cocugunuzu komsuya yollarmisiniz?

brnestetik

Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
834
405
23
37
ustumuzde oturan babaannesinin baktigi kiz cocugu kizimla.iyi arkadas o 5 kizim.3 yasinda...kiz hergun bize gelir oynarlar sonra yollarim.evine...babaanneside kusura balma hergun geliyo ama der durur bende geldiginden ben memnun oluyorim teyze kizim onla cok guzel oynuyor onlar oynarken ben yemehimi falan yapiyorim derdim...dun kizim onlarin kapisina cikti haydi bize gel oynayalim.demeye bende kapida bekliyorum babaannesi cikti bugun de sen gel diye israr etti cocuga ben cocuk konusunda cok asiri titizim ..kizim girdi iceri bana sormadan bende seslendim kizim hayir gel buraya yemek yedircrm.tarzi bahaneler uydurdum..kadin kafasini uzatti az da o gelsin hep bizimki geliyo dedi..bende yok yemek yedircem falan dedim inanmadi tabi..cocuna napcazki biz senin diye çemkirmeye basladi...torununa bagardi bundan sonra onlarin evine gitmeyeceksin..ya o gelir 1 gun boyunca burda oynar ertesi gun sen gidersin falan diye bagarmaya basladi kiziyorum ama yaa dedi...nakadar dolmus kadin ben hicbi sorun olmadini dusunuyodum..gondermessen gonderme kendin bilirsin ben yalvarmiyorum gonder diye dedim kadina..cocuk bizim kapinin onune dogri inse kadin nasil bagriyor evden beri cabuk buraya gel gitmiceksin bidaha ya cocini yollar ya eve gec falan diye cemkiriyor duyuyorum.manyak ya. zaten yoluna zor yuruyo 80 yasinda var ve cok sorumsuz..7 kattlar ustelik..ben cocumu sana nasil emanet edeyim sen benim gibi koruyup kollayacakmisin sanki...evlendirme programlarini izliyo torununa zor bakiyo zaten..kizim yukarda o sartlarda niye dursunki..cok sinir oldum ya..cocuklarin arkadaslini bozdu ..ben vicdanim.rahat onun cocuguyla.neguzel ilgileniyordum sahip cikiyodum balkon kapilari kitli evimde falan....azonce celikkapimin onunde binada birazcik oynadilar kiz inmis asaya bende onlari seyrediuordim balloncuk yapiyolardi falan kiz terliklerini degismeye cikti..aldi iceri cocu kapiyida kapatti...kizimda agladi neguzel oynuyodik diye.....haksizmiyim ben ya siz olsaniz yollarmiydiniz..

Benim oglumunda komşu merakı vardır
Asla göndermem
Kendi evime de çocuk kabul etmem ne olur ne olmaz düşer bi tarafı incinir.
Aşağı parka indirdigimde yeterince çocuklarla hasır neşir.
Ayrıca bu devirde kimseye guvenmem komşu teyze abla göndermem.
Ya benimle yada hiç

abartmışsınız bence. kadın birgün de o gelsin derken kötü birşey söylememiş. sizin tavrınız olayı bu hale getirmiş. göndermek istemeyebilirsiniz ama bensiz durmaz sorun çıkartır 5 dk beraber oturalım diyebilirdiniz. size çocuğunu güvenerek yollamış bu kadar belli etmeseydiniz iyiydi.

Haftada Birgün falan belki yollardım eğer tehlikeli bşy yoksa ortamda etkek falan yoksa ama öyle tepki koymanda yanlış olmuş bence . Eğer illa gitmek istiyorsa Kızın sende gitseydin basında

Birde bunu artık yuzsuzluge vuran kısım var
Çocuğu yollayıp kendi sessiz sakin evinde temizliğini yemeğini yapıyor. Çocuk saatlerce komşu da
Herkes kendi evinde dursun bi zahmet.
Bakicilik yapamam çünkü 2 çocuk bi arada olunca sürekli gözüm ustlerinde olur.
2 3 kez komşu yolladı öyle de baktım 4 5 6 7 8 olacak yoo bana göre değil bu işler.
Herkes çocuğuna sahip çıkacak.
Daraliyirsa parka indirecek ama yanında olacak.
Bazı geniş anneler var malesef

3 yaşında bir çocuk, komşuya oyun oynaması için yollanmaz.
Ne kadar iyi tanırsanız tanıyın, ne kadar emin olursanız olun komşunuzdan, olmaz.
Gelsinler sizde oynasınlar gözünüzün önünde.

"Biraz daha büyüsün, biraz daha kendini idare edebilecek bir yaşa gelsin, size elbette yollarım, ancak şimdi, bu yaşta olmaz" vb. deyin geçiştirin. 5-6 yaşında olsa neyse hani birkaç saatliğine gönderilir de, 3 yaş çok küçük, daha gözetim isteyen bir yaş.

