Biz de o dönemde sorun yaşadık burnuna vurduğu çocuğun ailesinden özür dilemek istedim çünkü yaptığı çok yanlıştı. Ne kadar oğlumu sıkıştırsa da şiddet ile karşılık vermesi kabul edilemez bir durumdu. Yalnız bizim kreşte şöyle bir uygulama vardı haftalık olarak pedagog geliyordu. Çocuklar ile iletişim halinde oluyordu. Bunun da faydasını baya gördüm benBu hafta daha basımıza geldi.
Kresde ögle uykusuna battaniyesiyle gidiyor bizimki.(27 aylık)
Malı da kıymetlidir,battisi ekstra kıymetlidir.
Uyumadıgı icin onsuz ögretmeni gönderin battiyi alısana kadar demisti.
3 cocuk birlesmis battiyi almak istemisler.
Benim koca yürekli kızım 3 e tek dalmıs:S
Ögretmen 2sini kurtardık elinden ama birini azcık yoldu dedi:S
Hani beni arasalar ne deseler haklılar veliler
Burda gıkım cıkmaz
Yorumların bazılarında gidip bizim velileri kucaklayasım geldi.
Kimse araamadı 3 aydır bizi valla.
Komik hem de çok komik. Sanki karşısındaki büyük adam. 4 yaşında el kadar çocukAy komik olan adamın bağırmasına cam fanusa koyamazsınız, çocuğun yaptığı anormalo zaman başka çocuklar itip kakacak bebenizi cam fanusa koymayın napalım diyelim biz de. Gerçekten çok can sıkıcı..
Her sabah tembhleyip yolluyorm inanın.Biz de o dönemde sorun yaşadık burnuna vurduğu çocuğun ailesinden özür dilemek istedim çünkü yaptığı çok yanlıştı. Ne kadar oğlumu sıkıştırsa da şiddet ile karşılık vermesi kabul edilemez bir durumdu. Yalnız bizim kreşte şöyle bir uygulama vardı haftalık olarak pedagog geliyordu. Çocuklar ile iletişim halinde oluyordu. Bunun da faydasını baya gördüm ben
Sizin yerinizde ben olsam okula gider aynen çocuğumu uyardığı gibi aynı tarzda sizi uyarıyorum bak derdim.Hee siz de öğretmensiniz yaa doğrusu bu demek demeyi de ihmal etmez.Verecegi ters cevaplada müdüre giderdim.Merhaba KKnın güzide üyeleri
Sorunum şu; Oğlum ( 4 yaş) anaokuluna gidiyor. Bir sabah babası bıraktıktan sonra başka bir veli kızını getiriyor bizimki de kolunu tutup mıncırıyor onu görünce heyecanlanıp. Veli (ERKEK )dönüp oğluma " bir daha kızıma dokunmayacaksın, bir daha sıkmayacaksın" diyerek kızıyor. Bu esnada yardımcı öğretmen olayı görüyor ve müdahale ediyor. Bu olay için okuldan beni aramadılar. Eşim oğlumu alırken daha sınıfım içinden bağırmaya başlamış "baba x babası bana kızdı böyle böyle dedi" diye. Yardımcı öğretmene sorunca olayı tam görmediğini gerekli müdahale yaptığını söylemiş. Sanırım öğretmene bıraktı bazı şeyleri
Ben bu olayı duyunca sınıf öğretmeninin aradım ve durumu sordum. Veli ile konuşacağını durumun yanlış olduğunu söyledi ve bu veli o okulda öğretmenmiş.
Şimdi sorum şu ben bu veli ile karşılaştığımda konuşmalı mıyım yoksa öğretmene mi bırakmalıyım ? Çünkü inanılmaz sinirim bozuldu. Oğlum iki gün bunu anlattı ve baya korkmuş.
"Bu çocuk şiddete meyilliyse evden görüyordur sizin evde şiddet var demek ki" diyebilirler her an. Ama ben bunun altında başka bir durum olduğunu düşünüyorum. Mesela benim ve eşimin yoğun olduğu dönemlerde oğlum okulda huysuz oluyormuş etkinliklere katılmayıp kenarda uyuyormuş. Çünkü alıştığı ilgi azalınca tepki veriyor ve bunu da böyle gösteriyormuşHer sabah tembhleyip yolluyorm inanın.
