• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğuma kim bakacak

işe başlamama sayılı günler kaldı.. hamile kalmadan önce çocuguma kayınvalidem bakıcak diye düşünmüştük..kreş yasına gelinceye kadarda orda kalacaktık.. velhasıl bebek dogdu sartlar değişti.. kayınvalideyle yaşayamayacagımı anladım.. evlerimiz uzak 15 km kadar yol var.. hergün gidip gelmek işkence olacak hem bana hem eşime hem cocuguma.. benim annem işe yasından ötürü bakamıycak.. akraba dıdı teyze herkes sırtını döndü.. para teklif etmemize rağmen.. sonra bakıcı tutmaya karar verdik bütçemiz 700 tlyi ancak karşılıyor ama onu da malesef hiçkimse kabul etmiyor.. üstüne sigorta yol yemek istiyor.. birde güven lazım birgün gelip bakıcam ki cocuk yok.. çalışmamak malesef çözüm degil ailemiz için hem maddi hem manevi.. kaldıki her zaman bayanın çalışmasından yanayım maaşı 100 tl dahi olsa!.. kayınvalideme bize yakın bi yere tasınmasını teklif ettik kabul etmedi..biz ev sahibiyiz bizim tasınmamız zatn mümkün degil.. napcagımı bilemedim...
mesafe çok fazla değil.
kreşe de versen o kadar yol yapılıyor zaten en azından.
bir müddet getirip götürün kv öyle bakmayı kabul ettiyse.
akrabaları boşver ayrıca.

anneniz müsaitse o başta kalsın
az saatler arasında bakıcı tutun

bakıcı için çünkü küçük bebek derdini anlatamaz tv de neler görüyoruz

işe başlamama sayılı günler kaldı.. hamile kalmadan önce çocuguma kayınvalidem bakıcak diye düşünmüştük..kreş yasına gelinceye kadarda orda kalacaktık.. velhasıl bebek dogdu sartlar değişti.. kayınvalideyle yaşayamayacagımı anladım.. evlerimiz uzak 15 km kadar yol var.. hergün gidip gelmek işkence olacak hem bana hem eşime hem cocuguma.. benim annem işe yasından ötürü bakamıycak.. akraba dıdı teyze herkes sırtını döndü.. para teklif etmemize rağmen.. sonra bakıcı tutmaya karar verdik bütçemiz 700 tlyi ancak karşılıyor ama onu da malesef hiçkimse kabul etmiyor.. üstüne sigorta yol yemek istiyor.. birde güven lazım birgün gelip bakıcam ki cocuk yok.. çalışmamak malesef çözüm degil ailemiz için hem maddi hem manevi.. kaldıki her zaman bayanın çalışmasından yanayım maaşı 100 tl dahi olsa!.. kayınvalideme bize yakın bi yere tasınmasını teklif ettik kabul etmedi..biz ev sahibiyiz bizim tasınmamız zatn mümkün degil.. napcagımı bilemedim...

Canım kendi evini kiraya ver kayınvalidenin olduğu yere taşının..yada iznini mümkün mertebe uzat..bende kızım doğduğunda 18 ay ücretsiz izin kullandım ..18 ayın sonunda apartman yöneticimize haber bıraktık...bizim bina 2 blok; diğer blokta bir hanım varmış ev hanımıymış ama kredi borcu varmış eşide çalışmasını istemiyormuş ..o kadar güzel denk geldiki hem o evinde gibiydi hem benim evimde..bakıcı değil abla oldu bizim için ..şimdi okula gidiyorlar benimkiler ..servisten alıp eve çıkarıyor bazende onlara götürüyor ..ben saat 15 ile 19 arası için 650 tl veriyorum ..