İlla çocuk büyüdükçe sosyalleşecek, oyun arkadaşlarına ihtiyacı olacak; onu göndermektense, evimin çocuk dolmasını, gözümün önünde olmalarını, hepsine ikramlarda bulunup, misafir gibi ağırlamayı tercih ederim. Hiç de üşenmem, emniyette olsun, mutlu olsun, aman evim çocuk doluversin nolcak?

Son düzenleme:

Başkasının çocuğunu da yanında kimse yokken evime çocuğumla oynasın diye almam, kendi çoçuğumu da yollamam.
Siz istediğiniz güvenlik önlemini alın, çocuk bu.
Olduğu yerde düşer bir yerine birşey olur. Yada başka yerde düşer bir yeri morarır sizden bilirler.
Kendi çocuğumu da zaten yollamam, hele 3 yaşında diyorsunuz..
Komşu bile olsa ihmali var, tacizi var, baskısı var, bilmediğim bir şey yedirir-içirir, alerjisi, hastalığı vs... Gerek yok. Herkesin çocuğu gözünün önünde dursun.

kadın o haklı o size güvenmiş siz ona güvenmemişsiniz.

Tabi ki yollamam. En oluru bende giderim çocuğumla birlikte. Kendisi yollamakta sakınca duymayabilir.
Ama bende tek basına göndermezdim.
Doğru olanı yapmışsın bence, çocuğuna zarar vermese bile yaşlıymış zaten dikkat edemez.
Ortalıkta ilaç kalmıştır, dediğin gibi balkon açıktır vs.
Bırak bağırsın dursun, duyma. Ben çocuğumu kucağa almalarından bile rahatsızlık duyuyorum.
Oğlum 13 aylık daha annene yarım saat bırakmışlığım yok. Komşu kim ola ki..

Yollamamda o cocugu evimede almam. Su cocuklarınızı kendi gözetiminiz dışında LÜTFEN bi yere GÖNDERMEYİN !!! Birgün müge anlıda annesi cocugunu komşuya tuz almaya göndermiş. Komsu kadın cocugu bıcaklamış. Kadın şizofrenmiş ve kapıyı açar açmaz çocugu taşlaşmış olarak görmüş ona yardım etmek işin cocugu taştan cıkarmak için cocugu bıcaklamış. Böyle hikayeler var ve bazıları hala cocuklarını dısarıya başıboş salıyor komşuya gönderiyor. Cocuklarınızın arkadası siz olun. Bırakın eviniz pis olsun bulaşıklarınız yıkanmasın cocugunuzla oyunlar oynayıp vakit geçirin.

Ben yollamam. Bugüne kadar çocukların başına hep bu güvendiğimiz vr çocuğunda güvenmesini sağladığımız komşulardan geldi.. kaç çocuk gitti öyle.. allah korusun hepsini,göndermeyin kimseye. Dışarda sizin gözünüzün önünde oynasınlar. Evinizide almayın neyle suçlanacağınız bilemezsiniz. Onların oynayıp sizin iş yapıyor olmanız hoşunuza gidebilir ama doğru değil. Kreşe oyun grubuna gönderin kızınızı.

Alt komşumun oğlu bize iki güne bir gelir, oğlumla oyunlar oynarlar.. Benim oğlum 2.5 yaşında o 4 yaşında.. Çok da güzel oynuyolar.. Ben de bazen oğlumu alıp inerim..Kadın utanıyorum artık hep bizimki geliyo diyo.. Ben de oğlumu tek göndermemek için yanında giderim.. Babaanneye hak verdim.. Kadın ister istemez alınmıştır.. Siz de yalvarıyo muyum sanki diyerek büyük kabalık yapmışsınız.. Ben olsam ben de göndermem böyle bir tepkiden sonra size çocuğumu..

Bi komşu var çocuğu 5 yaşında. .
Onun penceresi arka cepheye bakıyor.
Çocuğu görmesi imkansız ama o çocuk saatlerce dışarıda oynuyor. 1 kez bile kontrol ettiğini görmedim. Benim evim de ön cephede yani ben her çocuğu rahatlıkla görebiliyorum.
Inanin gelip gidip o kız çocuğuna bakıyorum orda mi diye. 5 dakika izliyorum napiyor kimlerle oynuyor diye.
Sadece 1 kez annesine bunu söyledim. Çocuğu goremiyorsun daha çok küçük bak başına birsey gelir dedim.
Amaaan çok haber izliyorsunuz bişey olmaz dedi.
Ben yine de bakarım camdan o çocuğa gelip gidip.

Haftada Birgün falan belki yollardım eğer tehlikeli bşy yoksa ortamda etkek falan yoksa ama öyle tepki koymanda yanlış olmuş bence . Eğer illa gitmek istiyorsa Kızın sende gitseydin basında

Valla bu devirde erkek kadın fark etmiyor. İzmir de küçük çocuğu öldüren kişi de bir kadındı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…