- 15 Şubat 2015
- 13.376
- 47.268
- 798
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
Velev ki kıymet bilmesin ne olacak? Cocuk iyiyi kotuyu bilemez daha. Bizim yasimiz tecrubemiz bu ise yaramayacaksa saman gibi yasiyoruz demektir.
Allah affetsin de bir uye demis ya sizin bir gareziniz var abi ve yengenize diye az daha ihtimal verecegim. Belki de ortada boyle bir sey yok ama zayif yerlerinden cocuktan insanlari zora sokmak istiyor ama iftirasi ortaya cikmasin diye polis olmaz polis olmaz deyip duruyor belki. Olmaz boyle bir sey demek isterim ama diyemiyorum.
Bulamam simdi ama bir yerde lafı oyle cevirdi. Psikolojik siddet dedi. Ama bu ilk yazdiginda cocuga tekme tokat girisiyorlar saniyorsunuz.Nerde diyor ki psikolojik şiddet diye
Ay yok ya psikolojik siddet var demis. Anin siniriyle aradaki yorumlari gormeden yazdim. Israrla ne yaptığını da soylememis. Cok havada kalmis yaniYa binbir şey yapılabilir ya. Yeğenim şiddet hatta belki işkence görecek ben buraya konu açmazdım ceza mı normal mi demezdim. Başlarım öyle abiyede anneye de. Kırparak yazıyor,insanlara kesik kesik cevap veriyor. Akşam akşam sinirimizle oynadı resmen.
Evet evet. Başka şekilde de bir şeyler var ama anlatamam falan.Bulamam simdi ama bir yerde lafı oyle cevirdi. Psikolojik siddet dedi. Ama bu ilk yazdiginda cocuga tekme tokat girisiyorlar saniyorsunuz.
Kactı zaten yok ortalikta baksaniza. Bizbize kaldik yineEvet evet. Başka şekilde de bir şeyler var ama anlatamam falan.Phronesis sizin söylediğiniz çook mantıklı şu an. İmzasız kayıtsız küreksiz başa bela olma derdinde gibi görünüyor.
Nerde diyor ki psikolojik şiddet diye?
Burada olan Türk aileler var, onlara sormayı düşünüyorum da, ya onlar da çocuğuna aynısını yapıyorsa diye düşünmeden de edemiyorum. Yeğenimin bana konuşacağını bilsem böyle görüntü ve ses kaydı alabilirim ama o yukarıda dendiği gibi ''annesi onu çok seviyor'' kafasında. Şu an bana anlatır diye, benim yanıma göndermiyor mesela. Gel diyorum, gelmiyor.
İz yok. Psikolojik şiddet. Çocuk anneden korkuyor, böyle bir şey yapıyorlar mı deseler, hayır der.
Ban yediKactı zaten yok ortalikta baksaniza. Bizbize kaldik yine
Neler neler geçti aklımdannnnBuyurun burada demiş. Konuya yazmayip parca parca anlattigi icin hararetlendik. Konuya odaya kapatip iskence ediyormus gibi girmisti
Aynen öyle. Çocuğa sana ne yapıyorlar diye sormak istiyorum da, hemen annesine söyler. Bana konuşacağını bildiğinde halaya gitme diyor.
Burada olan Türk aileler var, onlara sormayı düşünüyorum da, ya onlar da çocuğuna aynısını yapıyorsa diye düşünmeden de edemiyorum. Yeğenimin bana konuşacağını bilsem böyle görüntü ve ses kaydı alabilirim ama o yukarıda dendiği gibi ''annesi onu çok seviyor'' kafasında. Şu an bana anlatır diye, benim yanıma göndermiyor mesela. Gel diyorum, gelmiyor.
İz yok. Psikolojik şiddet. Çocuk anneden korkuyor, böyle bir şey yapıyorlar mı deseler, hayır der.
Ülkeyi söylemek zorunda mıyım? Söylemek istesem zaten yazardım.
Taciz yok.
Devlet: biyolojik bağı olan halası, babaannesi, dedesi varken; çocuğu yetiştirme yurduna mı alıyor, uygulama öyle mi ?
Anne tarafına veriyorlar. Çünkü, biz burada yaşamıyoruz.
