- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.607
- 598
- Konu Sahibi kelebek_gibi
-
Çok saçma, bu dert etmeniz ise saççsaççmaaa ...Görümcenin cocugu ile benimki arasında 3 ay var. Sorun su ki görümce çocuğunu olduğundan sosyal girişken olarak anlatıyor ama çocuk mizacı gereği asla öyle değil. Mesela okula uyum sorunu yaşadı hala ağlayarak gidiyor zaten 3.5 yaşında tabi ki olabilir. Neymiş okulda müdüre gitmiş ben ayran seviyorum ayran yapın demiş o dedi diye okulda yemeklerin yanında ayran verilmeye başlanmış. Yani bunu belki 3.5 yaşındaki bir çocuk yapabilir ama o çocuk yapamaz otururken dahi annesinin yanından ayrılmayan çok konuşmayan bi çocuk gösteri oldu ağlamaktan yapamadı sahneden indirdiler . Bana göre bu da normal içine kapanık olabilir ama niye öyle yansıtmak istiyor anne babalar çocuklarını ?bunu kayınvalideme söylemiş kayınvalide de vay bizim torun böyle yapmış diye gururlanıyor. Bi de ben bunu niye takıyorum bundan banane sanırım kendi çocuğumla kıyasladıkları için sinir oluyorum. Hep onlar iyi onlar sosyal girişken onlar düzgün konuşuyor bitmiyor bitmiyor
Normalde sessiz sakin olması, okulda birşey istemesine engel mi?Niye, sessiz sakin bir çocuğu cevvalmiş gibi anlatmamış mı annesi? Bugün duymasa büyüdükçe duyar sonuçta, duyuyorlar yani
Sizin öyle gördüğünüz çocuk, belki okul ortamında daha girişken ve kendini ifade edebilen bir profile dönüyordur olamaz mı?Görümcenin cocugu ile benimki arasında 3 ay var. Sorun su ki görümce çocuğunu olduğundan sosyal girişken olarak anlatıyor ama çocuk mizacı gereği asla öyle değil. Mesela okula uyum sorunu yaşadı hala ağlayarak gidiyor zaten 3.5 yaşında tabi ki olabilir. Neymiş okulda müdüre gitmiş ben ayran seviyorum ayran yapın demiş o dedi diye okulda yemeklerin yanında ayran verilmeye başlanmış. Yani bunu belki 3.5 yaşındaki bir çocuk yapabilir ama o çocuk yapamaz otururken dahi annesinin yanından ayrılmayan çok konuşmayan bi çocuk gösteri oldu ağlamaktan yapamadı sahneden indirdiler . Bana göre bu da normal içine kapanık olabilir ama niye öyle yansıtmak istiyor anne babalar çocuklarını ?bunu kayınvalideme söylemiş kayınvalide de vay bizim torun böyle yapmış diye gururlanıyor. Bi de ben bunu niye takıyorum bundan banane sanırım kendi çocuğumla kıyasladıkları için sinir oluyorum. Hep onlar iyi onlar sosyal girişken onlar düzgün konuşuyor bitmiyor bitmiyor
Siz de çocuğunuza söyleyin müdürün odasına gidip ayran istesin mademBana övemiyor çocuğunu tanıyorum çünkü annesi olmadan bizim eve oynamaya bile gelmez. Biliyor bozarım. Sanırım yaşıt oldukları için o yaptı bu yapmadı izleniminden rahatsız oldum kendi çocuğum adına
Peki siz bu cümlelerinizle neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz.Aynen dediğiniz gibi herkesin evladı biricik ama mizaç huy var bazı şeyler bi yere kadar elimizden geliyor. Ki onun cocugu daha ananesinde annesi olmadan durmaz bile nasıl oluyor ayran istiyor anlmadım
Böyle de olabilir okey. Ama devamlı Ali hakkında konuşulup Veli hakkında konuşulmazsa Veli kendini kötü hisseder. Çocuklar şimdi küçükler şahit olsalar da anlamazlar ama büyüynce işler değişiyor. Çocuğunuz yok muydu?Normalde sessiz sakin olması, okulda birşey istemesine engel mi?
Görümcenin hoşuna gitmiş oğlunun müdürden birşey istemesi annesine anlatmış, bir tık abartmış diyelim.
Konu sahibi ve çocuğu olaydan tamamen bağımsızken niye dert oluyor bu kadar?
Kuzenler ya da başka çocuklar farketmez, çocuklarimizin yanında birilerinin hakkında güzel şeyler söylenebilir, sürekli ve rahatsiz edici boyutta olmadıkça bu neden sorun olsun, onu da anlamadım.
2 tane var.Böyle de olabilir okey. Ama devamlı Ali hakkında konuşulup Veli hakkında konuşulmazda Veli kendini kötü hisseder. Çocuklar şimdi küçükler şahit olsalar da anlamazlar ama büyüynce işler değişiyor. Çocuğunuz yok muydu?
