- 4 Mart 2012
- 15.981
- 37.197
- 798
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
İhtimalde ihtimal,konumu gerçek değil siz mi bizle dalga geçiyordunuz belli değil,cinlerimizi tepemize çıkardınız akşam akşam,ben tanımadığım bir çocuk için bile kendi canımı hiçe sayabilecekken o sizin parçanız canınız yaŞikayet edin diyip duruyorsunuz. Polisi aradım, geldiler. Çocuk dedi ki, öyle bir şey yok, ben onları seviyorum. Benim elimde de kanıt yok. Git evimden, dedi. Türkiye'ye döndüm, çocuğu artık bize göstermiyor. İyi mi kötü mü bilemiyorum. Bu durumda tavsiyeniz ne olurdu?
Ben anne-çocuk ilişkisini soruyorum. Benim çocuğum yok. 3-5 kişinin lafıyla, bu ülkede bulunan bir avukata, Türk aileye danışmadan, araştırmadan tabii ki soluğu karakolda almayacağım. Elbette her yorumu okuyup, ne yapabilirimi düşüneceğim? Şikayet ettikten sonra ben burada olmayacağım, siz de. Bu çocuk nasıl, ne yapıyor takip edecek misiniz?
Kaygılı bağlanma demişler önceki sayfalarda. 6 yaşında çocuk bunu normalleştirdiğinden bunu normal biliyor. Annesi başını okşasa bile çok mutlu. Halaya gitme, kendin oyna diyor. Kendi oynuyor. Halam bana hiç bağırmıyor, kötü davranmıyor, o kötü biri değil diye düşünmez. Anlatabildim mi? Çocuk anne ne derse ona evriliyor.
Vizyon bu kadar cunku. Dediginiz gibi dedikodu yapacagina hicbir delili yoksa bile insan gidip polise ictenlikle durumu anlatir endiselerinden sınırlılıklarindan bahseder fikir danisir ne bileyim bir sey yapar iste. Burada bize sessiz film oynatiyor resmen.Ya siz saka mi yapiyorsunuz? Demissinizki Türkiye de baba istismar etse bile cocugu veriyorlar. Birtane yanlış olay gördünüz diye hep yanlis yaptiklarini savunamszsiniz. Bu ulkede cocuklari patir patir ailelerden aliyorlar hanimefendi.
Ulkeyi yazin demelerinin sebebi X ulkesinde yasayan vatandaslarin hukuki konularda fikir vermesi, cocugun gecirdigi sureci takip edebilme imkanı.
Cocugu birdaha goremeyiz diye dayak yemesine goz yumun o zaman. Pasaport polisine kapida dedikodu yapan teyzeler gibi ayakustu anlatip, hadi ben kactim şekerim deyip gitmeyi mi planliyorsunuz gercekten?
Şikayet edin diyip duruyorsunuz. Polisi aradım, geldiler. Çocuk dedi ki, öyle bir şey yok, ben onları seviyorum. Benim elimde de kanıt yok. Git evimden, dedi. Türkiye'ye döndüm, çocuğu artık bize göstermiyor. İyi mi kötü mü bilemiyorum. Bu durumda tavsiyeniz ne olurdu?
Neden polis soruyor çocugun etki altında kalabilecegini dusunemiyorlar mi psikolog devreye girmiyor mu ? Bence siz süreçten bihabersiniz bırakın da uzmanlar şiddet var mı yok mu araştırsın eğer dediğiniz gibi gerçekten bir şiddet varsa polis gereğini yapar şikayet etmezseniz şiddetin devam etmesine siz de ortak olursunuzŞikayet edin diyip duruyorsunuz. Polisi aradım, geldiler. Çocuk dedi ki, öyle bir şey yok, ben onları seviyorum. Benim elimde de kanıt yok. Git evimden, dedi. Türkiye'ye döndüm, çocuğu artık bize göstermiyor. İyi mi kötü mü bilemiyorum. Bu durumda tavsiyeniz ne olurdu?
Git sen boz büyük oyunu, sinsi annesinden al yeğenini getir ülkeye. Biz sefiller zihin okuyamıyoruz. At ortaya çocuğu, ceza veriyor musunuz, normal mi... Ne normal mi anlamadan etmeden ne desin insanlar! Çocuğa babaanne dede varken şiddet uygulamayan anne, hala varken uygulayabiliyor. Baba fonksiyonsuz. Konu açıyor, sizin lafınızla mı hareket edeyim diyor. E git, her şeyi en iyi bilen hala, boz bu oyunu!Anlatmama gerek yok. Büyük oyunu bozmuşsunuz.
Vizyon bu kadar cunku. Dediginiz gibi dedikodu yapacagina hicbir delili yoksa bile insan gidip polise ictenlikle durumu anlatir endiselerinden sınırlılıklarindan bahseder fikir danisir ne bileyim bir sey yapar iste. Burada bize sessiz film oynatiyor resmen.
