Çocuğumun öğretmeni engellemiş

• Konu Sahibi Konu Sahibi -Gri-
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
+1000 Öğretmen devlet memuru ve memurların siyaset yapması yasak. Ama öyle ama böyle diye bahane bulmayın. İstediğiniz yere de şikayet edin, haklı değilsiniz.

Milli bir bayramda neden Kendi milli dilimizi kullanmayalım?Bence siz burada ufak çaplı rahatsızlığınızı dile getiriyorsunuz :)
Egitim, öğretim insanlari birlestirir, ayristirmaz. Bir baska dilde okundu diye resmi dilimizde degismedi. Anlayabilmeleri için bizler okurken ne hissettiğimiz anlayabilecekse buyursun okusunlar, ben mutlu olurum. Kendim de eğitimciyim çok uluslu bir okulda çalışıyorum. Türkçe ve Türk Kültüründen de bahsediyoruz, herkese hitap etmeye çalışıyoruz. Ben bölme değil, birleştirme taraftarıyım. Benim için öğrencinin ırkının, dilinin, dininin bir önemi yok. Benim görevim hoşgörü aşılamak ve ayırmamayı öğretmek. Bu şekilde dışlamak ve 2.sınıf öğrencisine ne olursa olsun ya bozkurt ya da başka bir sembol öğretmek mi doğru? Bir rahatsızlığım falan da yok. Ezbere konuşmayın. Burada amaç bütün ırkların eşit olduğunu ve saygı duymayı öğretmek olmalı. Ülkemizin kurucusu da Selanik doğumlu ve ırk ayrımı yapmadan çok çalışarak bu devleti canla başla el birliğiyle kurmuşlar.

Son düzenleme:
Ama öğretmenin çocuğun yaptığı bir simge yüzünden sizi engellemesini saçma buldum. Büyük ihtimal yarası vardır gocunuyordur diye yorumladım

Beni anlayan değerli hanımlara çok ama çok teşekkür ederim. Desteğiniz güç verdi. Sonuç olarak, bir işaret yasak olacaksa hepsinin olmalı, ayrım yapılmamalı. İlk mesajımda da belirttim. Biri dünyada kullanılıyor diye diğeri sadece Türklerde var diye ötekileştirilemez o zaman. Olacaksa, hepsi yasak olacak. Türkçü olmayı öcüymüş gibi gösterenler görüyorum. Arkadaşlar bu ülkeyi haberiniz var mı bilmiyorum ama milliyetçi bir adam kurdu. Irktan bağımsız. Kendini Türk hisseden herkes Türktür dedi. Konuyu saçma yerlere çekenler, kötü niyetliler var. Dolayısı ile alacağımı aldım, gidiyorum. Okul vakti:)

ya zafer isareti dediğiniz evrenselde barış işareti ve coğu kişi yapıyor bunu barış anlamında. 2 yasında cocugun bunu belli parti görüsünden dolayı yaptığını düsünmüyorum veya düsünmek istemiyorum. ama öğretmen böyle bir durumda belli ki konu saçma yere gidiyor diyip tüm el işaretlerini yasaklamalıydı.

Seçim zamanı özellikle baktım sürekli suriyeli afgan vardı. Oy kullandı. Normalde batıdan gelen sadece mülteci statüsünde ve bu konuda vatandaşlık alabilir diye biliyorum. 90larda da ıraktan çok fazla kürt göçü var 80lerde irandan sonra zaten malum. Benim de ailem göçmen Bulgaristan Sırbistan karışık babaannem anlatır okulların önünde çadır kurulmuş orda kalmışlar kolay bir süreç olmamış. Şimdi hepsi şehirlerde. Doğru olanlar ülkede bile kalmıyor annem de öğretmen afgan ırak vs öğrencileri vardı ailesi iyi eğitimli bunlar gitti geriye 15 çocuklu 2 karılı pis adamlar kaldı. Geçen kadın doğum hastanesine gittim bekleyenler full yabancı konuşuyoruz 20 yaşında 5. Çocuk. Sürekli gittiğim hastane özel muayene ücreti 5 bin doğum 80 90 olmuş full suriyeli afgan. Avrupalı huzurlu olsun diye bizim huzurumuz yok. Tıp diş fakülteleri bunları yabancı öğrenci diye alıyor bir de tus kontenjanı açıyor. Bizim çocuklar da çabalasın dursun. Türk olmak öteki oldu