Diyelim ki o çocuktan daha çok bahsediliyor bunun yolu çocuğu eleştirmek, yapamaz diye eziklemek midir? Kendi çocuğunu için başka bir çocuğu mu ezelim yani, bu mudur?Böyle de olabilir okey. Ama devamlı Ali hakkında konuşulup Veli hakkında konuşulmazsa Veli kendini kötü hisseder. Çocuklar şimdi küçükler şahit olsalar da anlamazlar ama büyüynce işler değişiyor. Çocuğunuz yok muydu?
Diyelim ki o çocuktan daha çok bahsediliyor bunun yolu çocuğu eleştirmek, yapamaz diye eziklemek midir? Kendi çocuğunu için başka bir çocuğu mu ezelim yani, bu mudur?
Ayrıca görümce kendi annesine çocuğuyla ilgili mutlu olunca konuşamayacak mı yenge rahatsız diye? Konu sahibine dememiş netice de kendi annesine anlatmasından rahatsız olmuş konu sahibi.
Çocukları yarıştırmak yerine a ne güzel aferin x e dese kendi çocuğunun da yaptığı güzel bir şeyi bizimki de dün böyle yapmış diye anlatsa eminim onu da takdir ederler iki çocuk da mutlu edilir. Kararıp morarıp fesatlanmak daha beter eder arayı. Vir çocuğu takdir etmek zor olmasa gerek
Ne kadar çirkin bir üslup. Çocuğunu pazarlamak falan… anne olduğu için öyle yapıyor olabilir mi?Kargaya yavrusu şahan gözükürmüş, baktı ki sosyal hayatta kargalığı belli oluyor, şahan gibi pazarlıyor işte çocuğunu. Benim yengem de öyleydi, çocuklarım çok zeki, çocuklarım yaşıtlarından ileride, çocuk bilgisayar tuşuna bassa Bill Gates gibi görüyordu. Bir yere kadar, okulla beraber söndü havası.
Size üslup beğendirmek gibi bir misyonum yok. Beğenmediyseniz es geçin. Bana komik geliyor, evet pazarlar gibi cilalama yağlama yapıp, milletin çocuklarıyla yarıştırıp, herkesten üstün görüp, sahip olmadıkları imaj ve başarılıları varmış gibi gösterip, ufacık çocukların sırtına kocaman yükler yükleyip her ortamda bahsetme ihtiyaçlarını alay konusu yapıyorum ben de. Kargaya yavrusu şahan gözükür. Bizim annemizin öyle cilalama yağlamalara, okullarda öğretmen peşinde koşturmalarına, ortamlarda binim çiçiğim şiyli biyli diyerek onaylanmaya kanıtlamaya ihtiyacı olmadı; çok şükür.Ne kadar çirkin bir üslup. Çocuğunu pazarlamak falan… anne olduğu için öyle yapıyor olabilir mi?
Şahan değil Şahin o. İnanmıyorsanız Türk Dil Kurumu | Sözlük TDK sözlüğünden bakabilirsiniz.Size üslup beğendirmek gibi bir misyonum yok. Beğenmediyseniz es geçin. Bana komik geliyor, evet pazarlar gibi cilalama yağlama yapıp, milletin çocuklarıyla yarıştırıp, herkesten üstün görüp, sahip olmadıkları imaj ve başarılıları varmış gibi gösterip, ufacık çocukların sırtına kocaman yükler yükleyip her ortamda bahsetme ihtiyaçlarını alay konusu yapıyorum ben de. Kargaya yavrusu şahan gözükür. Bizim annemizin öyle cilalama yağlamalara, okullarda öğretmen peşinde koşturmalarına, ortamlarda binim çiçiğim şiyli biyli diyerek onaylanmaya kanıtlamaya ihtiyacı olmadı; çok şükür.
Annem hep öyle der, ağız alışkanlığından yazıyorum. Üç yabancı dil biliyorum merak etmeyin, burada en düzgün Türkçe kullanan insanlardan biriyim; noktalama işaretlerine kadar düzgün kullanmaya özen gösteririm. Sizden daha düzgün Türkçe kullandığım da kesin, mesela mesajlarınızda bir ton yazım yanlışınızı önünüze sererim de; konu bu değil ki. Zaten ne demek istediğim ortada, ne demek istediğim de anlaşılıyor. Tek harf düzelttiniz demek, sizin için çok büyük bir gelişme olmalı, hadi mutlu olun :)Şahan değil Şahin o. İnanmıyorsanız Türk Dil Kurumu | Sözlük TDK sözlüğünden bakabilirsiniz.
Milletin çocuğunu sevme tarzıyla dalga geçmeden önce kendinizi dil konusunda geliştirmenizi öneririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?