Konuyu yazanın normalmi sizce?sırf ilgi çekmeye çalışıyor bence,türk kadını her koşul ve şartta çocuğa eziyet varsa sessiz kalamaz, vicdanlıysa diye düşünenlerdenim.Yengenizle yalnız kaldığınızda birer kahve yapın, sohbet arasında “yenge canını sıkan bir şey mi var” diye konuya girin. Sebebini sorduğunda da “senin iyi biri olduğunu ve yeğenime böyle davranmayacağını biliyorum acaba bir sorun mu var?” Diye konuya girerseniz belki konuşarak çözebilirsiniz.
Yengenizin psikolojisi normal değil çünkü, belli.
Velev ki kıymet bilmesin ne olacak? Cocuk iyiyi kotuyu bilemez daha. Bizim yasimiz tecrubemiz bu ise yaramayacaksa saman gibi yasiyoruz demektir.Kapinin önünde ozellikle video cekin dedim. Kişilerin gorunmesine gerek yok sonucta ses geliyor. Ani bir sekilee kapiyi acip video kaydina devam da edebilir. Abi kardes elim belim ustune oturuyorlar. Olan o çocuğa oluyor. Gerekirse bir omur gormezsin. O cocuk halam beni kurtardi diye aklina yazar, sonra ulasir zaten. Şimdi cocugun aklinda kalacak olan sey ben dayak yerken babam ve halam susuyordu olacak
Ya binbir şey yapılabilir ya. Yeğenim şiddet hatta belki işkence görecek ben buraya konu açmazdım ceza mı normal mi demezdim. Başlarım öyle abiyede anneye de. Kırparak yazıyor,insanlara kesik kesik cevap veriyor. Akşam akşam sinirimizle oynadı resmen.Kapinin önünde ozellikle video cekin dedim. Kişilerin gorunmesine gerek yok sonucta ses geliyor. Ani bir sekilee kapiyi acip video kaydina devam da edebilir. Abi kardes elim belim ustune oturuyorlar. Olan o çocuğa oluyor. Gerekirse bir omur gormezsin. O cocuk halam beni kurtardi diye aklina yazar, sonra ulasir zaten. Şimdi cocugun aklinda kalacak olan sey ben dayak yerken babam ve halam susuyordu olacak
Bu ihtimal artiyor bence de. Benim gozum donuverdi ama kk nin zehir hafiyelerinden kacmiyor. Kadin bunlara cocugu pek sık gostermisyormus. Halaya gitme gibi de soylemleri varmis. Bir yabanci belki bunu umursamaz yuksek bireyselcilik var cunku ama gorumce bilenmis olabilir buna.Arkadaşlar bazılarınız görmemiş diye yazayım tekrar, konu sahibi psikolojik şiddet demiş, taciz yok demiş. Ben açıkçası genel tavrından da elle tutulur bir şey olmadığını düşünüyorum.
Kadın köşede oturtuyordur çocuğu belki ya da yemek seçiyorsa yeme o zaman diyordur. Bu tarz bazılarına çocuk yetiştirme tarzı bazılarına da “eziyet” gözüken gri alanda bir konu olduğu sonucuna vardım. Fiziki şiddet yok, taciz yok niye yazamasın?
Zaten buradaki diğer ailelere sorunca onların da “normal” demesinden korktuğuna göre demek ki net bir şekilde eziyetlik bir durum yok. Biz de durup dururken boş yere endişeleniyoruz.
Çocuğa şiddet uyguladıklarına şahit oldum. Bağırıp çağırmalarını biliyorduk da, şu an annem ve babam olmadığından herhalde daha rahatlar. Başka bir ceza uygulama şekilleri de var bahsetmek istemiyorum. Çok üzüldüm. Bu kadın bir de çocuklarla çalışan hoca. Erkek kardeşim şiddet uygulamıyor ama eşine de bir şey diyemiyor. Disipline etme yöntemiymiş.
Nerde diyor ki psikolojik şiddet diye?Arkadaşlar bazılarınız görmemiş diye yazayım tekrar, konu sahibi psikolojik şiddet demiş, taciz yok demiş. Ben açıkçası genel tavrından da elle tutulur bir şey olmadığını düşünüyorum.
Kadın köşede oturtuyordur çocuğu belki ya da yemek seçiyorsa yeme o zaman diyordur. Bu tarz bazılarına çocuk yetiştirme tarzı bazılarına da “eziyet” gözüken gri alanda bir konu olduğu sonucuna vardım. Fiziki şiddet yok, taciz yok niye yazamasın?
Zaten buradaki diğer ailelere sorunca onların da “normal” demesinden korktuğuna göre demek ki net bir şekilde eziyetlik bir durum yok. Biz de durup dururken boş yere endişeleniyoruz.
İşte anlatamam, özelden yazarım vs. Neyin gizemi bu? Millet çocuk deyince yükseliyor o insanları paylıyor. Anlat da yorumlayalım, diyoruz. AnlatmıcammArkadaşlar bazılarınız görmemiş diye yazayım tekrar, konu sahibi psikolojik şiddet demiş, taciz yok demiş. Ben açıkçası genel tavrından da elle tutulur bir şey olmadığını düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?