Çocuğunu farklı gösteren görümce

Evet siz bunu neden takıyorsunuz diyecektim ki yazmışsınız zaten. Kıyaslama hoş değil elbet ama takılmayın her çocuk kendine göre özeldir. Her çocuğun bireysel farklılıkları vardır. Kimisi daha girişken olabilir kimisi daha içe kapanık. Aileler de özellikle bu oluyor. En mükemmel çocuk kendisinin çocuğu gibi gösterme telaşı.. Siz boşverin kendi evladınıza bakın.

Çocugunuzu özgüvenli yetiştırırseniz kazanırsınız işe kendinizden başlayın mesela boşverin

Neymiş okulda müdüre gitmiş ben ayran seviyorum ayran yapın demiş o dedi diye okulda yemeklerin yanında ayran verilmeye başlanmış.
Vay be çocuk şimdiden okul reisi olmuş ahahhahaha kantinde kendi masası da var mıymış?

Ne sacma, Niye bozacaksiniz ki? Belki cocugu etrafi etiketlemesin diye oyle yapiyordur. Benim de çocuğum çok uslu ve sessizdi küçükken. Büyüklerde vah yazık, çok mazlum deyip duruyordu. Ben de yaptığı küçük şeyleri abartarak anlatıyordum. Şimdi çocuğum ortaokulda, kendine çok güvenli. Ayrıca ben çocuğumun eksiklerini babası hariç kimseyle konuşmam. Ben sizi yarışmacı buldum.

Vay be çocuk şimdiden okul reisi olmuş ahahhahaha kantinde kendi masası da var mıymış?
ayrica nerenin pasasi bu cocuk ya, bana ayran yapinmis hic sevmiyorum boyle emir veren veletleri. Gerci suclari yok, evde yok gotunu tsagini yiyim diye diye buyuten tiplerden cikiyor bunlar

ayrica nerenin pasasi bu cocuk ya, bana ayran yapinmis hic sevmiyorum boyle emir veren veletleri. Gerci suclari yok, evde yok gotunu tsagini yiyim diye diye buyuten tiplerden cikiyor bunlar
Çocuk: Ben ayran seviyorum ayran yapın.
Ben: TMM

Negatif etkilenip çocuğunuzla kıyaslamayın ya da diğer çocuğu gözünüzde küçümsemeyin. Ufacık daha 3 yaşında. Evladını, torununu abartmayan var mı zaten Allah aşkına? Bizim aile biraz kalabalık, 10a yakın küçük çocuk var. Bazen anneleri meşgulken bana bırakırlar birkaç saat severim oynarım falan. Onlara göre hepsinin çocuğu çok uslu, çok akıllı hiç şımarmazlar ısrarcı olmazlar ama bi' de bana sorun Küçükler işte.

çocuğunu kötülemeyeceğine göre övecek tabi niye övmesin ki kuzguna yavrusu şahin görünür misali
ne desin çocuğum yetersiz sahneden indirmek zorunda kaldılar ağlayarak okula gidiyor hiçbirşeyi yoluna koyamıyorum diye ağlasın mı bunu mu duymak istiyorsunuz , bırakın kendisi öyle mutlu öyle anlatmak istiyor en başta bu tarz sıkıntılar yaşandığını bile bilmemeniz gerekirdi bence , saklamak isteyebilir hakkı. herşeyi anlatmak zorunda mı ?
sizin çocuğunuzla kıyaslayan olursa her çocuk kendisine özeldir kıyaslamalara sokmayın kuzenler arası ileride gerilime neden olur bu ailenin çocukları çok akıllı maşallah bizler güzel doğuruyoruz deyip geçin ? bu kadar basit

Çocuk: Ben ayran seviyorum ayran yapın.
Ben: TMM
ay bizim kızda okulun açıldığı ilk hafta yemeğin yanında ayran yok mu ya ? demiş tüm çocuklar ayran isteriz demiş ayran yapılmış
konuda yumruğunu masaya vurup ayran yapın ulan diyen bir çocuk var gibi anlatılmışda belkide sadece yutmakda zorlandığı için istemiştir

Böyle hakkında abartılı bahsedilen bir çocuk tanıyorum. Evde de öyle davranılıyor muhtemelen. Çocuk ailenin aynasıdır çünkü ve ebeveynleri de öyle zaten…Gereksiz bir özgüven (hadsizlik diyoruz biz ona) sahibi. 9 yaşında. Paylaşımcı değil, hep üstün ve karar veren taraf olma çabasında. Hani insancıl ve mütevazi olmak diye bir şey de var ama şimdi devir değişti maalesef… he deyin geçin önemli değil kimin ne konuştuğu. Siz kendi çocuğunuzu eziklemeyin ve evde yeterince güdüleyin. Dışarıda duyduklarından etkilenecektir olumsuz anlamda ama aslında en çok etkileyecek kişi sizsiniz onun hayatında…

Burada abartılı bahsedilen birşey de yok aslında.
Görümce annesiyle konuşmuş, konu sahibi kayinvalideden duymuş.
Ortada bir kıyas, kendi çocuğunu rahatsız edecek birşey yok.
Diğer çocuk hakkında söylenen iki çift güzel laftan rahatsız olan birini giriyorum ben sadece.

Niye, sessiz sakin bir çocuğu cevvalmiş gibi anlatmamış mı annesi? Bugün duymasa büyüdükçe duyar sonuçta, duyuyorlar yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…