Çocuğumu nasıl yetiştirebilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkese selamlar, eşimle farklı kültürdeniz, ben batı o doğulu diyim siz anlayın, şuan çocuk gibi düşüncemiz yok ama elbet olacak, ben bu konuda korkularımı atamıyorum, örneğin çocuğumun ismini kesinlikle Türkçe istiyorum, ben asla bilmediğim anlamadığım bir dilde çocuğuma seslenmek istemiyorum, bu benim en doğal hakkım değil mi? Eşim o dili bilmiyor bu arada, oda sadece Türkçe biliyor ama anne babası biliyor, ve eşimi fişfekleyeceklerini düşünüyorum, içimde hep bir korku var, bir kere kv sohbet esnasında iki isim koyarsınız biri Türkçe biri kürtçe gibi söyledi bende asla iki isim koymayacağımı anlamadığım dille bizim ne işimiz olduğunu söyledim, tabiki tavır aldı ama umrumda değil, birde çocuğumu vatansever kültürümüze bağlı yetiştirmek istiyorum, ailem uzakta, eşimin ailesi sadece oturduğumuz şehirde, çocuğum onlarla daha çok vakit geçirecek korkarım, bu durumda olanlar ne yaptılar acaba teşekkürler

Eşini nasıl yetiştirmiş ismini ne koymuş mesela bu aile?
Farklı ırktan kültürden biriyle evlenmek ama onun bu özelliklerini yok saymak da ilginçmiş

Herkese selamlar, eşimle farklı kültürdeniz, ben batı o doğulu diyim siz anlayın, şuan çocuk gibi düşüncemiz yok ama elbet olacak, ben bu konuda korkularımı atamıyorum, örneğin çocuğumun ismini kesinlikle Türkçe istiyorum, ben asla bilmediğim anlamadığım bir dilde çocuğuma seslenmek istemiyorum, bu benim en doğal hakkım değil mi? Eşim o dili bilmiyor bu arada, oda sadece Türkçe biliyor ama anne babası biliyor, ve eşimi fişfekleyeceklerini düşünüyorum, içimde hep bir korku var, bir kere kv sohbet esnasında iki isim koyarsınız biri Türkçe biri kürtçe gibi söyledi bende asla iki isim koymayacağımı anlamadığım dille bizim ne işimiz olduğunu söyledim, tabiki tavır aldı ama umrumda değil, birde çocuğumu vatansever kültürümüze bağlı yetiştirmek istiyorum, ailem uzakta, eşimin ailesi sadece oturduğumuz şehirde, çocuğum onlarla daha çok vakit geçirecek korkarım, bu durumda olanlar ne yaptılar acaba teşekkürler

Mune Mune

Türkçe isim, eşimin kardeşlerininde Türkçe, ama kv doğmamış çocuğuma başka dilde isim vermemi teklif edebiliyor ve beni sinir ediyor
Kendi çocuklarına neden koymamış ilginç 🤔 başka dil olsun iki isim koyarsınız onların söylediği ismin anlamı önemli

Bence asıl aoru şu olmalı eşiniz alman ingiliz falan olsaydı da koymak istedıgı isme karşı çıkarmıydınız cevabınız hayırsa bu farklı endişelerinizin oldugunu gostwrır.

21 yy dayız tabıkı çocugunuz karma kültürle yetısecek.Bunu bılmenıze ragmen siz tercih ettınız.Umarım mutlu olursunuz.

Doğmamış çocuğa don biçmiş ve olduramamışsınız bence o vatansever kısmını düzeltin çok tepki alabilirsiniz. İsim konusunda ne diyim bilemedim ben eşimle karıştırtmadan kendi istediğimiz ismi koyduk çok tepki aldım ama hepsini aştık.

Adam gibi yazın Kürt diye vebalı mı ki bu insanlar lafı evirip çevirmişsiniz

Madem diline, kültürüne saygınız yoktu evlenmeseydiniz??? Sizin kendi kültürünüzden isim koymaya hakkınız var ama adamın yok öyle mi?

Bu adam sizinle evlenerek neyin kafasını yaşamış anlamadım. Türkçeye, aileme saygı duymayan, Türklere tepeden bakan biriyle ölsem olmazdım.

Doğmamış çocuğa don biçmiş ve olduramamışsınız bence o vatansever kısmını düzeltin çok tepki alabilirsiniz. İsim konusunda ne diyim bilemedim ben eşimle karıştırtmadan kendi istediğimiz ismi koyduk çok tepki aldım ama hepsini aştık.
Vatansever kısmı eşimden bağımsız benim 2. Sorum gibi birşey, çocuklar okulda ders olarak görerek sıkılabiliyorlar marşlarımızdan vs

Türkçe deyince ne Allah aşkına 😅 bunlar teferruat siz eşinizin ailesine gıcık olmuşsunuz. Onu diyiverin önce. Şimdi kültür farkı fazla olan iki birey için dediğimiz ilk husus bu. Aşk bir yere kadar. Çocuk kimin kültürüne göre nasıl büyüyecek? İnanç farklılığı varsa nasıl olacak vs vs. Böyle bir evlilik yapmadan önce çok iyi ölçüp tartmak gerekiyor.

Adam gibi yazın Kürt diye vebalı mı ki bu insanlar lafı evirip çevirmişsiniz

Madem diline, kültürüne saygınız yoktu evlenmeseydiniz??? Sizin kendi kültürünüzden isim koymaya hakkınız var ama adamın yok öyle mi?

Bu adam sizinle evlenerek neyin kafasını yaşamış anlamadım. Türkçeye, aileme saygı duymayan, Türklere tepeden bakan biriyle ölsem olmazdım.
İçinizdeki aşağılık kompleksini döktüyseniz gidebilirsiniz zira sizin anladığınız gibi brşey yok ortada, buraya kv nin mi kendi istediğim ismimi koymalıyım deseydim eminim ona ne yazacaktınız

İçinizdeki aşağılık kompleksini döktüyseniz gidebilirsiniz zira sizin anladığınız gibi brşey yok ortada, buraya kv nin mi kendi istediğim ismimi koymalıyım deseydim eminim ona ne yazacaktınız

İçimde ne aşağılık kompleksi olacak ki Allah aşkına, siz hem adamın kültürünü beğenmiyorsunuz hem gidip evlenmişsiniz. Şimdi de adama saygısızlığa devam ediyorsunuz. Ben de madem bu topluluktan, kültürlerinden bu kadar hazzetmiyordunuz neden evlendiniz yazdım.

Bir de etnik kökenin vatanseverlikle ne alakası var? Kim gercek türk?
Kimin ismi türkçe
Şuanki kültürümiz de zaten karma bulgar göçmenleri de var kürtler de var zazalar lazlar da var kültürümiz zaten hepsının karması.
Hatta çoğu yer de Arap kültürünün etkısı baya var

Vatansever degıl mı eşini değilse size uygun degıl demektir o zaman neden evlendınız?

Madem bu fikirdesiniz bu adamla niye evlendiniz yahu???
Siz gerçekten sıyırmışsınız çok
İçimde ne aşağılık kompleksi olacak ki Allah aşkına, siz hem adamın kültürünü beğenmiyorsunuz hem gidip evlenmişsiniz. Şimdi de adama saygısızlığa devam ediyorsunuz. Ben de madem bu topluluktan, kültürlerinden bu kadar hazzetmiyordunuz neden evlendiniz yazdım.
Siz bence birileri tarafından çok ezilmişsiniz, çünkü sizin gibi oraya buraya çekip ağzına bir küfür almadığı eksik olan biri daha yok, allah sabır versin size

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X