Çocuğum yok değersiz hissediyorum

Size dışardan kirici seyler soylenmis. Konu sahibinin yazisinda boyle bisey goremedim ben. Kendi kendine "boyle dusunuyorlardir"diye dusunup kuruyor. Kimsenin bisey yaptigi yok yani. O yuzden boyle dusundum.
kurduğum bir şey yok bana da bir beceremedin bebek getirmedin bu gidişle senden önce 2. yi yapıcaz diyorladr hatta stajyerim vardı geçen sene evlenmeke üzereydi bu gidişle bn senden önce hamile kalıcam abla diyordu

Madem ki istiyorsun olacak belki biraz zamanı uzar ama olur rabbim boş cevirmez dua et bol bol bir de kafana çok takma takmadigin zaman o güzel haber geliyor :)

Evlenmezsin değersiz görülür , cocuksuzsan değersiz görülürsun , bir tane dogurursun ikinciyi dogurmadin diye değersiz görülürsun, boşanirsin dul kadın tehlike diye değersiz gorulursun..

Kadınsan işin zor..
Bide erkek çocuk doğurmadığı için değersiz görenler var onu atlamışsın canım.

Çok da içinize atmayın. Milletin laflarına bozulduğunuzu belli edin konuşturmayın.

Kendi stajyerinin bile espri konusu yapması nedir. "Hadi işine bak" derdim ona.

haklısın erken çöktü psikolojim o konuda yapabileceğim bişey olsa keşke hayırlısı ..senin de karşına hayırlı biri çıkar inşallah yaşın kaç
Amin, 27 yaşındayım.
Hayırlı zamanda olur inşallah bebeğin, stres de olumsuz etkliyor diyorlar düşünmemeye çalış.

Bir kadın sadece anne olmakla değerli olmaz. Bu düşünceye nerden kapıldın? Bizler önce insanız ve anne olalım olmayalım çok değerliyiz. Allah hepimizi türlü türlü yaratmış ve türlü türlü imtihan vermiş. Bunlara göğüs gerip mücadele etmemiz lazım. Kendini böyle koyvererek olmaz. Daha 1 yıl olmuş umutsuz olmak için çok erken zaten.
Anne değilim, 15 yıllıkta evliyim. Çok değerliyim, kimse Allahtan gelen imtihan için beni değersiz hissettiremez. Kendi değerini sen bileceksin önce. Bu düşünceleri kafandan at. Vakti gelince annede olursun bu günlere gülersin. Rahat ol. Ayrıca psikolojik yardım alman çok faydalı olur bence. Ruhen rahatlaman lazım önce ki bebiş olsun.

Bir kadın sadece anne olmakla değerli olmaz. Bu düşünceye nerden kapıldın? Bizler önce insanız ve anne olalım olmayalım çok değerliyiz. Allah hepimizi türlü türlü yaratmış ve türlü türlü imtihan vermiş. Bunlara göğüs gerip mücadele etmemiz lazım. Kendini böyle koyvererek olmaz. Daha 1 yıl olmuş umutsuz olmak için çok erken zaten.
Anne değilim, 15 yıllıkta evliyim. Çok değerliyim, kimse Allahtan gelen imtihan için beni değersiz hissettiremez. Kendi değerini sen bileceksin önce. Bu düşünceleri kafandan at. Vakti gelince annede olursun bu günlere gülersin. Rahat ol. Ayrıca psikolojik yardım alman çok faydalı olur bence. Ruhen rahatlaman lazım önce ki bebiş olsun.
psikolojim çok bozuk gerçekten bugün bile anneme gezmeye gittim 4 farklı komşuydu teyzydi çocuk sordu buraya boş boş gelme hani bebek nerde dediler ..teşekkür ederim yorumunuz için ama sanırım toplum benim beynime bunu yerleştirdi anne olmak seviye atlamak gibi bişey ..ve olmazsan değersizsin ..sizin kendi tercihinizmiydi peki özel olmazsa sorun mu vardı tüp bebek vs denediniz mi

Evet canım benımde bebeğim 1 yıl sonra oldu bi sorun yoktu ama bende senın gbi cok stres yapmıştım sonra yeni işe girdim bu ay olmasa bari yeni işe girdim derken oldu :)
ne mutlu sana Allah bağışlasın keşke bana da bir mucize olsa beklemediğim bir anda oluverse bu mucizeyi tatmayı gerçekten çok istiyorum

çocuğum olmuyor çok değersiz hissediyorum 3 yıl ben istemedim niye istemedim bilmiyorum 1 yıldır da o bizi istemiyor 4 yıllık evliyim ve hala 2 kişiyiz.. ben anneme karşı aileme karşı değersiz hissediyorum bnm suçum değil ama torun sevgisi tatmamalarından dolayı kendimi çok kötü hissediyorum..diğer başka her yerde değersiz hissediyorum amirimin yanında olsun arkadaşlarımın yanında olsun çoluk çocuk hastalık muhabbeti yapıyorlar bnde öyle bakıyorum boş insan olduğumu düşünüyorladır eminim

Değer ve çocuğu nasıl bir potada erittiniz hayretler içindeyim.
Ne alakası var çocuk sahibi olmakla değerli ya da değersiz olmanın.
Siz sadece doğurganlığın mı kişiyi insan yaptığını düşünüyorsunuz
Çocuksuz kadınlar alt seviye mi
Ne enterrsan bir bakış açısı.