Bizde de pedagog okul müdür yardımcısı zaten ona danısıyoruz ögretmenle bisey oldugunda,konusarak cözecegiz,olacak bunlar hepsi itis kakıs halindeler diyor ögretmen.
her sabah arkadasları sıkıstırmak yok,kimseye zarar vermiyoruz seni cok seviyorm diye ayrılıyoruz:)
Ama haftada 1 vukuat var.
Bizimkine de yapıyorlar bu arada.Kafasına vurmus arkadası,sen ögretmenine söyle kimseye vurma dediğimiz icin,ögretmenine söylemis hemen:)
Bir de şu taraftan bakıyorum velinin çocuğu kız diye bu tavırda olduğunu düşünüyorum. Hani kız çocukları narin görülür ve daha çok korunmak istenirmiş gibi davranılır ya ondan böyle bir tepki verdiğini düşünüyorum. Erkek çocukları olsaydı ikisi bu tepkiyi vereceğini düşünmüyorumSizin yerinizde ben olsam okula gider aynen çocuğumu uyardığı gibi aynı tarzda sizi uyarıyorum bak derdim.Hee siz de öğretmensiniz yaa doğrusu bu demek demeyi de ihmal etmez.Verecegi ters cevaplada müdüre giderdim.
Benim yazdıklarım size değil konu sahibi. Öyle olsaydı sizi etiketler size yazardım. Size hiç demediğim şeyleri kendi üzerinize almışsınız. Size demedim asla mıncırsın nolcak demişsiniz diye. O cevap verdiğim üye demiş mıncırsın nolcak daha 4 yaşında minvalinde bi şey. Peşine düştünüz de demedim. Zaten o yüzden konu açmışsınız. Başta ilk mesajimı beğenmiştiniz hatta. Evinizde şiddet var da demedim rica ediyorum yazdıklarimı iyi okuyun. Dedim ki siz evde mıncırmayı bir sevgi göstergesi olarak kullaniyosanız, çocuk da bilmeyerek arkadaşına uygulamıştır dedim. Benim bahsettiğim saldırganlık konusu, o cevap verdiğim üyenin bana yazdığı mesaj hakkindaydı ve cevabım onaydı size değil. Kendisi hala tam tahmin ettiğim gibi yazdığım iki cümle arasındaki farkı hiç anlamamıs gibi bi yanıt vermiş, şaşırtmadı. Ama ben sizi yorumlarınızdan biliyorum ve mantıklı bi insan olduğunuzu düşündüğüm için konunuza yorum yaptım. Fakat sizinle hiç alakası olmayan, bana saldırmak için okuduğunu anlamadan yorum yapan bir üyeye verdiğim cevabı kendi üzerinize alınmanız… Ben hak da veriyorum size, nasıl ki o çocuğun babası kızdıysa kızına bi şey olacak sanıp siz de çocuğunuza bağrıldı diye üzüldünüz. Ama olayı büyütürseniz çocuğa karsı gereğinden fazla korumacı davranmış olursunuz ve yanlışını da öğrenemez demek istedim. Adamı bulup konuşmanıza gerek yok demek istedim. Madem çocuk böyle bi etkide bulundu, tepki de alacağinı ögrenmiş olsun çünkü hayat böyle. Bu konuyla ilgili son yorumumdur, ben sadece tarafsız bir gözle yanıt vermek istedim açtığınız konuya. Kimseyle kişisel polemiğe girmek gibi bi derdim yok, o kadar vaktim de yok maalesef.Integrall 4 yaşında ne olacak mıncırsın mı demişim ben? Oğlumla temas konusunda konuştuğumu söyledim. Kaldı ki sanki çocuğa zarar vermiş gibi yazıyorsunuz. Ne yapalım çocuğa her yabancının kızma hakkı vardır diye mi düşündürelim.
ben adamın peşine düşmedim farkındaysanız. Peşine düşseydim numarasını bulur hesap sorardım. Ve ayrıca bizim evde şiddetin olduğunu söylemişsiniz. Bundan bunu çıkaracak kadar berbat bir zihniyete sahipsiniz.
Bence akli basinda kimse aramaz zaten, eni konu 27 aylık bebeler yaa..Bu hafta daha basımıza geldi.
Kresde ögle uykusuna battaniyesiyle gidiyor bizimki.(27 aylık)
Malı da kıymetlidir,battisi ekstra kıymetlidir.
Uyumadıgı icin onsuz ögretmeni gönderin battiyi alısana kadar demisti.
3 coucuk birlesmis battiyi almak istemisler.
