+1000 Öğretmen devlet memuru ve memurların siyaset yapması yasak. Ama öyle ama böyle diye bahane bulmayın. İstediğiniz yere de şikayet edin, haklı değilsiniz.Sacma veya mantiksiz degil. Okullarda yasak olan bir sey, siyaset. Sikayetci olsaniz da siz haksiz cikarsiniz. Ogretmen kurallari uygulamak zorunda. Ama soyle... Ama.boyle... demekle olmuyor. Sonucta o isareti gorunce cogumuzun aklina belli bir parti geliyor mu? Geliyor. O zaman okulda yeri yok.
Cocugunuza okulda yapma deyin, gecin. Ozel hayatinizda istediginizi yapin.
Egitim, öğretim insanlari birlestirir, ayristirmaz. Bir baska dilde okundu diye resmi dilimizde degismedi. Anlayabilmeleri için bizler okurken ne hissettiğimiz anlayabilecekse buyursun okusunlar, ben mutlu olurum. Kendim de eğitimciyim çok uluslu bir okulda çalışıyorum. Türkçe ve Türk Kültüründen de bahsediyoruz, herkese hitap etmeye çalışıyoruz. Ben bölme değil, birleştirme taraftarıyım. Benim için öğrencinin ırkının, dilinin, dininin bir önemi yok. Benim görevim hoşgörü aşılamak ve ayırmamayı öğretmek. Bu şekilde dışlamak ve 2.sınıf öğrencisine ne olursa olsun ya bozkurt ya da başka bir sembol öğretmek mi doğru? Bir rahatsızlığım falan da yok. Ezbere konuşmayın. Burada amaç bütün ırkların eşit olduğunu ve saygı duymayı öğretmek olmalı. Ülkemizin kurucusu da Selanik doğumlu ve ırk ayrımı yapmadan çok çalışarak bu devleti canla başla el birliğiyle kurmuşlar.Milli bir bayramda neden Kendi milli dilimizi kullanmayalım?Bence siz burada ufak çaplı rahatsızlığınızı dile getiriyorsunuz :)
Şöyle bir sey yapalım da herkesin kafası karışsınZafer işareti de yapılmayacaksa nah çekecez herhalde artık ahshfs
O daha evrensel bir işaret. ama ben olsaydım hiçbirini yaptırmazdım o ayrı.Öğretmenden bahsediyoruz, o bilmeli. Ayrıca Esenyurt’ta yaşayan çoluk çocuk zafer işaretini ne olarak biliyordur sence? Bozkurt siyasi de zafer apolitik mi?
Konu sahibi mesai dışında oğlum rencide oldu falan diyerek iletişime geçmiş diye anladım ben.Ama öğretmenin çocuğun yaptığı bir simge yüzünden sizi engellemesini saçma buldum. Büyük ihtimal yarası vardır gocunuyordur diye yorumladım
Seçim zamanı özellikle baktım sürekli suriyeli afgan vardı. Oy kullandı. Normalde batıdan gelen sadece mülteci statüsünde ve bu konuda vatandaşlık alabilir diye biliyorum. 90larda da ıraktan çok fazla kürt göçü var 80lerde irandan sonra zaten malum. Benim de ailem göçmen Bulgaristan Sırbistan karışık babaannem anlatır okulların önünde çadır kurulmuş orda kalmışlar kolay bir süreç olmamış. Şimdi hepsi şehirlerde. Doğru olanlar ülkede bile kalmıyor annem de öğretmen afgan ırak vs öğrencileri vardı ailesi iyi eğitimli bunlar gitti geriye 15 çocuklu 2 karılı pis adamlar kaldı. Geçen kadın doğum hastanesine gittim bekleyenler full yabancı konuşuyoruz 20 yaşında 5. Çocuk. Sürekli gittiğim hastane özel muayene ücreti 5 bin doğum 80 90 olmuş full suriyeli afgan. Avrupalı huzurlu olsun diye bizim huzurumuz yok. Tıp diş fakülteleri bunları yabancı öğrenci diye alıyor bir de tus kontenjanı açıyor. Bizim çocuklar da çabalasın dursun. Türk olmak öteki olduBu kadar değildi pasaportumuzun gücü ama. Vize için çok evrak istenirdi ama red daha nadirdi. Şimdi sürekli red. Tamam siyasi ortam da etken ama bir ev alan yedi sülalesine vatandaşlık alıyor. Şu an kim gerçek Türk vatandaşı kim evle yeni oldu belirsiz bir ortam
Ayrıntıları okumadım, ilk yazdığı durumdan dolayı bu yorumu yaptım.Konu sahibi mesai dışında oğlum rencide oldu falan diyerek iletişime geçmiş diye anladım ben.
