Çocuğumun olmayacağını düşünüyorum

Canankoer

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2019
83
24
3
27
Merhabalar. Aslında konuyu kadın hastalıkları bölümünde filan açmam gerekiyordu ama bu benim için önemli bir dert olduğu için sizinle burada paylaşmak istedim.
Ben ergenliğe yavaş yavaş 7.sınıf gibi girdim ama ilk adetimi 15 yaşında oldum. Zayıf biriyim hem de aşırı zayıf ve minyon. İlk seneler 5 6 ayda bir adet oluyordum. Birkaç sene sonra doktora gittim her şey yolunda sağlıklı dedi. Bunun birçok nedeni olabilir ama görünürde bir şey yok dedi. Sonraki birkaç sene tekrar gittim adet sökücü verdi o zaman oldum. En son geçen yaz gittim. Bana bir sürü vitamin vs. Verdi. Pek kullanamadım içinde laktoz vardı çünkü. Doğum kontrol de kullanamıyorum ağır geliyor. Hormonlarımın normal olduğunu söylese de bence hormonlarım düşük adetliyken test ediyorlar o zaman normal çıkıyor ama adet olmam gereken tarihlerde olmuyorum bence o zamanlar hormonlarım düşük. Neyse.

Son olarak 2 2.5 ayda bir adet oluyorum ve bu durum beni çok endişelendiriyor. Doktor bir sorun görünmüyor dese de böyle bir kadının çocuğu olur mu? Şimdilik çocuk düşünmüyorum ama şimdiden endişeliyim. Böyle bir durumla karşılaşıp anne olan var mı? :(

Benim yilda birkac kere adet olan arkadasim (ki doktoru da çocuk sahibi olmasinin zor oldugunu soylemisti) hamileligini 6
Ayda mi ne farketmisti. Ustelik gecen zamanda bebeğin babasi olacak sevgilisinden de coktan ayrılmıştı.
Sonrasi adami bulma-apar topar evlenme falan...epey sancili gecti.
Bu dunyada hersey olur yani. Doktorun da birsey gorunmuyor diyormus. Devamli boyle karamsar dusunmen psikolojini etkiler ve gebe kalma konusunda sıkıntılar yasarsin. Hayata daha olumlu bakmaya calis lutfen

Benim yilda birkac kere adet olan arkadasim (ki doktoru da çocuk sahibi olmasinin zor oldugunu soylemisti) hamileligini 6
Ayda mi ne farketmisti. Ustelik gecen zamanda bebeğin babasi olacak sevgilisinden de coktan ayrılmıştı.
Sonrasi adami bulma-apar topar evlenme falan...epey sancili gecti.
Bu dunyada hersey olur yani. Doktorun da birsey gorunmuyor diyormus. Devamli boyle karamsar dusunmen psikolojini etkiler ve gebe kalma konusunda sıkıntılar yasarsin. Hayata daha olumlu bakmaya calis lutfen
Onun hastalığı neydi

Valla benim alt komşum adet olmayan bir kadın.
Bakın adet olmayan.
Hiç baya kısır denen kadınlardan.
Ve hamile.
Yumurtalılarda bulunma bir yumurta ile hamile ve İkizler.
Sonra bir arkadaşım 2 3 Yda bir adet olurdu evliliğinin 5. Haftasında gebeliğin öğrendi şu an bebeği 5 aylık.
Başka bir arkadaşım polikistik over hastası idi şu an bebeği 6.5 aylık.
Takılmayın bunlara.

Valla benim alt komşum adet olmayan bir kadın.
Bakın adet olmayan.
Hiç baya kısır denen kadınlardan.
Ve hamile.
Yumurtalılarda bulunma bir yumurta ile hamile ve İkizler.
Sonra bir arkadaşım 2 3 Yda bir adet olurdu evliliğinin 5. Haftasında gebeliğin öğrendi şu an bebeği 5 aylık.
Başka bir arkadaşım polikistik over hastası idi şu an bebeği 6.5 aylık.
Takılmayın bunlara.
Tedavi oldular mı yoksa kendiliğinden mi

yilda 3 kez adet olunca bu sene çok oldum oley modunda bir insanim ben tedavi ile hamile kaldim
ultrason cekildimi size adetinizin 2.gunu

Merhabalar. Aslında konuyu kadın hastalıkları bölümünde filan açmam gerekiyordu ama bu benim için önemli bir dert olduğu için sizinle burada paylaşmak istedim.
Ben ergenliğe yavaş yavaş 7.sınıf gibi girdim ama ilk adetimi 15 yaşında oldum. Zayıf biriyim hem de aşırı zayıf ve minyon. İlk seneler 5 6 ayda bir adet oluyordum. Birkaç sene sonra doktora gittim her şey yolunda sağlıklı dedi. Bunun birçok nedeni olabilir ama görünürde bir şey yok dedi. Sonraki birkaç sene tekrar gittim adet sökücü verdi o zaman oldum. En son geçen yaz gittim. Bana bir sürü vitamin vs. Verdi. Pek kullanamadım içinde laktoz vardı çünkü. Doğum kontrol de kullanamıyorum ağır geliyor. Hormonlarımın normal olduğunu söylese de bence hormonlarım düşük adetliyken test ediyorlar o zaman normal çıkıyor ama adet olmam gereken tarihlerde olmuyorum bence o zamanlar hormonlarım düşük. Neyse.

