Sizin gibi velilerle karşılaşmaktan çok korkuyorum. Çünkü kendimi tutamaz saçma sapan insanlar yüzünden başım ağrırdı.Bence adam haklı. Benim de çocuğumun kolunu başka bi cocuk mıncırsa, sessiz kalmam açıkçası. Sevgi gösterisi demişsiniz de mıncırarak sevilmez. Sanırım sizden öğreniyo olabilir çocuk, evde onu o şekilde seviyosanız dikkat edin derim. Bu kadar korumacı olmak bana doğru gelmiyo yani çocuk yanlış yaptıysa ve bunun için birileri onu uyardıysa gayet normal. Adamın o kadar aşırı bi hareket yaptığını düşünmüyorum ben. Sözlü bi şekilde uyarmış sadece bir daha yapmayacaksın demiş.
İletişime geçilecek bir konu falan yok ki anlık gelişmiş bir olay ya adam da anlık tepki vermiş hayretler içinde okuyorum tüm yorumları. Her konuda öğretmenle ve velilerle iletişime geçmek bana ilginç geliyor.Adamın tavrını doğru bulmadım. Çocuğa o sekilde emir kipiyle konuşmak haddine değil. Ben kendi oğluma baska bir çocuk vurduğunda çocuğa göz dağı vermek yerine annesiyle iletişime geçtim. Annesi zaten benden önce çocuğuna müdahale etti yaptığının yanlış olduğunu anlattı. Aynı şekilde oğlum top havuzunda başka bir çocuğun üstüne atlamış istemeden o çocuk da ağlayıp annesine şikayet ediyor. Ben uzaktan izliyorum annesi gelip oğluma normal bir dille sordu. Oda yanlışlıkla yaptığını söyledi. Yeniden oynamaya başladılar. Bende dikkatli olması konusunda uyardım çocuğum adına kadından özür diledim. Bence bu işler böyle halledilir başkasının çocuğuna ben niye göz dağı verip korkutayim
Anlık tepki bir anda söylenmiş zaten yapacak bir şey yok ama adam cocuğa göz dağı vermeden önce (güzelce uyaramiyorsa) velisiyle ya da öğretmeniyle konuşmasını mantıklı bulurum. Ben sadece bundan bahsettim iletişim derkenİletişime geçilecek bir konu falan yok ki anlık gelişmiş bir olay ya adam da anlık tepki vermiş hayretler içinde okuyorum tüm yorumları. Her konuda öğretmenle ve velilerle iletişime geçmek bana ilginç geliyor.
Evet ama konuşulacak kadar bir şey olmamış ki. Ne çocuğun kol mıncırması ne de velinin uyarısı üzerinde durmaya değecek bir şey değil. “Oğlunuz kızımın kolunu mıncırdı ben de uyardım” diye aramak biraz abes.Anlık tepki bir anda söylenmiş zaten yapacak bir şey yok ama adam cocuğa göz dağı vermeden önce (güzelce uyaramiyorsa) velisiyle ya da öğretmeniyle konuşmasını mantıklı bulurum. Ben sadece bundan bahsettim iletişim derken
Anlık tepki olabiliyor ama siz çok güzel geri dönüş yapmışsınızSanirim bazi seyler dusunmeden ani tepkiyle oluyor bende gozumun onunde yasit bi cocuk kizimi itince napiyorsun sen diye bagirmisdim.cocukta dondu bende dondum sonra gonlunu aldim pisman oldum
Adam zaten kizinin lafıyla çocuğu korkutmasaydi kimsenin velisine ulaşmaya gerek yoktu evet. Çocuk bunlar. Demek ki icine cok dert olmus ki çocuğu korkutmuş. Madem öyle öğretmenine söylerdi diyorum bende. Oğretmeni de calciye söylerdi sizin çocuk böyle böyle yapıyor dikkatimi çekti tarzındaEvet ama konuşulacak kadar bir şey olmamış ki. Ne çocuğun kol mıncırması ne de velinin uyarısı üzerinde durmaya değecek bir şey değil. “Oğlunuz kızımın kolunu mıncırdı ben de uyardım” diye aramak biraz abes.
Aynı konu değil ki. Siz yeğeninize kızabilirsiniz, teyzesisiniz, başka zaman seversiniz. Ayrıca bildiğin tokat atmış, o durumda sertçe uyarmak gerekir. Bilmiyorum pedagoglar ne önerir. Bu konuda saldırganlık yok, yabancı biri tarafından azarlanma var ve karşısındaki 4 yaşında çocuk yahu.Öğretmene bırakmanız bencede iyi olmuş çünkü olay daha başka büyüyebilirdi.
Evet adam sert tepki vermiş olabilir ama öğretmen olarak değilde babası olarak düşünmelisiniz sonuçta kimse çocuğuna zarar gelsin istemez. Benim kendi öz yeğenim geçen kızıma tokat attı bende kızdım ablam baya bozuldu ama napabilirim? Sonuçta kendi evladım. Elime alipta çocuğu dovmedim bidaha yapmaması konusunda uyardım. Çünkü sürekli yapıyorlar bunu.
