Çocuğun masraflarını karşılamayan baba

Böyle bir konuyu dert etmenize gerek yok ki eşinizde sizde çalışıyosunuz hayat müşterek siz ne için çalışıyorsunuz eş ve cocuğunuzla iyi standartlarda yaşayabilmek için sizin karşılamanızda hiçbir anormallik yok gayet normal...
Bende çalışıyorum çocuğumu yaparkende ne kayınvalideme nede anneme güvenerek yaptım kreste olduğu müddetçede ben karşıladım kreş masrafını..Neden herşeyi eşlere yüklüyoruz ki bunuda bi türlü anlayamıyorum

Evin geçimini eşim tek başına sağlamıyor. Şöyle söyleyeyim: kiranın yarısı bende, faturalar bende, arabanın vergisi bandrolü bakımı bende, arabada benim evlenmeden almıştım. Ben faturaların yarısını öde dediğimde, ya da arabaya benzin aldığında olay oluyor, bundan ben de çocuğun kreş parasını ödemek istemiyorum. Zaten bugüne kadar annem ben zor durumda kalmayayım diye çocuğa baktı. Çocuğun bakımı annemde ama özel günlerde KV gideriz.

Peki eşinizin herşeyi sizin üstüne yıktığını düşünseniz yine aynı mı davranırdınız

Evet haklısınız ama ne yazıkki zamanı geri alamıyorsun.

Ayrı değiliz ama ne yazık ki bizim evliliğimiz bu şekilde. Ben de ondan öğrendim. Ben de zaten en çok annemin görevi gibi görmesine sinir oluyorum. Annem huzursuzluk olmasın diyor ama artık o da yoruldu.

Esinizin maasi ne kadar
Sizin maasiniz ne kadar
Eviniz kira mi,kres ne kadar,aylik ne kadar zorunlu harcamaniz var?
Bunlari bilmeden yorum yapilamaz bence. Esiniz maddi durumu yetmiyorsa kres parasi veremem demis de olabilir. Hadi esiniz veremiyor,siz neden veremiyorsunuz? Cocugun masrafi sadece babaya ait degil ki,size de ait. Siz verin kres parasini yollayin. Annenize yazik

o halde eşiniz çok biliyor
ANNENİZ BAKMAK ZORUNDA DE-ĞİL!!!
çocuğu kreşe veriyoruz sadece onu ödüyorum geri kalanında naparsan yap diyin
hayat müşterek doğrudur ama sizin durumunuzda
eve bakmak zorunda değilsiniz

Kiranın yarısını ödemekle ve ayda 200-250 TL arası market alışverişi yapmakla, başka da etliye sütlüye bulaşmadan yaşayarak eve bakılıyorsa evet eve bakıyor.

Eşim benden az maaş alıyor ama kreş parasını karşılayabilecek durumda. Zaten kredi borcu vardı 1-2 ay oluyor borcu bitti. ( borcun benimle ilgisi yok, evlenmeden önce olan borç). Kiradayız ve ortak ödüyoruz. Faturalar bende. Yarısını öde dediğimde olay oluyor. Benim araban var istediği gibi biner, arabaya benzin aldığında olay çıkarır. Ben de ortalıkta babayım diye gezecekse kreş parasını da bi zahmet ödesin istiyorum

Kiranın yarısını ödemekle ve ayda 200-250 TL arası market alışverişi yapmakla, başka da etliye sütlüye bulaşmadan yaşayarak eve bakılıyorsa evet eve bakıyor.
Kalan parayı ne yapıyor?
Yerinizde olsam gider kreşe yazdırır,eşimi de veli olarak kaydettirir,belgeleri eline verirdim,çocuk kreşe gidiyor,ödemesi bu aydan aya verirsin der gecerdim.

Peki eşinizin herşeyi sizin üstüne yıktığını düşünseniz yine aynı mı davranırdınız
Bakın ilk yazdığınız mesajda kreş parasını sizin ödemenizi söylemiş eşiniz ki böyle yazdınız ve siz bunu dert edip konu açmışsınız mesajınızda tüm evin giderleri bende yazmadınız dolayısıyla siz söylemediğiniz müddetçe ben ve forumdaki arkadaşlar bilemez.
eğer ki eşiniz etliye sütlüye karışmayıp tüm masrafları size yıkıyorsa tabii ki problem lakin hep söylüyorum ikinizde çalışıyorsunuz hayat müşterek çocuğunuzun kreş parası vs. karşılamanızda bir sıkıntı yok.
Kreşinide karşılıyorum kursunuda karşılıyorum hiçte bana batmıyo kendimede dert etmiyorum
Ne anneniz ne kayınvalideniz sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil....

Ama evlilik boyle bir sey degil ki. O babaysa odesin kresi,siz de anaysaniz odeyin olur. Evet hayat musterek ama kiranin yarisini sen ode faturalarin yarisini sen ode denmez. O zaman ev arkadasi olursunuz es olmazsiniz mantiken

Boyle evliliklere ve eslere cok sasiriyorum acikcasi. Evlenirken masraflari nasil karsiladiniz peki? Esiniz bildigin cimri. Kendi ailesi icin para harcamak istemeyen biri. Isinizz zor

Evet haklısınız ama ne yazıkki zamanı geri alamıyorsun.

Evet zaman geri alınamaz ama bundan sonrası bir şeyler yapılabilir
Arabaya benzin almaktan tut, faturalara kreş parasına kadar çingenelik eden adamı hayatımda tutmam ben olsam
Boşanır bir boğaz az bakarım, yan başım dön başım çocuğumla yaşarım, yemişim onun babalığını

yanlış yorum yapmamak adına herseyı okudum esınız sıze maddı anlamda fazlasıyla guvenıyor ve evlılıgınızı bır esten zıyade ev arkadaslıgına cevırmıs maddi anlamda...
o nedenle esınızden kres parasını ödemesini beklemekte haklısınız..
bende kızımı eylulde krese baslatacagım 2,5 yasında olacak su an aılem bakıyor herseyıyle maddı manevı ılgılenıyorlar bıze pek bırsey dusmuyor krese basladıgında kres masrafını esım ustlenecek cunku ben ev kredısı oduyorum ve kızım ve kendıme aıt genel gıderlerı ben karsılıyorum elıme para kalmıyor... esımınde kredısı vardı o bıtecek onumuzdekı ay kres paarsına es deger bır meblag elıne kalacak kı bır cocugu daha var onunda egıtım masrafını o karsılıyor (ılk evlılıgınden), her ıkısınede esıt sorumluluk almalı dıye dusundugumden ve kendı maddıyatım el vermedıgınden kres odemesı babasına aıt olacak en azından bır yıl bu sekılde olacak arada destek olurum ama bu sorumlulugu ustlenemem kendı adıma suan ama ben konustum yan cızemez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…