- 26 Haziran 2018
- 95
- 166
- 93
- 38
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
-
yanlış okudum herhalde şakadırWaaaww vallahi ben diğerlerinin girişini kısıtlamış, onlar adına hesap almış desiniz ya bundan çok hoşlandım, belli ki sıradan bir insan değil, o haşta herkesin aklına gelip uygulamaz.
Şuan tek öngöremediği şey yaptığının sonuçlarını tahmin etmek, onu da yıllar içinde halleder zaten.
Narsist biri olabilir ileride ama ona çok problemliymiş gibi davranmanız hata.Belliki çocukta bir ışık var, sadece doğru bir şekilde yönlendirilmesi gerekir. Sakın psikolojik hasta diye çocuğun hayatını heba etmeyin sadece bu zekasını nasıl daha üst şeylere yönşendieilebilir ona bakın.
zekayla alakasi yok diyenler. bir cocuk dersi dinlemeden yuksek puanlar aliyorsa, o cocuk zekidir.
zavalli cocuk cani sikilinca bu seyleri yapiyor iste.
kesinlikle katılıyorum.2. sınıftayken biz de de vardı benzeri hatta daha kötüsü bir çocuk.davranış bozukluğu teşhisi konmuş ilaç da kullanıyordu.ama tüm sınıf ve öğretmen illallah demişti.gittiği her okulda 1 yıl okuyabildi .aşırı rahat diğer çocukların sınırlarını ihlal eden onları huzursuz eden ağzına geleni söyleyen aklına düşeni uygulayan çocuk zeki değildir.sorunludurzavallı mı çocuk?
okula polis bile çağrılmasına neden olmuş, annesi yaka silkiyor, keşke empati yeteneği gelişmiş toplum normlarına uyan bir çocuk olsaydı diyor.
zavallı mı çocuk?
bence zavallı anne, zavallı arkadaşlar ve zavallı öğretmenler.
çocuk durtulerine göre hareket ediyor, gayet rahat.
kesinlikle katılıyorum.2. sınıftayken biz de de vardı benzeri hatta daha kötüsü bir çocuk.davranış bozukluğu teşhisi konmuş ilaç da kullanıyordu.ama tüm sınıf ve öğretmen illallah demişti.gittiği her okulda 1 yıl okuyabildi .aşırı rahat diğer çocukların sınırlarını ihlal eden onları huzursuz eden ağzına geleni söyleyen aklına düşeni uygulayan çocuk zeki değildir.sorunludur
bu dönem sınıfın en tembelleri bile takdir ve teşekkür aldı.ilk gördüğüm gün çok şaşırdım kızdım hatta.e benim çocuğum ve benim emeklerim ne olacak diye.sonra öğrendim ki m. eğitim istemiş.boşuna kızmışım öğretmene.işte şimdiki nesilde kavramlar değişti, universiteyi kazanamadım denilirdi bizim zamanımızda şimdi onu bile guzellemişler,mezuna kalmak.
hiç bir başarısızlık sıfatı, kötu sıfat yok.
en başarısız öğrenciler bile teşekkur alabiliyor artık, bir sınıfa giren teşekkur takdirin hesabı yok.
hepsi çok zeki, hepsi çok duygusal, hepsi harika.
sorunlu öğrenci bile yok artık, öğrencisiyle başetmeyi beceremeyen sorunlu öğretmenler var.
konuda bazı yorum sahiplerinde de görebiliyoruz bunu.
ben konu sahibini tebrik ediyorum, belli ki elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. bence sorunu empati eksikliği. daha çocuk olduğu için umarım zamanla duzelsin problemi.
bu dönem sınıfın en tembelleri bile takdir ve teşekkür aldı.ilk gördüğüm gün çok şaşırdım kızdım hatta.e benim çocuğun ve benim emeklerim ne olacak diye.sonra öğrendim ki m. eğitim istemiş.boşuna kızmışım öğretmene.benim zamanım da lise bittiği yıl üniversite kazanamamak diye bir şey yoktu.başarılı öğrenci muhakkak kazanırdı.sene kaybetmek iyi karşılanmazdı.iilkokul ortaokul lise yıllarında öğretmene saygısızlık aslaa iyi karşılanmazdı.büyük sorun olmadıkça hiç bir öğretmeni şikayet etmezdik.şimdi kızımın okulunda kantin sırasına giriyorum.o çocuklar küfür kıyamet beni de iterek alışveriş yapıyorlar.özgürlük bu değil.eskiden çok gereksiz sıkıydı şimdi de aşırı özgür.
40 yil dusunsem aklima gelmez boyle birsey.Ebadan bunu yapabilmesi imkansız gibi. Farklı programlar kullanıyorlardır muhtemelen. Ya da bir şekilde arkadaşlarının kullanıcı adını ve şifresini alıp şifreleri değiştirmiştir. Zekayla ilgisi yok bunun diye eleştiren arkadaşlar olmuş, son derece de ilgili bir durum. Yapılan davranış kötü elbette ama diğer arkadaşlarının kullanıcı adı ve şifrelerini doğrudan o arkadaşlarındaN bile öğrenmiş olsa, onları buna ikna etmiş olması bir zeka göstergesidir. Çocuk yönlendirilemiyor büyük ihtimalle, o yüzden sıkıntı çıkarıyor.