Benim koca yürekli kızım 3 e tek dalmıs:S
Ögretmen 2sini kurtardık elinden ama birini azcık yoldu dedi:S
Hani beni arasalar ne deseler haklılar veliler
Burda gıkım cıkmaz
Yorumların bazılarında gidip bizim velileri kucaklayasım geldi.
Kimse araamadı 3 aydır bizi valla.
Bana fark etmez.Kimse çocuğuma bagiramaz.Cocuklar arasında her şey olur çocuk onlar ama büyük karışırsa karşısında ben olurumBir de şu taraftan bakıyorum velinin çocuğu kız diye bu tavırda olduğunu düşünüyorum. Hani kız çocukları narin görülür ve daha çok korunmak istenirmiş gibi davranılır ya ondan böyle bir tepki verdiğini düşünüyorum. Erkek çocukları olsaydı ikisi bu tepkiyi vereceğini düşünmüyorum
Ben üzerime alınmışım pardon yaBenim yazdıklarım size değil konu sahibi. Öyle olsaydı sizi etiketler size yazardım. Size hiç demediğim şeyleri kendi üzerinize almışsınız. Size demedim asla mıncırsın nolcak demişsiniz diye. O cevap verdiğim üye demiş mıncırsın nolcak daha 4 yaşında minvalinde bi şey. Peşine düştünüz de demedim. Zaten o yüzden konu açmışsınız. Başta ilk mesajimı beğenmiştiniz hatta. Evinizde şiddet var da demedim rica ediyorum yazdıklarimı iyi okuyun. Dedim ki siz evde mıncırmayı bir sevgi göstergesi olarak kullaniyosanız, çocuk da bilmeyerek arkadaşına uygulamıştır dedim. Benim bahsettiğim saldırganlık konusu, o cevap verdiğim üyenin bana yazdığı mesaj hakkindaydı ve cevabım onaydı size değil. Kendisi hala tam tahmin ettiğim gibi yazdığım iki cümle arasındaki farkı hiç anlamamıs gibi bi yanıt vermiş, şaşırtmadı. Ama ben sizi yorumlarınızdan biliyorum ve mantıklı bi insan olduğunuzu düşündüğüm için konunuza yorum yaptım. Fakat sizinle hiç alakası olmayan, bana saldırmak için okuduğunu anlamadan yorum yapan bir üyeye verdiğim cevabı kendi üzerinize alınmanız… Ben hak da veriyorum size, nasıl ki o çocuğun babası kızdıysa kızına bi şey olacak sanıp siz de çocuğunuza bağrıldı diye üzüldünüz. Ama olayı büyütürseniz çocuğa karsı gereğinden fazla korumacı davranmış olursunuz ve yanlışını da öğrenemez demek istedim. Adamı bulup konuşmanıza gerek yok demek istedim. Madem çocuk böyle bi etkide bulundu, tepki de alacağinı ögrenmiş olsun çünkü hayat böyle. Bu konuyla ilgili son yorumumdur, ben sadece tarafsız bir gözle yanıt vermek istedim açtığınız konuya. Kimseyle kişisel polemiğe girmek gibi bi derdim yok, o kadar vaktim de yok maalesef.
Bir de şu taraftan bakıyorum velinin çocuğu kız diye bu tavırda olduğunu düşünüyorum. Hani kız çocukları narin görülür ve daha çok korunmak istenirmiş gibi davranılır ya ondan böyle bir tepki verdiğini düşünüyorum. Erkek çocukları olsaydı ikisi bu tepkiyi vereceğini düşünmüyorum
Benim patronun oglan 3 yasında basladı valla onu gördükten sonra velilerden bekliyordm aramalarını:)Yüzü kızarık geldi cok mu kostuı diye ögretmeni arıyolardıBence akli basinda kimse aramaz zaten, eni konu 27 aylık bebeler yaa..
Allahim çocuklarımızın okul hayatı boyunca, bizi de onları da aklı başında insanlarla karşılaştırsın, çok amin.
Oha. Ben cirkef insanim tas ustunde tas birakmam.Merhaba KKnın güzide üyeleri
Sorunum şu; Oğlum ( 4 yaş) anaokuluna gidiyor. Bir sabah babası bıraktıktan sonra başka bir veli kızını getiriyor bizimki de kolunu tutup mıncırıyor onu görünce heyecanlanıp. Veli (ERKEK )dönüp oğluma " bir daha kızıma dokunmayacaksın, bir daha sıkmayacaksın" diyerek kızıyor. Bu esnada yardımcı öğretmen olayı görüyor ve müdahale ediyor. Bu olay için okuldan beni aramadılar. Eşim oğlumu alırken daha sınıfım içinden bağırmaya başlamış "baba x babası bana kızdı böyle böyle dedi" diye. Yardımcı öğretmene sorunca olayı tam görmediğini gerekli müdahale yaptığını söylemiş. Sanırım öğretmene bıraktı bazı şeyleri
Ben bu olayı duyunca sınıf öğretmeninin aradım ve durumu sordum. Veli ile konuşacağını durumun yanlış olduğunu söyledi ve bu veli o okulda öğretmenmiş.