Son olarak 2 2.5 ayda bir adet oluyorum ve bu durum beni çok endişelendiriyor. Doktor bir sorun görünmüyor dese de böyle bir kadının çocuğu olur mu? Şimdilik çocuk düşünmüyorum ama şimdiden endişeliyim. Böyle bir durumla karşılaşıp anne olan var mı? :KK43:
Merhaba. Bende polikistik var. Bende 2/3 ayda bir adet görürüm. Şimdi RABBİM nasip ederse 2. Çocuğumu doğurmama sayılı günler kaldı. Hormonların düzünle ise belkide fazla kafana taktığın için düzenli adet olamıyorsun.

Ben.
Hayatım boyunca adetim düzensizdi, aylar atladığı olurdu ve sizin gibi çocuğum olmaz diye düşünüyordum.
Allah 2 tane hem de süpriz evlat nasip etti.
İlki tek korumasız ilişkide, ikinci korumalı ama şüpheli olup ertesi gün hapı içip oldu:)
Olacağın önüne geçilmiyor.
Doğumlardan sonra regl düzenim oldu, 37 güne döndü.

merhabalar;
bence endokrınolojıye ve kadın dogum doktoruna gorunun hatta eş zamanlı olsunlar. ve amh testı de ısteyın yumurta rezervıne bakılıyor. sadece adet olmak ve adet dongusu bebek ıcın belırleyıcı faktor degıl. yumurta rezervı ve kalıtesı en onemlısı. canınızı sıkmayın

Bana bebeğin normal yolla olmaz demişlerdi ve bende adet gormeyenlerdendim. Yılda iki üç kere filan. Çocuk fikrinden vazgeçip korunmaya başladıktan sonra 2 evlat sahibi oldum tedavi görmeden. Yani nasipse olur, kafaya takma

Son olarak 2 2.5 ayda bir adet oluyorum ve bu durum beni çok endişelendiriyor. Doktor bir sorun görünmüyor dese de böyle bir kadının çocuğu olur mu? Şimdilik çocuk düşünmüyorum ama şimdiden endişeliyim. Böyle bir durumla karşılaşıp anne olan var mı? :(

Kilonuz kaç? Yağ oranı belli bir seviye altına düştüğünde hiç adet olmayabilirsiniz bile. Ama endişelenecek bir durum değil kilo alımıyla düzelir

Son olarak 2 2.5 ayda bir adet oluyorum ve bu durum beni çok endişelendiriyor. Doktor bir sorun görünmüyor dese de böyle bir kadının çocuğu olur mu? Şimdilik çocuk düşünmüyorum ama şimdiden endişeliyim. Böyle bir durumla karşılaşıp anne olan var mı? :KK43:

Çocukluğum annemin ne kadar zor hamile kaldığı hikayesiyle geçti. 3,5 sene çocuğum olmadı. 5 aşılama tutmadı. Bunların sebebi o korkum, psikolojimdi bence. Sonra ne zaman kafayı başka şetlere verdik karı koca harıl harıl başka projeler üzerine çalışıp konuşmaya başladık, yani kafamızı bu fikirden uzaklaştırdık, kendiliğinden hamile kaldım. Bu sebeplerden dolayı ben hamileliğin büyük ölçüde psikolojiden etkilendiğini düşünüyorum. Üstelik doktorun biri sizin çocuğunuz olmaz bile demişti...

En iyisinden bir doktora daha gidin, sonra kafanızdan bu fikri mümkünse çıkarın. Çünkü biz kendi kendimizi blokluyoruz negatif düşüncelerle.

bence bir prof. gormelı hatta hiçbirşey bulunamazsa hipofiz mr ıstenmelı normal ır durum değil tabıkı çocuk konusu duzenlı adet olanlarda bıle olmayabılır kıımse garantı veremez...

Anneme doktor senin kesinlikle çocuğun olmaz demiş. Evlenmiş 2.5 ay sonra gebe kalmış.
Gelelim bana ne ameliyatlar, tüp bebek tedavileri,beğenilmeyen hormon sonuçları ve doğal yolla gebe kaldım. Üstüne üstlük gen hastası olduğumu öğrendim hamile iken.
Doktoruma hamileyim dediğimde ufak çaplı şok yaşadı.
Takmayın kafanıza herşey tıp alanına göre ilerlemiyor. Allah'ın dedigins göre ilerliyor.

benim kuzenimde sizin gibi.
doktor olur dedi ama 2 senedir korunmasız ilişki ile olamadı henüz.
Ama veren Allah olduğu için olmaz diye bir şey yok ki üstte arkadaşlar da örnek vermişler.
Ama tedaviniz ne gerekiyorsa aksatmayın...
Keşke bizim de tedavimiz olsa da tedavi olsak.:dua:
Allah tez zamanda kucağınızı doldursun

Back
X