Bir telefon Konuşmasının içinde 3 defa çocuğun yok Nasılsa hersey sana guzel denilince ister istemez duyuyorsunuz.Etten puften sebeplere alinirsak kimse kalmaz ki çevremizde.
Benimde çocuğum yokken bu muhabbetler olurdu ama hiç alınmasın yani aklıma hiç art niyet gelmezdi.
Şimdi bir bebeğim var evet çocuk yokken ki rahatlığıyla aynı değil.
Ama o zaman bu durumu anlayamıyoruz.
Bende bunu anlatmaya çalışıyorum işte.Coluk cöcuk muhabbetini normal karsilayan arkadaslar. Arkadasimiz bu konudaki hassasiyetini dile getirmis. Cok da hakli goruyorum kendisini. Ben cumlelerimi karsimdaki insana gore secmeye ozen gostermeye calisirim. Cocugu olana " ufakligi buyutmeye calisiyoruz " derken cocuksuz arkadasa'evden ise isten eve " derim. Cocugu sorarsa iyi teyzesi derim. Cocuk yokken aramaya ozen gosteririm. Annee diye bagirmasi karsi tarafi uzmesin diye. Herkes size cocuk isteyip istemedigunden veya tedavi oldugu halde olmadigindan bahsetmek zorunda degil. Arkadasim bu tedavi sureci i sadece seninle paylasiyorum. Insanlar anlamiyor ya da dalga gecer gb konusuyotlar dedi. Alinmalarina bir nebzede biz sebep oluyoruz sanki. Bizim soylemimiz, uslubumuz vs sebep oluyor. Alinasi olup alinmiyor. Uzun sure ugrasip artik doktorun ugrasmayalim dinlen biraz dedigi insana " coluk cocuk " muhabbeti yapmayalim. Ya da 9 sene oldu cocuk yapin demesin dengesizin biri. Azicik empati yapsak. Sana tedavi oldugu halde olmadigini soylese aciyarak bakacaksin belki ondan soylemiyor. Kimse kendini hakli cikarmaya calismasin. Hassas konularda inadina uzerine gitmek bizim genlerimizde var sanirim. Azicik empati azicik uslubumuza dikkat, sorunu cozecektir. Insallah senin o arkadasin da okur da biraz kendisine konuşmalarına cekiduzen verir.
Bir şey diyeceğim :)))
Şu senin çoluğun çocuğun yok vaktin bol diyen insanların biz çocuksuz evlilerin hayatını deli gibi kıskandığını düşünüyorum :))
Özellikle 2-3 çocuklular hadi siz de yapın yapın diyerek bizim hayatımız kaydı, tamamen çocuk odaklı olduk siz sevgili sevgili takılıyorsunuz kaç yıl olmuş hadi sizin de bir düzeninin bozulsun isteği var gibi geliyor :)
Gül geç, boşver hayat güzel tadını çıkarın bu günlerin...
Canım ben artık cpcık muhabbeti acacaklar diye telefona dahi bakmıyorum o kadar seni iyi anlıyorum ki boşver canım hiç kafaya takma moral cok önemliMerhaba herkese iyi hafta sonlar ,
Beni bilenler bilir 3 senelik Evliyim. Bebek yok henüz. Bir arkadasım var ünv de iken çok yakındık ama artık pek aramıyor bende sık arayamıyorum. Niye aramıyorsun muhabbeti geçtiğinde devamlı " çoluğun yok çocuğun yok sen arayabilirsin ben meşgulüm " diyor.
Ya da tüm arkadaşlarla buluşacağız benim işim çıkmıştı. Yine aynı şeyl söyledi " senin çoluğun yok çocuğun yok sen heryere gidebilirsin ne işin var ki vs gibi "
Başka Birgün KPSS muhabbeti gecti " sen yaparsın ya çoluğun yok çocuğun yok vs " dedi yine.
Artniyetli olmadığını biliyorum ama çok rahatsız edici hani sendeki bi eksikliği devamlı vurgular gibi.
Kimsenin davranışını değiştiremem tabi ama içimi dökmek istedim.
