Doğuma Hazırlık çocuğunuza isim koyarken nelere dıkkat ettınız

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kulağa hoş gelen herkese aşina ve anlamı güzel olmasına dikkat ederdim.zeynep koydum kimse zorlanmıyor hem peygamber efendimiz koymuşsa vardır bir hikmeti deyip sorgulamadan koyduk

Miray kızımın ismi....

Öncelikle zaten çok beğendiğim bir isimdi..Sonrasında anlamlarını araştırdım...

Ayın en güzel hali..Dolunay..Tersinden okunuşu Yarim...Japoncada gelecek anlamını taşıyor...

Yani bir çok nedenim var...kaydirigubbakcemile5

ben hem ismin güzel olmasina hemde anlaminin güzel olmasina önnem verdim kizimin ismi tuana-cennete düsen ilk yagmur damlasi ymis ve arapca anca tam olarak bi dini isimmidir bilemem

benım kızım ısmı de TUANA..:asigim:
evlenmeden cok once bır gun kızım olursa bu ısmı verıcem dıye hayal etmıstım hep..:1rolleyes:
Rabbım nasıp eyledı..:Saruboceq:
ekstra bır nedenı yok..
ama cok sevıyorum kızımın ısmını..
ıyı kı de Tuana koymusum..:asigim:

ben kızıma ecem ismini koydum.çok sevdiğim isimdi.anlamına gelincede kraliçem:benim sultanım demek

merhaba arkadaşlar Allahım bana bir kız evlat nasip ederse adını TUTKU koyacağım. ben çok beğeniyorum bu ismi, anlamıda çok güzel.

isimlerin anlamı ve gücü kişinin karakterine direk etkili olmasa da biraz etkilediğini düşünüyorum. ve güçlü bi isim olsun istiyorum.

Oğlum olursa da ATA koyacağım, Atatürkümüz gibi kimse olamaz tabiki ama onun gibi güçlü, insanları seven, dürüst, çalışkan ve sayamadığım bir sürü mükemmel özellikte olmasını diliyorum.. :))

Son düzenleme:

Canım ya senin için üzüldüm :çok üzgünüm:
başka bir arkadaş da demiş , sen oğulcuğuna eren diye seslen hep, öyle alışsın ilerde kimliğine de eklettirebilirsiniz bu ismi yeterki oğluşun yabancı kalmasın adına :) mesela bende adımın yanına ikinci bir ismi koyduracağım bakalım hayırlısı..

eşinin yaptığı da çok kötü bişey insan biraz düşünceli olur ya, sanki acıyı onlar çekiyorlar ööff kötükedihüso

sen üzülme fikrimiz kafana yatarsa ilerde kimliği halledersin :)

Son düzenleme:
sadece kuranda olmasına dikkat ettik ve daha sonra anlamına çünkü kezban ismide kuranda geçiyor ve manası en büyük yalancı demek ayrıca şeytan ismide geçiyor dimi ya bu yüzden anlamda çok önemli

benim kızımın ismi de ceyda .iyilik sever insan manasına geliyor.kızımın ismini ben koydum.ancak uzun bir kararsızlık aşamasından sonra....jülide ismini çok beğeniyordum.fakat anlamı karmaşık dolaşık saç demekmiş.anlamından ötürü vaz geçtim.ceyda ismi kızıma çok yakıştı:) iyi varsın ceydaaaaa...

Ben oldum olasi Ruzgar ismini cok severdim.Esimle tanistigimizda ona soyledigim ilk seylerden biriydi bu isim kizim olursada Ela ismini istiyordum.Esim ise ilk ogluna babasinin ismini koymak istedigini soyledi malum adettenmis.Ethem koyucakti oda benimde hosma gitti aslinda olmasa ozamanlar.
Ama Allah gonlume gore verdi ikiz ogllarim oldu.birine Ethem dedik digerine de Deniz Ruzgar.Denizi ben ekledim cunku yurtdisinda Ruzgari telafuzedemiyorlar pek.Ama isin ilginci biz oglana hep Deniz diye hitap ettik bastan oylede kaldi ama nufusta iki ismide kayitli.

