ben hem ismin güzel olmasina hemde anlaminin güzel olmasina önnem verdim kizimin ismi tuana-cennete düsen ilk yagmur damlasi ymis ve arapca anca tam olarak bi dini isimmidir bilemem
hepinizin adına çok sevindim herkes istediği ismi koymuş, ben 18 yaşımdan beri oğlum olursa adını Eren koycam derdim ama o kadar içten istiyordum ki bu ismi, hatta sitede arkadaşlardan biri isimlere göre ninni olan bi sitenin linkini vermişti bende hemen Eren olanını indirdim ve hamileliğim boyunca dinledim. Ben mecburen sezaryen yaptım evde 3. günümde ben yatarken eşim zorla doğum belgelerini aldı ve birilerine çok büyük sürpriz olacak diyerek gitti. tek isim yani babasının adını koymuş eren yok anlayacağınız. o kadar çok istiyordum ki günlerce ağladım.. neyse hepinizin adına sevindim arkadaşlar eşlerinizin size saygısı ve sevgisi varmış ne diyim..
ben hem ismin güzel olmasina hemde anlaminin güzel olmasina önnem verdim kizimin ismi tuana-cennete düsen ilk yagmur damlasi ymis ve arapca anca tam olarak bi dini isimmidir bilemem[/QUOTE
cok severım bu ısmı
rabbım uzun omur versın
insanların isimlerinin anlamlarının karakterlerine katkısı olduğuna inananlardanım bende..Kızımın adı Ecem Nur..
Ecem kayınvalidemin isteği ile oldu.. Hayatında herkes ona kraliçem desin diye :)
Nur ise benim adım ve uhrevi bir isim olduğu için..
Bende ogluma hamileyken isim konusunda bayagi bir ara$tirma yapmi$tim..Hem dini acidan uygun hem de kulaga ho$ gelen bir isim olsun istiyordum ancak hamileligimin sonuna dogru rüyamda oglumun ismini `Emir` olarak gördüm..
Anlami:
1. Bir kavmin, bir şehrin başı
2. Büyük bir hanedana mensup kimse
3. Peygamberimizin soyundan gelen
4. Kumandan
5. Abbasi devletinde başkomutan
6. Osmanlı devletinde beylerbeyi ve Tanzimat`tan sonra sivil paşalığın ilk derecesi.
E$im de oglumuzun iki ismi olmasini istiyordu ve isimlerinden biri de babalarimizdan birinin ismi olsun dedi..Onun babasinin ismi akrabalari arasinda cok fazla oldugu icin benim babamin ismini koymaya karar verdik..Dolayisiyla oglumun ismi Osman Emir oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?