Cocuğum olmadigi icin eşim boşanmak istiyor

Sırf bunu merak ediyorum diye de kocamı boşamam yahu. hoş ben sevdiğim, güvendiğim, hayatımı birlikte geçirmek üzere birleştirdiğim insandan bağımsız nasıl bebek isteği oluşabiliyor onu da anlamıyorum. Eşimle ortak bir çocuğumuz olsun istedim, herhangi bir adamdan değil. Ama konu sahibinin eşi farklı düşünüyor belli ki.

Son düzenleme:
çocuğum yok ve sorun eşimde ayrıca çok çocuk delisi çok isteyen bir kadınım, ama elimizden gelen herşeyi yapıyoruz tedavimizi oluyoruz, olursa baş üstüne olmazsa imtihandır deriz ve eşimden boşanmayı aklımdan geçirmem, elimizde olan birşety değil çünkü onu boşayıp başkasıyla evlensem çocuğum olacağının garantisi yok çünkü elimizde olmayan bir hastalık buda e bu yüzden eşlerimizi boşayacaksak kanser oldu diyede boşayalım o zaman.

Yok bu olmadı bir yenisini daha alayim dese tabu diyeceksiniz galiba böyle adamlara. Kadının suçu günahı değil çocuğu olmaması. Çok yazık.

Evliliğin dinamiğine göre değişir. Mantık evliliği yapmışsanız ya da eşlerden birinin dahi amacı geleneksel bir aile yapısı kurmaksa boşanmak en doğru seçim. Ayrıca böyle bir durumda olsam eşimi ölçer tartarım çocuk sahibi olmak gerçekten hayali ise ayrılmayı ben isterim Eşiniz sizi sevse çocuk için sizden vazgeçmezdi zaten. Yolunuz açık olsun.

İste ben de bunu demek istedim, sonraki mesajlarimda acikladim

Benim de çocuğum olmuyor 11 yıllık evliyim eşimin hiçbir problemi yok.14 aydır tedavi görüyorum henüz transfer aşamasına geçemedik hastalığım çok siddetliymis bu süreç içerisinde maddi manevi çok yiprandik ben defalarca küçük operasyonlar geçirdim sürekli ilaç kullanıyorum, mücadelenin içindeyim sonuç ne olur bilemiyorum ama negatif olursa eşimle ben bir konuşma yapmayı planlıyorum çünkü evliligimizde yıprandı. Sebepsiz infertilite demissin tedavi gördünüz mü?tüm çareleri tükettiniz mi?gerçi bu mantalitedeki adam için çabalamak ne derece doğru bilemiyorum sanırım ankaradasin eğer çaba göstermek istersen özelden yaz dr umun ismini paylaşayım bi görüşme yapar durumunu anlarsın benim birçok sorunumu şu an gittiğim dr tespit etti.bu arada bu dertle sinanmayan arkadaşların yok kanser riski var yok çabalamazdım söylemleri bana çok çiğ geliyor

İste ben de bunu demek istedim, sonraki mesajlarimda acikladim
Gerçekten hayat çok kısa. İnsanların bir hayali varsa bunları gerçekleştirmeli. Ben kimsenin hayalinin önündeki engel olmak istemem açıkçası. Konu sahibinin kocasının zihniyeti leş o ayrı.

Çok üzüldüm içim acıdı kendime yapılmış gibi hissettim
Bizi değerli kılan tek şey doğurmak mıdır
Tabi ki hayır
Sakın ola kabul etme ikinci bir kadını
Sen o kadar değersiz değilsin
Bunu söylemek kolay değil ama tabi ki bosanmalısın
Gencecik son daha
Boşan ve yoluna devam et kimbilir ne güzellikler bekliyor seni hayatta

Gerçekten hayat çok kısa. İnsanların bir hayali varsa bunları gerçekleştirmeli. Ben kimsenin hayalinin önündeki engel olmak istemem açıkçası. Konu sahibinin kocasının zihniyeti leş o ayrı.
Evet kuma getirme falan cok kotu ama aklima su geldi, acaba arada adam yine ayrilmak istedi de kadin istemeyince adam korkutmak icin bunu bu soyledi

Simdi iki tarafli bakiyorum da olaya. Adam illaha cocuk sahibi olmak istiyorsa bosanmayi teklif edebilir diye düsünüyorum (bu kadin icin cok üzücü bir durum orasi ayri). Ama asıl adam kuma getirmeyi teklif etmesi adamin aslinda kadini sevmedigini gösterir benim gözümde. Söz konusu bu durumda sadece cocuk degil. Bir cok erkek ailesi böyle durumda coktan arayisa girmis oluyor cünkü. Yani sahsen bana kuma getirecegim diyen adami es diye yanimda tutmam..

Evet kuma getirme falan cok kotu ama aklima su geldi, acaba arada adam yine ayrilmak istedi de kadin istemeyince adam korkutmak icin bunu bu soyledi
Şu da var.Eğer adam ayrılalım diye geldiyse zaten o an yol verilmeliydi.Böylece adamım bu iğrenç teklifini duymazdı.Bizde sorun bendeydi.Ben ayrılalım dedim.Ama Eğer eşim bana böyle bir teklifle gelseydi o a biterdi her şey.Çok ince bir çizgi.Çok hassas bir konu.

