Çocuğumun kitaplığı akraba dedikodusuna malzeme

Yok artık ya çocuğum daha kafasını taşıyamıyor anası kitap mı veriyor

Bende neden konu açıldığını anlamamistim ki ta ki bu yorumu görene kadar

Neden azaltasınız ki, ağzı olan konuşmuş işte, kafaları o kadar çalışıyor. Siz kendinize bakın elaleme değil

Bazen aglayasim geliyor böyle şeylere. Burda çocuk sahibi olmak isteyip ne hayyaller kuran anneler var. Size Allah'ım bağışlamış çok şükür. Güzelliklerle buyutunuz.
Benim bebeğim olsa tüm güzellikleri içimizden gelen herşeyi beraberce özgürce yaparız. Akraba gibi kıskanç fesat fitneci kişiliklere çocuğumu alet ettirmem gereken cevapları yapıştırırim. Sizde kimseyi takmayiniz.

Bizde o dönem çooook aktivite yapardık. Özellikle

Bu arada geyiğe çevirdik ama işin aslına gelince lulutasin üstüne gereksiz gidildiğini düşünüyorum. Aslında onun anlaşılmadigini düşünüyorum.
Onun cocuguna bir sürü ayakkabi, kitap vs alıp kendine aynı özeni göstermemesi vs... insanların yorumlarindan çok etkilenmesi, burada doğru mu yapıyorum yanlış mı diye onay alma ihtiyacı... Bunların hepsi özgüven, özsaygi, değersizlik duygulariyla alakalı. Bunları almadan büyüyen bir insan, yetişkin olunca da kendi iradesine güvenip karar alamayacak, etraftan onay arayacaktır.
Lulutas, benim tavsiyem şu: herkesin kararları ve yaptıkları hep doğru olmaz. Her yaşta, yaşayarak öğreniyoruz. Hata yapıp ders çıkarıyoruz. Önemli olan kendi irademizle bir karar verip sonucu iyi ya da kötü olsa da benim kararımdi diye kabullenmek. Başkasının sözü müthiş de olsa seni asıl mutlu eden kendi iradenle yaptigindir. Etraftan fikir de alırız bazen. Ama yine kendi kararımızı uygularız.

Son düzenleme:
Cok sacma tepki vermişler ama sizin bu tepkilere takilmaniza şaşırdım. Oğlum 4 aylikti kitap okuduğumda, 6 aylikken okurken resimlenmis nesneleri gösterirdi. Cok erken konustu, ağlayınca susturmayınca hemen kitap okurdum susar dinlerdi. Şimdi 7 yaşında simdi o kadar cok seviyor ki kitap okumayi kitap yetiştiremiyorum. Kitaplara ilgisi varsa devam eder bu şekilde siz de zaten bunlari biliyorsunuzdur eğitimcisiniz ama çevrenizin tepkilerine takılıyorsunuz. Bana deselerdi ama şöyle diye cevap bile vermezdim. Zaten çocuga zorla dinletemezsiniz kimisi okutturmaz ısırir, yitar kitapları yazik denilecek bir durum yok

100 kitap cok degil ki, belki bende 300 tane bile vardir, zaten cocuk kitaplari ince oluyor, ustelik egitimci de degilim.

bence oncelikle niye bu kadar takiyorsunuz onu dusunun/ he he diyip gecin, ya da dogru ya teyzesi amcasi sen bi cocukla lego oynasana, ya da evcilik oynasana deyin, biraz ilgilensin madem o kadar takiyorsa

Doktorculukte hep hasta olurdum o alete de dinlemeci derdik. Toptan geriymişiz biz kıazz. Olmadı ki 100 kitaplı bi arkadaşımız salçalı ekmekle büyüdük biz.
TDK bir ara yabancı kelimelere Türkçe kelimeler turetmisti ya' çok oturgacli goturgec 'gibi senin dinlemeciyi duysalar eklerlerdi

Benim erkek arkadasim vardi o geldi aklima.fen bilimleri ogretmeniydi.kitap okumanin ve film izlemenin beyni uyusturdugunu ve aptallastirdigini one surerdi.
Bir diger erkek arkadasim da bu da ben diliyle konustugumda surekli kendinden bahsediyosun bencil diyordu bu tarz davranislar beni uzuyor diyordum.okulda onu ogrettilerdi
Yani herkes ayni kafa yapisinda degil.bu kimseyi cahil yapmadigi gibi kimseyi ustun de kilmaz.istediginizi yapin onlara da saygi duyun gecin.
Ben olsam 3 yasina kadar ne bulursam yuklerim.dil ogretirim.

Çaktırma en sevdiğim şey büyük konuşup , tıpış tıpış yaşamak nazar etme 2 gündür buradayım.
Itiraf et. Sirf milletin cocugu steteskop dedigi icin catir catir catladin ve aynisi senin cocugunun basina gelsin diye laf atip buyuk konusuyorsun

sonra da burda
"arkadaslar bugun misafirlerimin icinde bir yasindaki cocugum gelip "annecigim doktor bugun steteskopla üst eksterimite ve toraks duvarimi dinlemisti ya" diye gayet normal bir cumle kurunca herkes ooo benim 38 yasindaki cocugum boyle cumle kuramaz dediler cok uzuldum cok ustume geldiler ühühühü" minvalinde konu acmak icin hersey dimi...

Ciddi ciddi soruyor musunuz bunu? Yoksa bakııınn ben çocuğumu güzel eğitiyorum şu kadar kitabı var hem steteskop bile diyor diye bir övünme konusu mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…