Çocuğunuza ceza veriyor musunuz?

Tüm şeffaflığıyla anlatabildiğiniz kadar anlatın. Burda farklı yaş gruplarından bir sürü kadınız. O yavruya en sağlıklı şekilde yardımcı olabilmemiz böyle mümkün.

Şikayet edip gitme düşünceniz ile susup gitmeniz arasında fark görmüyorum. Değil x ülke Marsta da olsam yeğenimi o halde bırakmam. Polisse polis,kavgaysa kavga. Çocuğun travmalarındaki karakterlerden olmayın.Ha günün sonunda susup dua edip ağlamakla yetinecekseniz de yazık derim.

Lütfen anlatın ve yardımcı olalım. Ama nolursunuz o çocuğu o insanlara bırakmayın.Susmayın.Yeğenim geliyor gözümün önüne,empati bile kuramıyorum.
 
Bu insanlara bırakmayın derken, ben kısa bir süreliğine bu ülkeye giriş yapmış. Bu ülkeye yalnızca onlar isterse giren biriyim. Bu tarz konularda ne olur, gördüklerim:
1-devlet aileden alır, başka aileye verebilir. Çocuk esirgeme kurumuna koyabilir. Çocuk mutlu olacak mı?
2-hiçbir şey olmaz burada kalmaya devam eder.
 

Halasi uydurdu diyecek diyorsunuz hala. Videoya çekersiniz diyorum, takip edemem diyorsunuz. Cocugu alip Türkiye ye getiremeyeceginize gore yapilacak birtane dogru sey var. Onuda istemiyorsaniz gormezden gelin ozaman
 
Başka aileye verilebilir? Hanımefendi bakın konu açtığınıza göre zaten sizi yıpratmış bu durum,anlamaya çalışıyorum. Ama bu çocuklardan o kadar çok var ki. İlerde psikopat,şiddet eğilimli, psikolojik rahatsız ve hatta katil,sapık bile olabilme ihtimalleri maaaaaaalesef var. Psikolog arkadaşlar en güzel şekilde izah ederler size çocukluk travmalarının yol açtığı olumsuzlukları.

Kendiniz diyorsunuz sürekli bir arada değilsiniz,kadın 2.çocuğa hamile. Yani burda böyle bir konu açtınız ve fikir istediniz ne istiyorsunuz bizden?Ay canım yaa çok zor Allah yardımcısı olsun mu?ne? Yapılacak ne varsa gözünüzü karartıp yapmayın tamam düşünün araştırın ama lütfen hızlı olun.
 
Bu tarz konularda ne olur, gördüklerim:
1-devlet aileden alır, başka aileye verebilir. Çocuk esirgeme kurumuna koyabilir. Çocuk mutlu olacak mı?
Şu an mutlu olduğunu hiç sanmıyorum. 2 saat görmeyince ağladığı annesinin,elinde çekirdeği eksik babasının yaptıklarını anlamaya başlayınca ne olacak?
 
Şu an mutlu olduğunu hiç sanmıyorum. 2 saat görmeyince ağladığı annesinin,elinde çekirdeği eksik babasının yaptıklarını anlamaya başlayınca ne olacak?
Hanimefendi yavastan sinirleniyorsunuz bu cevaplar karsisinda farkindayim ama konu sahibi hoslanmiyor bundan yormayin kendinizi. Bizim dusunce gucuyle buradan engel olmamizi bekliyor sanirim. Olayin hangi ulkede gectigini bile ogrenemedik cesitli ulkelerden bir suru insan var ama acikca soylemiyor bir turlu
 
Ben bu konudan bir şey anlamadım. 35 yaşında kadın erkek kardeşine de karısına da hop der. Annesi çocuğa ne yapıyor da söz hakkı yok halanın? Endişe edilecek bir şey var mı yok mu, anlamış değilim.
 
