- 31 Mart 2022
- 4.868
- 15.180
- 138
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
Aklıma ilk gelen bu olmazdı,binbir kurnazlık da düşünürdüm inanın.Böyle bir konuda polemiğe girmek istemiyorum.Tamam en düşünceli sizsiniz. Yengemin Türk olduğunu yazdım mı? Çocuk burada kalır, anne tarafına verirler diyorum. Çünkü bu ülkenin vatandaşı.
Öğrenmesinler diye istememin nedeni; çocuğu bir daha göremeyeceğiniz. Bu durumda bir çözümünüz var mı? İyi mi kötü bilemeyeceğiz. Nasıl haber alacağız?
Devletsiniz diyen yokTamam en düşünceli sizsiniz. Yengemin Türk olduğunu yazdım mı? Çocuk burada kalır, anne tarafına verirler diyorum. Çünkü bu ülkenin vatandaşı.
Öğrenmesinler diye istememin nedeni; çocuğu bir daha göremeyeceğiniz. Bu durumda bir çözümünüz var mı? İyi mi kötü bilemeyeceğiz. Nasıl haber alacağız? Herkes, ben devletmişim, her şeyi takip etmeye gücüm var ama yapmıyormuş gibi konuşuypr.
Ben de kalamam ki kalmadigim da cok oldu. Insallah yakinda anne olacagim ama eskiden de boyleydim bu vicdan ve yurek meselesi. Bazilari maalesef ki boyle. Ne diyeyim yine biz yavruya allah yardim etsin demek zorunda kaliyoruz.Ben ne diyeceğimi şaşırdım artık. Sokakta şiddete maruz kalan çocuk görünce araya giriyorum ben. Çocuk düşüyor,canı acıyor ağlıyor ve annesi düştü diye vuruyor bağırıyor.Anne baba olmak çok afedersiniz mal sahibi olmak değil. 1 aylık da olsa o bir birey.Ne hakla?Yok ben yapamadım,kayıtsız kalamazdım.
Ben onunla ilgili iyi bir şey yazdım mı? Allah ikisinin de cezasını versin dedim zaten. Abim ses çıkarıyor olsa, bu kadın bunu yapar mıydı?Abiniz Türk onun da cok iyi ebeveyn oldugu soylenemezagzinizdan kerpetenle laf aliyoruz soyleseydiniz de bilseydik. Yegeninizi sizden cok dusunuyor muyum bilemem ama daha fazlasini yapacagima kalibimi basarim.
Madde madde yazın ne yapacakmışsınız? Buyrun, okuyorum tek tek.daha fazlasini yapacagima kalibimi basarim.
Günün sonunda yine onların yanına kalır, çevre duyarlı değilse.Ben ne diyeceğimi şaşırdım artık. Sokakta şiddete maruz kalan çocuk görünce araya giriyorum ben. Çocuk düşüyor,canı acıyor ağlıyor ve annesi düştü diye vuruyor bağırıyor.
Şöyle bir komşuları olsa, gözüm arkada kalmazdı mesela.Anne baba olmak çok afedersiniz mal sahibi olmak değil. 1 aylık da olsa o bir birey.Ne hakla?Yok ben yapamadım,kayıtsız kalamazdım.
Aynen öyle. Her şeyin iyisini bile üye Hanım. 15 yıldır buradalar. Bu plan şu an aklıma geldi. Yazarken, boş bir yorum yaparak zamanınızı harcadığınızı düşünmediniz mi?Ben bu konudan şöyle bir şey anladım:
Konu sahibi; ailenden nefret ediyorsun, kardeşin ve eşi ülkeye gelince annen sana göstermediği saygıyı gelinine gösteriyor. Sen de oraya gitmişken elinde kanıt olmadan gelini ve hatta kardeşini nasıl zor durumda bırakabileceğini düşünüyorsun.
Yazin dogru duzgun hangi ulkedir hangi kulturdur burasi el birligiyle yardimci oluruz seve seve. Her ulkenin hukuk sistemi, sosyal politikasi ve toplumsal ruhu farkli. Sizin gizeminizi mi cozecegiz bir de? Ve daha fazla tepki almamak icin ozellikle sakladiginiz baska rahatsizliklariniz da var soylemiyorsunuz inatla. Abuk subuk meydan okumalar yapiyorsunuz. Olan sizin kaniniza caniniza oluyor siz neyin derdindesiniz.Ben onunla ilgili iyi bir şey yazdım mı? Allah ikisinin de cezasını versin dedim zaten. Abim ses çıkarıyor olsa, bu kadın bunu yapar mıydı?
Madde madde yazın ne yapacakmışsınız? Buyrun, okuyorum tek tek.
