Çocuğuma Kızan Veli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yahu adam uğraşmamış ki. Süreklilik arz eden bir durum yok ortada. Öyle mıncırınca muhtemelen paniğe kapıldı. Saniyelik bir şey yani. Aklında tutmasını da korumacı yetişmesine bağlıyorum bu benim fikrim herkes istediği gibi fikir belirtmekte özgür.

Çocuk sürekli kol mıncırmıyor, adam sürekli çocuğa bağırmıyor. Anlık gerçekleşen bir durum. Uzatılacak bir şey gibi gelmedi. Öğretmen-veli ayaklandıracak bir şey mi sizce bu bilmiyorum demek ki yetiştirilme farkı.

ayy bi cocuk diger cocugu mincirmis ne kadar paniğe kapılacak birsey. Polis niye cagirmamis acaba, neyse aklina gelmedi heral

Her cümlesine katılıyorum ya hiç uzun uzun yazacak mecalim yoktu

Yetiştirilme farkı mi ayaklandirma konusunda yorum yapmadım dikkat ederseniz. Gayet açık yazmıştım aslında

Benim kizimda tipki yigeniniz gibi, o istemeden kimse dokunamaz buyuk olay cikar bunu ben asilamadim cocugun mizaci bu ve okulda tamamen masum bir sekilde bir arkadasi boyle bisey yapsa cok rahatsiz olurdu eminim ve uyarmak zorunda kalabilirdim.
Çunku aslinda cok masum olan bir hareket biliyorum ki benim kizi luzumsuz sekilde ekstra rahatsiz edecek.

Bağcılar deyince tepkisiz kalamadım, ben de Bağcılar’da öğrenci yetiştirmeye çalışıyorum canla başla (gerçi şu anki okulumun öğrenci-veli profili salt Bağcılar değil) Ben veliye de çok kızamadım bilemiyorum, inanın o da sınıfında neler neler görüyor onlarla özdeşleştirip belki aşırı tepki vermiştir. Çocuğunuzla arkadaşının rahatsız olduğunu babasının da yanlış davrandığını anlatın, ama sizin olayın üzerinde çok durduğunuzu görürse “demek çok büyük bir olay” deyip daha travmatik gelebilir çocuğunuza.

Veli anlık bir tepki vermiş. Ancak üslup çok önemli ,daha sakin bir biçimde, arkadaşının canı aciyabilir,tekrar yapma diyebilirdi.

Ama dünya cam fanus değil ,bu ne ki daha nasıl insanlarla karşılaşacaklar. Ana okulu bir nebze daha korunaklı ,gördüğü insan sayısı az. İlkokula başlayınca eğer böyle herşeyden etkilenirse çok zorlanırsınız. Bazı şeylerle baş etmeyi ogrenebilmeli. Böyle hassas yetiştirilen çocuklar ileride en ufak zorlukta depresyona girebiliyor

Eğer cocuklar arası birsey olsa müdahale etmem ögretmene bırakırım.
Ki oluyor benim kızım her hafta bi sikayet alıyor
Hersabah kimseyi cizme,sıkıstırma diye tembihleyip yollıuyorm ama illaki kapısıyorlar.
Ögretmen siz uyarınızı yapın diyor.Müdahale etmiyor veliler.
Kızım arkadasının yüzünü cizmis,ögretmene veliyi arayıp özür dileyelim demistim.Suan o derece bi sorun yok demisti.
Ama burda cocuklar değil konu veli.
Ben direk gider konusurdum veliyle.
Benim cocuguma bagıramaz.
Ben de bagıramam baskasının cocuguna öyle bir hakkım yok.

Evet haklısınız (!) o günler çok güzel olduğu için şiddet yansını berbat bir topluluk olduk. Okulda psikolojik şiddet, fiziksel şiddet, evde şiddet, askerde şiddet. Çocuk onu içerlemiş ve babası gelir gelmez söylemiş. Korkar çünkü. Bir daha olursa ne olur mesela? Çocukları korkutarak ve sindirerek eğitemezler ki. Bir kere bir yabancı sizin çocuğunuza bağıramaz ya bunu anlamamız lazım. Hele ki 4 yaşında çocuğa! Bu psikolojik şiddettir. Bu saçmalığı hayatınızın her alanında kabul ediyorsunuz sonra bu erkekler kötü.

Integrall 4 yaşında ne olacak mıncırsın mı demişim ben? Oğlumla temas konusunda konuştuğumu söyledim. Kaldı ki sanki çocuğa zarar vermiş gibi yazıyorsunuz. Ne yapalım çocuğa her yabancının kızma hakkı vardır diye mi düşündürelim.
ben adamın peşine düşmedim farkındaysanız. Peşine düşseydim numarasını bulur hesap sorardım. Ve ayrıca bizim evde şiddetin olduğunu söylemişsiniz. Bundan bunu çıkaracak kadar berbat bir zihniyete sahipsiniz.

Integrall sizin aranız yok herhalde. Oğlum afferin ne güzel mıncırdın desin demiyoruz. İnsan gibi arkadaşının canını yakmamalısın diye bilir. En az 30 yaşındaki herifin kendine sahip olmayıp bağırması normal, 4 yaşında çocuğun mıncırması anormal değil mi? Siz böyle önünüze gelenin çocuğunuza bağırmasını normal görün, bizim çocuklarımızından uzak durun!

O zaman ben de çocuk parkta oynarken çocuğunu başka çocuk itince gidip bağırayım. Bu mu yani? Her önüne gelen kızabilir bağırabilir mi? Ve evet evladım benim için değerli ama cam fanusta da tutmuyorum çocuğumu. Ay bir de Potansiyel sapık ve şiddete meyilli çocuk yetiştiriyormuşum onu fark ettirdiler.

Bu hafta daha basımıza geldi.
Kresde ögle uykusuna battaniyesiyle gidiyor bizimki.(27 aylık)
Malı da kıymetlidir,battisi ekstra kıymetlidir.
Uyumadıgı icin onsuz ögretmeni gönderin battiyi alısana kadar demisti.
3 cocuk birlesmis battiyi almak istemisler.
Benim koca yürekli kızım 3 e tek dalmıs:S
Ögretmen 2sini kurtardık elinden ama birini azcık yoldu dedi:S
Hani beni arasalar ne deseler haklılar veliler
Burda gıkım cıkmaz
Yorumların bazılarında gidip bizim velileri kucaklayasım geldi.
Kimse araamadı 3 aydır bizi valla.

Ay komik olan adamın bağırmasına cam fanusa koyamazsınız, çocuğun yaptığı anormal o zaman başka çocuklar itip kakacak bebenizi cam fanusa koymayın napalım diyelim biz de. Gerçekten çok can sıkıcı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…