- 3 Aralık 2018
- 6.274
- 48.685
- 548
- Konu Sahibi Hayatbahane
-
İkinciyi kabul et diyen bi zihniyetle olunmaz boşanın gitsin size günah o lafı diyen ikinci bi hayat kurmuş yada kurabilir olan size olur8 yillik evliyim cocugum olmadigi icin esim bosanmak istedi .yada gelecek esi kabul et dedi .kabul etmedim.bana akli verebilir misiniz cok zor bir surec.normalde cok iyi anlasiyorduk.illa baba olmak istiyor...
Ben de diyorum ki eşim bana bu teklifle gelse kabul ederim. Çünkü bu teklifi edebilen insanın kusurlu taraf ben olsam benden boşanmak isteyeceğini düşünürüm. Bu teklif evliliğin ortasına atıldığı anda bomba patlar bence.
Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsinBizim de 6 sene olmadı.En son tüp bebekle hamileyim.Ama ben bu süreçte eşime ayrılalım dedim.Baba olma hakkını elinden alamam dedim.O da ben çocuğum olacaksa senden olsun isterim Yoksa eksik olsun dedi.Evet eşiniz belki çocuk istiyor,baba olmak istiyor.Ama başka kadını kabul et demesi çok çirkin.Sanırım çocuğum olsun da kimden nasıl olduğu farketmez kafasında bir insan.Hayatınızda olmayı haketmiyor..
Tıpta ve hukukta kusurlu taraf denir. Ben koymadım bu tabiri, koyanlara kızın.Cocuk yapamamak kusur degil yalniz!
Biz konuştuk ya. Çok uzun süre beraberdik diye mi, çevremizde çocuklu çocuksuz çok çift var diye mi, benim ilk gençlik yıllarımdan beri çocuğa bakış açım belli diye mi bilmiyorum ama konuştuk. Konuşmamak bana tuhaf geliyor. Konuştuğumuz halde hala dönem dönem eşimin çocuk isteyesi tutuyor, bir yokluyor beni. Ben hayatımın hiç bir döneminde çocuk istemedim. Bunu bile bile evlendi benimle. Arada yoklasa da onun baba olmasına engel olduğumu düşünmüyorum.
Tıpta ve hukukta kusurlu taraf denir. Ben koymadım bu tabiri, koyanlara kızın.
Bence anlamadınız çünkü ben öyle birşey demedimYaşamadan farklı bir his olduğunu bilemezsiniz sözünüze karşılık demiştim..
Şimdi basit bir olayla bu olay çok farklı şeyler aynı şey değil ama basit düşünürsek bile mesela ben kahve düşkünü bir insanım 2 yıl öncesine kadar mırra hiç denememiştim ve merak ettim tadı nasıl denemek istedim o kahve benim için farklıydı mesela hiç hoşuma gitmedi ayrı bir mevzuBence de siz anlamadınız
Başka örneklerle düşünelim ille hamilelilik olması gerekmiyor. Mesela hayatınızda hiç kahve içmediniz kahve içmek isteyebilirsiniz kahvenin tadını merak edebilirsiniz ama kahvenin ağzımda bıraktığı tadı hissetmek istiyorum deyince saçma değil mi? Nasıl bir tat bırakacağını bilmiyorsunuz ki.
bu yazıyı okurken aklıma geldi bir arkadaşım evlat edinmek için baş vurdu. (bekar bir bayan olarak). evlat edinmek istedigi yaş grubu 3 yaş üstü olarak konuştu. merkezde o kadar çok yeni doğmuş bebek var mış ki. Allah ın hikmeti kimileri arıyor kimileri bırakıyor.Bu konunun sloganı “Ebeveyn olmak herkesin hakkı” falan mı? Yok, ebeveyn olmak herkesin hakkı falan değil. Mesela bakamayacağı çocuğu sırf doğurmak için doğuranların, çocuğunu duygusal-fiziksel istismar edenlerin, bencillerin hakkı değil. Bu konudaki adam da tam olarak çocuk yapmak için yapmak isteyenlerden ve bencillerden. Çocuk yapmak benim de hakkım ulen diye piyasaya çıkmadan önce ben dünyaya yeni bir canlı getirip onu maddi manevi düzgün biri olarak yetiştirebilir miyim diye bir düşünmek lazım.
Dünya bu kafar kalabalikken ve nüfus artıkça kaynaklarımız tükendiği halde insanlar neden illa ki benim genim diye diretir anlamıyorum. Çok muhteşem genleri var sanki.Tamam da şart mı doğurulması? Bu kadar ebevyn ruhluysa insanlar evlat edinerek de ana baba olabilirler.
Böyle düşünen bi adamdan hemen uzaklaş tabi, sorun onda olsaydı eminim siz böyle düşünmezdiniz.8 yillik evliyim cocugum olmadigi icin esim bosanmak istedi .yada gelecek esi kabul et dedi .kabul etmedim.bana akli verebilir misiniz cok zor bir surec.normalde cok iyi anlasiyorduk.illa baba olmak istiyor...
İşte üreyemediği için erkek ya da kadının birbirine ya kalırsın ya da geleni ikinci kadını kabul edersin tarzında konuşabilmesi hoş değil. Evlilik yapılırken iyi günde , kötü günde ; hastalıkta , sağlıkta diye edilen yemin boşa ediliyor demek ki. Sırf baba olma egosu için kadının gururunu kıran erkekleri anlayamıyorum. Ki bir tanıdığım aynı bu bayan gibi hamile kalamadığı için kısırlıkla suçlanmış , eziyet edilmiş ve baba evine gönderilmiş. İkinci eşi ile evlenir evlenmez bir erkek , sonrasında da ikiz kız doğurdu . Ona kısır diyen kocasıda evlenip çocuk sahibi olamadı.Elbette yok ama bu mantikla ya olurse, ya basina bir sey gelirse diye hicbirimizin cocuk yapmamasi lazim ama hepimiz uremeye devam ediyoruz
Evlilikte verilen hastalıkta saglıkta diye başlayan sözler laf kalabalığından mı ibaret yaniHakli sayilmaz mi? Acikcasi cocugum olmasa ayrilmayi ben teklif ederdim. Herkesin anne-baba olmak hakki. Benim teklifimi kabul ederse de hic bozulmazdim, bu hakki onun elinden alamam. Esiniz de muhtemelen sizden teklif bekledi, gelmeyince kendisi soyledi. Cok uzgunum ama hayat boyle bir sey
AhhhSebepsiz infertilite
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?