Yazılmış,seven insan yapmaz falan diye.Ama ben eşimi sevdiğim için onun çocuklara bakışını görüp üzüldüğünü gördükçe daha kötü olurdum.Sevdiğim için gitsin mutlu olsun istedim.Diğer türlüsü bana bencillik gelirdi.O da sevdiği için konuşma direk kapanmıştı.sevgi yaptırıyor zaten bazı şeyleri...

Böyle bir zihniyete sahip adamla 1 dak bile evli kalmayın zaten. Merhameti olmayana merhamet edilmez.
Geçmiş iş arkadaşım vardı, kızı çocuğu olmuyor diye tedaviden tedaviye sokuyorlar bu sırada yalnışlıkla yumurtasının birini alıyorlar ameliyatla. Sonra kocası olacak şerefsiz kızı boşuyor kısır damgası vurarak. Gel zaman git zaman adam evleniyor yine çocuğu olmuyor. Kız 5 sene sonra evleniyor. Evleneceği adama da önceden durumu anlatıyor adam da kabul ediyor. Hiç korunmuyor zaten çocuk sahibi olamıycam diye. Ve kısa sürede hamile kalıyor şuan kızı 5 yaşında ve çok mutlu evliliği var.

Ben bu mesaja şaşıranlara ve beğenmedime basan onlarca üyeye şaşırdım.
Arkadaşlar çocuk sahibi olmak veya olmamak bir tercih meselesidir. Konuda beyefendi bir çocuğu olmasını istiyor ve eşi bunu sağlayamıyorsa boşanmak isteyebilir bu normal arkadaşın dediği gibi hayat gerçekten böyle birşey. Nikah bir akit. Taraflara çeşitli haklar ve yükümlülükler yükleyen bir şirket sözleşmesi gibi aslında özünde. Taraflardan biri hayatta en doğal beklentilerden birini karşılayamıyorsa bitirme talebinde bulunmak doğaldır. Adam çocuk sahibi olmak istiyor. Yapabilecek bişey yok. Ve bu o duyguyu yaşamak isteyen her insan için bir hak bence. Üstelik anladığım kadarıyla genç insanlar. Doğanın kanunu bile soyunu devam ettirme iç güdüsü. Bu kadar şaşıracak/ üzülecek bişey yok. İnsanlar evlenir veya boşanır. Gayet doğal. Bu boşanma geçimsizlik yüzünden olduğu gibi bu yüzdende olabilir. Sadece üstüne gelecek olanı kabul et teklifi burda kabul edilemez. O da belki hanımefendiye başka bir sorun yok ama ben çocuk istiyorum mesajıdır. Gerçekliği yoktur. O yüzden bunda kızacak bişey yok insanlar baba olmak anne olmak isteyebilir. Ha keza anne olmak isteyen bir kadın, çocuk sahibi olamayan bir erkekten yine sırf bu sebepten ayrılabilir.

Ya bosanalim ya kuma getireyim diyen adamla evli kalinir mi? Tedaviyle cocuk yapip evlilik kurtarmaya deger mi? Bi sefer kiz oldu, erkek doguramadin diyecek. Ya kadin kaza ya da hastalik gecirip sagligini kaybederse, sen bana bakamiyorsun bosanalim ya da kuma getireyim diyecek. Bunun sonu yok.

Boşanın bence de önünüze bakın belki yine nasip olmaz kendisine evet herkes anne baba olmalı ama sorun onda olsaydı eminim siz bunu yapmazdınız .

Söylenecek çok söz var da bu platform kaldırmaz o sözlerimi ondan diyemiyorum.

Damızlık hayvan belledi galiba seni, beyefendi muhtesem kiymetli spermlerini gelecek nesillere aktarabilmek icin uygun damızlık eş arayısına girmis bile!

Ben olsam bana bu hakareti eden adamın yüzüne tükürür, kaybolan 8 yılımın uğruna üzülürdüm..

O iğrençlikle geçen 8 yıl..
Ona adanmiş 8 yıl..
Saç baş yoldurur.

Keşke onun çocuğu olmasaydı da siz aynı teklifi ona yapsaydınız..
Kendi teklifini normal karşılayan şeref yoksunu, siz böyle bir teklif yapınca adınızı namussuz koyar belki de canınıza kast ederdi dimi? Iste adaletsizlik budur , iste bu tip zihniyetlerin oksijen israflarının karakteri bukadardır.

"Ama herkes cocugu olsun ister, bu insanin dogasinda var, adam hakli, bak senin bile cocugun olmus " bla bla bla bana yükleneceklere simdiden cevap vereyim.

Herşeye saygı elbet cocugu olsun ister insan.
Bunu hoş karşılayabilirsin.
Ama 8 yıl aynı yastığa baş koyduğu kadını da mal gibi sırf cocuk olmuyor diye kapı onüne koyup, "gitmezsen üstüne kuma gelir" değindirmesi yapan bir sıgıra karşı saygı duyulmaz , git başka yerde otla denir!

Adam gibi adam, cocuk olmuyorsa evlat edinir , yetimhaneler bir sürü sevgi bekleyen minik kalple dolu! Anne baba olmak sadece doğurmak demek degil!
Veya boşanmak istediğini daha düzgün bir üslupla söyler karşindaki insanin onurunu kırmadan. Yaralı yerine dokunmadan.. üzmeden.

Arkana bile bakmadan boşan.
Tek tavsiyem bu.
Üzülmene dahi gerek yok aksine rabbine şükret bu iğrenç mahluğun varlıgından arındırdı seni diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…