Anneannelerin babaannelerin bakma mecburiyeti olmamasına gelince elbette kimse mecbur değil..benim annem burnumun dibinde ama bakmadı teklif dahi etmedim zaten kendi de dedi bana güvenip çocuk yapma diye..dediğim gibi ben teklif bile etmedim ama nasıl kıvrandığımızı gördüler kimseyi bulamadığımız dönem..bunun için ben kızıma yada oğluma eğer Allah kısmet ederse bu konuda yaşadığım sıkıntıları yaşatmak istemiyorum ..

ben esi işten cıkıp kendi calısan sırf cocugum sütünü iui alsın annesini hissetsin diye gecici kvsine tasınan biliyorum maddiyattan dolayı

valla şartları zorlayıp sigortalı bakıcı tutmak en iyisi, kimseye minnetinde olmaz, tamam biraz zorlar ama artık herkes böyle yapıyor
anneler çocuklarını yetiştiriyor zaten bir de torun yetiştirmelerini istemek haksızlık bence

Ne demek çocuğa kim bakacak?
Babanne bakmıyor, anneanne bakmıyor, hala bakmıyor, teyze bakmıyor, 700 liraya bakıcı bulunmuyor..
Çocuğa sen bakacaksın canım :)

Bu konuyu neden açtın ki? getir ben bakayım mı diyelim?

Çocuk için ev almayı bekledim. Evi aldık. Krediyi bitirmeyi beklemedik zaten 3 yıllıktı. Kızımız oldu. Ben memurum ve 2 yıl izin aldım. Kredi bu ay bitti. Hala 5 ay iznim var. Devlet verse de daha izin kullanmam. Çocukla evde olmak bu aydan sonra zor. Sıkılıyor. Sosyalleşmek istiyor. Çocuğunun evde yaşlı bir kadınla oturmasındansa kreş alternatifine yönelsen? Gerçi düzgün kreşler de 1000 liradan fazla.

Teyze hala anne baba yarısıdır ücretsiz bakabilir ne demektir yaa. Anne yarısı olabilir ama onlarında bir ailesi çocuğu var, tüm gün senin çocuğunla işten gelene kadar ilgilenecek, kendine evine nasıl zaman ayıracak, bir de ücretsiz mümkün mü bu. Ben annelere kaynanalara bile emrivaki yapılıp yok sen bakacaktın bakmalısın denmesine bile karşıyım o insanlar kendi çocuklarını büyütüyorlar tam rahat edecekler bu sefer torun büyütüyorlar. O zaman çocuk meselesini biraz daha düşünecektiniz. Mutlaka bakıcı tutacaksınız ya da kayınvalideyle aynı ede yaşayacaksınız.

BASIN DUYURUSU

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen ve 06 Mart 2015 tarihinde pilot iller olarak belirlenen İzmir, Bursa ve Antalya’da uygulanmaya başlayan “Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’’ etkin, verimli ve çözüm odaklı perspektifiyle, kazan-kazan stratejisi doğrultusunda amaçladığı hedeflere ulaşacak şekilde başarıyla uygulanmaya devam ediliyor.

0-2 yaş arası çocuk sahibi kadınların çocuk bakımı dolayısıyla iş yaşamından kopmamasını hedefleyen ve bu doğrultuda annelerin, sigortalı çocuk bakıcısı istihdam etmeleri halinde aylık 416 avroya kadar destek sağlanan proje kapsamında; proje başlangıcından bu yana 6.755 anne ve 8.418 çocuk bakıcısı faydalanmış olup, toplamda 15 milyon avro hibe dağıtılmıştır.

50 milyon avroluk bütçesiyle alanında uygulanan en büyük proje olan, kısa adıyla “Evde Çocuk Bakımı Projesi”nin, kadın istihdamına sağladığı katkı neticesinde elde edilen olumlu geri dönüşlerin bir yansıması olarak, 1 Aralık 2016 tarihinden geçerli olmak üzere kapsamı genişletilmektedir. Bu çerçevede:

Projenin halen yürütülmekte olduğu İzmir, Bursa ve Antalya illerine ek olarak İstanbul ve Ankara illeri de proje kapsamına dahil edilmiş olup, ilk kayıt aşamasında İstanbul için 3.500, Ankara için 1.500 olmak üzere toplamda 5.000 kesin kayıt alınacaktır,

