- 2 Temmuz 2013
- 4.048
- 8.604
- 358
- Konu Sahibi kelebek_gibi
-
Çocuğunu özgüvenle büyütmek isteyen ebeveynler keşke ortamda övmek yerine gerçekten çocuklarına ilgi gösterip onların yeteneklerini keşfetmeye çalışıp o yönde bir hobi, spor dalı, kurs vs.. yetiştirmeye çalışsalar hiç övmeye gerek kalmayacak aslında. Ama böyle vasfı yoksa bile çok şey bekleniyor çocuklardan onlarda kendilerini ispatlayamadıkça utanıyorlar. Bizim sülalede çocuk küfür ediyor diye gülüp övünen cahiller var maalesef. Ve son olarak şunu ekliyim teyzem, dayım, eniştemde çocukluğumuzdan başlayıp gereksiz yere övgüyle bahsedilen ( amaç sadece çalışkan muamelesi göstermek ) ama şuan tam bir hayal kırıklığına uğratılmış bir acı gerçek mevcut :) Hiçbiri meslek sahibi olamadı ha bu benim için eleştirilecek bir şey mi hayır hayatından memnunsa o insan kimseye laf etmek düşmez fakat aileler sürekli müdehale edip benim çocuğum şöyle ders çalışıyor çok zeki polis olacak dersen yok geleceğiyle oynuyorsun resmen çocuğunGörümcenin cocugu ile benimki arasında 3 ay var. Sorun su ki görümce çocuğunu olduğundan sosyal girişken olarak anlatıyor ama çocuk mizacı gereği asla öyle değil. Mesela okula uyum sorunu yaşadı hala ağlayarak gidiyor zaten 3.5 yaşında tabi ki olabilir. Neymiş okulda müdüre gitmiş ben ayran seviyorum ayran yapın demiş o dedi diye okulda yemeklerin yanında ayran verilmeye başlanmış. Yani bunu belki 3.5 yaşındaki bir çocuk yapabilir ama o çocuk yapamaz otururken dahi annesinin yanından ayrılmayan çok konuşmayan bi çocuk gösteri oldu ağlamaktan yapamadı sahneden indirdiler . Bana göre bu da normal içine kapanık olabilir ama niye öyle yansıtmak istiyor anne babalar çocuklarını ?bunu kayınvalideme söylemiş kayınvalide de vay bizim torun böyle yapmış diye gururlanıyor. Bi de ben bunu niye takıyorum bundan banane sanırım kendi çocuğumla kıyasladıkları için sinir oluyorum. Hep onlar iyi onlar sosyal girişken onlar düzgün konuşuyor bitmiyor bitmiyor
Aslında kıyas yapan kendisi ,konu sahibi. İçten içe bir kabullenmeyis var. Kimse o yapıyor seninki yapamıyor dememiskiGörümce size bile söylememiş bunu, kadının çocuğuyla ilgili ne konuştuğundan size ne?
ayrica nerenin pasasi bu cocuk ya, bana ayran yapinmishic sevmiyorum boyle emir veren veletleri. Gerci suclari yok, evde yok gotunu tsagini yiyim diye diye buyuten tiplerden cikiyor bunlar
Ben yaptım extra, ayip olmasin diyeAa popolu yazı buğulanmiş.Yeni özellik herhaaalddee.
Ben yaptım extra, ayip olmasin diye
pazarlama kelimesini duyunca neden 18+ ya bagladiniz ki. Bu normal bir terimdir:)Ne kadar çirkin bir üslup. Çocuğunu pazarlamak falan… anne olduğu için öyle yapıyor olabilir mi?
Yanlış. Sen güçlüsün, her seyi basarirsin tarzinda ilerlediginiz zaman, basasiriz oldugu kucucuk bir konuda bile kendini yetersiz ve ona duyulan güveni boşa cikardigini hisseder.Kötü bir şey demiyor ki. Bak benimki böyle seninki değil mi diyor? Belki öyle görüyor, belki öyle. Sizin yanınızdaki gibi değil belki.
Bir şeyi 40 kez söylersen olurmuş derler. Ki çocuklar gerçekten öyle. Sen güçlüsün her şeyi başarabilirsin dersen güçlü olur, sürekli onu yapamaz bunu yapamaz dersen öyle olur.
Çocukla ilgilenmesi güzel birde tersi olan durum çocuk ile hiç ilgilenmeyen anne ve babalar varSize üslup beğendirmek gibi bir misyonum yok. Beğenmediyseniz es geçin. Bana komik geliyor, evet pazarlar gibi cilalama yağlama yapıp, milletin çocuklarıyla yarıştırıp, herkesten üstün görüp, sahip olmadıkları imaj ve başarılıları varmış gibi gösterip, ufacık çocukların sırtına kocaman yükler yükleyip her ortamda bahsetme ihtiyaçlarını alay konusu yapıyorum ben de. Kargaya yavrusu şahan gözükür. Bizim annemizin öyle cilalama yağlamalara, okullarda öğretmen peşinde koşturmalarına, ortamlarda binim çiçiğim şiyli biyli diyerek onaylanmaya kanıtlamaya ihtiyacı olmadı; çok şükür.
Yahu bu bir örnek, sadece bir kelimeyle çocuğun tüm benliğini oluşturamazsınızYanlış. Sen güçlüsün, her seyi basarirsin tarzinda ilerlediginiz zaman, basasiriz oldugu kucucuk bir konuda bile kendini yetersiz ve ona duyulan güveni boşa cikardigini hisseder.
Sadece ve sadece her durumda arkalarinda oldugumuzu bilmeleri kafi.
Mikemmel cocukYahu bu bir örnek, sadece bir kelimeyle çocuğun tüm benliğini oluşturamazsınız
Oğlum ben bunu yapamam sanırım diyor, ama deneyeceğim yapamazsam da sorun değil anne diyor. Ben ona o güveni veriyorum zaten. Kaybetmek "başaramamak" bir güçsüzlük göstergesi değildir zaten. Denemesi bile büyük bir başarıdır.
Evet senin gibi terbiyesiz değil mesela.Mikemmel cocuk
Siz çocuğu pazarlamak deyince ne hissediyorsunuz? İlla +18 olmasına gerek var mı? Annenin çocuğunu pazarlaması… ne hoş cümle. İlerde evladınız için aynen bunu kullanmanız dileği ile.pazarlama kelimesini duyunca neden 18+ ya bagladiniz ki. Bu normal bir terimdir:)
Hatta sasirabilirsiniz ama, mesleği bile vardir.
Uluslar arasi iliskileri duyunca ne hissediyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?