- 30 Aralık 2009
- 4.471
- 18.560
- 733
Eğitimci olduğuna emin misin?Ülkemizin kurucusu da Selanik doğumlu ve ırk ayrımı yapmadan çok çalışarak bu devleti canla başla el birliğiyle kurmuşlar.
Atatürk başka ülke toprağında doğmadı, neyi ima ettiğinizi açık ama cehaletinizi bari böyle ortaya saçmayın.Egitim, öğretim insanlari birlestirir, ayristirmaz. Bir baska dilde okundu diye resmi dilimizde degismedi. Anlayabilmeleri için bizler okurken ne hissettiğimiz anlayabilecekse buyursun okusunlar, ben mutlu olurum. Kendim de eğitimciyim çok uluslu bir okulda çalışıyorum. Türkçe ve Türk Kültüründen de bahsediyoruz, herkese hitap etmeye çalışıyoruz. Ben bölme değil, birleştirme taraftarıyım. Benim için öğrencinin ırkının, dilinin, dininin bir önemi yok. Benim görevim hoşgörü aşılamak ve ayırmamayı öğretmek. Bu şekilde dışlamak ve 2.sınıf öğrencisine ne olursa olsun ya bozkurt ya da başka bir sembol öğretmek mi doğru? Bir rahatsızlığım falan da yok. Ezbere konuşmayın. Burada amaç bütün ırkların eşit olduğunu ve saygı duymayı öğretmek olmalı. Ülkemizin kurucusu da Selanik doğumlu ve ırk ayrımı yapmadan çok çalışarak bu devleti canla başla el birliğiyle kurmuşlar.
Benim ailem de kırım göçmeni. Ama kırım o zaman ülke toprağıydı ve kırım türküydüler. Ana vatana dönen vatandaşımızla Afgan göçmeni bir tutmak nasıl bir zeka ürünü.Benim de ananem Selanik doğumlu, hiç biz Rumuz demedi
Öğretmenin görüşü burda belli işteHayir sizde bakin konunun ciddiyetini anlamis degilsiniz aslinda, yasadiginiz yer bi tik algilarinizi korertmis olabilir.
Yabanci uyruklu birinin Istiklal Marsi'ni okumasi, bulundugu ortami ve kulturu benimsetmek, milli duygularimiza saygi gostermesi gerektigini asilamak icin aslinda guzel bir hareket ancak pedofilinin hos goruldugu, normallestirildigi bir folkloru gelipte ilkokul cocuklarinin izledigi/yaptigi bir etkinlige ceviremezsin, bazi kulturel degerler yok sayılmalı ve hatta yokta edilmelidir.
Bilemiyorum bu iğrenç dansi nasil bir kareografiyle yansittilar ancak pedofili normallestirilemez, hele hele zaferlerimizi ve bagimsizligimizi andigimiz gunlerde sergilenecek hale getirilemez bu hem ulusal basarilarimiza hakaret, hem milli benligi curutmeye yonelik sacma sapan bir davranis.
Bunun kayıtları var ise saklayın ve sikayet edin ve ben sinif degistirmeyi onermistim ancak sizin bana kalirsa okulu ve hatta okulun bolgesinide degistirmeniz gerekiyor.
Ayrica yabanci kokenli ogrencilere hediye alip, Turk ogrencilere almamasida dupeduz ayrimcilik, lamici cimisi yok bunun. Tam tersi olup Turklere hediye verilirken yabancilar dislansaydi, o okulu yikardi o ogrencilerin velileri ve komunitileri.
Çünkü selanik rum değilBenim de ananem Selanik doğumlu, hiç biz Rumuz demedi
Her yerde değil, reşitken kendi ortamınızda yapardınız değil mi… dediğim gibi öğretmen siyasi parti simgesi olduğu için izin vermemiş. Konu sahibinin oğlu da diğer çocuk da bence simgelerin anlamını bilmiyorlar. Öğretmen orada görevli ve sorumlu taraf.Ben üniversitedeyken TDAV bünyesindeydim. Yakutsk, Urumçi, Kerkük, Balkanlar vs. her yerden gelen Türk kökenli öğrenci arkadaşlarım vardı. Mhp ile hiçbir bağları yoktu. Yine de etkinliklerde poz verirken bozkurt yapardık hepimiz.
