- 29 Temmuz 2018
- 2.050
- 4.345
- 133
Teşekkür ederim.Sizin yorumlarinizi cok seviyorum..dünyanin en onemli islerini yapan cok onemli insan rolüne koptum özelliklegerçekten oyle zannediyorlar bir hava oluyor bir de üstlerinde boyle feleğin cemberinden gecmis gibi. Sen kimsin yaaa ?ama diyemiosun iste :)))
Allah anali babali büyütsün insallah.keske herkes sizin gibi olsaTeşekkür ederim.
Bazen demek lazım ya. İkinci çocuğunu kucağına birkaç gün önce almış bir anneyim. Çocuksuz arkadaşlarıma bir kez demedim, işin yoktur, çocuğun yok, sen ara, sen gel diye. Ne bileyim neyle uğraşıyorlar, neyin peşinde koşturuyorlar. Azıcık empati yapınca, zor değil böyle apır sapır konuşmamak.
O yaşta gidilmiyordu yoksa neden olmasınsiz cocuk yokken gidiyor muydunuz?
Vallahi çocuklu biri olarak, biri çağırsada gitsem iki muhabbet eder kafam dağılır diye bekliyorum. Çocuklarım benim uzvum gibi, onları yük olarak görmüyorum o yüzden gezmeyede giderim, evime sık sık yemekli gece yatılı misafirde çağırırım. Bir yandan da derslerimi çalışırım. Bekarken bana da derlerdi “çocuğun olsun görürsün, 1 tane doğur daha istemezsin” filan.Zannedersin yemiyor içmiyor sürekli çocuk bakıyor bu anneler. Aramak isteyen insan aramak için 2 dakika bulamayacak mı? Tamam çocuk bakmak zor da, bahane değil bu. Haa vaktin olmaz buluşamazsın, çağrıldığın her yere gidemezsin, tamam da, bir "alo nasılsın" demek iş değil. Ayrıca şu hayatta çocuk bakmak dışında da insanın zamanını alan bin bir türlü meşgale var. İnsanın çocuğu olmayınca sürekli k.çını devirip yatmıyor. Arkadaşınız hem vefasız hem de dünyanın en önemli işlerini yapan, çok önemli insan rolüne fazla kaptırmış kendini bence.
SelamlarSizin yorumlarinizi cok seviyorum..dünyanin en onemli islerini yapan cok onemli insan rolüne koptum özelliklegerçekten oyle zannediyorlar bir hava oluyor bir de üstlerinde boyle feleğin cemberinden gecmis gibi. Sen kimsin yaaa ?ama diyemiosun iste :)))
Yada çocuğun olmuyo ya gerginsindirSorun su ki biz kimsenin cocukla neler cektiginden vs. Haberdar olmak istemiyoruz nedeni de cok basit kendi hayatimizla mesguluz! Ayrica cocugu olan birini neden kiskanalim? Bizi catlatmaya calistigini neden dusunelim? Bu gibi zihniyetlere cvp verince ya alingan oluyoruz ya manyakca dusunmus oluyoruz
.Yada çocuğun olmuyo ya gerginsindir
Bi de şu soru var olmuyor mu korunuyor musuz??? Ehhhh yuhhj yani bu kadar özel.bir soruyu nasil soruyor insanlar pesss dogrusu. Bu soruyu soran birilerini duyinca agzinin üstune kürekle vurasim geliyorHeheh bu insanlara hastayim bende surekli ayni muhabbete maruz kaliyorum :) en sevdigim soru da cocuk yok mu ne zaman?
Bir de samimiyete dayanıp soruyoruz derler yaa! Saran 55 yasinda anasiyla arkadas ve kizina soruyor. Bu arada soran kisi de annem! Sorma soyle seyler desem de herkes farkli iste. Bir de beni sikayet eder 'bununla konusulmaz boyle seyler'diye. Hic sordurmadim. Her seyimi anlatayim ister. Komsu kizlari oyle yapiyormus. Seninle her gun konusmam icin tuvalete gittigimi bile anlatmam lazim dedim:)) haftada bir arardim hal hatir sorardim. Simdfi uc gune bir arayip cocugu gosteriyorum uzaktalar diye. Insan anasinin agzina kureklennnn vuramiyir:)) ama agzinin payini veriiiirrim kim olursa.Bi de şu soru var olmuyor mu korunuyor musuz??? Ehhhh yuhhj yani bu kadar özel.bir soruyu nasil soruyor insanlar pesss dogrusu. Bu soruyu soran birilerini duyinca agzinin üstune kürekle vurasim geliyor
Aynen öyle gereksizce çocuğun yok Nasılsa diye Hatırlatma çabası.Size hak verdim.
