Çocuğunuza ceza veriyor musunuz?

Gercekten bende garez olduğunu düşünmeye başladım. Yorumlara geri donup baktim, psikolojik siddet var demis. İsrarla ne yaptığını yazmamış

Ay yok ya psikolojik siddet var demis. Anin siniriyle aradaki yorumlari gormeden yazdim. Israrla ne yaptığını da soylememis. Cok havada kalmis yani

Bulamam simdi ama bir yerde lafı oyle cevirdi. Psikolojik siddet dedi. Ama bu ilk yazdiginda cocuga tekme tokat girisiyorlar saniyorsunuz.
Evet evet. Başka şekilde de bir şeyler var ama anlatamam falan. Phronesis sizin söylediğiniz çook mantıklı şu an. İmzasız kayıtsız küreksiz başa bela olma derdinde gibi görünüyor.

Nerde diyor ki psikolojik şiddet diye?

Buyurun burada demiş. Konuya yazmayip parca parca anlattigi icin hararetlendik. Konuya odaya kapatip iskence ediyormus gibi girmisti

Aynen öyle. Çocuğa sana ne yapıyorlar diye sormak istiyorum da, hemen annesine söyler. Bana konuşacağını bildiğinde halaya gitme diyor.

Benim gozumde su canlandi. Cocugu odaya götürüyor, cocuk ciglik cigliga agliyor, anne bagirip dövüyor, bunlarda salonda yanyana oturup dinliyor. Allahtan araya fiziksel siddet olmadigini yazmış
Benimde aynı. Ve çıldırdık burda ülke ne,detay ver diye. Aklım almıyor.

Evet evet. Başka şekilde de bir şeyler var ama anlatamam falan. Phronesis sizin söylediğiniz çook mantıklı şu an. İmzasız kayıtsız küreksiz başa bela olma derdinde gibi görünüyor.
Daha önce de konu açtım, yengeye hak verdiniz deyince gittim geçmişine, olayı anlamak için. Dedi ya, boş, boşum evet, bu konu ciddi mi merak ettim. Çocuk söz konusu. Diğer konularda çok uğraşmam geçmişle falan, konuya odaklanırım ama üyeyi merak ettim bu sefer.

Yetişkinlerin kendi sorunlarına çocukları alet etmesi kadar iğrenç çok az şey olsa gerek.

Buyurun burada demiş. Konuya yazmayip parca parca anlattigi icin hararetlendik. Konuya odaya kapatip iskence ediyormus gibi girmisti

Hararetin sebebi: annenin çocuğuna karşı, öğrenilmesi halinde; çocuğun devlet tarafından anne - babasının elinden alınabileceği davranışlar sergilediğini söylemesi.

Konu başlığı, içerik ve savunma da birbirinden tuhaf. Cezadan kasıt ne bilmiyoruz. Ancak şikayet ederse; devlet çocuğu aileden alabilir. Anne olmadığı için de, bu davranışlar normal mi emin olamıyor bir türlü. Normal mi değil mi anlamak için, anne değil de insan olmak yeter bence.

Ceza veriyorum ben bazen ama mahrum bırakma gibi işte çizgi film izeleyemezsin gibi mesela şiddet elbette olmaz Allah korusun
Müdahale edin
Cocuk için annesi hiçbir zaman kötü olmaz ama ilerde de anladıkça travma olur bence

Konu açıyorsunuz
herkese havlamışsınız peki neden konuyu açtınız? Bunu yapsam söyle olur onu etsem böyle olur vs vs vicdan mı rahatlatıyorsunuz? Psikolojik şiddet demişsiniz ne olduğunu açıklamıyorsunuz neymiş özelden bazılarına yazmışsınız! Kendi kendi kendinize yazıyorsunuz resmen. Gerçekten bir şeyler yapmak istiyorsanız illa bir yere şikayet etmenize gerek yok al yengeni karşına çatır çatır söyle konuş ha yok anlamıyor o zaman ailene söylemeyi dene? Çocuk bu yahu cocukk of ben burda daraldım ya!

Ben mi yanlis anladim bilmiyorum ama cocuga odada iskence ediyor sandim. Ne yaptigini soylemeyince taciz ediyor diye düşündüm.

Cocugu devlet alir kismi bana bahane gibi geldi çünkü hep ispatlayamam, halam yalan söylüyor diyebilir seklinde bahaneler turetti. Buraya annenin ne yaptigini yazsaydi yine fikir verebilirdik. Cocuga verilecek cezalar bellidir dondurma yemez, hamburger ismarlayacaksan iptal edip ev yemegi verirsin, oyuncagini bir ay sonra alirsin, çizgi film izletmezsin gibi. Cocugu aç, pis birakiyorsa bu her ülkede suctur bence. boyle bir cezalandirma yöntemi uyguluyorsa aklin yolu bir yani tereddut etmezsin sikayetci olmak icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…