- 30 Mart 2009
- 14.682
- En iyi cevaplar
- 1
- 65.603
- 1.123
- Konu Sahibi Hayatbahane
-
Ben de diyorum ki eşim bana bu teklifle gelse kabul ederim. Çünkü bu teklifi edebilen insanın kusurlu taraf ben olsam benden boşanmak isteyeceğini düşünürüm. Bu teklif evliliğin ortasına atıldığı anda bomba patlar bence.
İste ben tavuk suyu gibi dusunuyorum bu konuda, burda ayriliyoruz tam olarakEşim bana bu teklifle gelse ben kabul etmem.
Çünkü eşimi seviyorum. Demek ki anne olamamamda kendini engel , kusur olarak görmüş , bu hakkımı elimden almak istemiyor diye düşünürüm.
Bakın çok haklısınız ben sizin yorumlarınızı genel anlamda beğeniyorum zaten sitede.Kimseyi yönlendirmedim, düşüncelerimi yazıyorum. Üreme iç güdüsüyle üreyen insanlar olmasa hepimiz çok daha rahat şartlarda refah içinde yaşardık.
Ülkede doğan her çocuk maalesef hepimizi etkiliyor aslında. Bakacak durumu olmadığı halde 3-5-8-10 çoğalan insanlara devlet yardım eli uzatmak zorunda kalıyor, düşünmeden yapılan çocuklar yuvalara terk ediliyor. Bunların hepsinin bakımı, sağlığı, okulu vs bizim cebimizden karşılanıyor. Kaynaklarımız kısıtlı, nüfus artış oranımız çok yüksek. İşsizliğin sebebi bile kontrolsüz çoğalma. Bizi etkilemiyor bizim sorumluluğumuz değil diyemiyorum ben. Çünkü beni etkiliyor.
Ben de diyorum ki eşim bana bu teklifle gelse kabul ederim. Çünkü bu teklifi edebilen insanın kusurlu taraf ben olsam benden boşanmak isteyeceğini düşünürüm. Bu teklif evliliğin ortasına atıldığı anda bomba patlar bence.
İşte bakış açısı farklılıkları. O yüzden diyorum ya insan aynı bakış açısına sahip olduğu biriyle evlenmeli, evlenmeden önce her ayrıntı konuşulmalı.İste ben tavuk suyu gibi dusunuyorum bu konuda, burda ayriliyoruz tam olarak
Tabi ki oyle. Biz eski esimle hemfikirdik bu konuda, yillarca cocuk dusunmedik ortak bir kararla ama olmazsa da ayrilmazdik bu sebeple ona da eminim. Baska konularda uyusamadik ama cocuk olmamasi bizim ayrilik sebebimiz olmazdiİşte bakış açısı farklılıkları. O yüzden diyorum ya insan aynı bakış açısına sahip olduğu biriyle evlenmeli, evlenmeden önce her ayrıntı konuşulmalı.
Her evliliğin dinamiği farklı.İşte bakış açısı farklılıkları. O yüzden diyorum ya insan aynı bakış açısına sahip olduğu biriyle evlenmeli, evlenmeden önce her ayrıntı konuşulmalı.
Bence başka birini buldu adam8 yıl aklı nerdeymis.
Üreme iç güdüsünden geldik yalnız bu noktaya. Üreme iç güdüsünün beraberinde getirdiği sorunları sıraladım, konuyla alakası yok yani.Bakın çok haklısınız ben sizin yorumlarınızı genel anlamda beğeniyorum zaten sitede.
Ancak sadece burda söylediğiniz toplumsal/sosyolojik bir sorunken konuda bahsedilen biyolojik bir sorun. Yani konuda ki adam 4 çocuğu varken 5.i istediği için ayrılmak istemiyor. Bahsettiğiniz 3-5-10 çocuk meselesi genelde insanların doğru korunma yöntemlerini bilmemesi, kırsalda çocuğun iş gücü gibi görülmesi ihtiyaçları karşılanmadığı için maliyet olarak görülmediği eğitimsiz kaldıkları vs vs bunların hepsi doğru ama bunlar toplumsal sorunlar. Bu noktaya elbet müdahale olması lazım. Ama konu tamamen biyolojik bir problem. Adam çocuğu olsun istiyor, baba olmak istiyor işte aslında bu kadar net.
Haklısın. Kuma teklifinde bulunduğuna göre çoktan bulmuş ya da kafasında yazıp cizmistir.Bence başka birini buldu adam
Yani adamın derdi baba olmak falan değil. Belli ki buldu birini ayrılmak için de çocuğu bahane ediyor. Buna eminimHaklısın. Kuma teklifinde bulunduğuna göre çoktan bulmuş ya da kafasında yazıp cizmistir.
Bulmuş birini zaten sana kabul ettirmeye çalışıyor . Bak yoluna bacım bundan bir cacık olmaz ne bk yerse yesinn.8 yillik evliyim cocugum olmadigi icin esim bosanmak istedi .yada gelecek esi kabul et dedi .kabul etmedim.bana akli verebilir misiniz cok zor bir surec.normalde cok iyi anlasiyorduk.illa baba olmak istiyor...
Haklı mı. Boşanmak isteyebilir. Ben bunu bile hak görmüyorum da neyse. Üstüne eş getirmek ne demek. Sizin üzerine getirsin o zaman eşiniz. Nasıl olurduHakli sayilmaz mi? Acikcasi cocugum olmasa ayrilmayi ben teklif ederdim. Herkesin anne-baba olmak hakki. Benim teklifimi kabul ederse de hic bozulmazdim, bu hakki onun elinden alamam. Esiniz de muhtemelen sizden teklif bekledi, gelmeyince kendisi soyledi. Cok uzgunum ama hayat boyle bir sey
Ben kuma getirmede hakli demedim, bosanma konusunu yaziyoruz sayfalardir. Once okudugunuzu bi anlayin sonra cevaplayin yorumumu lutfen. Ustelik konu bana neden dondu? Bana kuma getirilmesine? İyi misiniz siz hakikaten? Lutfen gidip nefretinizi baska yerde kusunHaklı mı. Boşanmak isteyebilir. Ben bunu bile hak görmüyorum da neyse. Üstüne eş getirmek ne demek. Sizin üzerine getirsin o zaman eşiniz. Nasıl olurdu
Peki :) Sadece anlatmak istediğim biz bu adamı baba olmak istediği için suçlayamayız. Bu tipler üremesin diyemeyiz. O zaman onlarda baba / anne olmak istemeyenlere karşı onlarca savunma ve suçlama geliştirir. Tartışma ortamı yaratmış oluruz. Böylece biz bu ülkede rahat yaşayamayız işte. Ünlü bir internet cümlesiyle bitirelim kimsenin hayatına herkes karışamazÜreme iç güdüsünden geldik yalnız bu noktaya. Üreme iç güdüsünün beraberinde getirdiği sorunları sıraladım, konuyla alakası yok yani.
8 yıl beklemiş olması bu ihtimali kuvvetlendiriyor.Yani adamın derdi baba olmak falan değil. Belli ki buldu birini ayrılmak için de çocuğu bahane ediyor. Buna eminim
İnsan niye kuma gitmek isterOyle deme nasil cok kadin var kuma gitmek isteyen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?