Çocuğun yok çocuğun yok

Alinmanizi anliyorum, arkadasinizinda kotu niyetli oldugunu dusunmuyorum sadece biraz patavatsiz birisi. Sanirim cocuktan bunalmis, Buda konusmalarina yansiyor belki kendide farkinda degildir, ciddiye almayin oyledir tabi deyin gecin:)

Teşekkür ederim.
Bazen demek lazım ya. İkinci çocuğunu kucağına birkaç gün önce almış bir anneyim. Çocuksuz arkadaşlarıma bir kez demedim, işin yoktur, çocuğun yok, sen ara, sen gel diye. Ne bileyim neyle uğraşıyorlar, neyin peşinde koşturuyorlar. Azıcık empati yapınca, zor değil böyle apır sapır konuşmamak.

Allah anali babali büyütsün insallah.keske herkes sizin gibi olsa
Empati yapmak hic zor degil ama nerdeee

Bir şey diyeceğim :)))

Şu senin çoluğun çocuğun yok vaktin bol diyen insanların biz çocuksuz evlilerin hayatını deli gibi kıskandığını düşünüyorum :))

Özellikle 2-3 çocuklular hadi siz de yapın yapın diyerek bizim hayatımız kaydı, tamamen çocuk odaklı olduk siz sevgili sevgili takılıyorsunuz kaç yıl olmuş hadi sizin de bir düzeninin bozulsun isteği var gibi geliyor :)

Gül geç, boşver hayat güzel tadını çıkarın bu günlerin...

Etten puften sebeplere alinirsak kimse kalmaz ki çevremizde.
Benimde çocuğum yokken bu muhabbetler olurdu ama hiç alınmasın yani aklıma hiç art niyet gelmezdi.
Şimdi bir bebeğim var evet çocuk yokken ki rahatlığıyla aynı değil.
Ama o zaman bu durumu anlayamıyoruz.

Bence gayette art niyetli söylenmiş gibi geldi yani nasıl desem bazı kadınlar öyle çoluğu çocuğu olmayan insanlara gıpte ediyorlar ne güzel rahat diye eline ayağına dolaşan çocuk yok diye. Bunu kendim bizzat duyuyordum bir zamanlar aynı kelimer hep.

Bu konuda ben cocuklulara hak veriyorum- evet benimde işim gücüm var. 24 saat bana yetmiyor- ama cocuklu bir kadinin hayatina göre ben gercekden prenses modundayim. Ben cantami alir saatlerce gezerim mesela veya canim istedi diye haftasonu kısa bir tatil düzenlerim...tüm gün spor yaparim, sauna bakim yaparim. Bunlarin çoğunu çocuklu arkadaşlarım yapamiyor...yapsada bakici ayarlaması gerek...akli bebekde kalıyor vs. Ben takılmıyorum bu durumlara çünkü haklılık payi var.

Ben şuanda koltukta kahve keyfi yapiyorum cocuklu yakin arkadaşım sabahin köründe uyanmış cocuk oyalıyor...
Allah onlara güç ve sabır versin :)

Vallahi çocuklu biri olarak, biri çağırsada gitsem iki muhabbet eder kafam dağılır diye bekliyorum. Çocuklarım benim uzvum gibi, onları yük olarak görmüyorum o yüzden gezmeyede giderim, evime sık sık yemekli gece yatılı misafirde çağırırım. Bir yandan da derslerimi çalışırım. Bekarken bana da derlerdi “çocuğun olsun görürsün, 1 tane doğur daha istemezsin” filan.

Aslında o arkadaşına aynı şekilde sürekli “beynin yok, beynin yok” demek lazım Bende 3 yıllık evliyim. Bebek düşünmüyorum henüz. Bir arkadaşım var seninkiyle aynı zeka seviyesine sahip, ikimizde 25 yaşındayız, ben öğretmenim, o üniversite 1 de. Sürekli bana “Sende hiç akıl yok kızım senin yerinde ben olacaktım 2.yi doğurmuştum şimdi”, “ben evlenir evlenmez doğurup okula bebeğimle gidicem hayatta senin gibi olamam”falan diyor. Şu hayattaki tek becerinde vajinandan insan çıkarmak olur diyemediğimden dili iyice uzadı. Yakında kendime mukayyet olamayabilirim

Selamlar
14 yil çocuğumuz olmadi.gezeriz, cocuk yok ya gezin.
Uyursun, cocuk yok ya uyu
Evim derli toplu dolap içleri düzenli
Ee cocuk yok ya duzenlisin taaabbiiii....
Kitap okuyorum, cocuk ya okursun:)))