Şimdi sorum şu ben bu veli ile karşılaştığımda konuşmalı mıyım yoksa öğretmene mi bırakmalıyım ? Çünkü inanılmaz sinirim bozuldu. Oğlum iki gün bunu anlattı ve baya korkmuş.
Haklısınız ben zaten yanlış anladığınızı fark ettiğim için düzeltme ihtiyacı hissettim. Çünkü dediğim gibi yorumlarınızdan sizi bildiğim için, belki yardımı olur diye ne düşündüğümü yazmak istedim. Hani buradan konuşunca bana söylemesi kolay da yerinizde olsam, biri oğluma bağırsa ben de sizin gibi kararsız kalırdım. Gidip adama haddini bildirsem mi yoksa çocuğu çok mu korumuş olurum diye düşünürdüm. Genelde dedeler-babanneler falan hani çocuğu mıncırır ısırır falan ya dedim acaba öyle bi yerden mi öğrenip uyguladı çocuk. Ama arkadaşlarından da görüp öğrenebiliyolar bazı şeyleri tabi. Elbette adam da daha yumuşak uyarabilirdi ama onun tarafından bakınca o da duygusal davranmış, tamamen haksız diyemem yani. Size de haksız diyemediğim gibi. Keşke veliden tepki almasaydı dediğiniz gibi ama işte hayatta da oluyo böyle şeyler. Hiçbir zaman kontrol edemeyiz bunu. O anlamda dedim bu kadar koruyucu olmak doğru gelmiyo diye. Hem çocuğa da uzun vadede faydası oluyo aslında. Yoksa duygularınıza hak vermediğimden değil. Duygusal olarak kimin çocuğuna biri bağırsa sinir olur yani çocuk haksız da olsa çocuktur nihayetinde.Ben üzerime alınmışım pardon ya
Bakın ben anneliğimi övmem yanlışlarım olabilir ama benim oğlum çok dikkat isteyen zor bir çocuk. doğduğundan beri sınırları zorlayan bir çocuk. Aşkım diye hitap etmem, özel bölgelerine dokunarak sevmem, hırçın sevmem yanında ses dahi yükseltmemeye çalışırım çünkü anında kapar ve bana geri döner davranışları. Geçen gün ilk defa bana dedi ki dudağından öpeceğim. Öpmemesi gerektiğini anlattım ve yaptırmadım. eğer izin verseydim okulda herkesi öpebilirdi.
Etkiye tepki alsın zaten ama veliden değil arkadaşından alsın mümkünse. Ben onun her an yanında olup koruyup kollayamam dediğiniz gibi.
Çocuk bu nerden ne kapıyor inan anlamıyorsun. Bazen öyle şeyle söylüyor ki nereden duymuş olabilir diyorum. Benim tek isteğim öz güvenli kendi hakkını savunacak ama saygısız olmayacak bir çocuk yetiştirmek.Haklısınız ben zaten yanlış anladığınızı fark ettiğim için düzeltme ihtiyacı hissettim. Çünkü dediğim gibi yorumlarınızdan sizi bildiğim için, belki yardımı olur diye ne düşündüğümü yazmak istedim. Hani buradan konuşunca bana söylemesi kolay da yerinizde olsam, biri oğluma bağırsa ben de sizin gibi kararsız kalırdım. Gidip adama haddini bildirsem mi yoksa çocuğu çok mu korumuş olurum diye düşünürdüm. Genelde dedeler-babanneler falan hani çocuğu mıncırır ısırır falan ya dedim acaba öyle bi yerden mi öğrenip uyguladı çocuk. Ama arkadaşlarından da görüp öğrenebiliyolar bazı şeyleri tabi. Elbette adam da daha yumuşak uyarabilirdi ama onun tarafından bakınca o da duygusal davranmış, tamamen haksız diyemem yani. Size de haksız diyemediğim gibi. Keşke veliden tepki almasaydı dediğiniz gibi ama işte hayatta da oluyo böyle şeyler. Hiçbir zaman kontrol edemeyiz bunu. O anlamda dedim bu kadar koruyucu olmak doğru gelmiyo diye. Hem çocuğa da uzun vadede faydası oluyo aslında. Yoksa duygularınıza hak vermediğimden değil. Duygusal olarak kimin çocuğuna biri bağırsa sinir olur yani çocuk haksız da olsa çocuktur nihayetinde.
