- Konu Sahibi kelebek_gibi
-
Sebebini söyleyecektim, siz söylemişsiniz zaten.Bi de ben bunu niye takıyorum bundan banane sanırım kendi çocuğumla kıyasladıkları için sinir oluyorum.
Evet siz bunu neden takıyorsunuz diyecektim ki yazmışsınız zaten. Kıyaslama hoş değil elbet ama takılmayın her çocuk kendine göre özeldir. Her çocuğun bireysel farklılıkları vardır. Kimisi daha girişken olabilir kimisi daha içe kapanık. Aileler de özellikle bu oluyor. En mükemmel çocuk kendisinin çocuğu gibi gösterme telaşı.. Siz boşverin kendi evladınıza bakın.Görümcenin cocugu ile benimki arasında 3 ay var. Sorun su ki görümce çocuğunu olduğundan sosyal girişken olarak anlatıyor ama çocuk mizacı gereği asla öyle değil. Mesela okula uyum sorunu yaşadı hala ağlayarak gidiyor zaten 3.5 yaşında tabi ki olabilir. Neymiş okulda müdüre gitmiş ben ayran seviyorum ayran yapın demiş o dedi diye okulda yemeklerin yanında ayran verilmeye başlanmış. Yani bunu belki 3.5 yaşındaki bir çocuk yapabilir ama o çocuk yapamaz otururken dahi annesinin yanından ayrılmayan çok konuşmayan bi çocuk gösteri oldu ağlamaktan yapamadı sahneden indirdiler . Bana göre bu da normal içine kapanık olabilir ama niye öyle yansıtmak istiyor anne babalar çocuklarını ?bunu kayınvalideme söylemiş kayınvalide de vay bizim torun böyle yapmış diye gururlanıyor. Bi de ben bunu niye takıyorum bundan banane sanırım kendi çocuğumla kıyasladıkları için sinir oluyorum. Hep onlar iyi onlar sosyal girişken onlar düzgün konuşuyor bitmiyor bitmiyor
Çocugunuzu özgüvenli yetiştırırseniz kazanırsınız işe kendinizden başlayın mesela boşverinGörümcenin cocugu ile benimki arasında 3 ay var. Sorun su ki görümce çocuğunu olduğundan sosyal girişken olarak anlatıyor ama çocuk mizacı gereği asla öyle değil. Mesela okula uyum sorunu yaşadı hala ağlayarak gidiyor zaten 3.5 yaşında tabi ki olabilir. Neymiş okulda müdüre gitmiş ben ayran seviyorum ayran yapın demiş o dedi diye okulda yemeklerin yanında ayran verilmeye başlanmış. Yani bunu belki 3.5 yaşındaki bir çocuk yapabilir ama o çocuk yapamaz otururken dahi annesinin yanından ayrılmayan çok konuşmayan bi çocuk gösteri oldu ağlamaktan yapamadı sahneden indirdiler . Bana göre bu da normal içine kapanık olabilir ama niye öyle yansıtmak istiyor anne babalar çocuklarını ?bunu kayınvalideme söylemiş kayınvalide de vay bizim torun böyle yapmış diye gururlanıyor. Bi de ben bunu niye takıyorum bundan banane sanırım kendi çocuğumla kıyasladıkları için sinir oluyorum. Hep onlar iyi onlar sosyal girişken onlar düzgün konuşuyor bitmiyor bitmiyor
Vay be çocuk şimdiden okul reisi olmuş ahahhahaha kantinde kendi masası da var mıymış?Neymiş okulda müdüre gitmiş ben ayran seviyorum ayran yapın demiş o dedi diye okulda yemeklerin yanında ayran verilmeye başlanmış.
Ne sacma, Niye bozacaksiniz ki? Belki cocugu etrafi etiketlemesin diye oyle yapiyordur. Benim de çocuğum çok uslu ve sessizdi küçükken. Büyüklerde vah yazık, çok mazlum deyip duruyordu. Ben de yaptığı küçük şeyleri abartarak anlatıyordum. Şimdi çocuğum ortaokulda, kendine çok güvenli. Ayrıca ben çocuğumun eksiklerini babası hariç kimseyle konuşmam. Ben sizi yarışmacı buldum.Bana övemiyor çocuğunu tanıyorum çünkü annesi olmadan bizim eve oynamaya bile gelmez. Biliyor bozarım. Sanırım yaşıt oldukları için o yaptı bu yapmadı izleniminden rahatsız oldum kendi çocuğum adına
ayrica nerenin pasasi bu cocuk ya, bana ayran yapinmisVay be çocuk şimdiden okul reisi olmuş ahahhahaha kantinde kendi masası da var mıymış?
Çocuk: Ben ayran seviyorum ayran yapın.ayrica nerenin pasasi bu cocuk ya, bana ayran yapinmishic sevmiyorum boyle emir veren veletleri. Gerci suclari yok, evde yok gotunu tsagini yiyim diye diye buyuten tiplerden cikiyor bunlar
Ben : hadi ordan veletÇocuk: Ben ayran seviyorum ayran yapın.
Ben: TMM
Ben: Çok seviyorsan annene söyle yapsınBen : hadi ordan velet
ay bizim kızda okulun açıldığı ilk hafta yemeğin yanında ayran yok mu ya ? demiş tüm çocuklar ayran isteriz demiş ayran yapılmışÇocuk: Ben ayran seviyorum ayran yapın.
Ben: TMM
Yoo gayet de çocuğun dedikodusunu yapıyorsunuz,sahneden ağladı indirdiler,annesinin yanında oturur durur…Çocuğun dedikodu değil de annesinin dediğinin dedikodusunu yapıyorum
Burada abartılı bahsedilen birşey de yok aslında.Böyle hakkında abartılı bahsedilen bir çocuk tanıyorum. Evde de öyle davranılıyor muhtemelen. Çocuk ailenin aynasıdır çünkü ve ebeveynleri de öyle zaten…Gereksiz bir özgüven (hadsizlik diyoruz biz ona) sahibi. 9 yaşında. Paylaşımcı değil, hep üstün ve karar veren taraf olma çabasında. Hani insancıl ve mütevazi olmak diye bir şey de var ama şimdi devir değişti maalesef… he deyin geçin önemli değil kimin ne konuştuğu. Siz kendi çocuğunuzu eziklemeyin ve evde yeterince güdüleyin. Dışarıda duyduklarından etkilenecektir olumsuz anlamda ama aslında en çok etkileyecek kişi sizsiniz onun hayatında…
Niye, sessiz sakin bir çocuğu cevvalmiş gibi anlatmamış mı annesi? Bugün duymasa büyüdükçe duyar sonuçta, duyuyorlar yaniBurada abartılı bahsedilen birşey de yok aslında.
Görümce annesiyle konuşmuş, konu sahibi kayinvalideden duymuş.
Ortada bir kıyas, kendi çocuğunu rahatsız edecek birşey yok.
Diğer çocuk hakkında söylenen iki çift güzel laftan rahatsız olan birini giriyorum ben sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?