Neler neler geçti aklımdannnn
Benimde aynı. Ve çıldırdık burda ülke ne,detay ver diye. Aklım almıyor.Benim gozumde su canlandi. Cocugu odaya götürüyor, cocuk ciglik cigliga agliyor, anne bagirip dövüyor, bunlarda salonda yanyana oturup dinliyor. Allahtan araya fiziksel siddet olmadigini yazmış
Daha önce de konu açtım, yengeye hak verdiniz deyince gittim geçmişine, olayı anlamak için. Dedi ya, boş, boşum evet, bu konu ciddi mi merak ettim. Çocuk söz konusu. Diğer konularda çok uğraşmam geçmişle falan, konuya odaklanırım ama üyeyi merak ettim bu sefer.Evet evet. Başka şekilde de bir şeyler var ama anlatamam falan.Phronesis sizin söylediğiniz çook mantıklı şu an. İmzasız kayıtsız küreksiz başa bela olma derdinde gibi görünüyor.
Yetişkinlerin kendi sorunlarına çocukları alet etmesi kadar iğrenç çok az şey olsa gerek.Daha önce de konu açtım, yengeye hak verdiniz deyince gittim geçmişine, olayı anlamak için. Dedi ya, boşum evet, bu konu ciddi mi merak ettim. Çocuk söz konusu. Diğer konularda çok uğraşmam geçmişle falan, konuya odaklanırım ama üyeyi merak ettim bu sefer.
Buyurun burada demiş. Konuya yazmayip parca parca anlattigi icin hararetlendik. Konuya odaya kapatip iskence ediyormus gibi girmisti
herkese havlamışsınız peki neden konuyu açtınız? Bunu yapsam söyle olur onu etsem böyle olur vs vs vicdan mı rahatlatıyorsunuz? Psikolojik şiddet demişsiniz ne olduğunu açıklamıyorsunuz neymiş özelden bazılarına yazmışsınız! Kendi kendi kendinize yazıyorsunuz resmen. Gerçekten bir şeyler yapmak istiyorsanız illa bir yere şikayet etmenize gerek yok al yengeni karşına çatır çatır söyle konuş ha yok anlamıyor o zaman ailene söylemeyi dene? Çocuk bu yahu cocukk of ben burda daraldım ya!Deprem gibi bir felaketten sonra bunu sormak zorunda kaldığım için üzgünüm. Kısa bir süreliğine kardeşimin çocuğuna bakmak için evlerine yerleştim. Yurtdışındalar. Çocuğa şiddet uyguladıklarına şahit oldum. Bağırıp çağırmalarını biliyorduk da, şu an annem ve babam olmadığından herhalde daha rahatlar. Başka bir ceza uygulama şekilleri de var bahsetmek istemiyorum. Çok üzüldüm. Bu kadın bir de çocuklarla çalışan hoca. Erkek kardeşim şiddet uygulamıyor ama eşine de bir şey diyemiyor. Disipline etme yöntemiymiş. Biz ailemizden böyle bir şey görmedik. Yolda görsem girişirdim kadına, şu an aynı evdeyiz. Annesine çok düşkün bir çocuk, oluyor mu böyle şeyler anne-çocuk arasında? Şu an çok üzgünüm. Çok akıllı 6 yaşında bir çocuk. Bu durumu anne ve babama anlatsam kalp krizi geçirirler. Çok seviyorlar torunlarını. Bu arada şikayet et diyenler olabilir. Ederdim de, çocuğu aileden falan alırlarsa yeğenim çok üzülür. 2 saat ayrı kalsa, neredeler diyor. Sana şunu mu yapıyorlar desem, annesine gider söyler. Böyle izleyip gideceğim galiba.
Bir şey anlamadım, sinirim zıpladı ama hiçbir şey anlamadım bu konudan. Hadi tahminler gelsin mi, ne yapmalıyım mı, soru ne anlamadım.Ben fiziksel şiddet uygulanmadığına artık inanmıyorum. Çevir kazı yaptı son an..
Hararetin sebebi: annenin çocuğuna karşı, öğrenilmesi halinde; çocuğun devlet tarafından anne-babasının elinden alınabileceği davranışlar sergilediğini söylemesi.
Konu başlığı, içerik ve savunma da birbirinden tuhaf. Cezadan kasıt ne bilmiyoruz. Ancak şikayet etse devlet çocuğu aileden alabilir. Anne olmadığı içinde normal mi emin olamıyor bir türlü. Normal mu değil mi anlamak için, anne değil de insan olmak yeter bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?