Seni biliyorum canımOha. Ben cirkef insanim tas ustunde tas birakmam.
Haklısınız şimdi en zor yaşları, bir de artık eskisi gibi değil çok fazla uyarana maruz kalıyo çocuklar. Nerden ne kapacağı belli olmuyo. Ama ben inanıyorum sizin tam da bahsettiğiniz gibi bir çocuk yetiştireceğinize. Ben de teşekkür ederim sağduyulu yaklaşımınız için.Çocuk bu nerden ne kapıyor inan anlamıyorsun. Bazen öyle şeyle söylüyor ki nereden duymuş olabilir diyorum. Benim tek isteğim öz güvenli kendi hakkını savunacak ama saygısız olmayacak bir çocuk yetiştirmek.
Benim kardeşim var aramızda 21 yaş var. Ben büyüttüm onu. Evlendiğimde 8 yaşındaydı. Bazen kızardım ona annem derdi ki kızma benim zoruma gidiyor. E anne o benim kardeşim seviyorum. Yok yine de bağırma sen. anne olunca anlarsın demişti ki anladım. Yorumunuz için teşekkür ederim
Arkadasımın yegenı de oyle.Anaokulundan hep foto atıyorlar velilere.Kolunu yuzunu sıkarken severken falan. Bende cocufum eve gelse el cırmıklı tepkı verebılırdım kı cocugum bıle yok:) yanı empatı yapmak gerekıyor mesela kız sızın cocugunuz olsa ve baska erkek sıksa kolunu falan nasıl dusunurdunuz? olaylara hep diğer taraftan bakmak gerekıyor. Yani suluk vurmak falan da olur tabı cocuklar arasında ama zor.Yok ya sevgi gösterisi şeklinde . zaten şiddete meyilli bir çocuk değil vurma huyu yok. Çok çok sinir edeceksin ki öyle. Mesela eski kreşinde bir arkadaşı vardı kızdan hiç hoşlanmıyordu. Kız da aksine bunu çok seviyordu. Kız çocuğu da dokunarak arkadaşlık yapıyordu neyse ben öğretmeni uyardım hocam dokunulmaktan hoşlanmıyor pek bir araya getirmeyin sıkıntı olacak diye ve sonunda su içerken kız yine sarılıyor öpüyor bizimki suluğu al burnuna vur kızın
Veli ile ayrı görüştüm okul ile ayrı o kadar utandım ki. arkadaşından özür dilettim. Tek vukatimiz 3 yıllık kreş hayatı boyunca bu. Yani o veli bana ne dese sonuna kadar haklı.
Kız ya da erkek olarak bakmam olaya çünkü hepsi birey. Kız çocuğunu bu kadar korumacı yetiştirmek, erkek çocuğunu da aslanım palanım diye yetiştirmek doğru değil. Çocukları insan olarak yetiştirmeliyiz. Kızım olsa bir erke çocuğu da yapsa kız çocuğu da yapsa tepkim aynı olurduArkadasımın yegenı de oyle.Anaokulundan hep foto atıyorlar velilere.Kolunu yuzunu sıkarken severken falan. Bende cocufum eve gelse el cırmıklı tepkı verebılırdım kı cocugum bıle yok:) yanı empatı yapmak gerekıyor mesela kız sızın cocugunuz olsa ve baska erkek sıksa kolunu falan nasıl dusunurdunuz? olaylara hep diğer taraftan bakmak gerekıyor. Yani suluk vurmak falan da olur tabı cocuklar arasında ama zor.
Bundan 1 2 ay kadar once kizimla bir olay yasadik. Oyun alanindaydi kizim ve bir aile geldi yan masaya. Kari koca cüceler ve kizim ilk kez gördü bu tip bir olay. Aa anne adama bak kucucuk dedi. Adam kizimi bir azarladi ne bicim konusuyorsun sen terbiyesiz diye. Kizim gunlerce bunu ustunden atamadi. Ve artik o alana gitmek istemiyor o adam gelir diye.Seni biliyorum canımAma o da doğru gelmiyor işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?