Geçenlerde de en büyük yeğenim kütüphaneye gitmiş sinif arkadası gelmiş erkek bunlara satasmislar ve yeğenimin topunu alıp (ilçenin ortasından su geçiyor oraya atmış) ee suda götürüp gitmiş haliyle. Yeğenim eve ağlayarak gelmiş ablamda hemen çocuğun numarasına mesaj atmış sana hiç yakıştıramadım neden böyle yaptın vs yazmış megersem babasınınmis telefon adamda okulda ogretmenmis hemen adam çocuğuna özür dilettirmis top alıp yeğenime vermişler. Yani herkes evladına sahip çıkıyor. Adam sizin çocuğunuza kızınca sinirlerim bozuldu diyorsunuz. Ee haliyle sizin cocugunuzda o kıza vurunca o adamın da siniri bozulmustur. Empati yapalım ve çocuğunuza böyle şeyler yapmaması konusunda uyarın.
Aynen öyle korkutmadan söylese dediğiniz gibi normal. Kol sıkma da değil mıncırma gıdıklama gibi.bunu bana da yapıyor seni mıncırayım anne diyor.o yüzden nasıl davrandığını tahmin edebiliyorum. Zaten bunlar arkadaşlar. Ne gereği var el kadar çocuğa kızmaya.Bence burda tek can alıcı nokta üslup. Benim çocuğuma bir başka çocuk hırçın davrandığı zaman ailesi de müdahale etmiyorsa yanına eğilip birbirinize zarar vermeyin, böyle davranırsanız oynayamazsınız birlikte diyorum. Eğer çözüm olmazsa da çocuğumu alıp götürüyorum. Bir başkasının çocuğunu asla azarlamam çünkü benim çocuğuma yapılsa çıldırırım. O çocuğun bir anlık heyecanıyla kızın kolunu sıkması kötü niyetli değil, birbirinize temas etmeden oynayın diyip geçilecek düzeyde bir şey. Önemli olan çocuğun gıcıklık ve zorbalık yapmıyor olması, bu nedenle velinin yaptığı çok büyük terbiyesizlik oluyor.
bir de itip kaksaydi? Gerci bu dusuncede olan biri sanki öldürdü, ne var bi itmisse der.E adam uyarmış işte ne var ben anlamadım. Herkes çocuklar duymasın dizisinde gibi duyar abidesi olarak gezemez her dakika. Adam da aniden öyle biraz yükselmiştir kaldı ki bağırma itip kakma falan yok anlattığınıza göre. Benim çocuğumu da mıncırsalar uyarırım fazla abartılı geldi düşünceleriniz.
Ben sizi çok iyi anlıyorum. Bence veliyle konuşup durumdan rahatsızlığınızı dile getirmeniz gerekir. Kimsenin küçük bir çocuğun kalbini kırmaya hakkı yok böyle bir sebepten. Bir de burdaki yorumlar da çok enteresan. Gelen geçen çocuklarımızı azarlayamaz kimse kusura bakmasın her şeyin bi adabı var bura dağ başı değil. 4 yaşındaki çocuğun muhattabı koca adam değil.Aynen öyle korkutmadan söylese dediğiniz gibi normal. Kol sıkma da değil mıncırma gıdıklama gibi.bunu bana da yapıyor seni mıncırayım anne diyor.o yüzden nasıl davrandığını tahmin edebiliyorum. Zaten bunlar arkadaşlar. Ne gereği var el kadar çocuğa kızmaya.
Bu akşam sordum sırayla arkadaşlarını. o arkadaşıyla oynamıyormuş çünkü korkmuş babasından
Belki o kız da çocuğun kendisini rahatsız edecek fiziksel temasından rahatsız olmuş, korkmuş ve günlerce anlatmıştırOğlum iki gün bunu anlattı ve baya korkmuş.
Öğretmene bıraktık. O gerekeni konuştu ben de oğlumla konuştum temes konusunda.Ben sizi çok iyi anlıyorum. Bence veliyle konuşup durumdan rahatsızlığınızı dile getirmeniz gerekir. Kimsenin küçük bir çocuğun kalbini kırmaya hakkı yok böyle bir sebepten. Bir de burdaki yorumlar da çok enteresan. Gelen geçen çocuklarımızı azarlayamaz kimse kusura bakmasın her şeyin bi adabı var bura dağ başı değil. 4 yaşındaki çocuğun muhattabı koca adam değil.
Benim kızıma da yapılsa asla kabul etmemBi çocuk benim kızımı mıncırsa bende derim bi daha yapma diye bende biçok kişide der. Ne desin adam aa ne güzel mıncırdın yarın bi daha yap mı desin? Çocugum korktu diyosunuz ama Belki o kız çocuğuda sizin çocugunuzun yaptıgından korktu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?