Cok sukur bi oğlumuz oldu
Hersey eskisi gibi elhamdulillah. Uykular hariç
Şu bi gerçek ; biseyi yapasi yoksa kadinlar cocuklari bahane ediyo..ama kişinin cani isterse 3 cocukla bile o işi yapar...
He özel durumlar istisna ..orngn diş cikiyosa hastaysa cocuk,yapmak istesen de yapamiyosun.
Zaten o vakitlerde anne zar zor mecburi islerini yapabiliyo(yemek,wc)
Simdi cok şükür her halta çocuğu banane edenlere -hadi leeeyynn diyorum

Yada çocuğun olmuyo ya gerginsindir

Coluk cöcuk muhabbetini normal karsilayan arkadaslar. Arkadasimiz bu konudaki hassasiyetini dile getirmis. Cok da hakli goruyorum kendisini. Ben cumlelerimi karsimdaki insana gore secmeye ozen gostermeye calisirim. Cocugu olana " ufakligi buyutmeye calisiyoruz " derken cocuksuz arkadasa'evden ise isten eve " derim. Cocugu sorarsa iyi teyzesi derim. Cocuk yokken aramaya ozen gosteririm. Annee diye bagirmasi karsi tarafi uzmesin diye. Herkes size cocuk isteyip istemedigunden veya tedavi oldugu halde olmadigindan bahsetmek zorunda degil. Arkadasim bu tedavi sureci i sadece seninle paylasiyorum. Insanlar anlamiyor ya da dalga gecer gb konusuyotlar dedi. Alinmalarina bir nebzede biz sebep oluyoruz sanki. Bizim soylemimiz, uslubumuz vs sebep oluyor. Alinasi olup alinmiyor. Uzun sure ugrasip artik doktorun ugrasmayalim dinlen biraz dedigi insana " coluk cocuk " muhabbeti yapmayalim. Ya da 9 sene oldu cocuk yapin demesin dengesizin biri. Azicik empati yapsak. Sana tedavi oldugu halde olmadigini soylese aciyarak bakacaksin belki ondan soylemiyor. Kimse kendini hakli cikarmaya calismasin. Hassas konularda inadina uzerine gitmek bizim genlerimizde var sanirim. Azicik empati azicik uslubumuza dikkat, sorunu cozecektir. Insallah senin o arkadasin da okur da biraz kendisine konuşmalarına cekiduzen verir.

Son düzenleme:
Heheh bu insanlara hastayim bende surekli ayni muhabbete maruz kaliyorum :) en sevdigim soru da cocuk yok mu ne zaman?
Bi de şu soru var olmuyor mu korunuyor musuz??? Ehhhh yuhhj yani bu kadar özel.bir soruyu nasil soruyor insanlar pesss dogrusu. Bu soruyu soran birilerini duyinca agzinin üstune kürekle vurasim geliyor

Bi de şu soru var olmuyor mu korunuyor musuz??? Ehhhh yuhhj yani bu kadar özel.bir soruyu nasil soruyor insanlar pesss dogrusu. Bu soruyu soran birilerini duyinca agzinin üstune kürekle vurasim geliyor
Bir de samimiyete dayanıp soruyoruz derler yaa! Saran 55 yasinda anasiyla arkadas ve kizina soruyor. Bu arada soran kisi de annem! Sorma soyle seyler desem de herkes farkli iste. Bir de beni sikayet eder 'bununla konusulmaz boyle seyler'diye. Hic sordurmadim. Her seyimi anlatayim ister. Komsu kizlari oyle yapiyormus. Seninle her gun konusmam icin tuvalete gittigimi bile anlatmam lazim dedim:)) haftada bir arardim hal hatir sorardim. Simdfi uc gune bir arayip cocugu gosteriyorum uzaktalar diye. Insan anasinin agzina kureklennnn vuramiyir:)) ama agzinin payini veriiiirrim kim olursa.

Aynen öyle gereksizce çocuğun yok Nasılsa diye Hatırlatma çabası.

Evet mesela çalışıyorum.
Ay canım sen çalışırsın tabi ben çalışamam ki çocuk var malum.
Sanki çocuğu olanlar çalışamıyor.

Üzme kendini tatlım böyle densizlere yol ver. Ben buluşmaya çağırırlarsa gitmeyeceğim çok bunalırsam. Bana huzur vermiyorsa biri neden buluşayım ki

Güyya sen rahatsın demeye çalışıyorlar ama insanın durumunu hiç düşünmüyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…