Çocuğun yok çocuğun yok

Merhaba açıkçası ben art niyet sezmedim zira sizde öyle demissiniz bizim milletimiz genelde böyle yaa acarsin telefonu napiyon nasılsın dersin napalim coluk çocuk ugrasiyoz der yani gayet gelişigüzel edilmiş ağız alışkanlığı gibi geldi bana ama siz rahatsız oluyorsanız uygun bir lisanla söyleyebilirsiniz

Şu çoluk çocuk muhabbetini bu kadar rahat ağzımıza alabilmemiz cok enteresan. Hadsiz bi milletiz bu acidan. Rahatsiz oldugunu cat cat soyle hic içine atma.

Bence çocuk onu çok bunaltmış
Size karşı bişey olduğunu düşünmüyorum .

Bu modeller bir de israrla cocuk yapmanizi ister cunku bizim iyiligimizi dusunuyorlarmis:))) bizde zeka geriligi var cunku dusunemiyoruz :))) ben agizlarinin payini vermekten de yildim artik.
Bana da bi akrabam vermisti bu akli ama siz aile degilsiniz artik gercek bi aile olun demisti aaaa biz niye dusunemedik acaba 5 yil .sonra o kisi kendi ailesinin basini yedi simdi ayrildi.dengesizler cok

Herseyi geçtim bir insanın bekar olması ya da çocuksuz olması o Kişiyi üzüyor olabilir içten içe art niyetli ya da değil ama söz konusu bile edilmemesi gereken bir söz bence.

+1500

Aynen öyle

Herseyi geçtim bir insanın bekar olması ya da çocuksuz olması o Kişiyi üzüyor olabilir içten içe art niyetli ya da değil ama söz konusu bile edilmemesi gereken bir söz bence.
6 yıllık evliyim.
Bizim de çocuk yok.
Bizde de bu muhabbet.
Hemen her görüştüğümüzde surda bi doktor var gittin mi muhabbetleri dönüyor.

Bazı insanlar kadınlığı yalnızca yemek temizlik ve çocuk yapmaktan ibaret sanıyorlar. Hayatta başka başarıları yok çünkü.

Önceki gün evime gelen misafir de " sizde çocuk yok, biz gelemiyoruz siz çıkın gelin evde boş boş oturmayin" dedi düşünebiliyor musun?

Biz evde boş boş oturmuyoruz. Ikimiz de ise gidiyoruz musaden varsa dedim. Hımmm dedi.
Artık verecek cevap bulamıyorum ben. Sana sabir dilerim

Bana da benzer Şeyler Söylüyorlar. Ne işin var ki çocuğun yok bşyin yok vs diye.
Halbuki hem çalışıyorum hem yüksek lisans yapıyorum bazı geceler eve gelmem 12 yi buluyor

Aynı muhabbeti kardeşim yapıyor en ufak bişeyde çocuk olsun görcem ben seni ay yeter ki olsunda sen ister gör ister görme diyesim geliyor ama kardeş işte atsan atılmaz satsan satılmaz

işte asıl ima ama senin cocugun olmuyor demek istıyorlar

Size hak verdim.
Bir konuda arkadaşınızla konuştuğunuzda iş ve özel hayatınızdaki yoğunluğunuzu bilmeden ''sen yaparsın çocuğun yok sen edersin çocuk yok...''demesi bana biraz ön yargılı bir söylem olarak geldi.
Çünkü gerçekten art niyetsiz arkadaş her konuda çocuğunuzun olmadığını bas bas söylemez.
Kimse kimsenin seçimlerinden sorumlu değil.
Ben evli değilim ve çocuğum yok.
Geçen gün annemin tanıdığı bir bayan neden evlenmiyorsun çocuksuz hayat geçer mi sonra pişman olursun dedi.
Ve kızının çocuktan sonra ne kadar mutlu olduğunu anlatmaya başladı.
Bu arada bu muhabbet sadece bir kere olmadı, bayan beni her gördüğünde kızını övüyor ve bana neden evlenmiyorsun bak geç evlenirsen çocuk olmaz, çocuksuz olur mu pişman olursun diyor. Kızını bende tanıyorum ve artık dayanamadım ve dedim ki kızınız mutlu çünkü aşık olduğu kişiyle evlenip çocuk yaptı fakat benim yaş grubumda içine sinmeyen adamlarla sırf çocuk olsun diye evlenenler çok mutsuz yani bende böyle mi olayım dedim.(Yaşım 31 bu arada)
Benim sinirlendiğimi anladı sonra da kem küm yapıyor yok öyle demedim canım da bilmem ne.
Biliyorsun şu an olmayacağını zorlama yani..
Olay benim üzerimden kızını yüceltmek başka bir şey değil.
Böyle kişilerin düşünce yapılarından gerçekten tiksiniyorum artık.
Demek istediğim sizde kırmadan; ''canım eğer bir sorunun var ise çok yoruluyorsan ve çocuklarına yetişemiyorsan destek mi alsan? Böylece istediğin yerlere gidebilirsin.' diyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Art niyet degil bence ama kesinlikle düşüncesizlik hemde fazlasiyla. Benimde henüz cocugu olmayan bir arkadasim var imrenir üzülür diye çocuğumla ilgili bile konusmaya cekiniyorum. Bir de sunu anlayamıyorum neden çocuğunu evladını kanını canını bir yük gibi bahsedip anlatırlar yorucu evet ama sürekli sikayet eder mi yahu insan evladına bakmaktan.

Boyle boyle de kimse kalmiyo dört duvar ve bir sen...

İşte hani herkesin derdi kendine büyüktür lafı vardır ya, onun gibi birşey galiba, çocuklu olunca bizde dert tasa iş güç çok demeye getiriyorlardır, kafanıza takmayın bile, ben de tek çocukluyum diye laf söylenirdi, aman tek çocuk hiç çocuk, başka olmuyor mu da tek çocuklu kaldın, tüh tüh oğlun olmadı mı, tek çocukla yetişemiyorum diyorsan biz ölelim o zaman gibi laflar duyardım, şimdi de pek değişmedi, sen nasılsa büyüttün kızını hayat sana güzel tavrındalar, gülüp geçeceksiniz, ben artık dalgaya vuruyorum, tembelim ben, keyfim keyif sizin gibi herşeye yetişeceğim diye uğraşacağıma hayat boş eğlen coş kafasındayım diyorum :))
Hayat bana güzel deyip basın kahkahayı.

İyi niyet aramayın bence karşıdaki insan kırılır mı kırılmaz mı diye düşünür bi insan arkadaşınızın size sürekli böle solemesi çok kötü bi davranış uyarın bence

Boyle boyle de kimse kalmiyo dört duvar ve bir sen...
Napayim bacim peki bi öneri ver.. cok yalnızım sadece esim ve ben sanki ben ona sığınmışım o da bana. Bir yere gidiyoruz burnumuzdan geliyor. Cocuk yokmu? Varmi birsey bilmemne.. Cocuklularda cocuklarini övüyor. Muhabbet zaten cocuk oluyor,yok ben cok iyi baktim hic hastalanmadi bilmemne yok herseyi yiyor masallah falan. Ben artik bunalima girdim e salak degilsen anlarsin dimi olmuyor 1 senedir evliyiz yok cok zor gunler geçiriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…