Çocuğunu farklı gösteren görümce

Çocuk normalde çekingen olabilir ama okulda o şekilde olmayabilir.
Ailesi de bu yüzden mutlu olup paylaşmış olabilir.
Sizin çocuğunuza zarar vermedikleri sürece polyanacalık oynamak lazım.
Bakarsınız sizin çocuğunuzla kıyaslamaya gidiyor olay "aa demek ki okulda hiç evdeki gibi değil orda rahatlıyormuş" gibi cümleler söylerim.
Çok fazla üzerinde düşünmeye gerek yok.

Çok saçma, bu dert etmeniz ise saççsaççmaaa ...

Niye, sessiz sakin bir çocuğu cevvalmiş gibi anlatmamış mı annesi? Bugün duymasa büyüdükçe duyar sonuçta, duyuyorlar yani
Normalde sessiz sakin olması, okulda birşey istemesine engel mi?
Görümcenin hoşuna gitmiş oğlunun müdürden birşey istemesi annesine anlatmış, bir tık abartmış diyelim.
Konu sahibi ve çocuğu olaydan tamamen bağımsızken niye dert oluyor bu kadar?
Kuzenler ya da başka çocuklar farketmez, çocuklarimizin yanında birilerinin hakkında güzel şeyler söylenebilir, sürekli ve rahatsiz edici boyutta olmadıkça bu neden sorun olsun, onu da anlamadım.

Sizin öyle gördüğünüz çocuk, belki okul ortamında daha girişken ve kendini ifade edebilen bir profile dönüyordur olamaz mı?
İsteyen istediğini istediği gibi anlatsın.
İsteyen de istediğiyle övünsün, size ne?
Siz kendi çocuğunuza kendi hayatınıza bakın, boşvetrin bu gereksiz mevzuyu

Bu yazdiklariniz üzücü değil önemli olan hangi çocuk büyüdüğünde annesini az üzüyor ve geleceği parlak

Siz de çocuğunuza söyleyin müdürün odasına gidip ayran istesin madem
Burada kıyas yapan görümcenizin çocuğunu beceriksiz gören sizsiniz . Kadın gelip size bile söylememiş üstelik. Hiç hoşlanmam çocukların kıyaslanmasından. Yaptı ya da yapmadı sizi hiç ilgilendirmez.

anlattiklariniz da ne var ben pek anlayamadim cocuk cekingen olabilir de mesela benim kizim gecen sene 1 hafta kadar okula gitti sonrasinda almak zorunda kaldim.
o bir haftanin ilk gunu haric her gunu agladi sizlandi vs vs. sirf kendini okulda iyi hissetsin guvende hissetsin diye mutfak personeli ne seviyorsan sana pisireyim ben burda birlikte yiyelim demisti kadin kizima özel puding yapmisti.
yani bunlar ne ovunulecek seyler nede yav agliyo zirliyo nasil yaptiracak bu bebe bunu denecek seyler.
cocugunuzla kiyasliyorlarsa ben hoslanmiyorum en mukemmel siz olan ama benim cocugumu kimseyle kiyaslamayin diyin olsun bitsin.
ama sizde kiyas yapip hirs yapmissiniz sanki.

Aynen dediğiniz gibi herkesin evladı biricik ama mizaç huy var bazı şeyler bi yere kadar elimizden geliyor. Ki onun cocugu daha ananesinde annesi olmadan durmaz bile nasıl oluyor ayran istiyor anlmadım
Peki siz bu cümlelerinizle neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz.

Hayata biraz olumlu baksanız inanın ne kimseyi ne çocuğunu takardınız.

Burda tek sorun sizin bakış açınız..

Aynı şey başıma gelse maşallah der geçerim daha da takmam.

Bence görümceniz değilde aynı hareketi kendi kardeşiniz yapsa bayıla bayıla dinlerdiniz.

Söz konus görümce olunca tu kaka tu kaka .. onun çocuğu nasıl iyi olabilir olamaz olamaz...!

Bu aslında psikolojik bir savunma mekanizması diye biliyorum. Adını şu an unuttum ama olayın özü şu; kendini yetersiz ve eksik hisseden kişinin, çocuğunu kendi uzantısı gibi görüp onun her başarısını yücelterek kendi egosunu tatmin etmeye çalışması.

Başkalarının asla kıyaslamalarına izin vermeyin, gereken cevabı verin ve çocuğunuza yeterli olduğunu hissettirin/söyleyin ve kendiniz de kıyaslamayın. Bu tür durumlar çocuğu çok kötü etkileyebiliyor bknz: ben.

Size gelip övünse çocuğuyla bir nebze anlayabilirim ama başkalarına anlatıyor size ne?
Benim 2 çocuğum benim için dünyadaki en tatlı,en güzel, en akıllı çocuklarmış gibi gelir bana zaman zaman. Öyle mi tabi ki değil ama benim için öyleler. Ne hissettiğimden kime ne yani?
Ha gelir sizin çocuğunuzla kıyaslar,sizin çocuğu kücümsemeye çalışır vs orada verirsiniz cevabı ama sağda solda kendi çocuğunu övüyor diye niye rahatsız oldunuz inanın anlamadım?
Çocuk ayran istemiş olabilir bu arada müdürden olamaz,imkansız falan değil ki bu yada çok özel önemli bir durumda değil. Kızımda 2.5 yaşindayken okulda müdüre hanıma gidip birşeyler isteyebiliyordu,hatta kapuska yapmayın kimse yemiyor,öğretmenim bile yemiyor ki demiş bir gün kadına,öğretmeni anlatmıştı doğru söylüyor bende yiyemedim kapuskayı diye de epey gülmüştük. Tuhaf olan ne bunda ben anlamadım.
Insanlar çocuklarını sever,önemser,yaptığı küçücük şeylere sevinebilir,övünebilirler.

