Çocuğumu besleyemiyorum

Rowena Ravenclaw

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2021
3.036
5.954
108
40
Öncelikle ben çok rahat biriyim bu konuda. Aman azıcık daha yesin aman dur şunu da yesin derdim hiç olmadı. Tam tersi yemekle oynamaya başladığı an kaldırdım sofradan. Acıkınca yer dedim. Zorlamadım, çizgi film açıp o izlerken ağzına tıkmadım. Hatta benim için bir öğünden aç kalkması da ok, nasıl olsa bir sonrakini aç kalınca yer dedim.

Amaaa ben böyle serbest bıraktıkça 28 aylık çocuğum son 2 haftadır iyice cozuttu. Normalde kreşe gidiyor orda diğer çocukları gördüğünden mi oranın yemek kültürüne alıştığından mu bilmiyorum, orda yiyor. 2 haftadır kreş kapalı benimki evde.

Bakın bugün sadece şunları yedi:
Kahvaltı yarım avokado
Yarım yumurta
6 zeytin
Az birşey salatalık
1 kaşık bal
Sıfır ekmek

Öğlen hiçbirşey (hiçbirşey yemeyince 120 ml mama) (badem istedi evde bitmişti veremedim ceviz verdim yemedi)

Akşam
Nerdeyse Hiçbirşey
Benim bonfileli dürümümden 1-2 ısırık (o da lavaştan, etten değil) çorba içmedi bonfile yemedi dolma içi yemedi

Dün de benzer:
Kahvaltı: yarım yumurta domates zeytin ve yaban mersini (sıfır ekmek)

Öğlen 1/2 kase keşkül

Akşam çorba içmedi et yemedi
makarna dan 2-3 kaşık ve az da brokoli

Ben şaşırdım. Ben bu çocuğa ne yapayım arkadaşlar? Çocuklar şunu çok sever dediğiniz yemekler var mi? 1 ay önceye kadar muz seviyordu şu an onu da hiç yemiyor. Lütfen bana fikir verin şunu yap diyin.

Ben kızımı blw ile yöntemi ile ek gıdaya alıştırdım. 9 aylıkken bakıcıya vermek zorunda kaldım. Kızım yaşını geçince blw yöntemini reddetmeye ve benim onu beslememi istedi güzel ilerdik. Ancak bakıcısından asla yemedi. Ev de kamera var kadının uğraştığını gördün yedirmek için ancak lokma yemezdi. Kızım bakcısı yanındayken blw yapmak istedi artık makarna pilav patates diğerini de reddetti hep. Ancak 2 yaşını geçince benim de yedirmemi istemedi. İştahsız mı hayır asla. Başka birisinin evine gidince kıtlıktan çıkmışcasına yediğini gördüm. Bende ısrarcı, tehditçi ya da ölçü bir anne değilim. Acıkan yer mantığındayım.

Bundan bir kaç ay önce kızımın burnu tıkanıp soluk almakta zorlandığını görünce serum fizyolojik işe burun temizliği yapmak istedim. Serumları aldım kızımı da kocama aldım bu sırada evin içinde kıyamet kopuyor yıkatmam diye sonra kızımdan bir ses yükseldi tamam anne yemeğimi yiyeceğim diye. Şaştım kaldım. Serumu bıraktım kızıma sen aç mısın diye sorum evet açım lütfen burnumu çekme (yıkama demek istiyor) yemek yicem dedi. Ve gerçekten 1 kase tavuklu çorba içti.

Ee baktım benimkinin sıkısı azmış onu fark ettim. Ancak sizin ki yine kahvaltı yapıyor benim ki asla yapmaz. Zeytin seviyordu şimdi ilave olarak kaşar ve yumurta girdi hayatına. Şimdi diyorum yemezsen burnunu çekerim midesi bulanmadan, öğürmeden gözleri sulanmadan yemeğini yiyor. Ancak fark ediyorum bazen yemek yerken sıkılıyor o zaman da kitap okuyarak devam ediyoruz. Kendisi kitabını alıp geliyor hadi anne kitap okuyalım yemek yiyelim diye. Tehdit etmek hiç istemiyorum maniplasyonalara açık olmasın diye ama gerçekten benim ki de özeğimi tüketmişti artık.

Sizde kitap okuyarak soru sorarak yedirmeyi deneyin.

Bir de kızımda gözlemlediğim yemek yedikçe çeşit olarak diğer yemeklere de alıştığı. Bir de mutfakta yemeyi sevmiyor salonda kendi taşınır masası ve sandalyesi var onun üzerinde seviyor.

Havalar ısınınca bi iştahsızlık geliyo çocuklara. Oğlum da öyle. Kendini tam ifade etmeyi öğrenene kadar, yedireceğim diye zorlardım. Şimdi doydum veya istemiyorum diyor, ben de zorlamıyorum. Sağlıkları yerindeyse, çok acıkırsa isterler herhalde

araya kaynak yapmış gibi olacağım ama benim 15 aylık oğlum da asla kahvaltı yapmıyor. kahvaltı dediğim normal türk tipi kahvaltı. peynir, zeytin, salatalık, haşlanmış yumurta gibi. sadece omlet ve muzlu pankek yiyor. omlete peynir koyuyorum, çok az da muz eziyorum içine. halbuki normalde bulamaç yaparak beslemedim hiç. ama kahvaltıda aşırı zorlanıyoruz. ne zaman normal dümdüz kahvaltı yapacak bu çocuk? ben mi yanlış bir şey yapıp böyle alıştırdım acaba?

Bizimki de kısmen öyle. 3 yaşında ve ne zaman normal bir insan gibi yiyecek hala bekliyoruz. Çorbayı bile 2 yaşına kadar içmedi. Haşlanmış yumurta mı imkansız. Zeytin domates tadını bilmez. Varsa yoksa hamurişi işte pankek, tost, poğaça, börek...
O kadar yaratıcı oldum ki çocuğum yüzünden. Çorbalara sebze et suyu, keki havuçla, pankekleri cevizli bazen peynirli...her şeyi katıp karıştırıyorum tüm yiyeceklerden faydalansın diye. En çok da ıspanak, bamya, pırasa, fasulye gibi şeylerin tadını bilmemesi beni üzüyor...
Konu sahibi bence sizin kahvaltılarınız iyi. Havalar ısındıkça gerçekten iştah kalmıyor çocuklarda. Zamana bırakın. Bizim de inişli çıkışlı. Bazen öyle güzel yer ki oh be derim ertesi gün hiçbir şey yemez mesela. Bir günü bir gününü tutmuyor çocukların. En çok da bizde yeni yeni seveceğini düşündüğümüz faydalı yemekler deneme hevesi kalmıyor böyle olunca ama pes etmek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…