Etiketlersen daha kolay farkeder.Ancak cevap yazabiliyorum isten yeni ciktim. Ben kamuda calisan meslek sahibi biriyim yasantimda bir bebege bakamayacagim hicbir sey yok.ayrica ailem de tam destek yanimdalar. Esim suan cocugun bende kalmasini hazmedemedigi icin ne yaptigini bilmiyor. Allah yukarda onu asla ne evliyken ne de cikarken aldatmadim. Normalde ailelere hic yansimamisti olaylarimiz ama bu kez annemin yaninda bana bagirmaya baslayinca annem de dahil oldu tartismaya. Crazymother, peki esim bu durumu kullanarak bir tazminat davasi falan acabilir mi bana?
- Esimle ayrilma noktasindayiz. Artik geri donusu de yok cunku asamayacagimiz sorunlar var. Benim universite yillarinda yazigim gunlugumu bulup okumus. Onun icerisine yazidigim eski erkek arkadasimla olan yakinlasmalarimi bahane ederek cocugumu benden almaya calisiyor suan. Kizim 11 aylik. Benim sorum su. Acaba bu mumkun mu? Gecmiste(evlilikten once)yasadigim seyleri kullanarak kizimi benden hukuki olarak alabilir mi? Hukuki olarak bunu ögrenmem lazim. Not:ne yazik ki gunluk onda
Ancak cevap yazabiliyorum isten yeni ciktim. Ben kamuda calisan meslek sahibi biriyim yasantimda bir bebege bakamayacagim hicbir sey yok.ayrica ailem de tam destek yanimdalar. Esim suan cocugun bende kalmasini hazmedemedigi icin ne yaptigini bilmiyor. Allah yukarda onu asla ne evliyken ne de cikarken aldatmadim. Normalde ailelere hic yansimamisti olaylarimiz ama bu kez annemin yaninda bana bagirmaya baslayinca annem de dahil oldu tartismaya. Crazymother, peki esim bu durumu kullanarak bir tazminat davasi falan acabilir mi bana?
Bahsettiğiniz olay ile konu sahibinin günlüğünün okunması yada bulunması aynı değildir. Yanlış yönlendirme yapmayalım lütfen.
Koca, eşi ile birlikte yaşadıkları mekanda ele geçirdiği eşine ait fotoğrafları, not defterlerini veya mektupları mahkemeye delil olarak verirse, bu deliller hukuka aykırı yollardan elde edilmediğinden mahkemede delil olarak değerlendirilir. Aynı evde yaşayan kadın, kocanın bu delileri ele geçirebileceğini bilebilecek durumdadır. Kocanın yatak odasındaki bir dolabın içinde ya da yatağın altında kadın tarafından saklanan bir not defterini ele geçirmesi, bu mekan eşlerin müşterek yaşamlarını sürdürdükleri bir yer olduğundan, kadın için gizli mekan kabul edilemez. Hiç kimse, evindeki bir mekandaki bulduğu bir delili hukuka aykırı yollardan ele geçirmiş sayılamaz.
Fakat yine belirtmek isterim, konu sahibinin günlükte yazılanlar hakkında söylediklerini göz önüne alırsak, geçmişte yaşanan bir aşk hikayesi boşanma davasında çocuğun velayeti hakkında verilecek kararı etkilemez.
Buna göre günlüğü kendi evinde değil de annesinin evinde eski odasında sakladığıni söylerse o zaman koca hırsızlık yapmış oluyor mu? Ayrıca o zaman dedi de sayilmayabilir mi?
Evet, günlük ortak yaşadıkları evde değilde, bir başka yerde olsaydı. Buradan gizlice alınsaydı bu suç olabilirdi. Böyle bir durumda da günlüğün içinde yazan bilgilerin davanın sonucunu etkileyip etkilememesine göre delil kabul edilebilir yada edilmeyebilir. Bu tamamen hakimin takdiridir. Örneğin açık açık eşini aldattığını yazıyorsa günlükte, hakim davayı etkileyeceğini düşündüğü için günlüğü delil olarak kabul edebilir. Kanuni yollardan elde edilmemiş olsa da.
Günlüğü alan kişiye bir dava açılabilir, ama çıkacak sonuç 3-5 kuruş para cezasını geçmez tahminimce.
Tartisma esnasinda siddet hakaret olmadi. O zaman anladigim kadariyla suan da cocugu alacagindan endise etmemeliyim. Beni bu anlamda suan sıkıstırıyor yani bunu insanlara yaymaya dahi tesebbus etmesi dusuncesi endiselendiriyor simdi de. Cunku elinde bi gunluk var. Bu durumda dusunmem gereken bir sey var mi?beni bu silahla baska acilardan vurabilir mi?ya da ben bu durumu kendi lehime cevirebilir miyim?Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, bebeğiniz henüz çok küçük. Kesinlikle yanlış anlamayın ama eşinizi aldatmış dahi olsanız hakim bu yaşta ki bir bebeğin anneye ihtiyacı olacağı için size verecektir. Ve ayrıca velayetin maddi imkanlarla ilgisi yoktur. Çalışmıyor olsanızda bu durum değişmez, siz çalışmıyor olabilirsiniz örneğin ama bebeğin size ihtiyacı olduğu için nafaka yoluyla size maddi destek yapılarak bebek yine sizde kalır. Kısaca anlatmak istediğim, 0-3 yaş bebeklerde fuhuş-uyuşturucu dışında bebeğin anneden alınması mümkün değildir. Bu konuda endişeniz olmasın. Tabir-i caizse eşinizde kendi kendine havlasın dursun.
Tazminata gelince, tartışma sırasında hakaret, fiziksel şiddet olduysa kendisine karşı bunları kullanarak tazminat talebi olabilir. Fakat bunları iddia ederken takdir edersiniz ki delil ve şahitlerle de ispatlaması gerekir.
Esimde cifte vatandaslik var ayrica. Kizimi da cifte vatandas yapmak istedi. Benim imzam gerekiyordu. Ben de acele etmemesini istedim. Ben de bi arastirayim dedim ama ben boyle soyleyince kavga cikardi. Bagirip cagirmaya basladi. Ofkeden delirdi.Ona guvenmedigim icin bunu hemen yapmasini istemedim. Haberlerde falan goruyoruz Allah korusun alsa cocugumu yurt disina kacirsa ben naparim. Ben buna izin vermedim diye iyice cirkinlesti. Aklinca oldu bittiye getirecekti.
Tartisma esnasinda siddet hakaret olmadi. O zaman anladigim kadariyla suan da cocugu alacagindan endise etmemeliyim. Beni bu anlamda suan sıkıstırıyor yani bunu insanlara yaymaya dahi tesebbus etmesi dusuncesi endiselendiriyor simdi de. Cunku elinde bi gunluk var. Bu durumda dusunmem gereken bir sey var mi?beni bu silahla baska acilardan vurabilir mi?ya da ben bu durumu kendi lehime cevirebilir miyim?
Eşin de devlet memuruysa biraz korkudan aklı selim hareket eder umarım. Bebeğini gerçekten sevse onun iyiliğini ister, anne ihtiyacına saygı duyardı. Maalesef çok bencil. Yazık yavruya, ki ben alabileceğine ihtimal vermiyorum ama anılarında iyi bir baba olsa bari.Amin insallah sizin icin de hakkinizda hayirlisi olsun. Kimseye guvenmemek lazim gercekten en cirkin yuzunu gosterdi. Daha onu tanimadan hayatimda yasadigim seyleri,genclikte yapilan hatalari kullanarak beni kotuluyor. Tek amaci cocugu benden alabilmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?