Yengeç senin yazdığın pozitiv bi durum ayrıştırıcı bi öğe yok ki.e bunda kötü ne var ki?
ne guzel göçmen cocuk milli marsimizi sahiplenmis gururla okumus. buna neden isyan ettiniz?
benim sevgilim de Türk degil, buraya tasindi parla hilal ve yıldızım sarkisinin nakaratini ezberledi her milli bayramda kirmizi beyaz yüzümüzü boyayip bayragimizi alip kutlamaya cikiyoruz. bir etkinlikte yabanci bir cocuk milli marsimizi okusa ben cok gururlanirim, asla rahatsiz olmam
Bak sen hanımefendiye, rahatsız mı olmus.. Ayrıca o ne öyle ergen gibi veli engellemek.Hanımlar merhaba. Çok önemli değil ama başına böyle birşey gelen var mı merak ettim. Öğretmeni sınıfta çocukların fotılarını çekerken çocukların bazıları zafer işareti benim çocuğum da bozkurt yapıyormuş. Öğretmen iki kere uyarmış bu siyasî simge yapma diye ama zafer işareti siyasî değil. Ben de öğretmene bozkurtun partiyle alakası olmadığını Türklerin işareti olduğunu söyledim. Siyasî simge dedi. Yahu bahsettiğiniz partiyle alakamız yok sevmeyiz de bu genel olarak Türklük işaretidir dedim. Engellemiş. Arkadaşlar işgal altında mıyız? Siyasî simge ise dem partinin zafer işareti siyasî simge değil mi, o partı de hatta bölücü örgürtte bu işareti yapıyor. Hepsi yasak olsa anlayacağım, bu nedir
Üyenin verdiği örnek de ayni şekilde güzel bir jestti. Yabancı öğrenci marşımızı okumuş ama rahatsız olmuş. Ben olsam hoşuma gider yani yüzüm güler. Çocuğun türkü yabancısı olmaz.Yengeç senin yazdığın pozitiv bi durum ayrıştırıcı bi öğe yok ki.
Selanik tabi o dönem Angola'ya bağlı doruuuEgitim, öğretim insanlari birlestirir, ayristirmaz. Bir baska dilde okundu diye resmi dilimizde degismedi. Anlayabilmeleri için bizler okurken ne hissettiğimiz anlayabilecekse buyursun okusunlar, ben mutlu olurum. Kendim de eğitimciyim çok uluslu bir okulda çalışıyorum. Türkçe ve Türk Kültüründen de bahsediyoruz, herkese hitap etmeye çalışıyoruz. Ben bölme değil, birleştirme taraftarıyım. Benim için öğrencinin ırkının, dilinin, dininin bir önemi yok. Benim görevim hoşgörü aşılamak ve ayırmamayı öğretmek. Bu şekilde dışlamak ve 2.sınıf öğrencisine ne olursa olsun ya bozkurt ya da başka bir sembol öğretmek mi doğru? Bir rahatsızlığım falan da yok. Ezbere konuşmayın. Burada amaç bütün ırkların eşit olduğunu ve saygı duymayı öğretmek olmalı. Ülkemizin kurucusu da Selanik doğumlu ve ırk ayrımı yapmadan çok çalışarak bu devleti canla başla el birliğiyle kurmuşlar.
yani şu bir gerçek aileden Türkçülükle ilgili bir şeyler görmüş çocuk. Zafer işareti yaygın aile yapmasa da biliyorlar. Ama Bozkurt’u öğretmese çocuk bilmez. Benim oğlum da 2. Sınıf bilmiyor bozkurtu. Siyasi görüş olarak milliyetçi bir ailede yetişiyor görmüş sınıf ortamında yapmış.Her yerde değil, reşitken kendi ortamınızda yapardınız değil mi… dediğim gibi öğretmen siyasi parti simgesi olduğu için izin vermemiş. Konu sahibinin oğlu da diğer çocuk da bence simgelerin anlamını bilmiyorlar. Öğretmen orada görevli ve sorumlu taraf.
Öyle irite edici ki!Atatürk başka ülke toprağında doğmadı, neyi ima ettiğinizi açık ama cehaletinizi bari böyle ortaya saçmayın.
Zafer işareti bir parti simgesi değildir, tüm dünyada kullanılan bir işarettir ve özellikle fotoğraf çekerken insanlar çok sık kullanır. Ama diğeri bariz siyasi simge. Bunu öğretmenle tartışmanız gereksiz olmuş, uyarırım deyip geçmeliydiniz. Öğretmenin engellemesine ne diyeceğimi bilemedim, sanki sevgilisine trip atıyor antika.