Aynısı bende de var içim daralıyor o YüzdenCanım ben artık cpcık muhabbeti acacaklar diye telefona dahi bakmıyorum o kadar seni iyi anlıyorum ki boşver canım hiç kafaya takma moral cok önemli
Ben 10 yildr boyleyim simdi hic kimse yok...Napayim bacim peki bi öneri ver.. cok yalnızım sadece esim ve ben sanki ben ona sığınmışım o da bana. Bir yere gidiyoruz burnumuzdan geliyor. Cocuk yokmu? Varmi birsey bilmemne.. Cocuklularda cocuklarini övüyor. Muhabbet zaten cocuk oluyor,yok ben cok iyi baktim hic hastalanmadi bilmemne yok herseyi yiyor masallah falan. Ben artik bunalima girdim e salak degilsen anlarsin dimi olmuyor 1 senedir evliyiz yok cok zor gunler geçiriyorum
Kesinlikle ben çok faydasını gördüm. Son zamanlarda uyguluyorum mesela biri hoş olmayan bir şey söyledi. Lafın nereye gideceğinin belli olmadığı konuşmalardan hoşlanmıyorum benden uzak dur diyorum.benim bu sitede gozlemledigim : insanlar kendine rahatsizlik verenlerin yuzune soyleyemedigi seyi kendine dert edip sonra gelip burda yaziyor. Yuzune soyleyin dogrudan acik olun net olun bunda ne var? Kendisiyle dogrudan konusun. Psikologlar da bunu öneriyor, kim olursa olsun tum iliskilerimizde düz dosdogru icimizden geceni uygun sözcüklerle soylemeliyiz. "Artniyetin olmayabilir ama ben inciniyorum oyle demenden" diyin, bu yükü tasimayin.
Sanki insanın elinde yani öyle bi vurguluyorlar ki hani sen anlamazsın gibilerden.Tiksiniyorum bu tarz insanlardan ya. Sanane?
Belki maddi açıdan yetersiz? Belki tedavi görüyor? Belki büyük bir problem yaşadı bebekle ilgili.
İnsanlar acıtmayı , can yakmayı inanılmaz seviyor ama ben de susmuyorum artık iyi niyet kötü niyet ayırt etmeksizin canlarını yakıyorum. En canlarının yanacağı yerden yakıyorum canlarını
Artık 4 yıl bitti sen de bebek düşün artık??
Bence sen benim bebeğimi düşünceğine işsiz oğlun evini nasıl geçindiriyor onu düşün diyiveriyorum.
Eee artık kaç yıllık evlisiniz yap artık???
Bu gece sevişcez var mı taktik hoş gerçiolsaydı taktiğin senin gelin doğurmak için 4 sene beklemezdi diyiveriyorum.
Evet ağır konuşuyorum bazen ben de ama cidden beni de delirttiler. Bence ezin bozun acımayın.
Evet küçümsemek zaten o.Allah Allah vay paşama bak. Bana mı sordun evlenirken doğururken. Kadına bak ya seni ihmal ettim kusura bakma diyeceğine sen ara diyor. Bıktım artık şu evlenen çocuk doğuran kadınların sanki bunu bir tek kendileri yapabiliyormuş gibi tavırlarından. Bekar olanın çocuğu olmayanın zaten hiç işi yok. Ben artık art niyet arıyorum bu cümlelerde. Kadın aklınca benim meşguliyetlerimi işimi küçümsüyor yani.
8 aylık evliye de insan o soruyu sormaya utanır yaDaha yeni 8 aylik evliyim sürekli bu cocuk yok mu ne zaman yapican sorularından biktimmm boyle insanların bi sonu yok mu ya gercekten artik insan kaldıramıyor bir yerden sonra.. özellikle karsi taraf eşim tarafi illlaaalllaahhhhh ettirdiler ..
kafaları mi almıyor artik bu durumu belki bir sağlık açısından bir sorun vardir belki insanların yarasıdır bu cocuk meselesi yaraya tuz basmak neyin nesi ..
Bu sefer yaparsın derler ki "AYYY NE ACELEN VARDI EVLILIGIN TADINI CIKARSAYDIN " biz istiyoruz ama nasip olmuyor bunu anlatamıyorsun kimseye ya iyi ki boyle bir forum var insan içini döküyor resmen allah kimsenin kucağını bos bırakmasın herkese tattirsin boyle bir sevinci(Çok amiiinnn)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?