Ankara ve İstanbul illeri için ön kayıtlar 28 Kasım 2016 tarihi saat 10:00 itibariyle www.sgk.gov.tr ve www.evdecocukbakimi.net web adreslerinden; kesin kayıtlar ise 5 Aralık 2016 tarihinden itibaren Ankara ve İstanbul İl Müdürlüklerinde kurulan kayıt ofislerinden alınmaya başlanacaktır,

Tüm yükümlülüklerini yerine getiren ve kriterleri karşılayan faydalanıcı annelere verilen 300 avro hibe tutarı 320 avroya; engelli çocuğu olan veya tek ebeveyn anneler veya sertifikalı çocuk bakıcısı istihdam eden annelere yapılan 390 avroluk ödeme tutarı ise 416 avroya çıkartılmaktadır.

Projeden; uygulama illeri olan Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya illerinde ikamet eden, 0-2 yaş aralığında çocuk sahibi olup, bir işeverenin yanında sigortalı olarak çalışan ve başvuru tarihi itibariyle son bir yıla ait brüt ücret ortalaması, mevcut brüt asgari ücretin 2 katını aşmayan (2016 için 3.294,00 TL), T.C. Vatandaşı anneler yararlanabilmektedirler.

15 km o kadar da buyutulecek bir mesafe degil, her gun gidilip gelinebilir. Buyuk sehirlerde insanlar ne mesafeler kat ediyor, araciniz varsa eger her gun kayinvalidenize birakabilirsiniz cocugunuzu.
Aracimiz yok ustelik cok ters 3 vasitayla gidip geliniyor.bebek olmasa bu hergun ypilablecek birsey onumuz kış..asil bunu bebege eziyet etmis olurum...

parasıyla da olsa kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ki. kimse bakmıyosa annesi bakacak, babası bakacak. başka çare yok.

Aracimiz yok ustelik cok ters 3 vasitayla gidip geliniyor.bebek olmasa bu hergun ypilablecek birsey onumuz kış..asil bunu bebege eziyet etmis olurum...
kv bakmakta istekli mi?
ona göre yapın planlarınızı.
3 gün sonra vazgeçmesin sonra.
eğer uzun süreli bakma niyeti var ise siz evinizi onun yakınına taşıyın.
fedakarlık yapmak size düşer anne baba olarak.
başkasında pek te bişey beklemeye hakkımız yok.

ben anneyim elalemin derdini yazan üçüncü sahıs değilim !! çocuguma herkesden daha iyi bakacagımın bilincindeyim..çocuguma kendim bakmayı herkesten daha cok isterim..annem 72 yasında.. maddi ve manevi acıdan çalışmak zorundayım.. çalışmasam da olur gibi bir cümle yazmadıgımdan bunu anlamanızı beklerdim.. teyze hala gibi kavramlar benim lügatımda anne yarısı bakmalarını tabiki beklerim ücretsiz!! kaldıkı vermekte oldugum tutar bile bütçemi aşan bir tutar 2000 lira teklif etmemi bekliyorsun??!! ve tabiki çalışan kadın proflini her zaman destekliyorum.. sonucta yasadıgımz ülke ekonomik sıkıntılar ve bir oyuncagın bir mamanın bir bezin fiyatı cep yakıyor..malesef yaşam standartları ve cocugunu yetiştirecegin ülkede para konusuyor!! lütfen usturuplu ve saygı cercevesinde cevap verip fikir yürütelim ..otur çocuguna bak!! lütfen sen otur cocuguna bak !! bu nasıl bir tarz.. bu nasıl bir kindarlık..
o halde diğer klişeye geçelim:
madem maddi gücün yoktu neden doğurdun?
istedin diyelim, 9 ay boyunca hiç mi birikim yapmadınız bebek için?
ya sen kemer sıkıp bebeğe bakacaksınız. ya da param yok dersen devlete ver, onlar baksın siz maddiyatı düzeltene kadar.

şu anda görünen tek çare, evi kiraya verip, çocuk kreş yaşına gelene kadar kv ile yaşamak.
çok zor olabilir ama idare edersiniz.

Back
X