Ben anne-çocuk ilişkisini soruyorum. Benim çocuğum yok. 3-5 kişinin lafıyla, bu ülkede bulunan bir avukata, Türk aileye danışmadan, araştırmadan tabii ki soluğu karakolda almayacağım. Elbette her yorumu okuyup, ne yapabilirimi düşüneceğim? Şikayet ettikten sonra ben burada olmayacağım, siz de. Bu çocuk nasıl, ne yapıyor takip edecek misiniz?
Şu an mutlu olduğunu hiç sanmıyorum. 2 saat görmeyince ağladığı annesinin,elinde çekirdeği eksik babasının yaptıklarını anlamaya başlayınca ne olacak?
Kaygılı bağlanma demişler önceki sayfalarda. 6 yaşında çocuk bunu normalleştirdiğinden bunu normal biliyor. Annesi başını okşasa bile çok mutlu. Halaya gitme, kendin oyna diyor. Kendi oynuyor. Halam bana hiç bağırmıyor, kötü davranmıyor, o kötü biri değil diye düşünmez. Anlatabildim mi? Çocuk anne ne derse ona evriliyor.
 
Söz konusu olan bir çocuk. Vahşice şiddet görüyor olması kuvvetle muhtemel. Göz yuman bir baba. Halası yaptı derler diye tırsan bir hala. Yabancı bir ülke. Gerçekten sinirim zıpladı. Ne yapalım ki o zaman biz?
 
Umarım yoktur. Çok efsane işkence çeşitleri uygulayabilirim o an.
 
Benim eşim tarafından bir kadında öyle ya çocuklarını kulaklarından kaldırıyor ağızlarına vuruyor araya girmeye çalışınca bize sakın karışmayın eğitimime diye bas bas bağırıyor
 
O da böyle. Ama iş yerine haber vermekten korkabilir. Bu iyi fikir. Daha çalıştığı yeri bilmiyorum ama öğrenirim.

Yapmam der, ben Türkiye'ye döndükten sonra yapmadığından nasıl emin olacağım. Yeğenimle görüştürmez bile.
 
Son düzenleme:
Tam olarak ozetlediniz kimse ayranim dokulmesin diyor. Ben bu yavruya mi uzuleyim dogacak olana mi bilemedim. O kadin bir de ogretmenlik yapiyormus. Orada elin cocuguna bir sey yapamiyordur ama evde teror estiriyormus. Insan en kotu tehdit eder ya is yerinde suphesi yeter. Hala diyor ki oradaki Türklere soracagim. Bunlar Türk de ne oluyor sanki etrafindakiler ne olacak?
 
Hah bak araya girmemek elde değil. İşte bunu anlatamıyor kimse burada halaya.
 
Yahu tabiki ananın babanın elinden alalım da amaan ne olursa olsun diyen yok. Tanımadığım bir çocuk için bunu ben düşünemezken siz tabiki akıbetini de düşünmek zorundasınız.

Siz şu an tepkisizsiniz.Üstelik ülkeden ayrılırken adımı gizli tutarak şahit olduğum şeyleri söylerim falan. Bunları yapmayın. Bunları yapacağınıza susun takın kulaklığı daha evla.

Umarım o yavru için en hayırlı ve hızlı şekilde çözülür,daha çok yıpranmaz.
 
Tamam en düşünceli sizsiniz. Yengemin Türk olduğunu yazdım mı? Çocuk burada kalır, anne tarafına verirler diyorum. Çünkü bu ülkenin vatandaşı.
Öğrenmesinler diye istememin nedeni; çocuğu bir daha göremeyeceğiniz. Bu durumda bir çözümünüz var mı? İyi mi kötü bilemeyeceğiz. Nasıl haber alacağız? Herkes, ben devletmişim, her şeyi takip etmeye gücüm var ama yapmıyormuş gibi konuşuypr.
 
Ben ne diyeceğimi şaşırdım artık. Sokakta şiddete maruz kalan çocuk görünce araya giriyorum ben. Çocuk düşüyor,canı acıyor ağlıyor ve annesi düştü diye vuruyor bağırıyor.Anne baba olmak çok afedersiniz mal sahibi olmak değil. 1 aylık da olsa o bir birey.Ne hakla?Yok ben yapamadım,kayıtsız kalamazdım.
 
Abiniz Türk onun da cok iyi ebeveyn oldugu soylenemez agzinizdan kerpetenle laf aliyoruz soyleseydiniz de bilseydik. Yegeninizi sizden cok dusunuyor muyum bilemem ama daha fazlasini yapacagima kalibimi basarim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…