- Konu Sahibi HayatBuysaUstuKalsin
-
Tek tek alıntı yapamıyorum hepinize teşekkür ederim güzel fikirler aldım.
Oturduğumuz yer köy gibi. Kreş imkanımız yok. Kaldı ki çocuk parkı bile yok. Hele yaşıtı olarak hiç çocuk yok. Tek oyun arkadaşı benim. Baba da sürekli olarak işte. Nerdeyse yatmadan yatmaya geliyor.
Elimizde olanlarla maksimum ne yapabilirim bunu öğrenmek amacıyla açtım konuyu.
Aynı durum erkek kardeşim de de vardı çalıştığım yerden çıktı anlayacağın televizyon neredeyse sıfır artık eğitici oyun video vs ama en fazla bu kadar yani ama bilmiyorum eşim abarttığımı söylüyor daha ne kadar konuşacak diyor telde babasına neredesin diye hesap soruyor :) ya da ben birşey düşürüp kırsam aa ne ettin diyor :)) iki kelimelik cümleler kuruyoruz şimdi :)) geçen gün kendine onu al onu al diye diye tişört aldırdı ama yaşına göre yeterlimi bu durum bilemiyorum işte
derhal devlet hastanesinin pskiyatri bölümüne gidin.Geçici rapor verecek daha sonra ücretsiz bireysel terapi alıcak kısa zaman da bu durum çözülecek.benim oğlum da böyleydi bilgi almak istersen verebilirimÖyle üzgünüm, öyle kızgınım ki kendime. 2,5 yaşındaki çocuğuma öğretmem gereken şeyleri zamanında öğretmedim, televizyonu ona bakıcı yaptım. Hiçbir bahane beni haklı çıkaramaz zaten, hatalarım için fazlasıyla vicdan azabı çekiyorum, lütfen bu kısım için bir sille de siz atmayın.
Birkaç kelime dışında konuşmuyor. Çoğu zaman beni ve çevreyi duymazdan geliyor. 1 yıldır elimden gelen herşeyi yapıyorum, çok da ilerleme katettik ama yaşıtlarına göre daha bebeksi duruyor davranışları. Anne dediğini bile 1 aydır duyuyorum şükürler olsun. O da seslenmek için değil bazen canı isterse söylüyor.
Zamanı geri alıp hatalarımı telafi edememBundan sonrası için neler yapabilirim? Düzelir mi yaşıtlarına yetişir mi sürekli bunları düşünüyorum gerçekten çok üzgünüm. Bir de görenler niye konuşmuyor falan diye sordukları zaman daha da kötü oluyorum.
Çocuğum için geç mi kaldım bilmiyorum keşke konuştuğu günleri görebilsem biran önce
Doğru yolda ilerliyorum o zaman :))Bir iki kelimelik cümleler kuruyorsa normal zaten telegrafik konuşma evresinde şuan:) sözcük takılarını daha oturtmamıştır, 3 yaşa doğru bıcırdar
Anasinifina verin cocugunuzuÖyle üzgünüm, öyle kızgınım ki kendime. 2,5 yaşındaki çocuğuma öğretmem gereken şeyleri zamanında öğretmedim, televizyonu ona bakıcı yaptım. Hiçbir bahane beni haklı çıkaramaz zaten, hatalarım için fazlasıyla vicdan azabı çekiyorum, lütfen bu kısım için bir sille de siz atmayın.
Birkaç kelime dışında konuşmuyor. Çoğu zaman beni ve çevreyi duymazdan geliyor. 1 yıldır elimden gelen herşeyi yapıyorum, çok da ilerleme katettik ama yaşıtlarına göre daha bebeksi duruyor davranışları. Anne dediğini bile 1 aydır duyuyorum şükürler olsun. O da seslenmek için değil bazen canı isterse söylüyor.
Zamanı geri alıp hatalarımı telafi edememBundan sonrası için neler yapabilirim? Düzelir mi yaşıtlarına yetişir mi sürekli bunları düşünüyorum gerçekten çok üzgünüm. Bir de görenler niye konuşmuyor falan diye sordukları zaman daha da kötü oluyorum.
Çocuğum için geç mi kaldım bilmiyorum keşke konuştuğu günleri görebilsem biran önce
çok guzel bır oneri.orda mecbur konuşurYarım gün kreşe verin sosyalleşsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?