Bence de çocuğu uzaklastirmali o ortamdan adı üstünde çocuk..babaanne belli ki biseylerle ilgisini çekmeyi başarmış babaanneyi göremeyince deli oluyor çocuk siz de tersini yapın eşinize hafta sonlarını cocugunuzla gezerek değerlendirmek istediğinizi söyleyin..Çocugunuzu da yalnız kaldığınızda neyi ilgisi çekiyorsa onu beraber yapmak istediğinizi anlatin annecim bak baban annesini uzuyor mu sen niye beni uzuyosun deyinSenin kocan sanırım böyle kavga dögüş bagır çagır bir ortamda yetişmişki cocugada lazım olur ilerde eşine oda yapsın der gbi laf söylemiş. Patavatsız. Hafta sonları al çocugunu cık sabah kahvaltı sinema gezin. O ortamdan uzaklaştırın yoksa evladında babasına benzicek. Kayınvalidene diyecek laf bulamıyorum.
Ay özür dilerim ama sizinki de ayrı bi türmüş. Güya çocuğu düşman edecek size. üstelik annesiniz siz, yeri gelir kızarsınız, yeri gelir cezA verirsiniz. Güya o kızmıyo çok seviyo anne kızıyo anne kötü babaanne iyi öyle mi?Kaynanayı ne yapmalı?
Kaynar kazana atmalı.
Yandım GELİN dedikçe,
altına odun atmalı..
Bu kv ler niye böyle ki kanat takılı MELEK te olsalar kaynana dedim mi duracaksın arkadaş. Sinirlerim bozuldu gece gece. Sabret cnm bugünler de geçecek erkekler doğruları görmezler kendi anaları ya. Senin annen yapsa o zaman görürler olmayan şeyleri bile. O geldiğin de çocuğunla onun sevdiği şeyleri yap boyama olur başka oyun hamuru vs dikkatini çek çocuğun o geldiğin de gitmesin. Inş gitmez çocukla kimse yokken oyunlar oyna kendine bağla. Yoksa o kadın bırakmaz çocuğunu sana.
Benim kv de de aynı ama oğlumla iyi vakit geçiriyorum evde yalnızken ve onlar varken o yüzden bana düşkün bunu çekemiyolar. Bugün oğlumla konuşuyo tlf da "annen sana kızıyo mu? Diye soruyor çocuğa. Oğlum da annem kızmaz diyo kv ye. 2.5 yaşındaki çocuğa sorduğu soruya bak şirret kadının..
Esimle olagan baslayan aksamimiz rezillikle sonuclandi suan darmadagin olmus durumdayim.
Herzamanki gibi esim isten geldi 5 dk gecmedi kv geldi.Yakin oturuyoruz.Çocuğum bakmak istemedigi icin krese basladi bu yil hergunumuz sikintili basliyor.Kv hanım sabah giderken ve okuldan gelince olmak uzere hergun cocugu görecem diye paraliyor kendini sanki cocugu sakiniyorum ondan.Tabi cocugumun da dengesini bozuyor bana seni sevmiyorum beni okula goturuyorsun babaneme gotur beni o iyi bakar bana ..gibi boyunda büyük laflar ediyor hatta kv yi gorunce iyice hırçınlasiyor eve girmek istemiyor.
Herneyse bu kv nin de hosuna gidiyor bu durum ki surekli kendini gosterme pesinde.Onu da gectim bu kv de ne varsa cocuk onu gordukten sonra bir aglama krizleri kendini yerden yere atma görmeniz lazim.Aylardir farkındayız esimde farkinda gözü de degiyor cocuguma bu bir degil 2 degil hep mi tesaduf olur.Onceleri konduramazdik ama cocuk bunj ne zaman gorse 2 guzel kelime etse yavrum o gittikten bi sure sonra zivanadan cikiyor.
Nitekim bu aksam da boyle oldu cocugum krizlere girdi kustu hatta bir kiyamet koptu esim apartmani inletecek kadar cocuga bagirmaya basladi elinde telefonu yere firlatti.Cocuguma ne laflar cocuk bu arada 4 yasinda.Ben de dayanamadim cocuk bi yandan aglama krizi kusma vs iken esimin tavri cocuga karşı delirdim resmen.Bana bak dedim cocugun suçu yok annen ne zaman gelse bu cocuk boyle oluyor gözü degiyor sen de biliyosun bunu bağırip durma rezil ettin konu komsuya diye.
