne yoktur. Bütün gun boyunca illaki onlarca cümle kurup iletişim halindesiniz çocukla zaten. Aynen aktivitelere ve bol bol konuşmaya , anlatmaya devam.

Tv çocuk gelişimine engel çocuğun en büyük düşmanlarından. Geç konuşan çocukların nedenleri arasında fazla tv seyretmek.
Ama hatanın neresinden dönseniz kar
Çocuğunuzla sürekli konuşun, yaşıtlarıyla oynatın yalnız kalmasın, bir nesne Hakkı'nda ona bişeyler anlatın,hikaye okuyun,işaretle gösterdiği şeyleri hemen vermeyin konuşmaya yönlendirin toparlarsınız inşallah.
Lütfen çocuklarınızı tv den uzak tutun tam bir tuzak hayal kurmalarını engelliyor gelişimi engelliyor aptal kutusu derler ya aynen öyle
Ablamın kızı var şuan 6 yaşında 4 yaşına kadar günde sadece 15 dk çizgifilm izlettik hala öyle oturup saatlerce izleyemez yarım saat izliyorsa bir saat resim yapar zehir gibi maşallah hayal gücü aşırı gelişti resimlerle betimleme yapıyoruz kelime sayısı arttı akıcı konuşuyor.
Sizde hatanızdan dönmüşsünüz keşke yapmasaydınız ama olmuş şimdi önünüze bakın herşeyinle ilgilenin konuşun konuşturun. Konuşan insanların yanında bulundurun oyun kurun ama tv en son çareniz olsun

pekı cocugunuzun babası ıle ıletısımı nasıl beraber aktıvıteler yapın kuzenımın kızı var ama o ılerı derece otızm derslerıne katılmıstım tek anne ıle olmayacagını baba hatta anneanne babannenındahı ılgılenmesı gerekıyor. kalabalık ortamlara goturun herkesden bıseyler almasını saglayın. ısmını soyledıgınızde donup bakıyormu sıze

Köy gibi bir yerdeyim,kreş imkanı da yok demişsiniz.Evinizin bahçesi varsa basketbol potası veya futbol kalesi alabilirsiniz.İmkan yoksa kendiniz yapabilirsiniz.Bu sayede çevredeki çocuklarla zaman geçirebilir ve babasıyla ortak aktivitesi olur.Çocuk yetiştirmekle ilgili kitaplar var.Alamıyorsanız netten araştırabilişiniz.Mesela :

http://www.psikolojistanbul.com/portfolio/oyuncak-rehberi/

Çocuğunuzla gel,hadi,aferin,hadi uyuyalım gibi sözler dışında sohbete dönük konuşun.O katılmasa da siz anlatın.Kendisiyle ilgili konuşmalar ilgisini çeker.Dün ne güzel oynadık,ne güzel goller attı benim oğlum,bugün ne oynayalım acaba...Arada cevabı kısa olacak sorular sorabilirsiniz.Sence bu mu şu mu,kırmızı mı istersin,elma mı armut mu yesin gibi...

derhal devlet hastanesinin pskiyatri bölümüne gidin.Geçici rapor verecek daha sonra ücretsiz bireysel terapi alıcak kısa zaman da bu durum çözülecek.benim oğlum da böyleydi bilgi almak istersen verebilirim

Merhabalar sizin yorumunuz dikkatimi çekti sizden bilgi almak istiyorum yardımcı olur musunuz?
oğlum 26 aylık sadece ve sadece 15 civarı kelimesi var derdini elimden çekiştirerek anlatmaya çalışır, ilgisiz bir anne değilim telefon ve bilgisayar uzak tutuyorum sadece klip olmayan müzik eşliğinde haftanın 2 günü birlikte dans ediyoruz ve günde bir saat TRT Çocuk birlikte izliyoruz o esnada bile her gördüğü şeyi anlatıyorum herşeyin adını söylüyorum hemen kapıyor duymada anlamada sorun yok, kitaplardan bütün nesneleri hayvanları sorunca parmağı ile gösteriyor fakat hadi sende söyle dediğimde kendince "bababa" diye bir ses çıkarıyor. otizm konusunu araştırdım bu rahatsızlık ile ilgili hiç bir belirti yok herşeyi normal çevremizdeki bir kaç akranı çocuk konuşmaya başladı korkuyorum ne yapmalıyım lütfen acil yardımmmm

Bir çocuk psikiyatri bölümüne giderek başlayın ise devlet hastan3si olsun neredeydi yapılır yetenekleri ölçülür gerekirse ücretsiz bireysel terapiye başlatılır.

Benimde oglum iki bucuk yasindayken konusmakta zorlanıyordu.istiklerini isaretle. Falan anlatırdı..anlamayinca da çok sinirlenir aglardi..Yaşıtları konusmaya baslamis lar ben çok tedirgin dim bu konuda. Doktor bana ortalama 15 kelimesi varsa, anlamakta sıkıntı cekmiyorsa korkma demişti.Oglum bide bir kelimeyi soyleyemeyince onun yerine kendisi baska isimler kelimeler uydururdu doktor bunun iyi bişey olduğunu söylemişti Sizde nasil manasizda olsa kendince kelimeleri varmı.Simdi 4 yasinda ve konuşmamız gayet iyi . Bazen harflerin yerini değiştiriyor o kadar.
Kardeşi olunca cok etkili oldu pozitif yönde.............herkes söyledigi gibi surekli konusmak kitap okumak cok faydali......

Çok iyi anliyorum hislerinizi...Etrafa kulaklarınızı tikamaniz lazim.Banada herkes bu cocuk hiç konusmuyor deyip dururdu...Sabirli maniz lazim bu bir gunde çözülmüyor malesef
Birde doktor kontrolü,destek almak bunlarida bosvmeyin her cocuk ayni degildir...

Tv sosyal yönü köreltebilir ama konuşma becerisini geliştirir.
Ben 5 yaşında konuşmuşum, çok da dert edinmeyin. Bir doktora danışın ama kendinizi suçlamayın bence, hata sizde olsa bile...
zamanı geri alacak haliniz yok ya...

Çocuklar her şeyi o kadar çabuk öğrenir ki. Yani siz uğraşın. Bir sağlık sorunu olmadığı sürece olumlu sonuç alacağınızı düşünüyorum. İnşaAllah ta yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…