Kesinlikle katiliyorum simdiki aileler bilgisayarda veya sosyal medyada bu gibi seyler yapabilen çocuklarını zeka küpü zannediyor ve bu çocuk diger çocukların egitimini kisitliyor ve sasilasidirki burdaki anneler bunu övüyor saka gibisiniz cocugun psikolojik problemi var apacik eline telefon verin 5 yasindaki cocuga 5 yilda hacker olur bu onun zeki degil ilgisiz kaldigi anlamina gelir ...cocuk ilgi cekmek icin yapiyor benim sinifimdada vardi sinifin birincisi ama hiç boyle sacma seyler yapmazdi cunku ailesi ilgilenirdi ..waaww diyeceginiz seylerin seviyesini standartini yükseltin insanlarida yanlis yonlendirmeyin konu sahibi cocugunuzu rehber ogretmeniyle konusun sizi yönlendirmesini isteyin.çok mu zeka isteyen şeyler bunlar giriş kısıtlamak, hesap açmak adlarına ki buyuk ihtimalle hakaret falan paylaşıyordur orda da , 9 yaşında kötuluk olarak nitelendirilemez bu davranış çunku çocuk daha, ama yetişkin aklıyla yapılan şey bu kötuluk.
yetişkin birisi bunu yapsa kötu deriz,kötuluk zeka mı gerektiriyor? hayır sadece bu gibi kötuluklere ekstra kafa yormayı gerektiriyor, normal davranan bir insanın aklına gelen şeyler değil bunlar.
bunun övulduğunu de ilk defa gördum valla, waaaw falan diye.
çok ilginçsiniz.
evet psikolojik bir sorun bu. evet çok problemli bir davranış. ekstra zeka belirtisini nerde gördunuz bilmiyorum, sanki kuantum fiziği çözduğunden bahsetmiş.
o zaman sevmediği arkadaşlarına kötuluk yapan herkes aşırı zeki.
çocuğunuza uğraş bulmanız gerektiğinii duşunuyorum ben de ama Allahaşkına hiperaktif,aşırı zeki falan diye guzelleme yapılmasın durumuna.
psikologla göruşun ve çocuğunuzun empati yeteneğini geliştirmeyi deneyin.
Kessinlikle katiliyorum zekayi ne sekilde kullqndigi onemli bu çocuk yakinda arkadaşları tarafindanda dis lanacak buyuk ihtimalle cunku anneler onla konusma oynama dicek ve bu çocuk daha da beterine basvuracak onalari kizdirmak ağlatmak bunlardan zevk alacak psikopatlık yolunda ufak adimlarÇocuğunuzun empati duygusu geliştirmesi için çalışacaksınız.
Dersi dinlemek isteyen arkadaşlarının hakkından çalamayacağını, sınırlarını öğrenmeli.
9-10 yaşa kadar zor bir çocuktum, derslerde sıkılırdım çünkü çabuk anlardım; işimi çabuk bitirir, geri kalan zamanı onu bunu kurcalama ile geçirirdim.
Otorite tanımazdım; anlattığınız çocuk figürü benim çocukluğumdan çok farklı değil.
Hala daha rahmetle anarım, öyle bir öğretmene denk geldim ki, bıkmadan konuşarak, sorumluluk- görev vererek, hissetmediğim duyguları bende uyandırmayı başardı. Empati önemlidir.
Böyle davranmaya devam ederse, bedelini yalnızlıkla öder çocuğunuz. Konuşun bunları, anlamayacak yaşta değil.
İlgi alanlarına yönlendirin.
Pc kursları olmalı, çocuklara da uygun. Madem seviyor böyle uğraşmayı, bu enerjisini akıtabileceği imkanı tanımaya çalışın, tabi pandemide bu ne kadar mümkün o da bilinmez, biraz araştırın siz yine de.
Evlere tıkıldığımız bu dönemde çocukların sıkılması ve yer yer bazı aşırılıklar sergilemesi de tuhaf değil, sonuçta çocuklar, enerjiyi bir yolla atmak istiyorlar.
Zeka zeka denmiş de, zeka tek başına takdiri hak eden bir özellik değildir, sözüm meclisten dışarı, seri katiller de ortalamanın üzerinde zekaya sahiptir, iq değerlerine şöyle bir baksanız, çoğunun üstün zeka/dahi olduğunu görürsünüz. Ama olmuyor öyle değil mi?
Bol bol duygular üzerine konuşmalar yapın çocuğunuzla, nasıl hissettiği ve davranışlarının başkalarına nasıl hissettirebileceği/size nasıl hissettirdiği üzerine.
Onu bu kontrolsüz davranışlara iten duygularını tanımalı, gerektiğinde empati kurarak dur diyebilmeli, yolunu bilmeli. Bu kendini güzel ifade edebilen, tanıyan ve sağlıklı düşünebilen bir yetişkin olması için de gerekli zaten.