Zafer işareti siyasi simge değildir, bugün çocukların takip ettiği yabancı sporcu, oyuncu ve şarkıcıların sosyal medyada zafer işareti yaptığı bin tane fotoğrafını bulursunuz. Bozkurt siyasi simge. Belli bir partiye ve görüşe mal olmuş bir siyasi simge. Turkiye'nin yüzde 50'sine 60'ına da sorun o işareti yapmak istemez. Öğretmenin tavrı doğru bence.

Ne olursa olsun ben rahatsız olurdum ister zafer işareti olsun ister bozkurt.

Öğretmeni cimere şikayet edin. Sosyal medyada ifşa edin.
Çocuğunuzu da o öğretmenden alabilirsiniz ne olursa olsun hangi görüşte olsun farketmez kafatasçı zihniyetlerden uzak durması lazım çocuklarımızın.

e sana göre öyle. sen "ne var canim biz turk degil miyiz, neden rahatsiz olalim" dersin, görünce mutlu olursun ama türk ırkında olmayan - bu konuda kendince kompleksleri olan bir baskasi sataşir, kavga cikar. ya da biri durduk yere sinifta tekbiir - allahu ekber diye bagirsa kimileri "ne var canim, biz musluman degil miyiz, neden rahatsiz olalim" der, mutlu olur digeri "bizim ulkemiz laiktir" der sinir olur .gerek var mi cidden?
yapma dediyse yapmasin öğretmeni.
bir de "kac defa uyardi" demis
kac defa uyardi su demek ogretmen kac defa yapma demis ama israrla yapmis
e kadin sert bir dille uyarmasin da ne yapsin?
o bir sinif ve sacma da olsa kurallada uyulmasi gerekiyor.
ilkokul hocasina "ne sacma" der aile de baski yapar vs - "cocugum dogru bildiginden sasmasin , hakkini arasin" modunda olsalar belki basarili olur ama bu cocuk üniversiteye gitmeyecek mi? orada kendi egosu dagi aşan doçlar proflarin sacma sapan seylerine de "ben dogru bildigimden sasmam" dese mesela mezun olabilir mi? ya da bu surecine askerde devam edebilir mi? esin baban askerdi onlarin erleri komutanına "hayir yanls biliyorsun- bence sacma" falan diyebilir mi? ise baslayinca kim patronuna "sen yanlissin" diyebiliyor? desin ikinci aya kovulup yine babasinin eline bakmak disinda bir secenegi mi var?
bir yerde cocuk elbet sacma da olsa otoriteye uyum saglamak zorunda.
cocuga "kendi fikrine sahip cik ama toplumda yasarken bazen sacma da olsa bazi kurallara uymak zorundayiz" ogretilse cocuk da cok mutlu olur .
ayrica okulun kitlesi belli, ogrenci kalitesi belli, ogretim uyelerinin görüşü belli. konu sahibi oraya ait degilse daha guzel bir mahalleden birisine cocugun ikametini tasiyabilir. mesela beylikduzunde kuzenlerim okurdu küçükken , site çevresindeki cocuklar olurdu hep, oldukca ilgili ailelerin çocukları vardi - genel olarak sosyoekonomik duzeyleri yüksekti, Atatürkçü ogretmenler vardi. beylikduzunde birileri varsa cocugun ikametini tasimak zor degil, üçüncü sınıfta oradan baslar - servise verirsiniz. ya da en kötü siz tasinir ikametinizi bu sekilde tasirsiniz..yoksa kavga et dur, cocugun dislanmasindan baska bir ise yaramaz