Bu sefer bana basladi yok annemle ilgili konusma girtlagini sıkarım senden de biktim evlilikten de.Bi anami sığdıramadım başına annem kadar tas düşsün.Susacaksin Susacaksin diye bagirdi biseyler firlatti etrafa.Kendine gel dedim delirdin galiba sen de farkindasin biktim usandim evi satip uzaklasalim diyen kendiydi vazgecti kv nin dibinde yaşamadığım sorun duymadigim hakaret kalmadi nefret ediyorum kv den hatiri icin katlaniyordum ama yaranamiyorum.Kadin kem gözlü ve sinirimi bozuyor kiskancliktan etrafa o kadar negatif yayiyor ki anlatamam.Çocuğum beni öpse kiskaniyor bana düşkün olmasin diye emzirme diye beynime yiyen,aileme soylemedigi kalmayan,oglunu doldurup üstüme salan,cocuga bakamam hayatimi kısıtlayamam ne yaparsaniz yapin diyen ve 1 saat bile alip bakmayan bir kadin.Siz olsaniz sinir olmazmisiniz?Neler yapti bilseniz yüzüne bakmam bile esimin hatrina ama ne yazikki hala huzursuz etmeye devam ediyor.En cok ta cocugum yaninda bu kavgalar yüreğimi sizlatti sus diyorum bagirma cocuk var olsun diyor bunlar da lazim cocuga diye..cok sinirlerim bozuk
Benim tam anlamadığım nokta; kv niz çocuğa bakmak istemediği için kreşe verdiniz öyle değil mi? O zaman neden çocuk görücem diye sabah akşam sizde? Çocuğa çok meraklı olan zaten kreşe gitmesin ben bakarım demez miydi?
Ayrıca sanırım eşinizin öfke kontrol problemi var; 4 yaşındaki çocuğa bağırmak, eşyaları fırlatmak vs bunlar normal davranışlar değil. Yardım almayı düşünür mü eşiniz? Belki bi aile terapistine gidebilirsiniz.
Artik bakmasin zaten onu görmeye tahammülüm yok ama esim o kadar israr etti onceden yok kabul etmedi hayati kisitlaniyormus ama simdi utanmadan surekli cocugu görme pesinde.Gecen cocugum bana diyorki sen ne bicim.annesin babanem bana iyi bakiyor ona birak beni..cocugumu bana düşman ediyor zaten sorunlu bir donem suara okul basladi ama bu kadin durumu iyice icinden cikilmaz hale getiriyor.Valla kolayı var çocuk seni istedi diye bıakırım kapısına sonra bidaha uğramaz. Yada alsın baksın paşa paşa
Cnm gozumu degiyor enerjisi mi kotu etkiliyor bilmiyorum ama onu gordukten sonra cok krizlere giriyor.O boyundan büyük laflari ayri tutuyorum o konu cok baska mesela kv surekli ona soru sorar sabah aksam okuldan gelis gidis hep sitede kapi onunda bekliyor yok kendini gosteriyor ve konusuyor cocuk ta bize kinleniyor okula goturuyorsunuz beni diye.Cunku kv hanim surekli ona ben seni cok özledim bizim evimize gel ne pisirm sana sanki ben ac koyuyorum cocuguNe demek annenın gozu degıyor yahu ?
Bırde 4 yasındakı cocuk bıraz fazla seyler soylemıyor mu bunu 1 saat bıle kendısıne bakmayan babaanneden ogrendıgıne emın
mısınız?
Bir çocuk annesine böyle laflar etmez, yanlış anlamayın ama kesinlikle çocuğun yanında bu şekilde laflar edildiğine çocuğun başkasını taklit ettiğine inanıyorum. Bence Yalnız bırakmayın çocuğu kv ile. Aktivite saatleri vs yapsanız, çocukla oyun filan oynasanız, belki faydası olur. Yaşadığınız yer neresi bilmiyorum ama imkan varsa çocuğu alıp park bahçe başbaşa gezseniz bile yeter.Artik bakmasin zaten onu görmeye tahammülüm yok ama esim o kadar israr etti onceden yok kabul etmedi hayati kisitlaniyormus ama simdi utanmadan surekli cocugu görme pesinde.Gecen cocugum bana diyorki sen ne bicim.annesin babanem bana iyi bakiyor ona birak beni..cocugumu bana düşman ediyor zaten sorunlu bir donem suara okul basladi ama bu kadin durumu iyice icinden cikilmaz hale getiriyor.
Bunu diyeceğim emin ol sonucu ne olursa olsun cocugu işleyecegim ona karsi tum gece uyku uyumadim sinirimdenBen olsam çocuğum bir daha babannesinin yanında ağladığında söylerdim, "babaannen sana bakmak istemediği için okula gidiyorsun" diye. Duysun herkes.
Göz meselesini bilmem ama benm çocuğumu kimse sahiplenemez çoktan mesafe koymalıydınız konularınızı bilniyorum ama zararın neresinden dönerseniz kardır çocuk anneden başka bi kadını otorite kabul ederse anneyi saymıyorCnm bizde durum farkli onu görünce simarmiyor sonrasinda durduk yere kiyamet kopuyor.Sanirim eksik anlattim ev dışında gorurse okula giderken ve gelince eve cikmiyor bu ayri bir konu kv de israrla kendini gostermeye calisiyor buna demedim zaten gozu degiyor diye.
Kadin yüzsüz bu sabah bile esimi ariyor ben duyuyorum icerden çocuğu soruyor eşimde soguk bi sekilde iyi anne okula gitcek tamam mi diyo.kocan adam olsa aile huzurumuz için eve geliş gidişlerine bi çeki düzen ver dese kocanız kvaldeniz toplanırda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?