Kesinlikle katiliyorum simdiki aileler bilgisayarda veya sosyal medyada bu gibi seyler yapabilen çocuklarını zeka küpü zannediyor ve bu çocuk diger çocukların egitimini kisitliyor ve sasilasidirki burdaki anneler bunu övüyor saka gibisiniz cocugun psikolojik problemi var apacik eline telefon verin 5 yasindaki cocuga 5 yilda hacker olur bu onun zeki degil ilgisiz kaldigi anlamina gelir ...cocuk ilgi cekmek icin yapiyor benim sinifimdada vardi sinifin birincisi ama hiç boyle sacma seyler yapmazdi cunku ailesi ilgilenirdi ..waaww diyeceginiz seylerin seviyesini standartini yükseltin insanlarida yanlis yonlendirmeyin konu sahibi cocugunuzu rehber ogretmeniyle konusun sizi yönlendirmesini isteyin.
Cocugunuzun sinifinda tamda bu özelliklerde olan bir cocuk olsaydi genede böyle zavallicik diyebilecekmiydiniz katillerdede zeka var hatirlatirim çocuk sorunlu ve tedavi edilmeli ayol benim benim kuzenimi tr de üstun zekali diye 3. Siniftan 4. Sinifa gecis yaptirmislar çocuk polis simdi Allah askina insanlari yanlis yonlendirmeyinzekayla alakasi yok diyenler. bir cocuk dersi dinlemeden yuksek puanlar aliyorsa, o cocuk zekidir.
zavalli cocuk cani sikilinca bu seyleri yapiyor iste.
Aynen zaten konu sahibi cozum ariyor burdaki annelerde övun daha ne istiyon kafasında ama gerçekten cocugu yaramaz oldugu icin diger cocuklari ezdigi icin övünen insan tanıyorum ya10 yaşında iki dil konuşuyorsa, ya da bana ayrıntılı meteorolojiden, astronomiden bahsediyorsa, bilime ya da kitaplara, klasik muziğe, ya da fene aklı gidiyosa, programlama yapabiliyosa waaauww dur benim için...
başkalarının canını sıkmak için plan yapıyorsa, surekli huzursuz davranıyorsa valla vah vaaaah tır.
gerçekten bazı anneler çocuklarının farkında değiller, dediğim gibi konu sahibi övunmuyor ama yorumlarda bu durumu övenlere şahit olduğum için son zamanların buyuk şoklarından birini yaşadım.
Aynen zaten konu sahibi cozum ariyor burdaki annelerde övun daha ne istiyon kafasında ama gerçekten cocugu yaramaz oldugu icin diger cocuklari ezdigi icin övünen insan tanıyorum ya
Aynen benim kuzenimide oyle 3. Siniftan 4. Sinifa almislar türkiyede cocuk polis oldu onun disinda sinifta herseyi hip hizli yazar toplqr cikarir örtmenim ben bittim cikabilirmiyim der veya habire birilerine seslenir durur sinifin konsantrasyonunu bozarmis rehber ögretmeni yönlendirmis müdüru ve sinif ogretmeniniGözümün önüne kuzenim geldi. Sürekli şikayet gelirdi,dersi dinlemiyor, sınıfta geziyor , diğer çocuklara sataşıyor falan diye. Çok çabuk anladığı için sıkılıyormuş. Kendi kendine kitaba bakarken öğrenmiş toplamayı çıkarmayı falan. Okulda savaş çıktı birgün dayım gitti. Dayıma anlatmış sıkıntısını. Dayım bir hafta evde ders çalıştırdı onu sonra 2. sınıftan 4. sınıfa aldılar. Biraz zorlanınca rahatladı. Bütün hayatı boyunca da okul müfredatına ek konular verdi dayım ona eğitim danışmanı desteğiyle. Kanada da yaşıyorlar. 22 yaşında. %100 bursla okuyup mühendis oldu 3.5 senede. Şu anda bir baraj projesinde çalışıyor. Kızınız da benzer şekilde olabilir mi? Algısı yüksektir. Sıkılıyordur. Farklı bir yönlendirmeye ihtiyaç duyuyor olabilir
Acinacak hallerine gulsunler bakalim bicak cok bilenirse ilk sahibinin elini kesermis derler Allah akil fikir versin valla cocugum cok efendi özur dilemeyide bilir hakkini aramayida kızımda ayni şekilde yetistiriyorum gayette memnunum aslada baska simarik veya sorunlu cocuga ezdirmem o cocugun sucu degildir belki ama evladimin psikolojisi icin asla ayni sinifta istemezdim ..Ben kucukken sinifimizda down sendromlu bir türk cocuk vardi güven di adi okadar sakin okdar naif diki cok severdik cok okuldan sonrada hep kontaktaydik dedigim gibi ilgi herzaman cocuklari kurtarir ve is anne baba ya düsuyorben de biliyorum o tipi, kocası millete kök sökturen belalı bir adam, oğlunu da kendisinin kopyası yapmış, öğretmen şikayet etmiş çocukları dövuyo kufrediyo diye, gulerek anlatıyomuş babasına çekmiş, erkek çocuğu kendini ezdirmesin işte falan diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?