Bir konuda arkadaşınızla konuştuğunuzda iş ve özel hayatınızdaki yoğunluğunuzu bilmeden ''sen yaparsın çocuğun yok sen edersin çocuk yok...''demesi bana biraz ön yargılı bir söylem olarak geldi.
Çünkü gerçekten art niyetsiz arkadaş her konuda çocuğunuzun olmadığını bas bas söylemez.
Kimse kimsenin seçimlerinden sorumlu değil.
Ben evli değilim ve çocuğum yok.
Geçen gün annemin tanıdığı bir bayan neden evlenmiyorsun çocuksuz hayat geçer mi sonra pişman olursun dedi.
Ve kızının çocuktan sonra ne kadar mutlu olduğunu anlatmaya başladı.
Bu arada bu muhabbet sadece bir kere olmadı, bayan beni her gördüğünde kızını övüyor ve bana neden evlenmiyorsun bak geç evlenirsen çocuk olmaz, çocuksuz olur mu pişman olursun diyor. Kızını bende tanıyorum ve artık dayanamadım ve dedim ki kızınız mutlu çünkü aşık olduğu kişiyle evlenip çocuk yaptı fakat benim yaş grubumda içine sinmeyen adamlarla sırf çocuk olsun diye evlenenler çok mutsuz yani bende böyle mi olayım dedim.(Yaşım 31 bu arada)
Benim sinirlendiğimi anladı sonra da kem küm yapıyor yok öyle demedim canım da bilmem ne.
Biliyorsun şu an olmayacağını zorlama yani..
Olay benim üzerimden kızını yüceltmek başka bir şey değil.
Böyle kişilerin düşünce yapılarından gerçekten tiksiniyorum artık.
Demek istediğim sizde kırmadan; ''canım eğer bir sorunun var ise çok yoruluyorsan ve çocuklarına yetişemiyorsan destek mi alsan? Böylece istediğin yerlere gidebilirsin.' diyebilirsiniz.
Evet mesela çalışıyorum.Art niyet degil bence ama kesinlikle düşüncesizlik hemde fazlasiyla. Benimde henüz cocugu olmayan bir arkadasim var imrenir üzülür diye çocuğumla ilgili bile konusmaya cekiniyorum. Bir de sunu anlayamıyorum neden çocuğunu evladını kanını canını bir yük gibi bahsedip anlatırlar yorucu evet ama sürekli sikayet eder mi yahu insan evladına bakmaktan.
Üzme kendini tatlım böyle densizlere yol ver. Ben buluşmaya çağırırlarsa gitmeyeceğim çok bunalırsam. Bana huzur vermiyorsa biri neden buluşayım kiNapayim bacim peki bi öneri ver.. cok yalnızım sadece esim ve ben sanki ben ona sığınmışım o da bana. Bir yere gidiyoruz burnumuzdan geliyor. Cocuk yokmu? Varmi birsey bilmemne.. Cocuklularda cocuklarini övüyor. Muhabbet zaten cocuk oluyor,yok ben cok iyi baktim hic hastalanmadi bilmemne yok herseyi yiyor masallah falan. Ben artik bunalima girdim e salak degilsen anlarsin dimi olmuyor 1 senedir evliyiz yok cok zor gunler geçiriyorum
Güyya sen rahatsın demeye çalışıyorlar ama insanın durumunu hiç düşünmüyorlar.Teşekkür ederim.
Bazen demek lazım ya. İkinci çocuğunu kucağına birkaç gün önce almış bir anneyim. Çocuksuz arkadaşlarıma bir kez demedim, işin yoktur, çocuğun yok, sen ara, sen gel diye. Ne bileyim neyle uğraşıyorlar, neyin peşinde koşturuyorlar. Azıcık empati yapınca, zor değil böyle apır sapır konuşmamak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?