Keşke çocuk isteğinizi kimseye söylemeseydiniz. Çocuk doğurmayı marifet gibi anlatanları da bozun. Kimseye laf ettirtmeyin kendinize. Başkalarının sizin üzerinizden ego yarıştırmasına izin vermeyin.
çok bahsetmedim aslında inan bnm hazır olmadığımı gezip tozmak için oyalandığımı biliyorlar aslında 3 yıl da ev borcumu azaltmak için bekledim..yani bir de istediğimi bilseler kimbilir neler yapacakalr iyice laf dokunduracak ki dokunduruyorlar zaten..yok iyi evlilik yaptın ama işte çocuğun yok senin de demeler..

Değer ve çocuğu nasıl bir potada erittiniz hayretler içindeyim.
Ne alakası var çocuk sahibi olmakla değerli ya da değersiz olmanın.
Siz sadece doğurganlığın mı kişiyi insan yaptığını düşünüyorsunuz
Çocuksuz kadınlar alt seviye mi
Ne enterrsan bir bakış açısı.
yorumunuzda çok haklısınız bnde böyle düşünmek ve hissetmek istiyorum kesinlikle normal bir psikoloji içinde değilim bakış açımı ve psikolojimi nasıl değiştirebilirm buna ihtiyacım var tavsiyeniz var mı ..annemin torun sevgisi diye içi içini yiyor hissedebiliyorum mesela bu da bana berbat hissettiryor teyzemlerle biraraya geldiğimizde herkesin torunu var annem için de üzülüyorum tabiki en başta kendim evlat sevgisi tatmak istiyorum

Diğer mesajlarınız da okuyunca şu kanıya vardım. İnsanların böyle davranmalarına siz müsaade ediyorsunuz.
Her laflarını ciddiye alıp bozulursanız üstelerler.
İşyerinden bir arkadaşım 8 sene bebek düşünmedi. Kim bir.şey söyleyecek olsa "amannn hiç bozamam keyfimi" derdi.
İnsanlar bir süre sonra konuşmayı kestiler.
Bebek bebek diyenlere "sen doğur da ben seveyim benim doğurasım yok" deyiverin

yorumunuzda çok haklısınız bnde böyle düşünmek ve hissetmek istiyorum kesinlikle normal bir psikoloji içinde değilim bakış açımı ve psikolojimi nasıl değiştirebilirm buna ihtiyacım var tavsiyeniz var mı ..annemin torun sevgisi diye içi içini yiyor hissedebiliyorum mesela bu da bana berbat hissettiryor teyzemlerle biraraya geldiğimizde herkesin torunu var annem için de üzülüyorum tabiki en başta kendim evlat sevgisi tatmak istiyorum

Anneniz için üzülmeyin. Torun sevgisi yaşaması ya da yaşamaması sizin hayat önceliğiniz değil.
Evlat sahibi olmayı istemek elbette hakkınız ama bunu isterken siz kendinizi ve istediğini evlada kurabileceğiniz geleceği düşüneceksiniz.
Tedaviyse tedavi alınacak ki günümüzde o kadar yaygın ki doğal yollardan çocuk sahibi olamama.
Bu bir eksiklik değil doğurmak da yetenek değil.
Anneniz gelin olmuş, anne olmuş, kayınvalide olmuş vs vs hayatında çok farklı sıfaylarla anılmış zaten.
Anneanne olmayı da az bekleyiversin yani.
Siz tedavinize bakın.

çok bahsetmedim aslında inan bnm hazır olmadığımı gezip tozmak için oyalandığımı biliyorlar aslında 3 yıl da ev borcumu azaltmak için bekledim..yani bir de istediğimi bilseler kimbilir neler yapacakalr iyice laf dokunduracak ki dokunduruyorlar zaten..yok iyi evlilik yaptın ama işte çocuğun yok senin de demeler..

Boz o zaman darılan darılsın. Ne meraklı millet ya.

Diğer mesajlarınız da okuyunca şu kanıya vardım. İnsanların böyle davranmalarına siz müsaade ediyorsunuz.
Her laflarını ciddiye alıp bozulursanız üstelerler.
İşyerinden bir arkadaşım 8 sene bebek düşünmedi. Kim bir.şey söyleyecek olsa "amannn hiç bozamam keyfimi" derdi.
İnsanlar bir süre sonra konuşmayı kestiler.
Bebek bebek diyenlere "sen doğur da ben seveyim benim doğurasım yok" deyiverin
aynen kesinlikle ama şöyle bir kanı var o kadar uzun süreçocuk istemeyen kadın olamaz kesin kısır bunlar..ilk 3 sene kendim istemedim ama ona rağmen imalara canım sıkılıyordu sonra istedikten sonra olmaması ve evlilik süremin de 4 yıl olması kendimi berbat hissettirdi insanların en ufak şeyini daha da takar oldum

Back
X