Konu sahibinin sınıf ortamı (temsili)Şöyle bir sey yapalım da herkesin kafası karışsın
e sana göre öyle. sen "ne var canim biz turk degil miyiz, neden rahatsiz olalim" dersin, görünce mutlu olursun ama türk ırkında olmayan - bu konuda kendince kompleksleri olan bir baskasi sataşir, kavga cikar. ya da biri durduk yere sinifta tekbiir - allahu ekber diye bagirsa kimileri "ne var canim, biz musluman degil miyiz, neden rahatsiz olalim" der, mutlu olur digeri "bizim ulkemiz laiktir" der sinir olur .gerek var mi cidden?Yahu biz Türkiyede yaşıyoruz laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti ,sekiz yaşında bi çocuk bozkurt yapmış neden rahatsız olalım.Zafer işareti enternasyonal ok de tekbir ya da Rabia ilkelerimizde de yok örfümüzde de yok.Ya işaret yapmayın diye hepsini baştan uyarsın ya da karışmasın cocuklar özgürce istediğini yapsın ayrışma sebebi olarak görmesin.
Tabii ki o daha evrensel. Tüm halklar kullanıyor. Diğeriniyse sadece Türkler. Ben üniversitedeyken TDAV bünyesindeydim. Yakutsk, Urumçi, Kerkük, Balkanlar vs. her yerden gelen Türk kökenli öğrenci arkadaşlarım vardı. Mhp ile hiçbir bağları yoktu. Yine de etkinliklerde poz verirken bozkurt yapardık hepimiz. Zaferse beynelmilel bir sembol. Ama ben o ortamda büyüyen çocukların zaferi de siyasi olarak algılandığından adım gibi eminim. Öğretmen ikisine de tepki verse istisnasız herkes ona hak verirdi zaten. Birine tamam, diğerine devam diyorsa art niyet var belli ki.O daha evrensel bir işaret. ama ben olsaydım hiçbirini yaptırmazdım o ayrı.
e bunda kötü ne var ki?Hatta 23 nisan da bir yabancı okudu milli marşımızı, herkes çok mutluydu. İnanın koca okulda sadece ben varımdır, buna isyan eden. Kimse umursamıyor bile. O yüzden bu haldeyiz.
İsim vererek bir cimer şikayetinize bakar. Engellemek neymiş o zaman üst yöneticiler ile karşı karşıya gelir.Oğlum yedi yaşında. İkiye gidiyor. Devlet okulu ancak malum partililer tarafından yönetilen bir okul. Milli bayramlarda bacha bazi (Afgan) dansı yapılıyor ya da Filistin dansı. Öyle bir okul.
Zafer işareti siyasi simge değildir, bugün çocukların takip ettiği yabancı sporcu, oyuncu ve şarkıcıların sosyal medyada zafer işareti yaptığı bin tane fotoğrafını bulursunuz. Bozkurt siyasi simge. Belli bir partiye ve görüşe mal olmuş bir siyasi simge. Turkiye'nin yüzde 50'sine 60'ına da sorun o işareti yapmak istemez. Öğretmenin tavrı doğru bence.
Milli bayramlarda ,yabancı ülkelerden gelen gruplar haricinde resmi dilimizin kullanılmasını arzulamak ayrıştırmak değil birleştirmektir.2.sınıf 8 yaşında bi cocuktan bahsediyoruz burda hareket yüzünden ayrışma ancak ,hoca bu işareti yapma diyerek olur.Ya baştan hiçbir işaret yapmayın diye uyarsın ya da hiç uyarmasın, tek taraflı uyarıya ayrışmanın fitilini kendisi yakmış.Egitim, öğretim insanlari birlestirir, ayristirmaz. Bir baska dilde okundu diye resmi dilimizde degismedi. Anlayabilmeleri için bizler okurken ne hissettiğimiz anlayabilecekse buyursun okusunlar, ben mutlu olurum. Kendim de eğitimciyim çok uluslu bir okulda çalışıyorum. Türkçe ve Türk Kültüründen de bahsediyoruz, herkese hitap etmeye çalışıyoruz. Ben bölme değil, birleştirme taraftarıyım. Benim için öğrencinin ırkının, dilinin, dininin bir önemi yok. Benim görevim hoşgörü aşılamak ve ayırmamayı öğretmek. Bu şekilde dışlamak ve 2.sınıf öğrencisine ne olursa olsun ya bozkurt ya da başka bir sembol öğretmek mi doğru? Bir rahatsızlığım falan da yok. Ezbere konuşmayın. Burada amaç bütün ırkların eşit olduğunu ve saygı duymayı öğretmek olmalı. Ülkemizin kurucusu da Selanik doğumlu ve ırk ayrımı yapmadan çok çalışarak bu devleti canla başla el birliğiyle kurmuşlar.
e bunda kötü ne var ki?
ne guzel göçmen cocuk milli marsimizi sahiplenmis gururla okumus. buna neden isyan ettiniz?
benim sevgilim de Türk degil, buraya tasindi parla hilal ve yıldızım sarkisinin nakaratini ezberledi her milli bayramda kirmizi beyaz yüzümüzü boyayip bayragimizi alip kutlamaya cikiyoruz. bir etkinlikte yabanci bir cocuk milli marsimizi okusa ben cok gururlanirim, asla rahatsiz olmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?