Hangi ülkede olduğa kafayı taktınız. Ülke Fransa, çocuk da sizin yeğeniniz. Evet, çözümlerinizi okuyorum. Yazın... Siz bu ülkede yaşamıyorsunuz, tek bir akrabanız bile yok. Yeğeniniz anne ve onun akrabalarıyla baş başa.Yazin dogru duzgun hangi ulkedir hangi kulturdur burasi el birligiyle yardimci oluruz seve seve. Her ulkenin hukuk sistemi, sosyal politikasi ve toplumsal ruhu farkli. Sizin gizeminizi mi cozecegiz bir de? Ve daha fazla tepki almamak icin ozellikle sakladiginiz baska rahatsizliklariniz da var soylemiyorsunuz inatla. Abuk subuk meydan okumalar yapiyorsunuz. Olan sizin kaniniza caniniza oluyor siz neyin derdindesiniz.
O asla ben olamam. Basit bir tahmin. Ve hayır, zamanım çok. Saçıyorum konulara bol bol.Her şeyin iyisini bile üye Hanım
Ama siz çözüm bulana kadar günah değil mi o yavrucağa çektiği işkenceyeÇocuğu şikayet ettim ve devlet aldı ya da hiçbir şey yapmadı. Çocuk daha çok şiddet görecek. Hala da yok. Ne yapacaksınız? Elimde delil yok. Anne, baba dedi ki, halası uydurdu. Bu konuda çözümünüz nedir?
Dalga geçilmek için açılmış bir konuya benziyor mu? Daha bugün şahit oldum. Gözlemleyeceğim diyorum. Türk ailelere danışacağım diyorum.
Başka konulara ne kadar boş yorum yaptığınızı takip edemiycem. 15 yıldır yurtdışında kalan birine oyun kurmuşum. Peki!O asla ben olamam. Basit bir tahmin. Ve hayır, zamanım çok. Saçıyorum konulara bol bol.
Hem konu açıp hemde kükreyemezsiniz ki olmadı ama böyle,emir verir gibiHangi ülkede olduğa kafayı taktınız. Ülke Fransa, çocuk da sizin yeğeniniz. Evet, çözümlerinizi okuyorum. Yazın... Siz bu ülkede yaşamıyorsunuz, tek bir akrabanız bile yok. Yeğeniniz anne ve onun akrabalarıyla baş başa.
O zaman hicbiriniz insan değilsiniz. Söyleyecek söz yoktur başka hadi iyi aksamlar.Bazı üyelere özelden yazdım. Fikir alışverişinde bulundum ama size özellikle cevap vermeyeceğim. Yazmak istesem yazardım iki kere tekrarladım. Yazmadığıma göre söylemek istemiyorum. Ben gittikten sonra çocuğun durumunu takip edecek, bana haber verecek kimse olmayacak. Arkadaşlarını tanıyorum, kıllarını kıpırdatmazlar
Anlat da dinleyelim o zaman konuyu. Boş boş tersleme insanları da çocuk ne yaşıyor, sen neden korkuyorsun anlat da anlayalım.Başka konulara ne kadar boş yorum yaptığınızı takip edemiycem. 15 yıldır yurtdışında kalan birine oyun kurmuşum. Peki!
Şikayet edin diyip duruyorsunuz. Polisi aradım, geldiler. Çocuk dedi ki, öyle bir şey yok, ben onları seviyorum. Benim elimde de kanıt yok. Git evimden, dedi. Türkiye'ye döndüm, çocuğu artık bize göstermiyor. İyi mi kötü mü bilemiyorum. Bu durumda tavsiyeniz ne olurdu?Ama siz çözüm bulana kadar günah değil mi o yavrucağa çektiği işkenceyeinanın her koşul ve şart o annesinin zulmünden iyi seçenektir bence,ben kendi adıma ne abi takardım ne yengeyi sözkonusu savunmasız bir küçücük can çünkü
Siz gercekten hırstan gozu donmus birisiniz. Varsa orada yasayan uyeler lutfen surecler hakkinda destekli bilgiler versinler cok istiyorum.Hangi ülkede olduğa kafayı taktınız. Ülke Fransa, çocuk da sizin yeğeniniz. Evet, çözümlerinizi okuyorum. Yazın... Siz bu ülkede yaşamıyorsunuz, tek bir akrabanız bile yok. Yeğeniniz anne ve onun akrabalarıyla baş başa.
Anlatmama gerek yok. Büyük oyunu bozmuşsunuz.Anlat da dinleyelim o zaman konuyu. Boş boş tersleme insanları da çocuk ne yaşıyor, sen neden korkuyorsun anlat da anlayalım.
Gercekten yani. Kac konuda yazdim iyice yorulduk yiprandik canimiz burnumuza gelmis. Kac canimizi vermisiz topraga hatta daha verrmedik bile. Biri cikar kocam sevgilim beni eziyor ama seviyorum, biri der yegenime siddet uygulaniyor ama ben ne yapsam da su bulanmasa? Kiyamet kopsun gerekirse. Benim de kardesim var eger bir gun cocuguna fiske vurursa kafasindan kivilcim cikartacagimi bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?