Ben kızıma Yonca ismini koyarken soyadının da
Y harfi ile başlamasından dolayı tercih etmiştim.
İyikide öyle olmuş.Şimdi kendisi resim çiziyor ve
alta imzasını atarkende Yonca Y kullanıyor.

Bende ogluma hamileyken isim konusunda bayagi bir ara$tirma yapmi$tim..Hem dini acidan uygun hem de kulaga ho$ gelen bir isim olsun istiyordum ancak hamileligimin sonuna dogru rüyamda oglumun ismini `Emir` olarak gördüm..
Anlami:
1. Bir kavmin, bir şehrin başı
2. Büyük bir hanedana mensup kimse
3. Peygamberimizin soyundan gelen
4. Kumandan
5. Abbasi devletinde başkomutan
6. Osmanlı devletinde beylerbeyi ve Tanzimat`tan sonra sivil paşalığın ilk derecesi.

E$im de oglumuzun iki ismi olmasini istiyordu ve isimlerinden biri de babalarimizdan birinin ismi olsun dedi..Onun babasinin ismi akrabalari arasinda cok fazla oldugu icin benim babamin ismini koymaya karar verdik..Dolayisiyla oglumun ismi Osman Emir oldu

bizimki önceden belliydi kız olursa ve kızım oldua.s eşimin annesi yok :1no2:eşim çok istiyordu annesinin ismini koymayıa.s bende saygı gösterdim EMEL koyduk!ikinci bir isim de istemedi eşim!...Emelim gerçekten hayattaki tüm emellerden üstün şimdi!

emir ısmı hem anlam hem de taleffuz olarak begendıgımız bır ısımdı esımle
ama esım sadece emır degıl emır alp olsun dedı ve de oyle koyduk
anlamı ıse peygamber soyundan gelen yıgıt

benim adaşım yani nur çok güzel isim.kişiliğide güzel olur inşallah

cok guzel bır ısım...cok begendım bır tarıhcı olarak

Kızımın ismi Defne Ilgın
Oğlumun ismi Efe Ilgar
Evlenmeden çok önce hazırlamıştım isimlerini meleklerimin. Allahta gönlüme göre bi çiçek bi böcek nasip etti. ınşallah Salih evlatlar yetiştirmek nasip olur cümlemize.

evlenmeden önce çocuğumun ismini seçmiştim kız olursa SU erkek olursa TOPRAK düşünüyordum ve ALLAHIM bana güzeller güzeli oğlumu toprağımı verdi şükürler olsun... allah evlatlarımızı hayırlı evlat eylesin tüm kötülüklerden korusun :Saruboceq:

ben isminin kısa kullanılılabilir ve özellikle türkçe olmasını çok istedim ki hamile kalmadan önce de hep diyordum kızım olursa ismi duru olacak diye .. doğuma yaklaştığımız son günlerde doktorumuz peki göbek adı ne olacak diye sordu açıkcası hiç düşünmemiştik o zamana kadar hep aklımızda tek isim duru vardı ve sonrasında eşimle ortak karar göbek adını ecrin koyduk allahın hediyesi .. nüfüs cüzdanında sadece duru yazıyor ama biliyoruz ki göbek adı ecrin bize allahın hediyesi :))

ben çift ismi çok seviyorum, eşimde öyle oğluma BUĞRA adını koymaya karar verdik yanına isim ararken bir cuma günü hutbede hoca meleklere iman konusunu anlatıyormuş, eşim cumadan döndü dedi oğlanın ikinci ismin buldum MALıK, anlamını araştırdık falan, hoşumuzada gitti, oğlumun adı MALıK BUĞRA. kızımda ise oğlum daha bebek yokken başladı kardeşim olcak, kız olcak, adı RÜYA olcak diye... hamile kaldım gelip gidip karnımı RÜYA diye sevdi... çaresiz kabul ettik yanına isim ekliyelim diye oğlanı ikna ettik... ama çok zor karar verdik, ben ECRıN istedim eşim CEYLıN... sağolsun beni kırmadı kızımın adı da ECRıN RÜYA...isimleriyle yaşasın yavrularımız, ALLAH acılarını göstermesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…