Belki de uyardı nereden biliyorsunuz uyarmadığını? Konu sahibi yazmadı ve olayı kendi penceresinden anlatı. Resmi dilimizi anlamayan birisine anlayacağı şekilde anlatmak sizce daha anlamlı değil mi? Bu şey gibi oldu, Arapça bilmiyorum ama Kuran-ı Kerim'i Arapça okuyorum, dua okuyorum ama ezbere okuyorum. Anlamıyorum ama ezbere yapıyorum. Sadece saldırmak için saldırmanıza gerek yok, önce herkes için kendi dilimizde okunsun, bayrağımız dalgalansın ama bu ülkenin en büyük sorunu inatla hiçbir şey okumamak ve anlamamak.Milli bayramlarda ,yabancı ülkelerden gelen gruplar haricinde resmimdilimizin kullanılmasını arzulamak ayrıştırmak değil birleştirmektir.2.sınıf 8 yaşında bi cocuktan bahsediyoruz burda hareket yüzünden ayrışma ancak ,hoca bu işareti yapma diyerek olur.Ya baştan hiçbir işaret yapmayın diye uyarsın ya da hiç uyarmasın, tek taraflı uyarıya ayrışmanın fitilini kendisi yakmış.
Ayrıca ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk selanik doğumlu, bir Türk.İskan politikasıyla oraya yerleştirilmiş bi ailenin çocuğudur.Bunu olayın neresine bağladınız şuan??
Emin olun çok iyi biliyorum, amacım ne olursa olsun nereden gelirse gelsin ortaya toprağı olduğu halde ülkesini satanlardan koruyan bir liderden bahsediyoruz. Atatürk'ün hayatını araştırıp okursanız, ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız.Benim karşı olduğum safkan bir ırkçılık güzellemesi.Eğitimci olduğuna emin misin?
Selanik nerenin toprağı idi o zamanlar?
Bu yaşlarda sembolden ayrışıyorsak sebebi işte böyle küçüklükten kodlanıp "o işareti yapma" denmesindendir.Kaç yaşında kadınlarız, bizim aramızda bile görüş ayrılığına sebep oldu farkındaysanız. Bir öğretmenin, kural koyucunun, o yaş grubunda bunu engellemek istemesi çok doğal. Gayet de siyasi algılanıyor bu arada.
Yunanız da demediÖğretmenin görüşü burda belli işte
Çünkü selanik rum değil
Şikayet edin mutlaka. Öğretmen dediğin tarafsız olmalı, taraf tutuyorsa bile belli etmemeli. Hayır ben de malum partiden haz etmem ama öğretmen olsam bunu çocuklarıma belli etmem. Kibarca uyarıp yapma demek daha mantıklı bir hareketEvet. Çocuklaeın içinde çok sert uyarmış kaç kere. Rencide edilmiş çocuk. Üstüne de engellendim :)
aynen öyle. sari sari mavis bir avrupali cocuk çıkıp "korkma sonmez bu safaklarda yüzen al sancak - hakkidir hakka tapan milletimin istiklal" diye marş okusaydi tuyleri diken diken olurdu mutluluktanSenin sevgiline laf etmezler, sadece doğudan gelenler sevilmiyor :) Asimile olanlar, kültürümüze ayak uyduranlar bile istenmiyor şu noktada.
Bu konu tamamen siyaset aslında, bence konunun kapatılması gerek @Mune
dunya genelı o iki parmak barıs dostluk guzlelıkler falan akla gelır partıcılık akla gelmez:)Hanımlar merhaba. Çok önemli değil ama başına böyle birşey gelen var mı merak ettim. Öğretmeni sınıfta çocukların fotılarını çekerken çocukların bazıları zafer işareti benim çocuğum da bozkurt yapıyormuş. Öğretmen iki kere uyarmış bu siyasî simge yapma diye ama zafer işareti siyasî değil. Ben de öğretmene bozkurtun partiyle alakası olmadığını Türklerin işareti olduğunu söyledim. Siyasî simge dedi. Yahu bahsettiğiniz partiyle alakamız yok sevmeyiz de bu genel olarak Türklük işaretidir dedim. Engellemiş. Arkadaşlar işgal altında mıyız? Siyasî simge ise dem partinin zafer işareti siyasî simge değil mi, o partı de hatta bölücü örgürtte bu işareti yapıyor. Hepsi yasak olsa anlayacağım, bu nedir
Yabancı cocuk marşımızı okumuş mu yoksa Milli bayramımızda okulda okuyan yabancı öğrenci kendi dilinde mi okumuş?Üyenin verdiği örnek de ayni şekilde güzel bir jestti. Yabancı öğrenci marşımızı okumuş ama rahatsız olmuş. Ben olsam hoşuma gider yani yüzüm güler. Çocuğun türkü yabancısı olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?