Çocuğumun kitaplığı akraba dedikodusuna malzeme

Her konunuz mu saçma sapan olur.
Şu zamanda ben kitabı olmayan çocuk görmedim. İç aşağı beş yukarı her evde aynı kitapları görüyorum. Sayarım da hangi seriler hangi yayınevleri. Yani marjinal bir şey yok. Gayet olağan bir şeyi şurda sorarak ne amaçlıyorsunuz? Bu seferkilerde istediğiniz kaos çıkmaz.

Konuyu açmakta ki amacı vallahi anlayamadım
Kitap okumak kötü mü diye mi soruyorsunuz ? 3 aylıkken başladım ben kitapları göstermeye. Akrabalarınız sanırım bebe bisküvisi kafası ile yaşıyor.
Kız sen bandan çıkıp hemen gene yorum mu yaptin? Dikkat et, eleştirdiğin her şey başına geliyor, öyle kalakaliyorsun

Böyle cahilleri ciddiye almanıza şaşırdım ben asıl.
Ne demek kitabın fazlası zarar mı?
38 aylık bebe steteskop kelimesini cümle içinde kullanıyor,ne kadar güzel.
Ne gibi bir zararı olabilir ki çocuğa? Iq'su mu çok yüksek çıkarmış fazla kitap okursa?
Ee çıksın

Mesela oğlumun kitaplığı bu arada hediye edikenler bağışlananlar da oldu bunlar en sevdikleri. Bugüne kadar kimse fazla demedi. Ortalama bu kitaplar var çünkü.
Hayir, şaka yapiyorsun khomyuk. Bu bizim evdeki kitaplığın ve kitapların aynısı. Fotoğrafini bir şekilde çekip buraya atmışsın

Kız sen bandan çıkıp hemen gene yorum mu yaptin? Dikkat et, eleştirdiğin her şey başına geliyor, öyle kalakaliyorsun
Çaktırma en sevdiğim şey büyük konuşup , tıpış tıpış yaşamak nazar etme 2 gündür buradayım.

Keşke o akrabalara da zamanında kitap okusalardı.

Hayir, şaka yapiyorsun khomyuk. Bu bizim evdeki kitaplığın ve kitapların aynısı. Fotoğrafini bir şekilde çekip buraya atmışsın
Diyorum ya her çocuğun aynı. Mesela 3-5 yaş çocuklarının şu an favorisi pearson yayınevi. Onların serileri var her çocukta.Tavşancan, süper patates, elmer, baybars ve hareketli kitaplar. İş bankası, indigo yayınevi yky serisi. Fiks. Asla şaşmaz.

Tam bir lulutas konusu olmuş.

Övgü falan bekliyorsun herhalde.

Etrafımdaki çocukların hepsinin kendisine ait kitaplığı var. Biz dönüşümlü de okumaya başladık arkadaşlarla.

Sayısını tam bilmesemde epeyce kitap var bizde de ama 3 buçuk yaşındaki oğlum stetoskop diyemiyor.

Son düzenleme:
Ben daha hamileyken başladım kızıma kitap almaya. Hatta ilk aldığım kitaplar iş bankasının hareketli masal kitaplari serisiydi şuan kızım 9 aylık ve 40 tan fazla kitabı var. Her gün en az 10 dk okumaya çalışıyorum. Bebeklerin bilişsel ve dil gelisimleri için düzenli okuma o kadar önemli ki..

Bir araştırma yapılmış. Aynı dönem ve gelişim özellikleri benzer iki gurup bebekten ilk guruba düzenli kitap okunmuş, diğer guruptaki bebeklerle de düzenli sohbet edilmiş. Araştırma sonucunda ilk guruptaki bebeklerin dil gelisiminin ve kelime haznesinin daha zengin olduğu sonucu ortaya çıkmış. Kızınızın stetesop kelimesini öğrenmesi ve kullanması örneğindeki gibi.

Yani çok doğru bir şey yapıyorsunuz, devam..

100 tane kitabın var mı ?
Ve çocuğun steteskop diyor mu ?
Bir de bunu cümle içinde bi çocuk neden kullanır
32 yıldır hiç kullanmadım hxhshd yine iq testini geçemedim Ah anne ahh !!!! Püskeviti az bassaydın banaaa !!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…