O daha evrensel bir işaret. ama ben olsaydım hiçbirini yaptırmazdım o ayrı.
Tabii ki o daha evrensel. Tüm halklar kullanıyor. Diğeriniyse sadece Türkler. Ben üniversitedeyken TDAV bünyesindeydim. Yakutsk, Urumçi, Kerkük, Balkanlar vs. her yerden gelen Türk kökenli öğrenci arkadaşlarım vardı. Mhp ile hiçbir bağları yoktu. Yine de etkinliklerde poz verirken bozkurt yapardık hepimiz. Zaferse beynelmilel bir sembol. Ama ben o ortamda büyüyen çocukların zaferi de siyasi olarak algılandığından adım gibi eminim. Öğretmen ikisine de tepki verse istisnasız herkes ona hak verirdi zaten. Birine tamam, diğerine devam diyorsa art niyet var belli ki.

Hatta 23 nisan da bir yabancı okudu milli marşımızı, herkes çok mutluydu. İnanın koca okulda sadece ben varımdır, buna isyan eden. Kimse umursamıyor bile. O yüzden bu haldeyiz.
e bunda kötü ne var ki?
ne guzel göçmen cocuk milli marsimizi sahiplenmis gururla okumus. buna neden isyan ettiniz?
benim sevgilim de Türk degil, buraya tasindi parla hilal ve yıldızım sarkisinin nakaratini ezberledi her milli bayramda kirmizi beyaz yüzümüzü boyayip bayragimizi alip kutlamaya cikiyoruz. bir etkinlikte yabanci bir cocuk milli marsimizi okusa ben cok gururlanirim, asla rahatsiz olmam

Oğlum yedi yaşında. İkiye gidiyor. Devlet okulu ancak malum partililer tarafından yönetilen bir okul. Milli bayramlarda bacha bazi (Afgan) dansı yapılıyor ya da Filistin dansı. Öyle bir okul.
İsim vererek bir cimer şikayetinize bakar. Engellemek neymiş o zaman üst yöneticiler ile karşı karşıya gelir.
Öğretmenlik yaptığım dönemde öğrencilerin ne pisliğiyle denk geldim buna rağmen hiçbir veliye tavır alma engelleme durumu olmadı. Olamaz zaten

Aynısını yazacaktım, %100 katılıyorum. Kaldı ki orası bir okul , sadece 8 yasındaki çocukların siyasi simgelerle ne işi olur Çocuğum olsaydı, okulundaki başka çocukların bu işareti veya başka herhangi bir siyasal simgeyi yapmasını istemezdim. Şunu da anlamıyorum zaten, veliler bu tip işaretleri neden ufacık çocuklarına gösteriyorlar/öğretiyorlar???

Milli bayramlarda ,yabancı ülkelerden gelen gruplar haricinde resmi dilimizin kullanılmasını arzulamak ayrıştırmak değil birleştirmektir.2.sınıf 8 yaşında bi cocuktan bahsediyoruz burda hareket yüzünden ayrışma ancak ,hoca bu işareti yapma diyerek olur.Ya baştan hiçbir işaret yapmayın diye uyarsın ya da hiç uyarmasın, tek taraflı uyarıya ayrışmanın fitilini kendisi yakmış.
Ayrıca ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk selanik doğumlu, bir Türk.İskan politikasıyla oraya yerleştirilmiş bi ailenin çocuğudur.Bunu olayın neresine bağladınız şuan??

Senin sevgiline laf etmezler, sadece doğudan gelenler sevilmiyor :) Asimile olanlar, kültürümüze ayak uyduranlar bile istenmiyor şu noktada.
Bu konu tamamen siyaset aslında, bence konunun kapatılması gerek Mune

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…