Böyle de olabilir okey. Ama devamlı Ali hakkında konuşulup Veli hakkında konuşulmazsa Veli kendini kötü hisseder. Çocuklar şimdi küçükler şahit olsalar da anlamazlar ama büyüynce işler değişiyor. Çocuğunuz yok muydu?

2 tane var.
Devamlı ve kıyas içinde söyleniyorsa rahatsız edici olabilir ama bir olay üzerinde kuzeninin iyi, güzel birşey yaptığının konuşulması sorun değil bence.
Bu konuşma geçtiğinizde konu sahibi yok bile orada. Kendisine söyleyen kayinvalide ama o görümceye ve küçücük çocuğa bilenmiş, o böyle birşey yapamaz, niye annesi yapmış gibi söylüyor diye. İyi niyetli bulmadım kendisini.

Diyelim ki o çocuktan daha çok bahsediliyor bunun yolu çocuğu eleştirmek, yapamaz diye eziklemek midir? Kendi çocuğunu için başka bir çocuğu mu ezelim yani, bu mudur?
Ayrıca görümce kendi annesine çocuğuyla ilgili mutlu olunca konuşamayacak mı yenge rahatsız diye? Konu sahibine dememiş netice de kendi annesine anlatmasından rahatsız olmuş konu sahibi.
Çocukları yarıştırmak yerine a ne güzel aferin x e dese kendi çocuğunun da yaptığı güzel bir şeyi bizimki de dün böyle yapmış diye anlatsa eminim onu da takdir ederler iki çocuk da mutlu edilir. Kararıp morarıp fesatlanmak daha beter eder arayı. Vir çocuğu takdir etmek zor olmasa gerek

Tahin Helva bugün böyle olmuş ama yarın bu çocuklar büyüyecek karşılaştırılacakları konular artar. Karşılaştırılmasalar bile x ile ilgilenilmesi, y’den bahsedilmemesi çocukları etkiler. Sadece annesine anlatmış ama konu orada kalmış mı, hayır… eee ilerleyen zamanlarda bu tavırların çocuklarca fark edilmeyeceğinin garantisi var mı, hayır. İyi akşamlar sizlere..

Aman boş ver senin çocuğunu övmesinler nazar değer. Gerçekten bak daha iyi. Ben de senin gibi sanıyordum ama yok o göz değmesi kadar kötü bir şey yok.

Düşünce şekliniz hiç hoş değil bence.
Kadının çocuğu sonuçta ve çekingen uyum sağlayamayan bir çocuk.. bu bir anne için eminim üzücü bir durumdur.
O yüzden en ufak bir şeyi büyüterek anlatıyor olmasını falan olgunlukla karşılamanız gerekmiyor mu?
Ne alakası var bu durumun sizin çocuğunuzla ?

Ne kadar çirkin bir üslup. Çocuğunu pazarlamak falan… anne olduğu için öyle yapıyor olabilir mi?

Ne kadar çirkin bir üslup. Çocuğunu pazarlamak falan… anne olduğu için öyle yapıyor olabilir mi?
Size üslup beğendirmek gibi bir misyonum yok. Beğenmediyseniz es geçin. Bana komik geliyor, evet pazarlar gibi cilalama yağlama yapıp, milletin çocuklarıyla yarıştırıp, herkesten üstün görüp, sahip olmadıkları imaj ve başarılıları varmış gibi gösterip, ufacık çocukların sırtına kocaman yükler yükleyip her ortamda bahsetme ihtiyaçlarını alay konusu yapıyorum ben de. Kargaya yavrusu şahan gözükür. Bizim annemizin öyle cilalama yağlamalara, okullarda öğretmen peşinde koşturmalarına, ortamlarda binim çiçiğim şiyli biyli diyerek onaylanmaya kanıtlamaya ihtiyacı olmadı; çok şükür.

Şahan değil Şahin o. İnanmıyorsanız Türk Dil Kurumu | Sözlük TDK sözlüğünden bakabilirsiniz.
Milletin çocuğunu sevme tarzıyla dalga geçmeden önce kendinizi dil konusunda geliştirmenizi öneririm

Annem hep öyle der, ağız alışkanlığından yazıyorum. Üç yabancı dil biliyorum merak etmeyin, burada en düzgün Türkçe kullanan insanlardan biriyim; noktalama işaretlerine kadar düzgün kullanmaya özen gösteririm. Sizden daha düzgün Türkçe kullandığım da kesin, mesela mesajlarınızda bir ton yazım yanlışınızı önünüze sererim de; konu bu değil ki. Zaten ne demek istediğim ortada, ne demek istediğim de anlaşılıyor. Tek harf düzelttiniz demek, sizin için çok büyük bir gelişme olmalı, hadi mutlu olun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…